Keresés

Moziajánló

2005. február 27., vasárnap 17:05
Nekem volna haverem, aki be tudná őket digizni, de mivel nem ismersz, úgysem adod kölcsön a kazikat! Vhogy nem tudnánk megoldani mégis ezt a dolgot? Iszonyúan kellene az eredeti szinkronos trilógia... :(((
0
2005. február 27., vasárnap 16:39
A filmek csak kazin vannak meg, sajnos nem tudom őket neked átküldeni.
0
2005. február 27., vasárnap 16:15
padi, írj má lécci egy mélt! SW ügyben...
0
2005. február 27., vasárnap 10:52
Vejedre ütök

Hatalmas meglepetés ért a filmel kapcsolatban.Egy béna sablonos folytatást vártam ehelyett kaptam egy fantasztikus vígjátékot kaptam.A film eleje kicsit döcögösen indul de amint megérkeznek De Niro kis családjához elkezdődik a film és egy kissé erőltetett happy end-nél ér végett.A közepe viszont elképesztően humoros, de természetesen két fő humorforrás a két apuka Hoffman és De Niro.Ja és a baba.A többiek már inkább csak mellékszereplők de nekik is vannak jobb pillanataik.SPOILER:A film végén Owen Wilson is tiszteletét teszi aki időközben internetes pap(felhasználóbarát, hö hö) lett.A szinkronhangok mind jól kiválasztottak egyedül Ben Stillerével nem tudok annyira megbarátkozni.Egy rossz hír a mozibajáróknak a filmelőzetesek előtt mindig megjelenik a hatalmas korhatár karika.Lassan már a filmekre is kifog kerülni.:((
0
2005. február 27., vasárnap 3:52
Bújocska borzalmas volt. Dakota imádnivaló a többi szóra sem érdemes.. 10%
0
2005. február 26., szombat 21:10
Igen, igen, már akartam javítani, sorry... és köszi a korrekciót.
0
2005. február 26., szombat 21:07
A kislány tényleg nagyon jól játszott. Nekem a végkifejlet is tetszett. Spoiler: végre nem happy a vége egy filmnek. :)

Rosszul írtad a szereplők nevét!
Dakota Fanning
Famke Janssen
0
2005. február 26., szombat 16:29
BÚJÓCSKA
Nehezen tudok a filmről beszélni, mert spoilerek nélkül nehéz a filmről beszélni. Remélem az még nem minősül spoilernek (talán a bemutatóban is benn van), hogy mi az alap szitu. Adva van egy középkoru házaspár és egy kb.10 év körüli bűbájos kislány (Dakota Flemming, egyszerűen bűbáj ez a kiscsaj, imádom). Látszólag minden oké, majd egy éjszaka az anyuci önygilkos lesz. Ez pszihológus aput és a kislányt is megviseli, így leköltöznek vidékre a nagyvárosból. Többit már nem részletezem, mert mondom csak spoilerekkel lehetne tovább mesélni. Maradjunk annyiban, hogy a film nagyon jól indul, 60-70percig remek (szokásos) ilyesztgetős thriller-horrorocska, De Niro nagyon jó és meggyőző az apa szerepében,. Dakota Flemming pedig egyszerűen szuper. Viszont a nagy fordulat, szóval amikor lehull a lepel (aki látta tudja miről van szó) nekem nagyon nem jött be. Jó karakterek, remek rég nem látott szinészek (itt van még Elizabeth Shue, Robert John Bruke a sorvadj el-ből és Famke Jennsen), de pocsék forgatókönyv. Amilyen jól indul a film, annyira rossz a fordulat és ezáltal a vége. De nem bántam meg, egyszer nézhető, Dakota Flemming és a többi szinész végett. De ha Marc Dacascos játszaná az apát és egy Olsen lány a kislányt, mehetne a kukába. Így gyenge közepes 50%, de szigorúan a szinészek végett.
OFF:Már alig várom a Tűzben edzett férfi DVD megjelenését, melyben Dakota szintén lenyűgöző.
0
2005. február 26., szombat 11:38
Bújócska
Hide and Seek: amerikai thriller, 100 perc
Forgalmazza: InterCom

A film érdekesen kezdődik, egészen a végéig félrevezeti az embert. Mindenre gondoltam, csak a végkifejletre nem. A fillm a közepén kicsit lelassul, de még mindig élvezhető marad. A végén megkapjuk a "hidegzuhanyt".
Ezt a mozit csak ajánlani tudom, Robert DeNiro nagyot játszott benne. A film igazi thriller. DeNiro mellett említésre méltó kolleganői: Famke Janssen és Elisabeth Shue.
0
2005. február 26., szombat 11:15
nah, akkor a heti moziélményeimről pár szót:

The Aviator (2004)
dir.: Martin Scorsese dp.: Robert Richardson

Az újabb "soft-coresese" egy pillanat alatt a hatalmába kerített. Ha 11 Oscar-t nem is, de a rendező9it mindenképpen meg kell hogy kapja. Bővebben majd a dvd kapcsán írok.
10/9,5
-------------------------------------------------------------------------------------------
Saw (2004)
dir.:James Wan dp.:David A. Armstrong

Az első 30 perc és az utolsó 10 OK.A többi meg nagyon el lett baszva. Az első 30 perc kapcsán elgondolkodtatott a film(két ember összezárva, egy gyilkos aki nem is gyilkos hisz nem ő öli meg őket, hanem ők saját magukat miközben a túlélésért küzdenek stb..) és utánna történt vmi. Bejött Danny Glover, akinek nem ebbe a díszletbe kellett volna besétálni hanem a halálos fegyver 5-be mondjuk, és a film felvett egy klisékkel teli unalmas folyamatot. Hogy miért horror ez a film azt nem tudom, bár sejtésem van. Mindenesetre ha a köztes időt a kezdetnek és végnek megfelelő minőségben töltötték volna ki akár egy újabb horror, vagy akármilyen klasszikust is ünnepelhetnénk. Így meg maradt egy elbaszarintott film.
10/3
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Shall we dance (2004)
dir.: Peter Chelsom dp.: John de Borman

Hát jah. Jót szórakoztam a filmen.Nem azon amit annak is szántak, hanem hogy mennyire primitív és kis stílű. J Lo mint ártatlan szűzlány, néhol már fogyatékosnak tűnik és mint brazil szappanoperák szereplője vonul véigi a filmen. Azaz csak vonulna, ha látnánk végig és gyakori szereplője lenne a vászonnak.De nem.néhol néhol feltunik áll fapofával, nem szól, hú de komoly és ennyi. Szerencsétlen gere-ből hülyét csinálnak, bár ettől többre nem nagyon képes, de azért egy nyomorult második öltönyt is adhattak volna neki, ne abba az egy szürke szarba izzadja már át az egész filmet. És öltönyben táncra menni? Hát, enyhén parasztos. Mivel sokan mondták hogy ez végre egy jó JLO film így örömmel ültem be rá, és csalódtam is eszméletlen nagyot.
10/2
-----------------------------------------------------------------------------------------------
A very long engagement (2004)
dir.: Jean-Pierre Jeunet dp.:Bruno Delbonnel

Az Amélie-t még mindig nem láttam, úgyhogy nem tudtam hogy mire ülök be.Azaz a rendező más munkái által azért sejtettem. Részemről a film alatt végig az járt az eszemben, hogy bár totál két más történetről van szó, én mégis az élet egy csoda Kusturica filmhez tudnám hasonlítani. Egyszerű, együgyű de annál szeretetre méltóbb emberek kerülnek egy számukra idegen környezetbe. Mind a két filmben egy vkiért folyik a harc. Mind a két film szép operatőri munkával bír, bár 2 hajszálnyival a Kusturica film szebben kivitelezett. Mind a két filmben a tragédia és ahumor megfelelő arányokkal van ötvözve.Mind a két film a világtól elzártan a természetben, kis falvakban, telepöléseken játszódik.ezt az érintetlenséget töri meg a háború. stb...stb...
A filmet még meg kell nézni mégegyszer az élet egy csdával együtt, mert mind a kettő egyszerű és szeretetre méltó bájával elvarázsolja az embert és kicsit visszavezeti a rohanó világból az általános és egyszerű emberi értékekhez.
10/7
0
2005. február 25., péntek 23:45
Swamp Thing (1982)
R: Wes Craven

A Szépség (habár a Ködben még jobban nézett ki) és a Szörnyeteg (ez a zöld ruha inkább volt vicces mint félelmet keltő, de talán nem is ez volt a cél) kiköltözzött a mocsárba. Bájos kis film ez a maga egyszerű módján. Csendben megbúvó greenpeace utalások, piedone jellegű bunyók, és szerencsétlen romantika. De azért szeretjük.

60%
0
2005. február 24., csütörtök 8:22
Million Dollar Baby

Még most is a hatása alatt vagyok,  mikor leültem annyit tudtam az egészről hogy boxszoló csajról szól , meg hogy Clint Eastwood. Volt benne mindkettő ez igaz, de  nagyon nem azt kaptam amit vártam. Erre nem voltam felkészülve. Vagy inkább nem erre voltam felkészülve.  Az utolsó mellékszereplőig szinte mindenki ott van a szeren (a csaj annyát egy kanál vízben meg tudtam volna folytani a család többi tagjával együtt).  A téma kényes , és minta lenne valami feloldozás a végén de ...

