Keresés

Moziajánló

2004. december 20., hétfő 12:35
:((( Igen-igen, elnézést a figyelmetlenségemért. Máskor is szóljatok rám nyugodtan, ha elnézek-elírok valamit. Akkor lepötyögöm még egyszer: Halhatatlanok. Gyakorlásképp: Halhatatlanok. Bevésésként: Halhatatlanok. Most már tudni fogom. A'sszem. :))) Csaó!!
0
2004. december 20., hétfő 10:22
Jaaa... Hogy ez Halhatatlanok akart lenni? Keresem már egy ideje, mi a fene is az a Hallhatatlanok... :D
0
2004. december 20., hétfő 10:18
Halhatatlanok

Az év meglepetés filmje volt számomra. Nem hiányzott belöle egy deka dollár sem. Az animált háttér és a karakterek pontosan illettek a film hangulatához.  A film sztorija és a gyönyörű Linda Hardy teszik teljessé a filmet. Én a párommal néztem és tetszett neki is. Sci-fi rajongók számára kötelező darab!!!

10/10 (nagyon megfogott a film, utoljára a Zatoichi tetszett ennyire moziban)
0
2004. december 18., szombat 13:19
Igen érdekes csuklógyakorlatot láttam két napja!! A Hallhatatlanok-at. Hm, 10/6. Bár voltak problémák, a végeredmény nem volt rossz! Sőt!! (Végeredményen most a hangulatomat értem, moziból kifelejövet.) De néhány szó a problémákról:

Ott kezdődött, hogy Kata nagyon húzódzkodott a mozitól. Fejfájásra hivatkozott, munkára, meg ilyesmire. :)) Igaz, ami igaz, én már szabin vagyok, őkelme viszont még dolgozik ezerrel, hehehehe!! Tehát mentem délelőtt, időtöltésileg. Felszerelkeztem kukoricával, és néztem, kik is kíváncsiak a filmre. (Magyarul: bámultam a bejövőket.) Gyanús volt, hogy csupa magányos pasi jött, olyanformák, mint én. Lányok nagyívben kerülték a filmet, legalábbis azon az előadáson. Lehet, hogy még minden csaj dolgozik?? Vagy csupán mégis valóság a kollektív női előérzet?? Brrrrr....

Pedig jó a film. Nagyon speciális a hangulata, valahol a Szárnyas fejvadászt idézte, bár az inkább sötétben játszódott, ez meg szürkéskékben. Tök jók voltak a retro dolgok, mindent sikerült nagyon egyedivé kreálnia a stábnak. Jó volt az animált környezet, bár - természetesen - hiányzott belőle a tengerentúli érzéketlen profizmus. (Hívhatnánk dollármillióknak is.) Szóval kellemesen borzongatóra sikerült a körítés, ha kicsit a szemléltetni akarnám, akkor képzeljetek el manapság egy ködös napon egy vasúti átrakó-pályaudvart. Na valami olyasmi.

Linda Hardy tényleg szép, nem hiába volt szépségkirálynő. Nagyon rendben van az alakja, és reményteljes színésznő is, remélem nem fekszik le az amerikaiaknak. Nem az a barbie-s szépség, hál'istennek!

Eltaláltra sikerült a cselekmény, izgalmas, szépen felépített történet, jó párbeszédek, logikus struktúra. A vége kicsit lapos volt, de hát ne legyünk maximalisták, hm?

Amivel viszont elégedetlen voltam, azaz animált szereplők kidolgozottsága volt. Mintha valami korai számítógépes játékból léptek volna ki, bizony-bizony nagyon messze volt például a Final Fantasy csodaszép doktornője, de a Polar Express Tom Hanks-a is. Tényleg fordíthattak volna egy kicsit több figyelmet (és pénzt) a karakterek kidolgozására, mert így néha - sajnos - közel került a film a nevetségességhez.

