Jeunet-t nem fikáztam, inkább csak Tautout. Jeunet egész egyszerűen a Delicatessen kivételével (azt nagggyon szeretem) nem jön be.
0
2005. február 8., kedd 9:10
17243
sideways: maximális egyetértés (bár a million dollar baby icipicivel jobban megérintett), jeunet fikázása: booooo (bár a filmet még nem láttam).
0
2005. február 8., kedd 9:01
3933
Ray (Ray, 2004, forgalmazza: UIP)
Nagyon kevés jó életrajzi filmet láttam eddig, mert mindig úgy voltam velük, hogy nagyon kell tudni ahhoz rendezni, hogy valakinek az ismert végkicsengésű életpályáját izgalmasan és érdekfeszítően láthassuk a vásznon. Taylor Hackford Ray című filmjéből hiányzik ez a plusz. Nem több, mint rutinból elmesélt történet, ami pusztán Ray Charles miatt kerülhetett ennyire reflektorfénybe. Az őt megszemélyesítő Jamie Foxx alakítását mindenki el tudja képzelni, ha eszébe jut Ben Kingsley és a Gandhi. Hackford jól tette, hogy megállt egy bizonyos életrajzi pontnál, viszont nagyon hiányzik egy drámai csúcspont. SPOILER! Ennek hiányát úgy próbálta palástolni, hogy a film végén a nyakunkba zúdítja Ray Charles (addigi) életének főbb mozgatórugóit, ami egyrészt eképpen elémesélve különösen szájbarágós, másrészt az eddig eltelt 140 perc alatt még a hülye is rájöhetett ezekre.
6/10
0
2005. február 8., kedd 8:51
3933
Lucky Luke és a Daltonok (Les Dalton, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
Eric és Ramzy. Ez a két név szerintem bőven elég ahhoz, hogy mindenki elképzelhesse, miként is lett elbarmolva Lucky Luke története, ami mellesleg csak a magyar cím szerint szól a cowboyról. Borzalmas, ellenhumoros, sírásra gerjesztő film.
No, az InterCom nem vitte túlzásba a Kerülőutak forgalmazását. Budapesten összesen két moziban adják az utóbbi évek egyik legjobb amerikai filmjét. Alexander Payne bátorsága teljes mértékig kifizetődött. Két középkorú ember kilátástalan élete még sosem volt ilyen vonzóan és jóízűen elmesélve. Csupa valódi érték, az életből vett pillanatok brilliánsan rendezve. Képtelenség nem a film hatása alá kerülni, ugyanis amit a Kerülőutak hirdet, az maga a nagybetűs élet. És nem feltétlenül csak a negyvenesek számára.
10/10
0
2005. február 8., kedd 8:46
3933
Hosszú jegyesség (Un Long Dimanche De Fiancailles, 2004, forgalmazza: InterCom)
Jean-Pierre Jeunet újabb gyönyörű mesét mond. Aki imádta az Amélie-t, ebben sem csalódhat, ugyanis ez annak az evolúciója, csak másfajta körítéssel. Az érzelmek sehol sem válnak érzelgőssé, a giccset messze elkerüli a forgatókönyv és a rendezés is. A picit a Ryan közlegény és A bátrak igazságának a dramaturgiáját követő film kb. nulla meglepetéssel szolgál a bő két óra alatt, de ez esetben talán ez nem lényeg. Hanem, hogy bárcsak bejönnének Jeunet rendezései! Egyszerűen nem bírtam elviselni az Amélie-t sem, ezt is csak egy picivel jobban. Audrey Taoutounál még sosem volt idegesítőbb színésznő látható a vásznon, lehet, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy képtelen legyek átérezni a rendező sajátos stílusát. Elismerem erényeit (jószerivel csak az van neki), de számomra (az isteni szikra híján) nem több egy átlagos szerelmes történetnél a Hosszú jegyesség.
5/10
0
2005. február 8., kedd 8:39
3933
Fűrész (Saw, 2004, forgalmazza: Budapest Film)
Alaposan túlértékelt, horror elemekkel tűzdelt divatfilm a Fűrész. A szobában játszódó jelenetek kétségkívül izgalmasak és klausztrofóbiás érzéseket is képesek lehetnek kiváltani a gyanútlan nézőből, ám amint James Wan kimerészkedik kamerájával ebből a szobából, meghal a film. Hihetetlen mértékű tehetségtelenséggel rendezett jelenetek sorakoznak egymás után, ráadásul a színészeivel képtelen bánni Wan. Nem mondom, hogy nem lehet szórakozni és parázni a Fűrészen, de néhol nagyon megmosolyogtató és kedvesen bugyuta.
5/10
0
2005. február 7., hétfő 14:26
17243
UIP-körlevél:
"MÉGIS A MOZIVÁSZNON AZ AMERIKA KOMMANDÓ!!!
Néhány héttel ezelõtt sajnálattal értesítettük Önt arról, hogy a gyártó Paramount stúdió - gazdasági megfontolások alapján - úgy döntött, hogy több európai országban, így Magyarországon sem mutatja be az AMERIKA KOMMANDÓ: VILÁGRENDÕRSÉG (Team America: World Police) címû akció-báb-vígjátékot.
