Keresés

Moziajánló

2005. január 17., hétfő 19:26
ez már az ötödik ju-on film a sorban: mind ugyanolyan, mind rémisztő (állítólag, én addig nem kezdem el őket, amíg meg nem szereztem mind az ötöt), mind remake és egy kicsit folytatás is egyben. a rendező nyilatkozata szerint. az amerikai bevételi listákat elnézve boritékolom a 6-7. filmet. :)
0
2005. január 17., hétfő 14:11
The Grudge:

Ismét egy horror, ismét Japánból, ismét amerikai színészekkel újraforgatva, viszont az eredeti helyszínen és rendezővel!

A főszerepben Sarah Michelle - Buffy - Gellar és Jason - Roswell - Behr (Kb 15 percet szerepel az egész filmben), valamint még Bill Pulman is feltűnik egy rövid szerepben, mint öngyikos a film elején és a vége falé.

Történet: Karen amerikai cserediák Japánban és szociális munkásként dolgozik. Egyik nap - balszerencséjére - helyettesítenie kell egy másik lányt Yokot, aki eltűnt. Így kerül Karen a pékbe, felkérik hogy nézzen utána mi történt. A lány el is megy az idős hölgy házához, mely sötét titkot rejt magában...

Nem akarok poéngyikos lenni, de ez a film nagyon Kör utóhangulatú, gyilkolászó szellemek, halottak, és furcsa hangok a padlásról + egy fekete valami, ami beleszáll az emberekbe.

Vannak számomra érthetetlen mellékszálak, de ugyanakkor maga a ház, ahol a film 80%-a játszódik elég nyomasztó.

Hosszas nyomozás után kiderül, hogy mindenki, aki járt a házban öngyikos lett, vagy eltünt. Persze Karen nyomozni kezd még rá nem jön, hogy mi is történt valójában abban a házban és mi történik azokkal akik odaköltöznek. Közben Karennel is történnek furcsa dolgok...

A rendező elég szokatlanul oldotta meg a dolgokat, pl. hol a múltban vagy, hol a jelenben és elég nehéz követni. a hanghatások és a speciális effektek viszont tényleg jók!

A film vége szintén szokványos befejezés, úgyhogy jöhet a folytatás!
Horror rajongók ne hagyják ki! :))

10/7
0
2005. január 16., vasárnap 23:30

Hihetetlen nagy film!Jude Law megmutatta mi az a színészet!
Az egész filmben egyszerűen nincs kivetnivaló!Tökéletes mestermunka minden téren!

10/10

Végre egy izgi kalandfilm!Minden pillanatát élvezetm...néhol kicsit-nagyon Armageddonos akart lenni, de sebaj...a zenéje ezt kompenzálta...

10/8.5
0
2005. január 16., vasárnap 20:03
OFF:

Howard Hughes vizelete gyűjtését illetően csak műkedvelő lehet Sarah Miles brit színésznő (ld. NAGYÍTÁS, RYAN LÁNYA stb.) mellett, aki rendszeresen fogyasztja is saját vizeletét egy különös egészségmegőrző program keretében. Ebbéli szokása jóval a HARCOSOK KLUBJA előtt kezdődött. (Mint tudjuk, e film egyik sokat vitatott reklámja a vizeletről szól.)
0
2005. január 16., vasárnap 19:11
the aviator

howard hughes egy seggfej volt. azt eddig is tudtam, hogy nem volt normális (zsebkendős dobozt hordott cipő helyett, s üvegekbe gyűjtötte a vizeletét), most már azt is tudom, hogy egy seggfej volt. maximalista, mint bugsy siegel, öntelt, mint ty cobb és talán még hugh hefnernél is nagyobb playboy. gondolom, egyszer, kb. 5o év múlva valaki, egy nagy reményű amerikai direktor filmet fog forgatni james cameronról, s az is vmi ilyesmi lesz. vajh ki játssza majd bill paxtont?

