Keresés

Moziajánló

2005. január 31., hétfő 19:58
te figyi, te kis imbecilis, könyörgöm, használj SPOILER-figyelmeztetést, mert úgy érzem, a falnak beszélek...
0
2005. január 31., hétfő 19:31
Jamamura biztos annyit lélegzett előtte hogy kibírja 6 órán keresztül levegő nélkül:))
0
2005. január 31., hétfő 19:26
ügyesek vagytok, gyerekek. főleg te, angéla. idézném roger ebertet, ha nem baj, akkor angolul:

The characters in movies do not always do what we would do. Sometimes they make choices that offend us. That is their right. It is our right to disagree with them. It is not our right, however, to destroy for others the experience of being as surprised by those choices as we were.

azzal, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül a film végéről beszéltek (kivéve gerikét, aki viszont már elkésett...), azzal elrontjátok mások élvezetét, akik még nem látták a filmet, s esetleg szeretnék megnézni.

így kell ezt:

SAW (FŰRÉSZ) SPOILER:

ha már úgy is a befejezésről van szó, szerintem szánalmas. 1. a gyilkos kiléte a film sztorija szempontjából teljesen mellékes, abszolút mellékszereplő, a leggagyibb krimiket idézi, amelyekben a tejesember, a postás, vagy mittoménki a gyilkos, aki feltűnik fél perce a film 34. percében. ilyen volt pl. a csontember: szar. a másik dolog pedig a csavar kijátszása: nincs olyan ember, aki képes 6 órán át mozdulatlanul feküdni, ráadásul nem kövön. sőt, szemlátmoást még csak nem is lélegzett, mert ugyebár ha ott fekszik valaki, premierplánban előtted hat órán keresztül, akkor már akaratlanul is észreveszed, hogy lélegzik-e vagy sem. s az olyan feszültségropmboló faszságok, mint a sztorit állandóan kettényeső flashbackek, a "ja, már emlékszem rád" momentumok, az idióta vágás, s a tévékrimis klisék, mint a kiszabadulás a kötélből, meg a verekedés a pisztolyért: szarok.
0
2005. január 31., hétfő 16:34
ok,
0
2005. január 31., hétfő 16:29
Természetesen ezért magamat hibáztatom.
0
2005. január 31., hétfő 16:21
hát, figyelj én figyelmeztettelek. nem az én hibám, magadra vess.
0
2005. január 31., hétfő 15:46
Sajnos ezt a szöveget akaratlanul is elolvastam.Bazzeg.Légyszi ne írjatok több spoilert a filmből, mert ugyse fogom tudni megállni hogy el ne olvassam.
0
2005. január 31., hétfő 15:20
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az a gyilkos, aki abban a retyóban kettejük közt "holtan" fekszik.
0
2005. január 31., hétfő 12:16
Áhh,hallod végülis semmi konkrétumokat nem írtok,csak úgy majdnem minden csattanóra utaltatok a filmben,de ezek után még biztos izgalmas lesz a film........
0
2005. január 31., hétfő 11:55
Akkor meg kell nézzem még egyszer, hogy leessen, mert szerintem az öregember volt, ha így van, írd már meg. Köszi! :)
0
2005. január 31., hétfő 10:21
Nagyonis kiderül hogy ki a gyilkos a Saw-ban.
0
2005. január 31., hétfő 9:59
Az a poén, hogy végig a képben van, de nem látszik az arca... az lesz, akire a legkevésbé gondolnátok. :) Persze az egyik főszereplő (a két férfi közül) a kínok kínja által megmenekül, de ekkor jön a svédcsavar, és aki marad, abba szörnyű felismerés hasít!
0
2005. január 31., hétfő 9:06
Angelus,én még nem láttm a filmet de ha te tényleg nem tudtad meg hogy ki a ygilkos akko valószínűleg nem muttja meg magát és valamelyik főszereplő következtet ki kilétére.Én ezt tudom elképzelni.
0
2005. január 31., hétfő 8:44
Kösz! Már azt hittem, hogy megint elgépeltem valamit, mert tudom, hogy az angol címe is ez.

Annyira azért nem kulcsfontosságú, bár a végkifejletben elég nagy jelentősége van ennek a szerszámnak, de nem akarom lelőni a poént! :)
0
2005. január 31., hétfő 8:35
bűnréssz -> bűnrossz. nem a cím fordítására akartam utalni vele, hanem a film minőségére. :]

amúgy - láss csodát - az eredeti címe (SAW) is fűrész, s a filmben kulcsfontosságú szerep jut egy ilyen szerszámnak.
0
2005. január 31., hétfő 8:34
oké, bocsánat. nekem ezek a hatásvadász körmondatok meglehetősen marketing-ízűnek tűntek.
0
2005. január 31., hétfő 8:24
Igen, de ki volt az valójában? Nekem nem derült ki, vagy pont ez volt a poén? Szegény Amanda megkattant kissé attól a fejszerkezettől.
0
2005. január 31., hétfő 8:21
szerintem is jó film.
Király a hangja a gonosznak.
"Hello Amanda" :)
0
2005. január 31., hétfő 8:17
Nincs forrás, csak a neveket néztem ki a Vox-ból! Ezt most totál magamtól írtam. :)
0
2005. január 31., hétfő 8:14
Gyegekek! Most nem írtam el, ez tényleg Fűrész. Mondjuk nem teljesen értem miért, de magyarul tényleg ez a címe! :)
0
2005. január 30., vasárnap 23:45
egy olyan elírás, mint a "benen". :]
0
2005. január 30., vasárnap 23:28
beégés! már megint én kérdezek, amikor még én sem tudok helyesen írni!
0
2005. január 30., vasárnap 23:25
Mi sz a "bűnréssz"???
0
2005. január 30., vasárnap 23:21
ha idézgetsz, akkor meg kéne ám jelölni a forrást is. ;]

amúgy a saw szerintem bűnréssz, de biztos vagyok benen, hogy sok-sok embernek tetszeni fog.
0
2005. január 30., vasárnap 23:08
FŰRÉSZ

Nincs felvezetés, nincsenek miértek és hogyanok. Rögtön a közepébe csöppenünk. Két férfi ébred fel egy elhagyatott helyen, egészen pontosan egy WC-ben. Szörnyű felfedezést tesznek. Valaki leláncolta őket egy-egy csőhöz a szoba átellenes sarkaiban, a szoba közepén, pedig egy vérben ázott hulla, kezében fegyver és egy diktafon.

A két férfi Adam a fényképész, és Dr. Lawrence Gordon sebész. Látszólag nem ismerik egymást, de ahogy telik-múlik az idő rájönnek, hogy mégis...

Mindegyikük zsebében egy-egy kazetta és rajta üzenet. A feladat, hogy reggel hat óráig Dr. Gordonnak meg kell ölnie Adamet, különben Gordon lánya és felesége meghal. És valójában semmi sem az, aminek látszik!

Aki fogva tartja őket egy szadista sorozatgyilkos, áldozatait meggyógyítani akarja egy kis játékkal, ahol a tét az életük. Mindenkinek megadja a szabadulásra való lehetőséget, de ha a megadott határidőig nem fejtik meg a rejtvényeket meghalnak.

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb thrillerje! Szuper!!

10/9
0