Kata: "Hogy vagy képes ilyen hülyeségekkel tölteni az időt? Inkább kirándulhattál volna!" Hallgattam mint a csuka, és magamban örültem, hogy megnéztem a filmet. Sajna, amihez fantázia kell, a szörcsögő maszkos, vámpíros-leharapós filmek valahogy nem jönnek be életem párjának. Fogadjunk, hogy sok-sok pasitársam van ezzel így!! :))

Ajánlom tehát nekik ezt a filmet, ha sikerül másfél órára elszakadni szeretett párjainktól (kevés rá az esély, de nem lehetetlen!!) mindenféleképp érdemes beülni rá!! Csak mi érthetjük meg, hogy milyen félelmetes ellenfél egy pörölycápára hajazó, piros, lefolyón kimászó, nyúlványos-ollókkal felszerelt, fémfogú dayak!! Igaz??? :))))
0
2004. december 18., szombat 12:36
Engedve az idők szavának, tegnap este megnéztük a Terézanyut. Nos, igen. :(( Olvastam a könyvet, akkor nagyon tetszett. Talán ezért is vártam a filmet annyira. No meg aztán én is átrágtam a kritikákat, amiket tanult kritikusaink kritizáltak kritikai lapok kritikai fórumába. Majdmind pozitív kicsengéssel volt tele, hogy így a magyar filmvígjátékok, meg úgy a magyar színészgárda elitje, meg amúgy a nagy múltú forgatókönyvíró. Színültig lettem várakozással rögvest!!

Hát, csalódtam. 10/4. Jóindulattal tele. Olyan messze volt a film a könyv speciális hangulatától, mint ide Mekka. (Nem mekkai vagyok.)  A regényformátumú Terézanyunak elhittem, hogy valahol manapság él, nagggggyyyyon magyar,  sőt mitöbb, budapesti volt. Ez a film viszont hiteltelenre sikerült. Ha nekünk magyaroknak készült, akkor maximálisan az, szinte egyetlen képkockája sem illett az ismert valóságba. És ha nem tudok azonosulni a film főszereplőjével, élethelyzeteivel, valódiságával, akkor megette a kutya az egészet. Ha meg külföldre készült pénzcsinálásilag, akkor meg minek volt a felhajtás? No mindegy.

Ráadásul feleslegesen hosszúra, és emiatt kimondottan unalmasra nyúlt az egész. Sok volt benne a felesleges mellékszál, mintha Bergendy Péter nem tudott volna mit kezdeni a szereplőivel. Látszik benne az igyekezet, mégis elcsúszott az egész. Most őszintén, mi célja volt például a drogos öcsnek?? Hogy miatta szembesüljünk a manapság problémáival? Kár volt.

Hámori Gabriella, a csinos kis arcán túl, nem sokat tett hozzá a filmhez. Mintha elfelejtette volna, hogy mit is akar játszani. Volt vagy két fajta mimikája, amit cserélgetett. A mosolygós, meg a megdöbbent. Unalmas volt, ráadásul egzaltált is. Az egyetlen jól sikerült karakter Ónodi Eszteré volt, na ő természetesen, és jól játszott. A többiek szót sem érdemelnek. Talán még Haumann Péter, aki még nyúlfarknyiban is képes nagyot alakítani. Láttátok a Puntilla urat a Katonában?? Húúúúúú!!!Kirááááály!!!

A forgatókönyv pedig (minden tiszteletem Rigó Béláé) egy nulla volt. Kiszámítható, lapos, és teljességgel hiteltelenné laposította a nagyon jó alapsztorit.

Kata: "Basszus, hát mikor lesz már ennek vége???" Igen hisztis lett a végére...

