Keresés

Moziajánló

2005. február 10., csütörtök 22:23
Sorstalanság? Kösz... de ez a film... ;( Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Bár ne láttam volna! Még jó hogy ingyen mozizhattam (Thanx Khan! ;). Phuh.
Finoman szólva sem jó. Erről még véleményt sincs kedvem írni.
0
2005. február 10., csütörtök 17:12
Igen félreolvastál valamit, de semmi baj, nincs miért bocsánatot kérned, megesik az ilyen!
Jó Sorstalanság nézést!
0
2005. február 10., csütörtök 17:10
Kaszman!

Az imént megpróbáltam megkeresni a filmről írt Moziajánlódat, hogy megértsem miről is vitatkozunk és megismerjem a véleményedet, de nem találtam! Lehet, hogy a moderátor törölte? Ha igen vagy ha nem akkor is, légyszíves másoljad újra ide be, mert ez, talán így lenne korrekt, már ha érted miről beszélek...

Leírtam a véleményem egy filmről, amiről szerintem Te nem, ha igen, akkor elnézést kérek, de tényleg nem találtam.
0
2005. február 10., csütörtök 17:03
Najó, én elmentem sorstalankodni...

De ne vedd már ennyire komolyan az "ártatlan" hozzádszólásaimat! ;)
0
2005. február 10., csütörtök 17:02
Hmmm lehet hogy félreolvastam vmit? Megesik :)
Akkor elnézést! ;)
0
2005. február 10., csütörtök 17:00
Benne vannak a síratós, katartikus jelenetek a filmben? Na, hol? Merre???
Tudtommal épp azért sírt a szád mert ilyeneket nem tapasztaltál...
0
2005. február 10., csütörtök 16:59
Szerintem irtóra felkaptad a vizet. Nem kell mindent kötekedésnek venni... dehát a te dolgod.
0
2005. február 10., csütörtök 16:53
Semmit, mert nem szeretem ezt a dedós, "én vagyok a homokozó legkeményebb gyereke" stílust.
0
2005. február 10., csütörtök 16:51
Nem kellett beleerőszakolni, mert sajnos azok benne vannak.
Nem HSZ-t írtam, hanem egy Moziajánló-t, ami végül "Mozinemajánló" lett.

"Nem kell ennyire besértődni. Nagyon feszült vagy, csak úgy áradnak a negatív hullámok belőled :)"

Köszönöm a szakvéleményt, de én ilyesmiről csak házi táltosommal Gyurcsók "TV doki-zsírsámánnal" beszélek!
0
2005. február 10., csütörtök 16:43
Jáj már hogy minden kis apró megnyilvánulást egyből kóstolgatásnak vesz mindenki... mit reagáltál volna ha TÉNYLEG megkóstollak? :)
0
2005. február 10., csütörtök 16:41
Sértődött te vagy, nem én :P Olvasd csak vissza azt a HSZ-edet amire EZT reagáltam! ;)
Amúgy én csak arra reagáltam hogy te mindenképpen beleerőszakoltál volna ebbe a filmbe síratós, katartikus, stb. jeleneteket.

Nem kell ennyire besértődni. Nagyon feszült vagy, csak úgy áradnak a negatív hullámok belőled :)
0
2005. február 10., csütörtök 16:35
Ne egymást, hanem a FILMEKET kóstolgassuk, szépen, kulturáltan és szigorúan szubjektíven!
0
2005. február 10., csütörtök 16:30
Akkor nyugodj meg és alaposabban olvasd el az irományom, főleg a végét, ott ugyanis egyértelműen kifejtem, hogy pontosan a hatásvadászat hiánya miatt tetszet sokkal jobban a Marthe szerelme a Hosszú jegyességnél.
Ha filmet végigkísérő folyamatos körsvenkek (pl.: a vonat filmezése), az idegesítően tömjénes zene, a valószerűtlen extrém beállítások, a tolakodóan és túl gyakran használt szűrők (szinte végig), a mesefilmes vágóképek és látványvilág (tájak, díszletek), a Majestic-ből (és sok más, szintén hatásvadász filmből) elcsent és már ott is eltúlzottan giccses világítótornyos jelenetek szerinted nem hatásvadász eszközök, akkor vajon -kérlek osszad meg velünk- mi az???? Pont ezért nem jött be annyira! De valamennyire azért tetszett, ismétlem: 10/6
Ugyanezen okok miatt nálam a Ryan közlegény megmentése 10/8, ellenben a Harctéri harsonák - When Trumpets Fade (USA - 1998, John Irvin) az kökeményen 10/10!!! Pedig emez egy TV film.

