Keresés

Moziajánló

2005. január 13., csütörtök 17:27
"közepes végeredményű alkotások forgatását, mint a Lapzárta: Veronica Guerin története"

nem vagyok egy drámarajongó, meg általában a hátam is borsódzik, amikor kiírják a film elején, hogy: megtörtént események alapján, a Veronica Guerin története nagyon nagy hatással volt rám. Borzasztó szimpatikus volt Blanchet karaktere (nem tudom mennyire tükrözte hűen magát Veronicát), meg amúgy is csípázom a szinésznőt. Nagyon tetszett a filmben, hogy nem volt túljátsza, túlhájpolva. Eygszerűen, szépen elmesélt egy szomorú történetet. Simán 100%-os nálam ;)
0
2005. január 13., csütörtök 17:17
Ja, én a legális megtekintésre gondoltam.
0
2005. január 13., csütörtök 17:16
Az semmi, de mi hol vagyunk? Hol a Spektrum gépem? Mi az az Xpress? :)
0
2005. január 13., csütörtök 16:55
Ó, hát hol is.
Gondolom letöltésről itt még hírből sem hallott senki...
0
2005. január 13., csütörtök 16:41
Akkor hamarosan bemutatják A birodalom visszavágot. :)
0
2005. január 13., csütörtök 16:38
A gépemen épp most telepítettem újra a Windowst (pontosan 16 napja:) a hülyéje meg minden órát "lenullázott". A PC-s idő szerint most pontosan 1980. január 16. van :)
0
2005. január 13., csütörtök 15:49
Előreállítottad az órádat három nappal? :)
0
2005. január 13., csütörtök 15:33
Mert már nem egy eber írt ide, hogy ő már ezt meg azt látta, amikor Ausztriában meg, amikor Németországban volt.
Csak ezért gondoltam.
De kövezzetek meg bűnömért. :)
0
2005. január 13., csütörtök 15:30
A filmet 20-án mutatják be. Most 16. van, premier előtti vetítések 18-án, és 19-én lesznek. Hogy láthattuk volna te okostojás?
0
2005. január 13., csütörtök 15:25
Valaki látta már ezt a filmet?
Milyen?
0
2005. január 11., kedd 9:51
Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1991, forgalmazza: Budapest Film)

14 évvel elkészültét követően a hazai mozikban Tarantino első mozifilmje. Hihetetlen élmény volt, a hátam borsódzott a kezdés előtt. Tudtam, hogy a hazai forgalmazók még egyszer nem követnek el ilyen baklövést, hogy ennyi idő teljen el egy kultuszfilm legális behozataláig, úgyhogy - remélem, persze - megismételhetetlen az érzés, amit átéltem a Toldi moziban. Semmi Dolby Digital-szerű flancosság, az eredeti, stereo keverés (mondjuk a Toldiban úgyis mindegy, bár ez most gonosz megjegyzés volt), igaz, szó sem volt felújított vagy redigitalizált változatról. Ami meglepetést okozott: tökéletes képminőségű kópia. Emígyen kell őrizgetni egy értékes alkotást! És mikor felálltunk (haversráccal) a 99. percet követően, egy hang nélkül, egymáshoz nem szólva hagytuk el a kivilágosodó mozitermet. Igazából magát a filmet már úgysem kellett megbeszélni, ugyanazt láttuk, mint 10 éve. De mégsem, mert ez az élmény eddig kimaradt. Moziban a Kutyaszorítóban... Még kimondani is kellemes.

9/10
0
2005. január 11., kedd 9:44
A nemzet aranya (National Treasure, 2004, forgalmazza: InterCom)

