Keresés

Moziajánló

2005. február 19., szombat 9:12
Nagyon jól szórakozom.
0
2005. február 19., szombat 8:35
tadam azt hiszi, hogy kurva vicces dolgok nyögött be, s most jól odamondott, pedig nem... messziről ordít róla, hogy tanulatlan a lelkem. de hát ez van.
0
2005. február 19., szombat 8:27
hehe, Tadam kimutatta a foga fehérjét ;)
0
2005. február 19., szombat 6:51
Szerény intellektusra utal, hogy a saját jogaidat kikéred magadnak, míg másokét semmibe veszed.

És az ég szerelmére, próbálj meg normálisan, a magyar nyelv sajátosságainak megfelelően fogalmazni, mert sérti a fülemet ez a bárdolatlan beszéd. Legalább az anyanyelvünket tiszteld annyira, hogy megpróbálsz érthetően fogalmazni, ha már szépen és választékosan nem megy. Ezeken felül is elég kellemetlen ugyanis elviselni a folyamatos szellemi ámokfutásaidat.

Kapsz te még az élettől alapos leckét, ne félj...
0
2005. február 19., szombat 1:35
"ordas nagy bunkó"

Te meg ritka nagy bunkó.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 19., szombat 1:35
Rosszat kívánni nem szép dolog. Egy árva szóval nem illettem a te fene vagy jelemtelen alakodat. Szóltam hozzád egy rossz szóval? Idejössz és azt hiszed van jogod hozzá ítélkezni? Személyeskedni? Én is remélem, hogy nem éred meg a holnapot!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 18., péntek 21:59
Ismét megmutattad fejlett nézeteidet.

Kívánom, hogy ne menj át a vizsgákon, az ilyen nem érdemli meg.
0
2005. február 18., péntek 21:50
Elég elmebeteg eszmefuttatás volt, viszont tökéletes jellemrajz. Bocs, hogy ilyen nyíltan kimondom: ordas nagy bunkó vagy, de legalább őszinte. Csak így tovább, könnyű életed lesz... Remélem nem a magyar értelmiség sorait kívánod gazdagítani, mert veled csak veszíthetünk. Jóccakát.
0
2005. február 18., péntek 20:09
Haggyuk már ezt a zsidózást. Nem lehetne hogy egy film értékelésénél csak a filmről essen szó... kit érdekel, hogy te nem vagy zsidó? Meg miért kell köcsögözni? Tényleg nem értem...
0
2005. február 18., péntek 19:51
Ok, igazad van, kicsit durva dolgokat írtam. Lényeg, hogy csak azok tudják értékelni ezt a filmet, akik:

1. zsidók
2. átélték a koncentrációs tábort, ergo zsidók
3. és akik a zsidókkal szimpatizálnak, vagyis liberálisok, ergo szinté zsidók
0
2005. február 18., péntek 19:47
ennyire ilyen szinten azért még én sem nyilvánulok meg, ha én kibírom akkor más is ;)
0
2005. február 18., péntek 19:43

Fantasztikusan SZAR volt! Csoda, hogy kibírtam... Koltai nem tudom mit akart kihozni belőle, nekem semmit sem mondott a film, ugyanis NEM vagyok ZSIDÓ, és nem hatódtam meg, azokon a szarul megcsinált jeleneteken... Koltai egy k*cs*g!
0
2005. február 18., péntek 19:31
nálam ez úgy megy, mégha elfogultsággal ülök is be egy filmre, ahogy a lámpákat eloltják onnatól objektíven tudom nézni. ez volt a sorstalansággal is. ami amúgy siralmasan elbukott a vizsgán.
szerintem mondtam elég konkrétumot, de ha szeretnéd megerőltetem magam és szülök neked még egy-kettőt :)
0
2005. február 18., péntek 19:26
elm: öröm olvasni a soraidat ("A filmről túl sok újat elmondnai nem tudok és nem is akarok" :)))). megértem, hogy nem tetszett, de az viszont több, mint szánalmas, hogy meg sem próbálod leplezni az előítéleted az alkotokkal és úgy általában mindennel szemben a filmmel kapcsolatban. papolhatsz filmesztétikáról, a regényről, de ne csak a megemlítés szintjén, mert ez egyszerűen szánalmas. nem ér többet annál, minthogy "átjött". hogy mire akarok kilyukadni? nagy szavak mögé nem ártana egy kis tartalom is.
mielőtt szétütnénk egymást, elmondanám, hogy többet, jobbat vártam én is, de azért nem olyan keserves a végeredmény. ezért ne vesszünk össze, csak gondoltam kötözködöm. :)
0
2005. február 18., péntek 17:40
A héten voltam egyszer-kétszer moziban (daemain-től még messze vagyok :)