A szingliknek - tanulmányozásilag és szórakozásilag - ajánlom inkább a Bridget Jones-t (bár annak is inkább az első részét.) A pároknak pedig... egész más időtöltést. :))) Maradandóbb élményben lesz részük... :)))
0
2004. december 18., szombat 12:16
Özönvíz (La Prphétie Des Grenouilles, 2003, forgalmazza: Best Hollywood)

Úgy tűnik, ezentúl meg kell majd becsülni a beszivárgó, hagyományos módszerrel rajzolt filmeket, melyek idei rövid sorába az Özönvíz is tartozik. A Leo és Fred stílusában elkészített animációs alkotás biblikus ihletése már a magyar címből kiderül, a történetben túl sok megelepetés emiatt nem is akad. Viszont az embereknek és az állatoknak sikerült igazi egyéniséget adni, ami külön dicséretet érdemel, mivel nem kevés élőlény tűnik fel a filmben. Az egyszerű szimbólumokkal operáló Özönvíz semmi meglepetést nem tartogat, sokkalta inkább egy délelőtti, kereskedelmi csatornás rajzfilmnek tűnik elsőre, mégis jó volt látni moziban egy ilyen kuriózumot.

6/10
0
2004. december 18., szombat 12:11
Állítsátok meg Terézanyut! (Állítsátok meg Terézanyut!, 2004, forgalmazza: SPI)

Bergendy Péter "betörése" a nagyjátékfilmek világába kétségkívül szimpatikusra, de nem eléggé szórakoztatóra sikerült. A közönségfilm és a művészieskedés határmezsgyéjén egyensúlyozó alkotás egész egyszerűen túl sok akar lenni egyszerre, pedig nem több egy szimpla vígjátéknál, amelyből sajnos hiányzik a humor és az átütőerő. Az előbbi Rigó Béla forgatókönyvíró számlájára írható, az utóbbi pedig Bergendy terjengős rendezésének köszönhető. A több mint kétórás hosszal nem is lenne baj, ha elég érdekesek lennének a karakterek, de nem azok, sőt, Hámori Gabriella borzasztóan idegesítően játszik (mellesleg nem is igazán a szerepre termett). Néhány jelenet viszont valóban impozánsra sikeredett, ember meg nem mondja, hogy csupán 1.3 millió dollár volt a költségvetése a Terézanyunak. Aki egy korrektül elkészített (bár akadnak benne amatőr és megmosolyogtató megoldások is), mosolygás nélkül végigülhető vígjátékot szeretne látni, annak ideális választás, amúgy ez is egy jó nagy kihagyott ziccer.

5/10
0
2004. december 16., csütörtök 18:49
Nagy Sándor, a hódító (Alexander)

2004. december 15., 21:00 Corvin mozi
Türelmetlenül várjuk a a vetítés kezdetét...

20 percel később...
Egy közepes csatajelenet a nagy elődök (pl.: Braveheart, Gyűrűk Ura...) árnyékában vagy lágyékában

2 óra 30 percel később...
Egy valamivel látványosabb, ám igen jellegtelen csata...

2 óra 52 percel később...
Egy ótvar giccses amatőr befejezés! Végre VÉGE!!!

Erről szól a film (csupa kis betűvel). Ennyiszer filmben még nem szerepelt az 5-6-7 évvel később felirat! Összecsapott, rosszul megírt, történelemhamisító forgatókönyv. Gyenge, felületesen kidolgozott karakterek. Jellegtelen operatőri munka és zene, Vangelis az "1492: Conquest of paradise" fiókban hagyott dallamfoszlányait tóldozgatta-foltozgatta Supra Hits szintű zenei bohózattá. Alexander Farrell tízpercenként kappanhangon zokogott valakinek (általában krapek) vállán. Val Kilmer lehetett volna többet is, legalább Ő volt a ronda és finom! Angelina Jolie hozta szokásos jégkockával keményített melbimbóit. Hopkins remélem kapott akkora gázsit amiből vesz egy nagy szivacsot, hogy lemossa a szégyenfoltokat magáról, amiért egyáltalán ott volt. Rosario Dawson (Roxane) jó teste és a szúrós tekintetű perzsa fazonok sem mentették meg Oliver Stone szánalmas mélyrepülését. A Sacra Corona-t (ami nem egy hű de jó film!) sokkal jobban "élveztem", ott legalább volt néhány szép beállítás.
Ami a csatákban jó volt, azt már Ridley Scott megcsinálta az 1492-ben, Jackson a GYU-ban és még sokan mások... máshol. Nagy Sándorról annyit tudtunk meg, hogy "triszekszuálís volt" és szőkítette a haját... ja és mindig néhány évvel később volt.
Amiért viszont kerékbetörés jár:
A Braveheart gyönyörű (talán már klasszikus) kendőelejtős jelenetét ilyen gusztustalan, direkt módon lemásolni (kendő = gyűrű!) valamint a Hero káprázatos erdei csatájából (talán a filmtörténelem egyik legszebben fényképezett jelenete!) ellopni a vörös levelű fákat!
Mindezekért Stone-papa büntetése: két hét szappanszedegetés a Kék Osztrigában!!!
Halmazati büntetésként pedig minden nap négyszer meg kell néznie ezt a celluloid torzót.