nem az a legfőbb probléma az aviatorral, hogy én nem kedvelem a főszereplőt, de szemlátomást scorsese sem kedveli őt. hogy tiszteli, az nem kérdéses, hisz egy időben howard hughes készítette a világ legnagyobb és legdrágább filmjeit, s scorsese sem éppen sundance-kompatibilis filmjeiről ismert. abban is biztos vagyok, hogy együttérez a tisztaságmániás, láthatatlan kóroktól rettegő hughes-szal, hisz scorsese maga is hendikeppes (asztmás). de hogy nem kedveli őt, az a film első percétől nyílvánvaló. vegyük például azt a jelenetet, mikor hughes a hepburn-családnál vendégeskedik, s felháborodik azt hallva, hogy őket nem érdekli a pénz. "persze, mert nektek mindig is volt. nektek nem kellett megkeresnetek" - vágja a vendéglátók képébe, aztán elcsattog. a néző meg arra gondol, hogy "miért, nekekd meg kellett dolgoznod a vagyonáért?" nem igazán. az apjától örökölte, és ugyan volt egy-két nagy ötlete, olyanok is, amelyek forradalmasították a légi közlekedést, de alapjában véve hughes élete saját (és mások) pénzének elherdálásáról szólt.

scorsese megmutat sokmindent, fantasztikus érzékkel építi fel a 3o-as, 4o-es évek hollywoodját, s decaprióval az oldalán könyékig merül hughes paranoiájába, de vajh érti őt? scorsese, aki retteg a repüléstől vajon megértheti azt, aki él-hal ugyanazért? nem tudom. nem hiszem. e hogy meg van a véleménye róla, az biztos.

1o/6
0
2005. január 16., vasárnap 9:48

Ezidáig 4-szer láttam moziban. Nekem nagyon tetszik. Mondjuk én egy kissé elfogult vagyok abból a szempontból, hogy Nicolas Cage a kedvenc színészem, de akkor is egy jó film. A történet jó volt, habár mint mindig, akadnak apróbb hibák, de különösképpen nem idegesítettek, már megszoktam őket. Diana Krueger nekem nagyon tetszett. Mind szerepre, mind pedig, öhöm... nőként. :) Az egész egy akcióvaldús kalandmozi, ami igazán megéri az árát.

10/9
0
2005. január 16., vasárnap 9:02
Gerike!

Ezt  nézd meg! :) Vagy esetleg  ezt !!

0
2005. január 16., vasárnap 2:16
million dollar baby: clint eastwood legjobb filmje. 1o/1o
0
2005. január 15., szombat 0:28
blade trinity

felettébb kínos. ha ügyesen matekozunk, hamar kihozhatjuk, hogy voltaképp a blade volt az egész mátrixos, képregényes hóbelebanc első előfutára. kár, hogy elhullott, s még nagyobb nyomorúság, hogy még a méltóságát sem sikerült megőríznie haldoklás közben.

penge, a nappali vámpír immáron kénytelen osztozkodni a jófiúknak járó vérvöröskeresztes tortán: jessica biel játssza whistler lányát, aki nem pofázik sokat, viszont jól néz ki, csak nagyon morcos, s túl sok hangos zenét hallgat; ellenben a david hasselhof rajongó ryan reynolds alakította hannibal kingnek (ez a név...) be nem áll a szája, s úgy minden tizedik beszólását meg is tapsolnák a mikroszkóp színpadon.

s mi a helyzet a rosszfiúkkal? parker possey dögös csajszi, habár rettenetes a sérója, és kínosan szexista beszólásokon kívül vajmi kevésre futja a részéről, aztán ott van az ezeréves álmából felkeltett drakula, aki - felejtsd el a filmeket, meg a könyveket, mind hülyeség! - valójában a legeslegelső vámpír, a tisztavérű, megölhetetlen, stb-stb. szörnyeteg, és jobb szereti, ha drake-nek hívod. drake szeret filozofálgatni az emberiségről, hangyákhoz hasonlítja őket, ilyenkor már-már pacifista a lelkem, aztán néha üvölt és skint vált. szabad olyat mondani drakulára, hogy vérszegény?

a filmre is rendesen ráfért volna némi vérátömlesztés. a történet túl ostoba ahhoz, hogy ecseteljem (blade-et letartóztatják!), bemutatnak féltucat új fegyvert, meg más cuccot, ezek többségét aztán elmulasztják használni, ki/be/át/széttörnek 1567 db ablakot, és legalább ennyiszer látjuk, ahogy a vámpírok elporladnak. az első két részt még csak íróként jegyző david s. goyer hiába is próbálja megidézni elődjeit, csak kényelmetlenül fészkelődik rendezői székében; jessica bielről messzire bűzlik, hogy nem tud verekedni, s nem csak a vágás szar, de többnyire azért nem látunk semmit se az akcióból, mert nem sikerül normálisan bevilágítani a díszleteket.

volt egy-két dolog, ami tetszett: a vámpírpincsi morbid poén, távozása az élők sorából még tetsztősebb, a soundtrack ütősebb, mint a második epizódé, a vámpírpusztító vírus megjelenítése bájosan banális, wesley snipes pedig klasszul el tudja nyújtani a sz-eket. visssszlát blade!