Budapesti Tavasz - 1955
(r.: Máriássy Félix dp.: Illés György)
Évek óta kíváncsi vagyok erre a filmre mikor is láttam belőle pár kockát. A film képi világa Illés képei már akkor elvarázsoltak. Most kíváncsian ültem be, hogy mit is alkotott ez a két Mester, ahol Máriássy-t nem kell méltatni, Illésről meg elég csak azt tudni, hogy ő tanította a filmfotografálás művészetére Zsigmond Vilmost(The Deer hunter,Close encounters of the third kind),Kovács Lászlót(Easy Riders, Five easy pieces) valamint Koltai Lajost(megannyi magyra film és az oscar-ra nominált Maléna).
A film a magyar filmgyártás remeke "episzi" megvalósításával. Meglepődve tapasztaltam hogy milyen profi film. A rendezés, a kamera, a történet stb.. Látunk itt igazi nagytotáloka a lerombolt budapestről, tökéletesen bevilágított szoba belsőket és jelen van a filmben egy erős szókimondás is(meglepődve fogadtam hogy egy ilyen korai filmben amikor a zsidókat a dunába lövik, bár azt nem muataják, mégis milyen naturalista módon ábrázolják). Legnagyob hatással a színészek játéka(ami az akkori magyar filmeknek megfelelő "teátrális" jelggel bír), de legfőképp Illés munkája volt rám. A saját korát meghaladó operatőrről van itt szó, sok generáció "papijáról" aki talán ma a legérdemesebb a magyar mozgókép mestere címre.

10/8
-------------------------------------------------------------------------------------------
Meet the Fockers - 2004
(dir.: Jay Roach, dp.:John Schwartzman(Pearl Harbor,Seabiscuit))
Tökéletes példa arra, hogy az előző rész színvonalával megeggyező szintű folytatást is tud gyártani Hollywood. Végig nevetett és jól szórakozott a mozi Gaylord Focker "legújabb kalandjain". Az előző résztől semmivel sem rosszabb. Sőt!gyorsabb ütemű eősebb poéndömpinggel van dolgunk.

10/6
-------------------------------------------------------------------------------------------
Resident Evil: Apocalypse - 2004
(dir.: Alexander Witt)
Az elsőt nem láttam de mostmár nem is érdekel.A haverok Csudafilm helyett rángattak be erre.azóta is örök a harag... ;)

10/1
After the Sunset - 2004
(dir.: Bratt Ratner dp.: Dante Spinotti)
Két óra tökéletes szórakozás.bár a story alapján elsőre beugrott a kapj el ha tudsz szindróma, de Hayek kisasszony és ez az eszméletlenül hangulatos filmecske jó nőkkel, szép tájakkal, humoros történettel rögtön magával ragadott.
10/7