ui: A Szilaj-ból meg nem kellett volna lenyúlni rosszul a vad ló-sas/tökös csávó-freedom jelképet! UFF!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, Boldog Új Évet és Sok Jó Filmet Kívánok Mindenkinek!
0
2004. december 16., csütörtök 15:59
Egyre siralmasabb :DDD
0
2004. december 16., csütörtök 5:28
Jól emlékszel  ime:
http://www.imdb.com/title/tt0327405/

Habár nem tudom hogy Leonardo DiCaprio mint Alexander jobb választás-e.
0
2004. december 15., szerda 20:04
NYÓCKER
Totális csalódás számomra a film(?). Sokkal többet vártam tőle és sokkal többet ki lehetett volna hozni a filmből. Véleményem szerint egy élőszereplős film is lehetett volna, ugyanis a sztárok (hangja és arca) mentik meg a filmet. Bár mondom a végeredmény összességében nekem így is csalódás. 1-2 poén ott van pl:SPOILER!"Nyálad se volt, úgy kellett a szádba köpni."SPOILER VÉGE!, meg van wazzeg meg gádzsó, szóval csumi lehetne a film, de a képi világát nehezen lehet (ha egyáltalán meglehet) szokni, szal nem jó. A hang is kakaón volt, bár alig voltunk 7en a teremben, szerintem minimum egy DTS volt, bár nem volt a film elején logo. Azért akit érdekel az nézze meg, de szerintem az év egyik legnagyobb csalódása... :(
3/10

SPOILER!Ja, Daemien, szerintem Osamáék a hűtőben voltak nem a spejzban... SPOILER VÉGE!
0
2004. december 15., szerda 11:24
Kedd délután, a napi robot végeztével a kocsiban üldögélve a Belvárosban erőteljes tanácstalanság lett úrrá rajtunk az esti program mibenlétét illetően. Azonban hosszas kifelé bambulás után győzött bennünk a dekadenciára való hajlam, és egy értékes filmélmény begyűjtése helyett hazamentünk egy pohár meleg kakaó és a jó meleg ágy, no meg a könyveink kedvéért...

Ezért egy régebben (múlthéten) látott filmet szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Mégpedig a Bálnalovas-t. Nagyon merem ajánlani, mivel nekem igazán tetszett! (Bár tudom, hogy ez nem mérvadó...) Szóval 10/8. Legalább. Éspedig a következők miatt:

Elsőként is, én nagyon szeretem a más kultúrák, más népek életét bemutató filmeket. És a Bálnalovas ilyesmi. Ezerrel. Utoljára, ha jól emlékszem a Szamszára volt rám hasonló hatással, ahol az én pesti vakegér lényem nagyon elgyönyörködött a Himalája csúcsai közt készült képeken. A Bálnalovas is messze tőlünk játszódik, a maorik között, Új-Zealandon. Vagy hol. Mindenesetre tegye fel a kezét, aki látott már igazi, élő, nyelvöltögetős maorit!! :)))

A film egy kis misztikummal megtűzdelt igazi mese volt, nagyon is reális alapokra helyezve. Meg kell jegyeznem, hogy a színészek többsége messze sokkal jobbat nyújtott, mint némelyik agyonfizetett un. filmsztár. A maori vezérjelölt kislányt játszó ifjú színésznő például hihetetlenül nagyszerű volt, nagyon élvezetes alakítással. De nem marad el tőle az öreg vezér, illetve a többi karaktert alakító színész játéka sem. A rendezés is ott volt, a forgatókönyv zavarmentesre, jól felépítettre sikerült.