1o/4.5
0
2005. január 15., szombat 0:25
Mert már nem aktuális a dolog. Ha elküldted azt amit kértem, akkor megszívtad. Bocs.
0
2005. január 14., péntek 23:26
Tadam!
Nekem nem válaszolsz az e-mailemre?
0
2005. január 14., péntek 23:13
Erről ti tudtok valamit?
Stephen King film.

Eredeti cím: Riding the Bullet
Dátum: 2004
Rendezte: Mick Garris
Forgatókönyv: Mick Garris
Zeneszerző: Nicholas Pike
Gyártó: n/a
Játékidő: n/a

Mikor Alan Parker megtudja, hogy anyja haldoklik, stoppolni próbál a kórházig, de az idegennek, aki felveszi, sötét titka van
0
2005. január 14., péntek 17:08
hogyha egy film igyekszik hűen feldolgozni a valós eseményeket (amiket az ember már ismer vagy hallott róla) akkor milyen fordulatra vársz még? az ilyen filmet nem a fordulat nézi az ember... nem véletlen, hogy megmutatták az első 2 percben a film végét. nem az volt a lényeg SPOILER!! hogy életben marad-e vagy meghal, vagy egyáltalán mi lesz vele, hanem hogy min ment kerseztűl, és ezt a film hogyan adja vissza. számomra tökéletesen.
0
2005. január 14., péntek 10:23
Tadam!

Már mindegy, el nem tudtam képzelni, hogy mi van. Sajnálom én is, mert olcsóbb lettél volna te a postaköltség miatt. :)
0
2005. január 14., péntek 10:11
Szia!

Hát, öhöm, csak azt tudom mondani, hogy elnézést. Sajnos a netemet kikapcsolták, mert nem fizettem számlát, és utána pedig nem értem rá szólni, hogy kapcsolják vissza, el kellett utaznom Budapestre 2 hétre és teljesen el voltam havaza. Sajnálom, ne haragudj!
0
2005. január 14., péntek 9:37
Tadam!

Az üzletünk ugrott, mivel hiába írtam emileket neked nem válaszoltál. Megszereztem máshonnan!
0
2005. január 14., péntek 7:49
Légyszi válaszolj a mail-emre! Köszi!
0
2005. január 14., péntek 3:41
A reservoir dogs jó pár évvel ezelőtt volt videón, teljesen legálisan megnézhette bárki, még internet se volt nálunk akkor talán... nemhogy letöltés.
0
2005. január 14., péntek 2:47
Hah! Milyen jó hogy én csabai vagyok?! :)))
0
2005. január 14., péntek 0:33
Valamiért mostanában már te vagy a harmadik, aki szerint felháborodtam :) Pedig nem voltam egyáltalán dühös. Gerikét ugyan kicsit kioktattam, de az nem leszidás volt :)
0
2005. január 14., péntek 0:00
Szerintem nincs ebben semmi érdekes: főleg az elmúlt néhány évben már több tucat ilyen és ehhez hasonló filmet láthattunk már. Ez sem jobb a többinél, csak éppen másak a színészek!
És mint írtam, sacc/kb az első két perc elteltével megtudjuk a sztori lényegét, innentől fogva mégis milyen extra fordulatokra várjon az ember? Hát semmilyenre...
0
2005. január 13., csütörtök 23:33
egy valós eseményeken alapuló filmnek felrovod hibaként, hogy kiszámítható? ez elég érdekes...
0
2005. január 13., csütörtök 23:04
Én is úgy értelmeztem előszö, hogy fel volt háborodva, de nem biztos, hogy így van. Nem írt indulatosan. :)
0
2005. január 13., csütörtök 23:03
Azt, hogy szépen elmesélt egy szomorú történetet kicsit túlzás. Nem kellett hozzá 2 perc sem, hogy megtudjuk a film lényegét (az első két percről van szó), onnantól fogva végig kiszámítható volt, viszont valóban egyszerű film... ebben teljesen egyetértek. Egyértelműen 50%-os.
0
2005. január 13., csütörtök 22:44
Tudom tudom, de a fél fórum mindig olyan filmek értékelésével van tele amiről az emberek fele még csak hírből sem hallott, valamint moziban is csak külföldön játsszák mert ide még nem is ért el (a DVD kiadás meg még csak a horizont távoli pontján fellelhető - pletyi formájában).
Ergo nem kellett volna úgy felháborodnod!
0