Keresés

Moziajánló

2005. január 20., csütörtök 13:17
Tökéletesen egyetértek, csapnivaló fércmunka mindkét RE film. A játéktól fényévekre van, nemhogy megijeszteni nem tud, de egyenesen élvezhetetlen. Az első részt még megnéztem, de a másodiknak cask kábé a feléig voltam képes eljutni. Ekkor töröltem a vinyómról, úgy éreztem meg kell kíméljem magam a további szenvedésektől...
Számomra a Resident Evil CSAK játék formájában létezik, és a filmekről tudomást sem vagyok hajlandó venni.
0
2005. január 20., csütörtök 1:43
bevállaltam én is moziban. fasza kis film ez :)
0
2005. január 19., szerda 23:32
Hehe, a Resident Evil-ökben az a jó kis klasszikus horrorzene adja a hangulat minimum 50%-át. :) Nem ám olyan tekknyó őrület!
0
2005. január 19., szerda 23:12
Ja, nekem is átjött... Én majd'mindegyik résszel játszottam PS-n, szerintem egészen jól sikerült megfofgni a spec hangulatot. (Mindenestre jobban, mint a TR 1-2-ben...) Persze a zene, no meg az ajtók kinyitása igencsak hiányzott. :))) Csihipuhiüsdvágnemapád film, de jó kis iparos munka. Arra tökéletesen megfelel, hogy kikapcsoljon a minden-napi na-miből.
0
2005. január 19., szerda 19:47
Neked nem jött át, nekem igen.
0
2005. január 19., szerda 19:28
Micsodaaaaa??? Játszottál te egyáltalán a játékkal (bármelyik résszel)? A legnagyobb jóindulattal se lehet elmondani, hogy a RE feeling egy kicsit is átjött volna a film(ek)ben (az előddel is ugyanez a helyzet)! Nem tudom, ki vágta a második részt, de nem igazán lehet a szakma csúcsán az ipse, nekem végig olyan érzésem volt, mintha minden második snitt hiányozna a filmből. Pocsék munka!
0
2005. január 19., szerda 13:26
ALFIE

Ahogy Damien mondta jobb, ha nem barátnővel nézitek, és vagy feleséggel. Én is megkaptam, hogy biztos ezért-meg azért tetszett, meghogy én is ilyen vagyok... Mindenesetre egy rózsaszín inget én is szerválok az már tuti. :-)
Na szóval a film, nagyon jól induló, igazi macsó-film (ha úgy tetszik Casanovás), iszonyat dumák, a főszereplő végig hozzánk beszél, amiből rengeteg komikus jelent adódik, mert ugye azt csak mi halljuk, a többi szereplő nem. Aztán a film vége egy picit túlzásba viszi a szájbarágást, de mondanivalója van az biztos. A "proli mivoltom miatt" nekem jobban tetszett volna, ha SPOILER! amikor Alfie a végefelé motoron meséli, hogy nem mondja tényleg megviselték az emúlt hetek, majd egy pillanatra eláll a szava és végignéz egy nőn én azt hittem, hogy ránkkacsint és újra egy nő(k) után ered és így ér véget a film. Ez lett volna a totális happy end és 10 pontos film, de még így is
8/10
Ja és Jude Law zseniális!
0
2005. január 18., kedd 19:22
Hát nem ezért jó mindkettő? ;)
0
2005. január 18., kedd 19:14
ismerem a játékot. beszaratós cucc, kicsit lehetne okosabb.

ismerem a filmet is. röhejes cucc, kicsit se lehetne butább.
0
2005. január 18., kedd 11:42
Majd megoldom, na! (Vagy nem.) :)
0
2005. január 18., kedd 10:26
ha minden jól megy, ma én meg tudom nézni, majd megírom milyen volt :D
0
2005. január 18., kedd 10:21
Nem tudod valami..  khmm, alternatív úton megnézni? Valaki (talán én is) biztos szívesen segítene. Amúgy vígasztaljon a tudat, hogy ANNYIRA nem jó, mint a south park movie (de azért baromi jó :).
0
2005. január 18., kedd 10:13
Múlt hét óta lelkibeteg vagyok emiatt. Pedig már ki van plakátolva a város. De nem lesz.
0
2005. január 18., kedd 10:11
A Team America nem lesz moziban???
0
2005. január 18., kedd 9:57
Alfie (Alfie, 2004, forgalmazza: UIP)

Nagyon megorroltam a UIP-ra az Amerika kommandó (és mellékesen a Wimbledon) moziban NEM történő bemutatása miatt. Az Alfie a nagybukás ellenére viszont örömteli, hogy eljutott hozzánk. A szó szoros értelmében vett remake ez esetben nem állja meg a helyét, ugyanis a "Casanovákról" szóló alkotások nyilván egy adott korszakra jellemzőek. Éppen ezért az új Alfie nagyon más, de nagyon igaz. Fellini Dolce Vitája egy az egyben alkalmazható a Jude Law által életre keltett karakterre, Charles Shyer ki is aknázta a film szinte minden lehetőségét. Persze ha valami váratlan történne a végén (ami amúgyis jobban illene a filmhez), nem Paramount-logóval indítana a mozi. Röviden az Alfie egy nagyon mai, férfi Bridget Jones-történet, jó dumával. És senki se női ismerőssel, barátnővel, stb. üljön be a filmre, ugyanis azt fogja hallgatni a végén, amit én, vagyis hogy "persze, azért tetszett, mert...".