Tehát egy nagyon élvezetes, mindenfajta hirtelen szívszélhűdést okozó akciót nélkülöző, csendes, de nagyon látványos, szépen fényképezett, nagyszerű alakításokat felvonultató film volt. Külön felhívom a figyelmeteket a díszletekre, a maori közösház fa faragványaitól például még a lélegzetem is elállt.

Kata: "Tutira igazi bálnák voltak a partra vetve!! A stáb képes volt addig várni, amíg talált ilyen helyszínt!! Hát nem csodás??"
Hát ennyire valósághű volt a környezet... Én mondjuk nem t'om igazándiból, mert pontynál nagyobb élő halat még csak tévében láttam, de akkor is!!! :))

Volt egy jelenet, ami nagyon megfogott. Messze Oscar-t érdemlő alakítás volt... Amikor a kislány könnyek között a távolmaradó nagyapjának énekel köszönődalt... Hm. Hálás voltam annak, aki kitalálta, hogy a filmeket sötétben nézzük, és a közönség java része (néhány renitens csókolódzótól eltekintve) a vásznat bámulja. Így senkinek sem tűnt fel az a néhány könnycsepp, ami meghatottságom vitathatatlan tanújele volt. Még Katának se, szerencsére. Hallgathatnám, hehehe. :))

Egyszóval nagyon ajánlom ezt a filmet olyanoknak, akik szeretik a szép, csendes és nagyon egzotikus filmeket. Érdemes rá beülni, gazdagít...
0
2004. december 14., kedd 22:22
Nagy Sándor

10/5

Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz,ez a film tényleg kevés.Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani,amikor a Tv 2 ben láttam a Julius Caesart,meg az Augustust.Ezek ilyen alsó kategóriás költségvetésű filmek,melyek önmagukban jók,de inkább töriórára valók,nem pedig unalom űzésre.Na Nagy Sándornál ugyan ez volt a helyzet,azzal a különbségel,hogy jobb színészek,és szinvonalasabb csatajeleneteket tartalmazott,de kb ennyi.Sajnálom,hogy ebből a filmből csak ennyit tudott kihozni Stone,valahogy alapból bizalmatlan voltam vele kapcsolatban,és kiderült,hogy nem is ok nélkül.Bár Farrelt a legelején nagyon
elleneztem,végül az ő személyével mégsem volt bajom,ahogy a többi színésszel sem.Én emlékszem rosszul,vagy mostanság lesz még egy Nagy Sándor adaptáció?
0
2004. december 14., kedd 17:02
Tegnap, miután átböngésztük az esti tévéműsort (szokásosan semmi), úgy döntöttünk, hogy megint mozira költjük a pénzünket. Tehát megnéztük, - mielőtt végleg levennék a mozik színpadáról - a Young Adam-ot. Háááát, izééé. Ami azt jelenti, hogy nem is tudom. :)) A film közben kicsit zavart voltam, néha idegesített is az elmesélt történet, de mégis, így utólag visszagondolva, egy remek filmet láttunk. :)) Ajánlom mindenkinek! 10/7,5!! Na jó, 10/8!!!

Ewan McGregor (így írják a nevét?? meg kellene nézni) jó színész. Magával ragadott a játéka, könnyen el tudta hitetni velem az ábrázolt karakter jellemgyengeségeit. Pedig azok voltak bőven. Igazándiból érdemes lenne a felvetett erkölcsi kérdéseken is gondolkodni egy csöppet, de hát ez moziajánló fórum, nem pedig erkölcscsősz tanmese. De tényleg megrázó volt az egész, kicsinység ráébresztett saját határtalan esendőségünkre.