Ezúton kérek elnézést mindenkitől (főleg Kaszman-tól), akiknek nagyon tetszett a Hosszú jegyesség, hogy engem nem fogott meg annyira ez a film.

Egyébként köszönöm nem kérek -ahogy más sem- az ilyen oktondi, durcás, sértődött  kioktatásból. Az agytekervényeimet én is szoktam használni, csak nem a tök egyszerű, ám fölöslegesen összekuszált forgatókönyvek kibogozására, hanem inkább olyan mesterművek befogadására és értelmezésére mint például a Lost Highway, Mulholland Drive, Donnie Darko, stb.!

Ui.: Az Amélie ennek ellenére egy remekmű, a Titanic kiváló és a Pearl Harbor csatajelenetei a mai napig egyedülállóak, még ha film nem is, viszont a DVD-t szerencsére lehet léptetni.
0
2005. február 10., csütörtök 15:33
Irományod alapján úgy érzem jobban örültél volna ha hatásvadász eszközökkel felkorbácsolt (hamis) érzelmek általi könnyek közepette kellett volna figyelned a vásznat, mindenféle agytevékenységet mellőzve.

A Hosszú jegyesség nem Titanic, nem Pearl Harbor és nem egy átlagosan GAGYI szerelmes film.
0
2005. február 10., csütörtök 13:05
Lemaradt az értékelés:

Hosszú jegyesség 10/6
0
2005. február 10., csütörtök 13:03
Hosszú jegyesség (Un long dimanche de fiançailles - 2004)

Ahogy Rezes Bandi hiányolta a csodát a Sorstalanság-nál, úgy vettünk volna (ha tudjuk előre és ha lehet) mi is egy nagy adag katarzist a kóla mellé, még mielőtt beülünk a fent nevezett szélesvásznú mesefilmre!
   Amennyire szórakoztató és újszerű volt az Amélie, annyira volt unalmas, kiszámítható és középszerű az Amélie 2. - A háború bájos borzalmai. Félreértés ne essék, messze nem olyan steril, rosszul hatásvadász, szappanoperás mint a Sorstalanság, mivel még mindig fényévek választanak el egy közepes magyar szuperprodukciót egy franciától vagy angoltól vagy... és nem a mi javunkra.
A különbség annyi, hogy míg a Koltai filmre karikásostorral is, de behajtják az embereket, addig Jean-Pierre Jeunet szinte száműzve van Cannes-ból, pedig ők "nacionalistábbak". Jeunet elővette a raktárból a szokásos szűrőket, ötleteket, fordulatokat és készített egy közepes filmet, ami nézhető, látványos, helyenként szórakoztató, de mindezt már láttuk a nem hivatalos első részben. Szomorú, hogy egy ekkora rendező (mert az!!!), ennyire nem tud felfrissülni és ráadásul nem mer elszakadni -pedig kéne szokásos színészeitól, amivel konokul predesztinálja az érzést, hogy "ezt már láttuk valahol". Sajnos a sután elbonyolított cselekmény miatt a film közepe igen súlyosan megfeneklik, így ez és a gagyi befejezés (az az ultranyálas harmóniamenet, amit ha befogom a fülem, akkor is rádúdolok a zárójelenetre!!!) is sokat ront az összképen. Pedig mennyire jó volt a trailer és milyen gyönyörű a főcím a film elején, beleborzongtam a látványba, amikor kiírták Badalamenti nevét... nem kellett volna.
A zene szervesen illeszkedik a középszerbe, alig volt megjegyezhető téma, ezerszer hallott ócska klisék, már a zeneszerkesztő programokban is jobb sampler-ek vannak. Hol van már a Twin Peaks zenei orgazmusa, a Tűzz jöjj velem extrém, disszonáns, kísérletező jazz elemei vagy a Szomszéd sokkoló, zavarbaejtő harmóniái.
Természetesen a látvány és a díszletek egyaránt ámulatba ejtően gyönyörűek, de szerintem ez manapság már kevés és a film alatti fészkelődéstől sem menti meg az embert. A Corvin-ban is teremcsere volt, ami érthető mert kb. harmincan láttuk a 252 férőhelyes Karády teremben ami a bemutató után egy héttel nem semmi, viszont én már bánom, hogy nem a Bukás-t néztük meg. A szerintem mindig legalább korrekt Audrey Tautou engem nem idegesített jobban, mint a ziccerek tucatját kihagyó film.
   Két film összehasonlítása a legtöbbször elég szerencsétlen dolog, azonban nem tudom megállni, hogy ne hozzam fel példának a hasonló témájú és minden tekintetben a Hosszú jegyesség-re köröket verő Marthe szerelme - Marthe (Francia - 1997, Jean-Loup Hubert) című csodálatos alkotást. Ebben töredék pénzből, csinnadratta nélkül is megkapóan tudták ábrázolni a várakozás és a reménytelen sóvárgás megejtő líraiságát, sőt a jól megírt hatásos és szikár dialógusoknak köszönhetően a háború értelmetlen borzalmait is drámaibban hozta be kényelmes gondtalan kis életünkbe. Ráadásul a hasonló befejezés ez utóbbinál könnyekig megható, hiteles és reális. Inkább ezt nézzétek meg, ha tehetitek, mint a Hosszú jegyesség-et. A csoda tehát valóban elmaradt, de legalább Jeunet rendez, nem úgy mint Besson...

