Keresés

Moziajánló

2004. december 13., hétfő 15:33
akkor vasárnap...
0
2004. december 13., hétfő 12:29
A borús időre, és az izomrezgetős hidegre tekintettel tegnap este (-miért is ne, hisz' egyszer élünk!! - felkiáltással) beugrottunk még egy mozira a vásárlás után Katámmal. A mandzsúriai jelölt-re. Hü. 10/3. Maximum. Kezdjük ott, hogy az egész történettel botzasztó nehezen tudtam azonosulni. Ez az egész "valamilyen veszély fenyegeti a homeland-et, még nem tudom mi, de majd a fbi kideríti" cselekmény számomra annyira idegen, hogy ihaj!! Egy idegen választási rendszerben forgolódó, idegenül rámenős karakterek, egy idegesítően idegen problémával szembesülve próbálnak egy mindent felülmúlóan idegen megoldást találni. Hát így dióhéjban ennyi a film cselekménye.

Sajnos, tényleg nem hozzánk szól ez a film. Persze valószínűleg nem is az európai volt a célközönség. Ennek megfelelően a cselekmény bizonyos, az Államokban bizonyosan rettentő izgalmat kiváltó, abszolút hihető és döbbenetesen felkavaró állomása számomra annyira semmitmondó volt, hogy hosszú idő után megint meg tudtam enni egy teljes kis adag kukoricát a film alatt. Semmi sem maradt. Legalább volt valami abból a világból, ami a tegnapi másfél órát elviselhetővé tette.

Már idegesít az, hogy odaát mindenben-mindenkiben elleségesterroristafújjabelemjönki lehetőséget látnak. A film is egy ilyen "szép-igaz" történetet mesélt el, erőteljesen építve az egyszerű műveletlen amerikaiak széles rétegeinek az idegentől való parájára, a mostanság divatos "belenyúlok az agyadba, oszt úgy megmanipullálak, hogy csak na" sztorira. Itt aztán kevertek arabot nácival, agyturkáló őrült doktort manipulált alelnökjelölttel, nacionalizmustól félőrült szenátornőt nemzetközi multinacionális mindentfinanszírozó társasággal. Borzasztó volt. A végén már azt sem tudtam, hogy ki kcsoda, ki kinek épített be implantátumos műtyűröket a vállába-fejébe, és ki akar kinek rosszat.

Kata: "Azért volt jó megnézni ezt a filmet, mert legalább tudjuk, hogy mennyi minden fenyegeti az amerikai társadalmat. Szegények..."

Ja, élén ezzel a filmmel... :)))

Hát ennyi. Most kifújom csöppet az indulataimat... Csak az nézze meg ezt a filmet, aki vagy nagyon szereti Denzel Washington-t, vagy nincs semmi jobb dolga (például magát nézegetni a kirakatok üvegében, fel-le mozgólépcsőzni a plázákban, meg ilyenek). Mondom, 10/3. :((( Max.
0
2004. december 13., hétfő 11:56
Igazi mozis hétvégét tartottam, és - néhány csatolt résszel kibővítve - megszemléltük a Polár Express-t is. Nos. Kellemes, igazi karácsonyi mese. Bár, a csatolt részek féltek néhol, és sajna érthetlen is volt számukra néhány dolog, de azért igazán jól szórakoztunk. Naggggyyyon komoly a látványvilág, csodásan szép animált környzet, látható a 160-egynéhán millió dollár minden centje. Már csak azért is érdemes megnézni, hogy lássuk, hová fejlődik az animáció. Azért az feltűnt, hogy minden olyan jelenet, amely "akciót" akart vinni a filmbe, igazándiból a jól bevált, és ezerszer elsütött hullámvasút fel-le jelenetre hajazott, egyszer vonattal, néha csak egy vagonnal, egyszer csőpostaszerű szállító-izével, aztán meg csak sima viziparkos csőcsúzda jeleggel. Kicsit már uncsi volt a végére, bár igaz ami igaz, egy vonat haladásával nehéz másfajta akciót kivitelezni... :))

Jók eltaláltak voltak a karakterek, Tom Hanks animált módon is szinészóriás. Ámbár a kalauz karakterén kívűl én nem igazán ismertem fel Hanks úr jellegzetes szemhunyorítását, (pedig állítólag még négy szereplő köszönhette neki az arcát-hangját)... Igaz hogy én az Alexanderben sem láttam meg Val Kilmert a részeges, nőnyúzó, kicsit (nagyon) bunkó apakirály karakterében. De hát ez az én hibám... :-P Jó volt a forgatókönyv is, könnyen áttekinthető, kellemes meseszövés. Ami gond volt, hogy a történet egy csöppet kilógott a mi kultúrkörünkből, ezért a film után egy pizza mellett próbáltam magyarázni a csatolt részeknek, hogy a Mikulás a csokit hozza, a Jézuska pedig az ajándékokat... hááááát, nem tudom mennyire voltam meggyőző, néhány kobakban nagyon eleven volt a hatalmas ajándékputtony a Mikulás szánján... :))) Ezen a projekten még dolgoznom kell egy kicsit karácsonyig, hogy visszaállítsam a jól felépített, hagyományos "ki-kicsoda decemberben" rendszert. :))

