Keresés

Moziajánló

2005. február 4., péntek 17:17
"Kiscica", ez tetszik! :)) Doromboljak is? :)))))
0
2005. február 4., péntek 15:57
Hosszú Jegyesség   R.: Jean-Pierre Jeunet

10/9.5

Meg is van az idei Top 10 Legjobb Film egyike. Sajnos az itt betegesen imádott Kerülőutak-at még nem láttam, és meglehet, az is nagyon jó film, de egyvalamiben mégiscsak Jeunet a jobb : vizualitás terén. Legalábbis eddig nem volt még olyan rendező, aki ennyire bátor megoldásokkal játszadozott volna ennyi pénzért. Bruno Delbonnel mesterien dolgozik a fénnyel, és mikor az érintetlen francia tájon játszódik a sztori, mintha egy festményt látnánk (ez különösen az utolsó harmadában jön elő). Az apró trükkök szerencsére egyáltalán nem zavarják a látványt, mikroszkópikusan illenek a filmbe. A sztori egyszerű. Egy kicsit mesés, de van realitása mindennek, amit látunk. A főszereplővel sincs baj : Audrey Tautou visszafogottabb, mint mint máskor, ugyanakkor szomorúsága végigvisz a filmen. A többi szereplő inkább csak statisztál hozzá, hiszen ők csak segítik iletve korlátozzák az eltűnt katona utáni nyomozást.  Azért nem rossz egyik sem, sőt : Marion Cotillard és Jodie Foster valósággal beragyogják a vásznat, de ők is csak 5 percre bukkannak fel.
  A háborús része kemény és abszurd. Néha vannak sokkoló pillanatok, de nem is igazán ezeken van a hangsúly, hanem a sok elbeszélés miatt néha teljesen más szemszögből látjuk a dolgokat. Ami igazán szép az a vége : sok helyütt olvastam, hogy hiányérzetet kelt. Szerintem ennél jobban nem is lehetett volna befejezni. De inkább nézzétek meg, mert nagyon megéri!
  U.i.: a fél pont levonás azért van, mert a film közepén kicsit összegubancolódtak a nevek. Annyi mellékszereplő van, hogy egy kicsit elvesztettem a fonalat. És pont akkor jön a képbe Foster, aki hibátlan franciával (ha jól tudom, ebből diplomázott) alakítja a szerepét, én meg csak csodálkoztam a játékán és még jobban elvesztem. :)
0
2005. február 4., péntek 12:36
ÚJRA "NAGY IDŐK, NAGY RENDEZŐK, NAGY FILMEK" RENDEZVÉNYSOROZAT

A békéscsabai Center mozi a nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatja az előző év októberében indított rendezvénysorozatát. A következő hónapok témaköre a szerelem, illetve a férfi-nő kapcsolat, melyekhez a következő 4 film lesz láthaó a Centermoziban:

Február 8-án: Éli az életét (rend.: Jean-Luc Godard)
Március 8-án: Jules és Jim (rend.: Francois Truffaut)
Április 12-én: Casablanca (rend.: Kertész Mihály)
Május 10-én: A vágy villamosa (rend.: Elia Kazan)

A 4 előadásra 2005. február 7-től 1.000 Ft-os egységáron bérlet váltható a Center Mozi pénztárában. A jegyek ára külön-külön a filmekre 350 Ft.

Jó szórakozást!!!
0
2005. február 3., csütörtök 22:31
BuKás

10/10

Túl sokat nem tudok hozzáfűzni,ezt a filmet mindenkinek látnia kell!!!!
0
2005. február 2., szerda 9:13
Vérmes reményekkel nem is mertem beülni a terembe.
0
2005. február 2., szerda 9:01
hátnemmegmondtam!
0
2005. február 2., szerda 8:42
Az utolsó gyémántrablás (After The Sunset, 2004, forgalmazza: InterCom)