Jerry Bruckheimer Don Simpson halálát követően jó pár évig szinte csak és kizárólag minőségi, ám bugyuta, anyagilag sikeres és felettébb szórakoztató (nagy többségben) akciófilmeket készített. Azonban nyilván őt is elkapta az Oscar utáni vágy és elkezdte olyan közepes végeredményű alkotások forgatását, mint a Lapzárta: Veronica Guerin története vagy az Arthur király. Szerencsére A nemzet aranya amolyan "régi idők mozija", ízig-vérig Bruckheimer-film. A "dugós-kardozós-autósüldözős"-elv csúcsrajáratója ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, bár mikor a Disney-t látjuk gyártóként és nem a Touchstone-t, a korhatárt könnyedén kitalálhatjuk. De ez esetben ez nem is baj: a tempó megfelelő, a szereplők egy kivétellel (Diane Kruger mint a levéltár igazgatója? Na neeeee!) a helyükön vannak, Jon Turteltaub pedig pályafutása legjobb filmjét tette le az asztalra, emellett bebizonyította, hogy egy 110 millió dolláros produkció levezénylése nem okoz gondot egy olyan rendezőnek, akinek eddig maximum a harmada állt a rendelkezésére. Itt azért megjegyezném, hogy a relatíve kevés és Bruckheimertől szokatlanul látványtalan akciórész a díszletek és a helyszínek mennyiségének esett áldozatul. Pörgős, szokványos, de kifejezetten szórakoztató film A nemzet aranya, nem dokumentum fanatikusoknak.

7/10
0
2005. január 11., kedd 9:36
Az állomásfőnök (The Station Agent, 2003, forgalmazza: Mokép)

Ó, kérem, fantasztikusan indul az év! Az első három premierfilm átlaga (nálam) 8,33. Az állomásfőnök pedig szinte ugyanazt a varázslatos élményt nyújtotta számomra, mint tavaly a Schultze Gets The Blues. Thomas McCarthy kitágította a kamaradarab mint műfaj határait, így kaptunk egy 3 szereplős, sok helyen játszódó történetet, ami mégis hasonlóan működik a fent említett, elsősorban színházi műfajhoz. Mégis, ami miatt szinte tökéletes a film, az McCarthy jellemábrázolási képessége és a szereplői közötti kohézió. (SPOILER!) Hihetetlen, hogy a három, egymástól tökéletesen különböző karakter ilyen egyenletesen és eredetien tudjon a másik lelki társává lenni a film végére. Az állomásfőnök egy csodaszép alkotás, amely nem akarja senkivel sem elfogadtatni a mélynövésű embereket (vagyis a törpéket), pusztán egy kedves és megható történetet arról, hogy senki sem testi adottságai miatt különbözik embertársától. Azt meg már csak zárójelesen jegyezném meg, hogy végre kiélhettem perverziómat, és kemény másfél órán át bámulhattam egy pici embert anélkül, hogy valaki rám szólt vagy én magam kellemetlenül éreztem volna.

9/10
0
2005. január 10., hétfő 17:25
Tegnap délután gondoktól redőzött homlokkal valami olyan filmet kerestünk, ami bizton kikapcsol a való világ nyomorából :((. Így beültünk a „Nemzet aranyá”-ra, és ez pontban 10/5-ig vitte a kedvem. Ami nálam pont az ’egyszer nézd meg’ kategóriát jelenti.

A történetet a rendező (Jon Turteltaub) kellemesen lineárisra szabta, nem terhelte túl a nézők kombinatív kézségét. Szóval az események csordogáltak előre - csakis a szokásos amerikai stílusban. Tehát: ha tökre erősen akarsz-elhatározol valamit, akkor nincs az a lehetetlen, ami megakadályozna!! Jó lecke volt a film, kishitűségem is lineárisan csökkent, s mire vége lett a mozinak úgy éreztem, csak nagyon erősen akarni kell valamit, és sikerülni fog!! Akármi is az!!!. Aztán beültünk egy pizzára – nagyon akartam -, és Kata eláztatta a vacsim felét egy nagy pohár ásványvízzel. Rögvest éreztem: mégsem Amerikában vagyunk, én pedig sohanapján fogom megtalálni a Nagy Hungarian Treasure-t…

Ide kapcsolódik, hogy azért a történet végén eléggé zavart egy dolog. Mégpedig a film címe. Fura, nem? Lehet, hogy nincs igazam, de milyen jogon állítják az amik, hogy az emberiség kincseinek színe-java az ő National Treasure-jük? Ez egy kicsit agyonvágta a filmet.

