Igen érdekes csuklógyakorlatot láttam két napja!! A Hallhatatlanok-at. Hm, 10/6. Bár voltak problémák, a végeredmény nem volt rossz! Sőt!! (Végeredményen most a hangulatomat értem, moziból kifelejövet.) De néhány szó a problémákról:
Ott kezdődött, hogy Kata nagyon húzódzkodott a mozitól. Fejfájásra hivatkozott, munkára, meg ilyesmire. :)) Igaz, ami igaz, én már szabin vagyok, őkelme viszont még dolgozik ezerrel, hehehehe!! Tehát mentem délelőtt, időtöltésileg. Felszerelkeztem kukoricával, és néztem, kik is kíváncsiak a filmre. (Magyarul: bámultam a bejövőket.) Gyanús volt, hogy csupa magányos pasi jött, olyanformák, mint én. Lányok nagyívben kerülték a filmet, legalábbis azon az előadáson. Lehet, hogy még minden csaj dolgozik?? Vagy csupán mégis valóság a kollektív női előérzet?? Brrrrr....
Pedig jó a film. Nagyon speciális a hangulata, valahol a Szárnyas fejvadászt idézte, bár az inkább sötétben játszódott, ez meg szürkéskékben. Tök jók voltak a retro dolgok, mindent sikerült nagyon egyedivé kreálnia a stábnak. Jó volt az animált környezet, bár - természetesen - hiányzott belőle a tengerentúli érzéketlen profizmus. (Hívhatnánk dollármillióknak is.) Szóval kellemesen borzongatóra sikerült a körítés, ha kicsit a szemléltetni akarnám, akkor képzeljetek el manapság egy ködös napon egy vasúti átrakó-pályaudvart. Na valami olyasmi.
Linda Hardy tényleg szép, nem hiába volt szépségkirálynő. Nagyon rendben van az alakja, és reményteljes színésznő is, remélem nem fekszik le az amerikaiaknak. Nem az a barbie-s szépség, hál'istennek!
Eltaláltra sikerült a cselekmény, izgalmas, szépen felépített történet, jó párbeszédek, logikus struktúra. A vége kicsit lapos volt, de hát ne legyünk maximalisták, hm?
Amivel viszont elégedetlen voltam, azaz animált szereplők kidolgozottsága volt. Mintha valami korai számítógépes játékból léptek volna ki, bizony-bizony nagyon messze volt például a Final Fantasy csodaszép doktornője, de a Polar Express Tom Hanks-a is. Tényleg fordíthattak volna egy kicsit több figyelmet (és pénzt) a karakterek kidolgozására, mert így néha - sajnos - közel került a film a nevetségességhez.
Kata: "Hogy vagy képes ilyen hülyeségekkel tölteni az időt? Inkább kirándulhattál volna!" Hallgattam mint a csuka, és magamban örültem, hogy megnéztem a filmet. Sajna, amihez fantázia kell, a szörcsögő maszkos, vámpíros-leharapós filmek valahogy nem jönnek be életem párjának. Fogadjunk, hogy sok-sok pasitársam van ezzel így!! :))
Ajánlom tehát nekik ezt a filmet, ha sikerül másfél órára elszakadni szeretett párjainktól (kevés rá az esély, de nem lehetetlen!!) mindenféleképp érdemes beülni rá!! Csak mi érthetjük meg, hogy milyen félelmetes ellenfél egy pörölycápára hajazó, piros, lefolyón kimászó, nyúlványos-ollókkal felszerelt, fémfogú dayak!! Igaz??? :))))