0
2005. február 9., szerda 23:49
HOSSZÚ JEGYESSÉG
Lehet, hogy a körítés meg nem is voltam ráhangolódva, de sokkal többet vártam a filmtől. Most jövök a MOM Parkból, ahol azzal fogadtak a pénztárnál, hogy az 1-es terem helyett a 7esben lesz és érkezési sorrendben kell helyet foglalni. OK. Majd befele menet az 1-es terem előtt álló fogadásra készültek, a Sorstalanság (egyik) díszbemutatója lehetett, terülj-terülj asztalkámmal. No mi kulloghattunk fel a 7-esbe, ami azért még így is egy hatalmas faltol-falig vásznas terem, nem egy HMPLX mini terem...
Na enyit a moziról meg a körülményekről. ;-)
A filmet én leginkább a Hideghegy és az Amelie csodálatos élete furcsa egyvelegéhez tudnám hsonlítani. De ma nem voltam valahogy rá vevő, pedig mind2ő nagy kedvencem. Meg persze lehet, hogy a sok név, a sok adat, a sok bonyolutl szálra nem volt ma képes az agyam, talán majd, mint a Felejtés bérét itthon szinkronnal ezt is jobban meg tudom érteni és helyreáll minden szál. A tartalmat nem feszegetném, már írtak róla sokan alant, inkább csak annyit, hogy Marion Cotillard (A Taxiból Lili) feltűnésének nagyon örültem, gyönyörű hölgy, sajnos kevés film jut el hozzánk, amiben láthatjuk. Szóval a film ma 65%-ot kap tőlem, de egy dupla DVD-s minőségi szinkronos kiadvány még akár az egekbe is emelheti fél év múlva. ;-)
0
2005. február 9., szerda 23:24
szal SPOILER az.. :)
0
2005. február 9., szerda 23:24
Saw (2004)
R: James Wan

Cary Elwes még a Twisterben is jobb volt.. nagyon rossz választás volt erre a szerepre. az alapötlet nagyon jó.. a

************SOPILER!!!!**************
gyilkos nem öl meg senkit saját kezével, a módszerek ahogy keveri a dolgokat ezek ötletesek.. csak a vége ne lenne olyan amilyen.
************SOPILER VÉGE!!!!**************

60%
0
2005. február 9., szerda 21:16
Hát ez tényleg kár. Így jártál ;)
0
2005. február 9., szerda 19:40
Talán még beengednek, de egyik sincs túl közel hozzám.De inkább hagyom a panaszkodást.
0
2005. február 9., szerda 19:35
Én nem is panaszkodom. Tőlem jöhetnek a filmek ezrével. :)
0
2005. február 9., szerda 19:31
Ne panaszkodjatok annyit mozi-ügyben! Én itt ülök Kaposváron, és örülök, ha egy-két hónap késéssel eljut az engem érdeklő filmek 15-20%-a az egyetlen létező moziba. Néha persze vannak premierfilmek is, átlag kéthetente, de sajnos rendszerint nem azok, amiket szívesen megnéznék... Egyedül a mozikínálatot irigylem a pestiektől.
0
2005. február 9., szerda 19:21
miért, a művészbe vagy a toldiba nem engednek be? :D
0
2005. február 9., szerda 19:10
Csak az a baj, hogy kegyetlen sok film jön minden héten. A Corvinban már nem játszanak olyan filmet, amit január 6-án vagy korábban mutattak be!!! A Mammutban pedig két hétre 8 filmbemutató is jutott, úgyhogy túlkínálat van rendesen.
0