Szép film is volt, legalábbis nekem nagyon bejött az ábrázolt korszak megjelenítése, és az uszályos életmód is annyira idegen volt nekem, városlakó halandónak, hogy szinte ittam minden képét egy másik életről szóló történetnek. Kosztümök, szereplők, tájak és helyzetek, érintések és pillantások, mind-mind jól megkomponált alapja volt egy elgondolkoztató mozinak.

A forgatókönyv jó szerkezetű volt, fokozatosan juttatott el minket a drámai befejezéshez, amivel - és ezt igazán ritkán állíthatom - nagyon tudtam azonosulni.

Kata: "Húzós, milyen kevés kell ahhoz, hogy egy válságban lévő ember a körülmények szerencsétlen hatására minden körülötte lévő életet tönkretegyen, akaratán kívül gyilkossá (erkölcsileg tömeggyilkossá) váljon." Nos igen. Menekülése a felelősség elől naggggyyyyon emberi volt, ajánlom a filmet minden "kis"embernek, mindenkinek aki képes szembenézni magával, és megfelelő bátorsággal elmondani: no nézd csak tényleg, én is ilyen vagyok.

:)) Volt benne egy jelenet, aki látta, az tudja. A pudingos-ketchupos-mustáros-szexes. :)) Ezerrel rendkívülien megrázó volt!! Mondtam is Katámnak, hogy amint rosszul fog viselkedni, azonnal száguldok a konyhába, és készítem a pudingot!! Aztán jól megnézheti magát!! :))

Nézzétek meg, megéri!
0
2004. december 14., kedd 10:43
Stone képtelen volt adaptálni filmre, hogy Nagy Sándor miért is lett legendás. Ha nincs a narráció, ott ülünk kukán elsős törikönyvvel a kezünkben.
0
2004. december 14., kedd 10:23
Utolsó mondataidban van sztem a lényeg: pontosan úgy állítja be az akkori embereket is, kik nem tudták felfogni "Sándor" nagyságát, nem látták, amit ő látott.. és ebben az emberiség több ezer év után sem változott: még mindig ugyanazok a vak, merev és szűklátókörű emberek vagyunk. Ezért nem is fog senki sem úgy emlékezni rád, rám, mint pl. a "Nagy Daemiaen", v. a "Nagy NeoHunter"...

Megint más kérdés, h. Stone eszközei csak egy nagyon szűk rétegnek fognak igazán jelenteni vmit., és talán EZ a film legnagyobb hibája.
0
2004. december 14., kedd 9:52
Köszi. :) Remélem, nem fogsz csalódni benne (szerintem lehetetlen).
0
2004. december 14., kedd 9:51
Nagy Sándor, a hódító (Alexander, 2004, forgalmazza: InterCom)

A Nagy Sándor szervesen illeszkedik Oliver Stone eddigi életművébe: eposzi léptékű kaland helyett szimpla életrajzi film, ami ráadásul rendesen beleesik a műfaj csapdájába, vagyis egy kerek történet helyett inkább kiragadott epizódokból áll, amiket narráció köt össze. Sajnos a Nagy Sándor semmilyen téren nem állja meg a helyét. Roppant gyenge a forgatókönyv, amit tetéz, hogy egyetlen szereplőnek sincs még halvány reménye sem arra, hogy kibontakozhasson, Stone ugyanis a jellemfejlődést teljes mértékig hanyagolta: el-, majd feltűnnek, és értelmetlen párbeszédeket folytatnak, amiknek nemhogy súlya, de még értéke sem sok van. Magáról Nagy Sándorról, amit megtudunk, az pusztán azért van, mert Anthony Hopkins veszettül olvassa a történelemkönyvet és kb. 5 percenként megszólal, elmagyarázva a nagyon rövid jelenetekből a nem vagy csak alig kiderülő történéseket. A legfájóbb pontja mégis az a filmnek, hogy szinte egyetlen momentumát sem tudom elhinni, ráadásul olyan életrajzi dolgokat hagyott ki Stone, amelyeknek illett volna beleférnie a háromórás játékidőbe. (SPOILER!) Valahol a rendező is érezhetett valamit, ugyanis az utolsó percekben Hopkins pátoszosan végig arról beszél, hogy ki is volt Nagy Sándor, miket tett, és miért is volt "Nagy". Pedig ez a filmből is kiderülhetett volna.