Hurrá! Újabb tolvajos, átverős filmet üdvözölhetünk, ezúttal Brett Ratnertől, aki elhitte, hogy már mindent sikerre tud vinni, és olyan baromira tud rendezni is. Nos, ott még nem tart. Néhány tingli-tangli és az egyetlen Vörös sárkány úgy látszik, számára nem volt elég. A Brosnan és Hayek közti viszony végig felületes és sivár, sokkalta inkább két szomszédnak vannak ábrázolva, semmint szerelmeseknek. Woody Harrelson karaktere amúgy minden szempontból tök fölösleges, nélküle viszont nem lett volna "erős" a történet, és nem érte volna el az "izmos" 85 percet. Feel good movie-nak gyenge, tolvajosnak még gyengébb, romantikusnak pedig egyáltalán nem az. Mindenből egy kicsi, ami a bugyuta poénokkal hozzájárul ugyan egy alapszórakozáshoz, de semmi több. Lalo Schifrin (aki a megboldogult Elmer Bernstein mellett a kedvenc zeneszerzőm) pedig ilyen jellegtelen muzsikával még nem állt elő.

4/10
0
2005. február 2., szerda 7:04
A Saw leginkább az a kategória nálam, mint a White Chicks annyira blőd az egész, hogy ha lemegyünk a film szintjére akkor kifejezetten jó, egyébként idegesítően rossz.

Értékelés ennek alapján: 3/10 vagy 8/10
0
2005. február 2., szerda 1:33
SAW kegyetlen!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 2., szerda 0:25
csütörtöktől a mozikban:

hosszú jegyesség -> jean-pierre jeunet, az amélie rendezőjének, s audrey tautou-nak az amélie főszerelőjének új romantikus drámája, némi háborúzással.
kerülőutak -> felnőtt randifilm, kategóriájában az egyik legjobb, alexander payne filmje reális karakterekkel, valóságos döntésekkel, létező érzésekkel.
ray -> ray charles biopic, a főszerepben jamie foxx, aki valszeg elviszi ezért az oscart.
fűrész -> szuperbéna trendihorror, amelynek a poénjait már ellődözték alant...
0
2005. február 1., kedd 10:09
Ha már egyszer spoilerkedünk írjuk le, hogy milyen szinü a csáó haja, mire való a fürész, kik a szereplők...,de ne lőjük már a film végét le, ezzel elrontva mások estéjét. naná hogy én sem nézném meg. ez nem csak neked szól Gerike. csak ide reagáltam.
0
2005. február 1., kedd 9:12
Jézusom, pedig jó volt.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. február 1., kedd 9:07
Akkor Salma mellei vitték ki a biztosítékot, mert két percet láttam. :)
0
2005. február 1., kedd 9:03
nem maradtál semmiről. illetve emlékeim szerint salma melleit először a 3. percben lehet megcsodálni. azt még várd meg. vagy ha esetleg kíváncsi vagy brosnan szőrös hurkáira, akkor várj még a 23. percig, de ne tovább. a film szörnyű.
0
2005. február 1., kedd 9:00
Az utolsó gyémántrablás (After The Sunset, 2004, forgalmazza: InterCom)

Tegnap este a nyolc órás előadás áramszünet miatt elmaradt a Duna Plazában, így majd ma bepótolom. Bár az első két percet láttam. :)
0
2005. február 1., kedd 8:56
Vera Drake (Vera Drake, 2004, forgalmazza: SPI)

Történet egy asszonyról, aki az ötvenes évek Angliájában gyárban dolgozott, minden nap másnál takarított, mindezt családja megélhetéséért. Emellett ingyen segített fiatal és kevésbé fiatal lányokon/nőkön, akik magzatelhajtást kértek. Mindezt mosolyogva tette, a rosszindulat vagy a haszon megszerzésének célja nélkül. Mike Leigh - már most ki merem jelenteni - az év egyik legjobb filmjét alkotta meg. A színészközpontú Vera Drake-ben nincs mellébeszélés: minden mondatnak és jelenetnek olyan súlya van, hogy az szinte ránehezedik a nézőre és képtelen akár csak egy lélegzetvételnyi szünetet is engedélyezni a 125 perces játékidő alatt. A díszletek és a hátterek sivárak, egyszerűek, semmi nem vonhatja el a figyelmet a lényegről, vagyis a szereplőkről,  és arról, ami velük történik. Imelda Staunton világszerte történő méltatása nem reklámfogás, egyszerűen látni kell, amit produkál, mert, kérem, ez a színjátszás csúcsa. A Vera Drake megérdemelten kapott három rangos jelölést az Oscaron.