Oldboy - 2003
(dir.: Chan-Wook Park dp.:Jeong-hun Jeong)
Mivel az átsiai filmművészetet nagyon de nagyon nem ismerem sem a rendező korábbi munkáit, így nem tudok róla sajnso érdemben írni. Sajnos a Művész mozi nem egy technikailag jól felszerelt kánaán, de azért hogy végül a film kezdeténél leültünk a legelső sorba így elég maradandó élményt hagyott bennem. A filmmel kapcsolatos véleményemnek hangot talán csak Jancsótól idézve tuok adni: "Kurva jó!)
És mennyire igaz és jópofa  amit a cinematrix.hu leírt a filmről:  "Tarantinót letaszították a trónjáról, de zuhantában azért még megadta a filmnek a zsűri nagydíját.."
10/9
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Sorstalanság/Fateless - 2004
(dir.: Koltai Lajos dp.: Pados Gyula H.S.C.)
A filmről túl sok újat elmondnai nem tudok és nem is akarok.Ezt már megtették előttem az újságok és internetes portálok.(sajnos hétfőn láttam a filmet és azóta most kerültem netköelbe)
Alpári lesz ahogy leírom de ez az igazság.Egy kalap szat sem ér a film, nemhogy 3 milliárdot. Vki mondta hogy meglátszik rajta a három milliárd. Én ezt nem vettem észre. A film szépen le lett fényelve és egy szoftverrel "megbolondítva". Ezt a filmet sztem le lehetett volna forgatni a költségvetés 20%-ából. A bánk bán látványától sőt méretétől nem sokban különdbözik és azt is kihozták 6-800 milkóból. Reméletm, sőt hittem benne hogy tuti jobb lesz mint a Hídember.De nem lett az. A hídembert legalább egy hajdan volt jó rendező rendezte és nem egy tehetségtelen önimádó elsőfilmes amatőr. Eszméletlen primitív a film. Azt hittem hogy amit anno 13-14 évesen csináltam kisfilmemete milyen égő hogy a szereplők úgy mondják a szöveget mitn a verset. Nah annaka  filmnek a költségvetése töredéke volt a sorstalanságnak, sőt morzsája, de azért elég ciki hogy abban és egy 3 milliárdos filmben a megszólalásig úgyanúgy beszélnek! Erre megvannak a rendezői taktikák hogy hogy lehet amatőr szereplőkkel színészként dolgozni.De nem hogy ez, hanem semmiféle taktikája, tapasztalazta, tudása nincs koltainak. Bár a forgatóköny íráshoz kertésznek sem túl sok köze.
Morricone zenéjét lehúzták sokan, nekem nem volt vele bajom.Az hogy rosszkor rossz helyen szólal meg az a rendező sara nem a zeneszerzőjé.
Amiben viszont nagyon nagyot csalódtam az Pados Gyula. A film fényképezése sjanos azt kell mondanom nem közelíti meg a kontroll színvonalát sem. Nem rossz, de ekkora pénzből egy "két-operaőrős" filtől azért jóval de jóval többet vártam.
A film bukott a berlinalén és még nagyon sok helyen fogja ezt tenni.Szánalmas és reménytelen az a küzdelem ami a filmhu-n kerszetül folyik hogy a híreket manipulálják és jó színben tüntessék fel ezt a "filmet".
A film sem a film esztétikáját sem kertész regényét nem tartja tizsteletben. Bár igaz, itt koltai a góré. Sebaj, szerintem ezt a qrva nagy pofára esést megérdemlte.
De vissza még pár szó erejéig a filmhez. Sztem kotlai egy könyvet filmezett le és nem egy történetet adaptált filmre. Eszméletlenül primitív ez az állandó 4-5 perces jelenetek utáni elsötétedés és kivilágosodás. A regényt amikor anno olvastam emlékszem hogy két dolog maradt meg bennem.1. fél nap alatt kiolvastam mert nem tudtam letenni annyira jól meg volt írva.igazi kalandregényként tartom számon. vki említette a road-movie kifejezeést.nah, az még jobb rá. 2. az a hozzáállás amit a főszereplő tnausít hogy a krematórium meg ez az egész tk természetes.megdöbbente és nagyon profi.
nah ezek totál hiányoztak a filmből. és a film nem lett érzelgős.koltai még az évek óta bevált hollywood-i klicéket sem, tudja alkalmazni. Marcelkánk meg beszélni nem tud. A magyra filmnek lett volna egy lehetősége hogy külföld felé nyisson de koltai a sutyerák elkúrta rendesen. Mi lett volna ha a film tényleg három milliárdból készült volna és még egy rendező is rendezi? A maygar filme letehett volna hosszú évek után vmit a nemzetközi asztalra. De ez nem történt meg. Éljen Sutyi. További sok-sok bukást kívánunk!
És még mindig tünődöm hogy egy ilyen tehetséges operatőr(aki egyébként itthon eléggé túl van értékelve, de ez szubjekív, márha a zsigmond vilmos, lókovács lászló párosra gondolok akikről itthon nem hallani semmit, pedig mai napig benne vannak a világ top5 dp-jében.)miért nem marad a fotgrafálásnál és miért üti bele az orrát olyanba amihez semmi köze?Talán sokat akar a szarka nem bírja a farka effektus jött létre?
ezt a filmet elbaszták

10/1

0
2005. február 18., péntek 16:47
"De PL: A Ponyvaregényben is sokat káromkodnak és az is jó film."

ezek a van egy feeling-je, meg ez egy ótvar szar megjegyzésekkel továbbra is egy senki vagy, mégpedig azért mert el akarod velünk hitetni hogy hú de májer vagy. találj vissza a földre és próbáld épeszűen megindokolni hogy mi tetszet vagy mi nem, de kicsit kezdesz újra az idegeimre menni hogy "alapfilm" " agyűjteményben a helye" "ez szar" stb megjegyzéseiddel.valójában fiongod sincs hogy mi aza az alapfilm vagy úgy egész egyszerűen amiket leírsz, vagy éppen bemásolod vhonnan. fogadd el a 14 éves értelmi szinted és ne akarj többnek tunni ha csak nincs mögötted a megfelelő háttéranyag.
0
2005. február 18., péntek 15:06
utálom a viva tv-t. inkább vh1-t hallgatom, de azt is csak pénteken 23:00 után, mert akkor van friday rocks. érted?
0
2005. február 18., péntek 12:46
"van egy feelingje, ami nekem átjött "
ohhh... a VivaTV generáció ;))
0
2005. február 18., péntek 9:22
hát nem tudom elmagyarázni. jó film nézd meg, majd rájössz (ha tetszeni fog neke). De tényleg Arni, miért kötekedsz velem?
0
2005. február 17., csütörtök 23:06
Aha... most már értem... Jól elmagyaráztad. :]
0
2005. február 17., csütörtök 23:00
nem azért jó film, mert káromkodnak benne. Hanem azért, mert sok-sok jó poén van benne. De PL: A Ponyvaregényben is sokat káromkodnak és az is jó film.
A TAPLÓ TÉLAPÓnak van egy feelingje, ami nekem átjött és nagyon megfogott és nagyon tetszett.
100%
0
2005. február 17., csütörtök 22:53
Ha sokat káromkodnak egy filmben, attól lesz jó film... Érdekes megközelítés...
0
2005. február 17., csütörtök 22:46
az értékelés lemaradt.
100%
0
2005. február 17., csütörtök 22:46
Megnéztem a TAPLÓ TÉLAPÓT és tényelg tök jó volt. Sok-sok poén van benne meg sok-sok káromkodás.
nagyon jó volt.
0
2005. február 16., szerda 15:56
köszi
0