2/10
0
2004. december 14., kedd 9:26
De jó ilyet olvasni, ráadásul olyan emberke dícséri, akinek adok a véleményére! :))
Már alig várom, hogy asszonkámmal végigámuljuk, naná, hogy még Karácsony előtt!
0
2004. december 14., kedd 9:25
Nyócker! (Nyócker!, 2004, forgalmazza: HungariCom)

A South Park nyomán megszületett a magyar "fikafilm" is. A költségvetés szűkössége szülte animációs technika meglepően jól működik, egyediséget és egyéniséget kölcsönöz a Nyócker!-nek, amit persze köszönhet a remekül megírt forgatókönyvnek is. Jó beszólások és párbeszédek tarkítják az jelenkori magyarországi életet kifigurázó bemutatását, hol felnagyítva, hol leegyszerűsítve valamit. A külföldi "sztárok" megjelenése a filmben már csak hab a tortán. Kár, hogy a másfélórás játékidőre nem volt elég anyag, így több helyütt is egy helyben topog a film. A zenei betétek tökéletesen passzolnak, naná, hogy a hazai "gengszterrap" éllovasai adják elő a magasröptű gondolatokat megfogalmazó dalokat. A Nyócker! végre egy jó magyar film, ráadásul animációs is, úgyhogy elégedetlenkedni nem nagyon lehet, raádásul az is kiderül belőle, hogy (SPOILER KÖVETKEZIK!) Osamáék már a spájzban vannak...

7/10
0
2004. december 14., kedd 9:15
Polar Expressz (The Polar Express, 2004, forgalmazza: InterCom)

Nagyon nehezen tudtam szabadulni a Polar Expressz nyújtotta élménytől, egyszerűen varázslatos a film. Zemeckis kiváló gyerekfilmet hozott össze bő 200 millió dollárból, de én azt mondom, megérte. Ha ezt a mesét maximum 12 éves fejjel láttam volna először, szinte biztos vagyok benne, hogy alaposan megváltoztatta volna a hitemet a Mikulásban/-ról. A mostani rajzfilmes trenddel ellentétben semmi felnőtteknek szóló mondat nincs benne, a Polar Expressz színtiszta fabula, kicsit túlerőltetett csomagolásban. Félelmetesen eltalált hangulata teljesen levett a lábamról, aki teheti, mindenképp nézze meg, még karácsony előtt.

9/10
0
2004. december 14., kedd 9:09
Kávé és cigaretta (Coffee And Cigarettes, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

No, Jim Jarmusch csak nem hagyta annyiban korábbi három rövidfilmjét, inkább kiegészítette őket mág nyolccal, így lett egy nagyjátékfilmnyi hosszúságú hamisítatlanul Jarmusch-os beszélgetés-dömping. Szimplán humoros, néhol keserédes, egyszer-egyszer pedig szatirikus hangvételűek az epizódok, amelyek sajnos nem minden esetben hasonlóan színvonalasak. Kétségkívül azok a legszórakoztatóbbak, amelyekben a rendező szabadjára engedi színészeit, ám sajnos az első hármon kívül ez csak kevésszer fordul elő. A Kávé és cigaretta olyan film, amelynek nem a tényleges fogyasztása, hanem az utóíze jobb.

6/10
0
2004. december 13., hétfő 17:57
Szívemből szóltál. Összedobjunk neki egy mozibérletet?
0
2004. december 13., hétfő 17:18
Strucc!
Tetszenek a kritikáid, menjetek minél többet moziba Katával, minden szavad iszom. :-)
0
2004. december 13., hétfő 15:34
Ez az Alexander engem is érdekel! Hétvégén megtekintem.
0