9/10
0
2005. február 1., kedd 8:48
Csudafilm (Csudafilm, 2004, forgalmazza: Hungaricom)

Szűnni nem hagyó igénytelenség uralkodik a magyar filmeseken. És most már nemcsak a fiatalokat kell szidni (Rap, revü; Magyar vándor, stb.), itt van nekünk Ragályi Elemér Kern Andrással karöltve, akik olyan vackot tárnak a nagyközönség elé, amitől még az Apám beájulna! is Tarkovszkij-filmnek tűnik. Szánalmasan nagyra törni akaró produkció hihetetlenül primitív és álszimbolikus tartalmú forgatókönyvvel - ha ez a Csudafilm, mint műfaj definíciója, akkor nem is negatívum. Ráadásul ilyen színészeket, mint Reviczky, Badár és Kovács Lajos homoros megjegyzések és épkézláb szerep nélkül hagyni olyan mértékű pazarlásra és tehetségtelenségre utal, amit még egy Ragályi Elemér szintű filmes sem engedhet meg magának.

1/10
0
2005. február 1., kedd 8:44
Luther (Luther, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Na, ebben a filmben nincs mit elszpojlerkedni. :) Luther Márton története úgy gondolom, majdnem méltó feldolgozást kapott Eric Till rendezőtől. Dicséretes, hogy kizárólag csak a történelemkönyvekben is fellelhető eseményekre koncentrál (ezáltal kifejezetten lendületes és élvezhető), ugyanakkor ez sok helyütt a visszájára is fordul, ugyanis a jellemek a legtöbb esetben sekélyesek, papírmasé figurákkal pedig nehéz azonosulni, még akkor is, ha szinte mindenki ismeri/ismerheti a sztori végkicsengését. Sir Peter Ustinov utolsó szerepében is remek, de érdemes ám átböngészni a stáblistát: ilyen nevekkel (Bruno "Hitler" Ganz most papi szerepben, ami A bukás után egy héttel igencsak vicces) nagyon rtikán találkozni német film esetében.

6/10
0
2005. február 1., kedd 8:43
angéla, kiscica, ez már simán felér egy SAW SPOILERrel:

Az a poén, hogy végig a képben van, de nem látszik az arca... az lesz, akire a legkevésbé gondolnátok. :) Persze az egyik főszereplő (a két férfi közül) a kínok kínja által megmenekül, de ekkor jön a svédcsavar, és aki marad, abba szörnyű felismerés hasít!

elismerésem.
0
2005. február 1., kedd 8:26
Cseszd meg, de nem én írtam be hogy ki a gyilkos!!!!!!!! Ha tudtam volna, hogy ez lesz belőle (egymás anyázása), akkor be sem rakom ide azt a kurva fimet!
0
2005. február 1., kedd 8:17
én? nem én kezdtem. angelus kérdezte, hogy ki a gyilkos, mert neki nem esett le, én szépen odírtam a hozzászólásom elé, hogy SPOILER BAZZEGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!, erre most én vagyok a hibás. király.persze angelus sem hibás, az a hibás, aki még a SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ellenére is elovassa azt a szart.
0
2005. február 1., kedd 7:59
Ja és a csajszit kifelejtettem. Tehát egy kisfiú és egy lány. Rontják az átlagot!
0
2005. február 1., kedd 7:50
Ezt is a drága Gerike kezdte. Persze nem lehet mindig a tapasztalatlansága mögé bújni. Meg kéne nevelni!
0
2005. február 1., kedd 2:43
Szuper, hogy előremenetben kezdtem olvasni a hozzászólásokat... bár ha tényleg olyan szar a SAW, talán AKKORA veszteség nem ért. De tényleg idegesitő már ez a bizonyos infantilisfórumszétbarmoló, folyamatosanspoilerkedő társaság.
0
2005. február 1., kedd 2:36
"ne csak engem annyázatok, hanem mást is"

Oké, akkor a te anyád, meg a Bush anyja!
0