10/9
0
2005. február 22., kedd 8:57
Közelebb (Closer, 2004, forgalmazza: InterCom)

Jujj! Elkezdeni is nehéz, hogy szavakba öntsem a csalódottságomat a Közelebbel kapcsolatban. Mike Nichols nem tett egyebet, mint egy számára szimpatikus színdarabból elkészítette a Testi kapcsolatok iszonyatosan otromba remake-jét. Az agyondramatizált színházi világ nagyon nem áll jól a filmnek, a mélység nélküli locsogás sajnos rossz értelemben nevetséges, az üres frázisok dobálása pedig pont egy Nicholstól hat lesújtóan. Ha nem lenne Clive Owen a filmben, szóra sem lenne érdemes a Közelebb, szerintem jó Bond válhatna belőle. Igen, ennyit szűrtem le a filmből.

2/10
0
2005. február 22., kedd 8:52
Vejedre ütök (Meet The Fockers, 2004, forgalmazza: UIP)

Ha a pontokat nézem, akkor a Vejedre ütök pontosan 4-szer annyira tetszett az Apádra ütöknél. Elismerem, itt már találkozni a humor csírájával (szigorúan személyes vélemény, ugyanis a szinte teltházas mozi fetrengett), Jay Roach azonban még mindig nem tud kilépni egy bizonyos körből. Túlzottan is parodisztikusra veszi a szülők figuráját, ezáltal az ellentétekből fakadó poén(nak szánt gügyögések) sokkal kevésbé jönnek át a vásznon. A dialógusok a legtöbbször mesterkéltek, hiteltelenek, az egész film pedig üres és széteső, és a színészóriások "egymásnak feszülésének" ez esetben pedig korántsincs akkora súlya, mint amekkora kellene, hogy legyen.

4/10
0
2005. február 22., kedd 8:47
Éjfél után (Dopo Mezzanotte, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Kis film kis mondanivalóval, kis élvezet kis emlékekkel. Davide Ferrario lerótta mozgókép iránti tiszteletét, nem feledkezve meg Buster Keatonról, valamint honfitársairól: Federico Felliniről és Giuseppe Torantoréról. A kicsit avíttas megvalósítás sajna nem tett jót a filmnek, a dramaturgiai erőlködések még annyira sem, egyszer azonban hűledezés nélkül végigühető, majd a végén konstatálható, hogy se nem jó, se nem rossz az Éjfél után, de ahhoz pont elég volt, hogy az Odeon-Lloyd moziban ne az "igényes", székrugdosós sznob közönségre kelljen figyelni.

5/10
0
2005. február 20., vasárnap 13:41
Bal, hátul? De hisz' az még gyerek... Milyen mocskosan beszélnek ezek a mai fiatalok!!
:)))))
0
2005. február 20., vasárnap 13:23
Kell??? :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 20., vasárnap 13:14
Sajnos ez így kevés, ellenőriznem kell a kép hitelességét. Légy szíves írd meg emailben a jobb szélen ülő hölgy telefonszámát! ;]
0
2005. február 20., vasárnap 12:52
Itt a középső. A csaj és a kopasz közt. Bocs a linkért.
0
2005. február 20., vasárnap 12:48
Jó van na! Azért nem kell így kiakadni. :-( Többet nem írok. Ok?
0
2005. február 20., vasárnap 12:44
Ne kérj bocsánatot, mert tényleg mindenkinek igaza van. de én már tegnap lezártam a dolgot, de úgy látszik azért még mindenkinek van egy-két hozzászólása a dologhoz. És ezekre valamit muszáj reagálni.

MINDENKINEK IGAZA VAN, DE HAGYJUK MÁR ABBA! TÖBBET ILYEN NEM FORDUL ELŐ, MERT EZ VOLT AZ UTOLSÓ HOZZÁSZÓLÁSOM A FÓRUMOKBAN!

ÜDV
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 20., vasárnap 12:44
melyik tanuló ádám a csoportképen? (megvan a véleményem az evangélikus gimnáziumról.:)
0
2005. február 20., vasárnap 12:37
Most totál egyetértek... bocs Tadam, de ez van.
0
2005. február 20., vasárnap 12:26
Elképesztő ami itt folyik...
...az meg még elképesztőbb hogy vannak ilyen emberek mint Tadam.
(Hiába, észt nem osztogatnak egyik suliban sem, csak tudást.)
0
2005. február 20., vasárnap 1:51
Der Untergang (2004)
R: Oliver Hirschbiegel

Elismerésem az alkotóknak, hogy meg merték csinálni ezt a filmet. Tabutéma ez keményen, még hatvan évvel az események után is. Elismerésem nekik, mert megmutatták, hogy nem minden náci gonosz, ők is csak emberből voltak, illetve nem hallgatták - nem hallgahatták - el azokat a bűnöket amelyeket elkövettek. Az olló lehetett volna kicsit hatékonyabb, több jelenet elég lett volna a dvd extrái között. Hatásvadászat minimális, ellenben a valós érzelmek bemutatása zseniális, akárcsak Bruno Ganz alakítása.

80%

Ui: A film kb 25%-kal több pénzből készült mint a Sorstalanság, a minőségi különbség mégis ennek jóval többszöröse :(

0