Cage megbízhatóan játssza a rá osztott szerepet, Oscart nem fog érte kapni, de azért hitelesnek tűnt. Jó lett volna, ha eldöntik a különbséget a szobatudós és a kalandor között, de hát ez van. Szobatudós-kalandor. Vagy mi... Kellemesen játszott viszont Jon Voight, és az általam nagyon tisztelt Harvey Keitel is. Sean Bean pedig kimondottan tetszett!! Olyan hihetően lepődött meg mindig mindenen!! :)))

Ami viszont nem tetszett, az a női főszerepet alakító Trójai Szép Heléna (Diane Kruger) volt. Már az ókori történet megfilmesítésénél is egyetértettem azzal a kritikussal, aki szerint egy ilyen Heléna kedvéért a kutya sem indítana háborút. Ebben a filmben is hozta a Trójában látott sótlan, vértelen stílusát. Annyi sokkal tehetségesebb, és főleg szebb-hitelesebb színésznő kilincsel szerepért arrafelé!! Miért éppen Őt, hát miért??

Kata: „Nézd már, Cage hogy kigömbölyödött!!!” Talpig nő, mi? :)) De igazából a film is ilyen volt. Maradt idő a részletek kifigyelésére, mert a történet nem nyomott agyon.

Azért a NT nem is rossz kis IJ és TR klón, nézhető, talán még élvezhető is. Ajánlható minden kalandos kedvű önmegvalósítónak! :))))
0
2005. január 10., hétfő 17:19
Tegnap délután gondoktól redőzött homlokkal valami olyan filmet kerestünk, ami bizton kikapcsol a való világ nyomorából :((. Így beültünk a „Nemzet aranyá”-ra, és ez pontban 10/5-ig vitte a kedvem. Ami nálam pont az ’egyszer nézd meg’ kategóriát jelenti.

A történetet a rendező (Jon Turteltaub) kellemesen lineárisra szabta, nem terhelte túl a nézők kombinatív kézségét. Szóval az események csordogáltak előre - csakis a szokásos amerikai stílusban. Tehát: ha tökre erősen akarsz-elhatározol valamit, akkor nincs az a lehetetlen, ami megakadályozna!! Jó lecke volt a film, kishitűségem is lineárisan csökkent, s mire vége lett a mozinak úgy éreztem, csak nagyon erősen akarni kell valamit, és sikerülni fog!! Akármi is az!!!. Aztán beültünk egy pizzára – nagyon akartam -, és Kata eláztatta a vacsim felét egy nagy pohár ásványvízzel. Rögvest éreztem: mégsem Amerikában vagyunk, én pedig sohanapján fogom megtalálni a Nagy Hungarian Treasure-t…

Ide kapcsolódik, hogy azért a történet végén eléggé zavart egy dolog. Mégpedig a film címe. Fura, nem? Lehet, hogy nincs igazam, de milyen jogon állítják az amik, hogy az emberiség kincseinek színe-java az ő National Treasure-jük? Ez egy kicsit agyonvágta a filmet.

Cage megbízhatóan játssza a rá osztott szerepet, Oscart nem fog érte kapni, de azért hitelesnek tűnt. Jó lett volna, ha eldöntik a különbséget a szobatudós és a kalandor között, de hát ez van. Szobatudós-kalandor. Vagy mi... Kellemesen játszott viszont Jon Voight, és az általam nagyon tisztelt Harvey Keitel is. Sean Bean pedig kimondottan tetszett!! Olyan hihetően lepődött meg mindig mindenen!! :)))

Ami viszont nem tetszett, az a női főszerepet alakító Trójai Szép Heléna (Diane Kruger) volt. Már az ókori történet megfilmesítésénél is egyetértettem azzal a kritikussal, aki szerint egy ilyen Heléna kedvéért a kutya sem indítana háborút. Ebben a filmben is hozta a Trójában látott sótlan, vértelen stílusát. Annyi sokkal tehetségesebb, és főleg szebb-hitelesebb színésznő kilincsel szerepért arrafelé!! Miért éppen Őt, hát miért??

Kata: „Nézd már, Cage hogy kigömbölyödött!!!” Talpig nő, mi? :)) De igazából a film is ilyen volt. Maradt idő a részletek kifigyelésére, mert a történet nem nyomott agyon.