Most örömmel adhatjuk hírül, hogy 2005. február 24-étõl mégis, a magyar nézõk is moziban tekinthetik meg a filmet, magyar felirattal, Speier Dávid remek magyar szövegével, a Palace Westendben! (Egyúttal reméljük, hogy a bemutató ténye önmagában cáfolja a film politikai vagy egyéb okokból történt visszavonásáról, betiltásáról szárnyra kelt pletykákat.)"
a film nekem nem túlságosan tetszett - a south parkot követően kicsit fáradtnak tűnik, hogy megint ugyanazokon a pontokon támad (politika és szórakoztatás), csak most béna rajzfilmfigurák helyett béna marionettbábukkal. vannak mélypontjai (2 perces hányós jelenet) és csúcspontjai (a "pearl harbor" és a "we need a montage" dalok zseniálisak), egyszer elmegy. úgy 1o/6 körül értékelném.
0
2005. február 5., szombat 19:02
2212
FŰRÉSZ Hál' Istennek nem olvastam el a spoilereket így végigizgulhattam a filmet. Sajnálom, hogy jamamurának nem tetszett, mert általában egyezik az ízlésünk. Nálam az idei év egyik legjobbja lesz az tuti. Félelmetesenbrutálisnagyonkeménykúl. na ;-) 10/10
0
2005. február 5., szombat 15:15
1431
És miért Kevin Williamson bugyuta történeteit rendezi Wes Craven? :(
0
2005. február 5., szombat 12:48
16099
Mi a szarért ide írtam? Bocs...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 5., szombat 12:48
16099
Egy újabb Wes Craven film. Én már várom...
Cursed
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 5., szombat 9:43
2774
akkor azt is meg kell nézni moziban :)
0
2005. február 5., szombat 7:20
17243
ha jól látom, a magyarországi forgalmazó előre hozta a million dollar baby hazai bemutatójának időpontját február 24-re. mégsem olyan hülyék?
0
2005. február 5., szombat 2:02
2774
Sideways (2004) USA R: Alexander Payne
Újabb kiváló és húsbamarkolóan egyszerű, de annál szórakoztatóbb film a hétköznapokról.
90%
Ray (2004) USA R:Taylor Hackford
Mikor nézhetem meg újra?
100%
0
2005. február 4., péntek 23:54
17243
the woodsman: kevin bacon és a gyerekmolesztálós filmek. ez már lassan zsánertitulus is lehetne. szerintem. eddig ez a legjobb. csendes, visszafogott, nem tolakodó, nem véleményező. elmond egy sztorit egy féfiről, aki 12 év után szabadul a börtönből, s próbál beilleszkedni - továbbá megvívni a maga csendes kis háborúját a démonaival. bacon talán soha nem volt még ilyen jó, a film viszont buzgón követi a sundance-iskola valamennyi tanítását. ettől függetlenül azért működőképes. 1o/7.5
0
2005. február 4., péntek 20:03
16970
Még én leszek a Macskanő a Batman 2-ből vigyázz... :)
Más: A 80 nap alatt a föld körül c. filmet, legalább is ezt a változatát nem láttam, de, már annyiszor megfilmesítették, hogy nem is érdekel. Legutóbb a TV-ben volt valami 4 részes a volt James Bond-al a főszerepben. Azt látta valaki?
0
2005. február 4., péntek 19:46
1390
Volt, amikor a csávónak ellopta a csaj a cuccait. És csövezett, a falon volt egy újság felragasztva, és arra volt írva, hogy HUNYADI JÁNOS.
0
2005. február 4., péntek 19:39
128
S még február tizenakárhányadikától az OLDBOY is terítéken lesz, magyar mozikban...ennek viszont lehet örülni....s tényleg ez valósáág??!
0
2005. február 4., péntek 19:37
16099
Én láttam, de mi van? Ilyen is volt?
0
2005. február 4., péntek 19:13
1390
Látta valaki a 80 nap alatt a Föld körül-t? Ki értette a falon lévő Hunyadi János feliratot?
0
2005. február 4., péntek 19:11
68
Zolindy nagyjából leírta azt, amit akartam.:) Nekem is nagyon tetszett. A befejezéssel tényleg semmi baj sincs, sőt, de bármit írni róla spoiler lenne. És Jodie Fosternek én is nagyon örültem, régi nagy kedvencem. Csak annyi kiegészítés, hogy angol irodalomból diplomázott a Yale-en, de előtte francia nyelvű középiskolába járt, ahol osztályelsőként végzett és persze perfektül beszéli a nyelvet.
0
2005. február 4., péntek 19:00
17243
légy oly jó! továbbá dörgölőzhetnél a lábamhoz, élezhetnéd körmeid az ajtófélfán, kakilhatnál a homokba (és utána elkaparhatnád az eredményt), kilefetyelhetnéd a tejcit a köldökömből, meg ilyesmi.