8/10
0
2005. január 18., kedd 9:40
Aki ismeri a játékot, annak a film nem lehet rossz. A legtöbb beállítás remekül visszaadja a rögzített kamerás képeket.
0
2005. január 18., kedd 9:38
Zuhanás a csendbe (Touching The Void, 2003, forgalmazza: Intersonic)

Csak sikerült bepótolni a tavalyi évben elkövetett mulasztásomat. Remek dokumentumfilm két hegymászóról, akik nem ismerték a lehetetlent. A reklámszöveg valós, ugyanis egyikük tényleg nem. Emberfeletti tettével és élni akarásával olyat vitt véghez (nem mintha maga a perui hegy csúcsának elérése önmagában nem lenne említésre méltó), ami sokunknak nem sikerült volna. A filmnek igaz van némi erőteljes hatásvadászati mellékíze, azonban a teljes megmutatás az elbeszéléssel kombinálva remekül működik. Azért a túlzott szenvedésből lehetett volna 10-15 perccel kevesebb is, úgyis elhittük volna.

8/10
0
2005. január 18., kedd 9:30
no, ez jó hír. kevesebbre számítottam :)
0
2005. január 18., kedd 9:30
elsőre talán igen, de aztán még megnéztem dvd-n is, és akkor megkapta a max pontot :)
0
2005. január 18., kedd 9:23
Nagy zűr Korzikán (L'Enquéte Corse, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Na, megérkezett az év első szemete is. A Reno-Clavier páros régen vicces és jópofa volt, a francia, pardon, korzikai James Bond-paródiában egyáltalán nem az. A kellően humorosnak tűnő alapsztorit illett volna nevettető elemekkel is dúsítani, ugyanis ezeknek a hiányában túlzottan is "komolynak" tűnik az egész. Hogy mostanában miért nem tudnak a franciák jó vígjátékot készíteni, azt nem tudom, de azt elképzelni sem tudom, hogy ennyi igénytelen komédia láttán még valaki elismerően is csettintene. Márpedig a hosszú évek tapasztalata alapján úgy tűnik, mégis van ilyen.

2/10
0
2005. január 18., kedd 9:18
Kaptár 2.: Apokalipszis (Resident Evil: Apocalypse, 2004, forgalmazza: SPI)

Meg kell, hogy valljam, nekem még ezzel a résszel sem volt különösebb bajom. Paul W. S. Anderson forgatókönyvét két oldalról is meg lehet közelíteni. 1. Ha elfelejtjük a játékot, akkor egy borzalmasan igénytelen, összecsapott írományról van szó. 2. A game ismeretében viszont egy tökéletesen megfelelő, debil, játékadaptációhoz elég korrekt szkriptről van szó. Alexander Witt azonban nem volt túlzottan a helyzet magaslatán. Egysíkú rendezése majdnem agyoncsapja a filmet, bár azért a viszonylagosan kevés pénzből összehozott temérdek akció pótol ezért (csak az agyonrángatott kamera mutatott volna többet is a trancsírból) a hiányosságért. A roppant tehetséges színészeket pedig jobb nem is említeni. A Resident Evil második része pont azt nyújtja, amit a cím ígér. Plusz Millát.

6/10
0
2005. január 18., kedd 9:10
ha kedd, akkor mozinapló daemiaentől. kár, hogy mennem kell, s nem olvashatom azon frissiben a resident evil 2-t magasztaló sorait. ;]
0
2005. január 18., kedd 9:07
Az élet egy csoda (Zivot Je Cudo, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Szívgörcsöt kapok már azoktól a rendezőktől, akik notóriusan kétóra feletti játékidővel bíró mozifilmeket forgatnak még akkor is, ha nincs arra elég mondanivalójuk. Kusturica is ilyen. Az élet egy csoda első fele pont azt nyújtja, amit a rendezőtől elvárhatunk, igaz, sokadszorra látjuk, de ilyen abszurd és egyedi képi humort jó látni. Viszont a második féllel van egy pici gond. A bosnyák direktor a képbe löki Szabahát, Luka ettől "megvadul", de hogy mi és miért történik, azzal lehet, hogy csak Kusti volt tisztában. Agyondramatizált szerb valóság, fröcsögősen a képünkbe tuszkolt alagút-szimbólum, mi meg megkajáljuk, mert nem halivúdi, hanem Kusturica-filmről van szó. De most már elég az önismétlésből. Underground megnéz újra, szerb háborút elfelejt, és valami eredetivel rukkol ki. Ennyi az egész.

6/10
0
2005. január 18., kedd 8:54
Micsoda öröm ezt olvasni. Én meg várok áprilisig. :(
0
2005. január 18., kedd 8:52
Mikor írtam, tudtam, hogy erre ugrani fogsz. Bár anno nem 90%-ot adtál a filmre? ;)
0