Azért a NT nem is rossz kis IJ és TR klón, nézhető, talán még élvezhető is. Ajánlható minden kalandos kedvű önmegvalósítónak! :))))
0
2005. január 9., vasárnap 23:01
Jacob's Ladder (1990)

Nem most kellet volna megnéznem a filmet.Annyi utánzatot láttam már hogy a film már szinte nem is tudott semmi meglepetést okozni.Ennek ellenére az egyik legjobb horror(thriller?) amit életemben láttam.A film vállalja amit elkezdett és így végig alatta olyan érzésünk van mintha egy (rém)álom világban lennénk amibő nem lehet kiszabadulni.Mindenki nagyszerűen játszik főleg Tim Robbins.A film eggyetlen hibája hogy néha teljesen belelehet keveredni a történetbe az elég zavaras álomképek közepette.Természetesen a filmben van pár logikátlanság de ez a nézőt a legkevésbé sem fogja érdekelni.Őszintén szólva azt vártam hogy megint valami sátános Bibliai szörnyűséget uszítanak ránk de kellemesen csalódtam.
A film értékelése: 10/10
0
2005. január 9., vasárnap 22:31
Il Cartaio - 2004 - Italy
R:Dario Argento

A Mester mélyponton. Huszadrangú amerikai tv sorozat szintje. Nem túlzok. Se feszültség, se jó beállítások, semmi ami jellemző lenne Argento-ra. Iszonyú blőd sztori, az eddigi legrosszab, a gyilkos motivációja pocsék, az angolul beszélő olasz színészek meg.. áh.. hagyjuk. Claudio Simonetti-t dicséret illeti a zenéért.

10%
0
2005. január 9., vasárnap 19:54
Még nem láttam, de eddig semmi jót nem hallottam róla (téged kivéve). Kár, pedig az előzetesek nagyon igéretesnek tűntek (érdekes, ez manapság már vészjósló).
0
2005. január 9., vasárnap 19:47
nézd meg az old boy-t! be fogsz pisilni. :) (a saw szerint szar.)
0
2005. január 9., vasárnap 19:26
Februárban lesz a Fűrész(Saw) a mozikban. Bátran merem ajánlani mindenkinek, remek thriller! Fsz.: Cary Elwes, Danny Glover, Monica Potter
Ha tudtok még jó thrillereket, amik hamarosan jönnek moziba, szívesen venném a tippjeiteket! Előre is köszi.
0
2005. január 9., vasárnap 18:04
keversz valakivel. nem láttam az előzetesét.
0
2005. január 9., vasárnap 17:50
ezekszerint kellemeset csalódtál, mert az előzetes kapcsán meg is jegyezted hogy enm sokat vársz tőle
0
2005. január 9., vasárnap 17:18
hotel rwanda: dél-afrikai schindler-remake. torokszorítóan akuális (a közel 1 millió áldozatot követelő ruandai mészárlások mindössze 1o éve történtek), nagyon kevés hatásvadász jelenettel dolgozik, de azért ezzel-azzal (zenével, közelikkel, nagytotálokkal, korán lelécelő sztárokkal) manipulálja a nézőt. terry george (őt is anya szülte) saját pénzből forgatta a filmet, így nem kellett sem denzellel, sem más nagy névvel lepaktálnia: don cheadle-nél nem is tudnék elképzelni tökéletesebb választást a szállodaigazgató szerepére, aki 12oo menekültet rejteget hoteljében a lázadók elől, s még akkor is kitart, mikor a UN már és a megvesztegethető katonák is cserben hagyták. ez az egyik első idei oscar-favoritom: film, rendező, forgatókönyvíró, ffi főszereplő (don cheadle), női mellékszereplő (sophie okonedo), forgatókönyv, eredeti filmzene és dal (wycleaf jean) kategóriákban indítanám. 1o/8.5
0
2005. január 9., vasárnap 15:26
Hopp még annyit, hogy Jon Voight meg Sean Bean meg az a lökött Cage-segéd-gyerek (Justin Bartha) nagyon jók voltak!! :)))
0
2005. január 9., vasárnap 15:23
Na én is megnéztem tegnap (jobb híján) a National Treasure-t.
De azt kell mondjam, kellemesen csalódtam.
Nálam 10/9. Pedig az elején még nagyon nem hittem benne, hogy jó filmet választottam.
Aki csípi az ilyen kódmegfejtős, mászkálós, üldözős, Indy Raideres filmeket, mindenképpen váltson rá jegyet!
Ha kigyön dévédén, én tuti ott leszek a megjelenés napján vmelyik "bótban"!
0