Szóval az Express ezerrel ajánlható annak, aki szereti a téli-esti meséket, a havas tájakon átzúgó retróvonat látványát, aki egy kis melegségre vágyik a szíve környékén, és akit lenyűgöz az animáció tökéletessége. :) Én jól elvoltam végig. :)) 10/7
0
2004. december 13., hétfő 11:55
Peter Parker!

Én szívesen beszélgetek veled a filmről.Pontosan melyik részéről szeretnél?:)
A párbeszédekről annyit,hogy - SPOILER -

Colin fantasztikusan játsza az elkeseredett hadvezért a világ keleti határán.
Az a rész amikor "Ha évek múlva visszagondoltok, csak egy dolog jut majd eszetekbe, mégpedig nem a hőstetek emiket végehezvittetek, hanem hogy elhagytátok királyotok!"-vagy valami ilyesmi - nah az nagyot ütött!:)
De ismétlem(RTLK)SZERINTEM!:)
0
2004. december 13., hétfő 11:29
Háááát, megnéztem én is a hétvégén a Nagy Sándort. :(( Nekem sem tetszett igazán. Csodásak voltak a díszletek, remek a látványvilág, jó az alaptörténet, valami mégis hiányzott... Például a forgatókönyvnek voltak hiányosságai. És azt hiszem, hogy Stone úr nem tudta eldönteni, milyen típusú filmet is szeretne forgatni. Rétegfilmet, mély és jelentős mondanivalóval, erős karakterábrázolással, ütős párbeszédekkel... Vagy netán látványfilmet, igazi blockbustert, csatajelenetekkel, kalandokkal, érzelmekkel. Egyik sem jobb mint a másik, nem. De ha valami (-ki) mindenkihez akar szólni, minden követelménynek egyszerre akar megfelelni, akkor könnyedén ugorhat félre a dolog. Itt is ez történt. Mire elmélyedtem volna valamelyik szereplő jellemfejlődésének ábrázolásában, máris könyékig jártunk a vérben, és a körmömet rágtam a harcászati stratégiák összemérésének izgalmain.

Szerintem nem tett jót a filmnek az egymás után következő drámai csúcspontok sora sem. Mindig nagyobbat és nagyobbat szólni, ezt még O. S. sem tudta igazából teljesíteni. Tehát az emberfia kicsit unatkozott a végére, és Alexander halálának ábrázolása megmosolyogtatóvá vált, pedig elképzelhető, hogy ugyanez a jelenet egy rövidebb filmben tényleg ütött volna...

Végeredményben 10/5, olyan igazi "egyszernézdmeg" film. Azért kihagyni is kár lenne... Ja, és ne kövesd el azt a hibát, hogy a film elején teleiszod magad kólával!! Feszengető érzés lesz a 172 perc végére... :)))
0
2004. december 13., hétfő 11:01
Hát ez a Nagy Sándor film... 0.. szóval értékelhetetlen... itt aztán abszolút látszik, hogy az egyébként általam a Fülke-ben nagyon megkedvelt Colin nem egészen abba a kategóriába tartozik, amit úgy neveznénk színész... hogy ezt valami konkrétummal is alátámasszam, sajnos az általam egyébként kifejezetten nem szeretett Jolie néni lejátssza őt a vászonról... a monumentálisnak beharangozott csatajelenetek nullák, az eddigi "nagyfilmekben" kizárólag jobbat láttam.. nagyon szívesen beszélgetnék olyannal - hangsúlyozom beszélgetnék, nem vitatkoznék -, akinek tetszett a film, mert a zenén kívül számomra az összkép egy nagy kalap zéró... és nagyon kiváncsi lennék, hogy Oliver Stone miért hangsúlyozza, hogy ez az eddigi legjobb filmje... nincs rá oka... és nem 1000 ftos mozijegyet, de még ingyenjeggyel azt a majdnem 3 óra elpocsékolását sem éri meg.. mindenesetre ha valaki megnézi, valami nagyon jó kaját és 2-3 bombázót vigyen magával, úgy legalább kellemesen telik...
0
2004. december 13., hétfő 10:50
ha megvárod veel a hétvégét, akkor lehet, csatlakozom. :]
0
2004. december 13., hétfő 10:47
el kéne vándorolni a héten moziba.. lehet, hogy valemelyik este bevállalom
0
2004. december 13., hétfő 10:35
Csak 2 dolog:

1. Val Kilmer ITT kiváló.
2. semmi (v. nem sok?) köze a Gladiátorhoz...

najó még 1:

hol maradtak/nak a "negatív" kritikák? :) Daemian, jsz, SC, stb.? Vagy mindenki GyŰ-t néz? :)) (mint ahogy én is...)
0
2004. december 12., vasárnap 22:57

Alexander

Nagy várakozással ültem be rá, és azt kell mondjam, hogy ezen várakozásaimat teljesítte a film.Az elején - egészen az első csatajelenetig - kicsit unatkoztam, de onnantól kezdve lekötött, azt kell mondjam jobban mint a 3 órás Király visszatér.
Itt egyszer sem néztem az órámra a film közben.
Oliver Stone nagyon precízen rendezte meg eme nagyszabású eposzt.Mindent részletesen kidolgozott, az időben való ugrálást a szereplők ráncszerkezetének 100%-os kidolgozásával teszi hitelessé.Ugyanakkor a történelmi hűségre, valamint a legendákra is odafigyelt.
A gigászi csatajelenet pedig olyan fantasztikusra sikeredett, mind nyers brutalitásával, mind pedig aprólékos kameramozgásával, hogy azt kell mondjam, ez tényleg ráver a Gyűrűk urájéra!(Nem kívánok vitába bocsájtkozni!:))
A színészek közül Val Kilmer sajnos nagyon középszerű, míg Farrel sziporkázik, csakúgy mint a Fülkében.
A zene elég jóra sikeredett, bár nem egy "utánamégfélévigeztdúdolom" típus.
Összeségében nagyon összetett és jól megkomponált film, egy pár fölösleges jelenettel.Gladiátor óta a legjobb szandálos!

10/9
0
2004. december 12., vasárnap 15:49
Számból vetted ki a szót... :)
0
2004. december 12., vasárnap 0:52
Hm, abszolút felkeltetted az érdeklődésemet
0
2004. december 12., vasárnap 0:35
Na! Ugye, hogy lehet spoiler nélkül is kritikát írni :)
0
2004. december 11., szombat 20:37
Nyócker
Furán indul a film.Valami káromkodos rep fene se tudja mivel ami azt sugalja hogy a film, egy Beavis és Buthead szintű rajzfilm lesz.De szerencsére nem így van az összhatás.Lesz aki csak egy káromkodós baromságot fog látni benne lesz aki élethű képét kicsit lebutítva látja a kerületnek.A film tele van jó pár menő és idézhető dumával lehet imádni Szabót és Gesztesit a két bandavezért.A főszereplő fiú nekem teljesen unszimpatikus volt a banda többi tagjával egyetemben.A film első egy órája megismerteti a szereplőket és a terepviszonyokat és a film át is akar vinni egy Rómeó és Júliát a cigány történetbe ez eddig rendben is volna ha a rendező nem tett volna mindent bele ami eszébe jutott volna.A film vége már már teljesen elrugaszkodik a történetől a nyócker világától de valahogy mégis passzol a filmhez és rendkívül humorosés bemutatja milyen buta is a világ..Összességében egy egész jó kis film született rengeteg mocsokkal és jó pár feledhetetlen poénal és nagyszerű képi világgal.
Értékelés:8/10
0
2004. december 8., szerda 23:16
Ja és értékelés. Szóval aki vevő a fent említett humorra és stílusra, az szánjon rá másfél órát nyugodtan, nem fog csalódni.
6/10
0
2004. december 8., szerda 23:15
KELEKÓTYA KARÁCSONY

Most jövök a moziból és ellentétben Deamiennel én jól szórakoztam azt kaptam amire számítottam:karácsonyi, egyszernézős, bohokás, nevetős-röhögős, végén picit csöpögős filmecskét. Csak olyan rossz volt, hogy mikor kijöttem a teremből nem esett a hó... :( Mármint nem a centerben, hanem kinn a parkolóban. :)
0
2004. december 8., szerda 17:27
Teszem hozzá gyorsan: szerencsére...
0
2004. december 8., szerda 17:24
Feliratos lesz.
0
2004. december 8., szerda 17:22
Nemtudja vki, hogy holnaptól szinkronos vagy feliratos lesz a Nagy Sándor???
0
2004. december 7., kedd 10:02
Tapló télapó (Bad Santa, 2003, forgalmazza: SPI)

Végre egy jó film! Bűnös, ám nagyszerű szórakozás. Képes teljesen lerombolni egy gyerek minden illúzióját, de azt remekül csinálja. Terry Zwigoff rendező (az ezúttal csak producerkedő Coenék által megtámogatva) ráérzett a hiányra, kellett már egy ellenkarácsonyi film. A Tapló télapó személyében ráadásul mindenféle nagyzolás helyett egy egyszerű, kevés szereplős, de jól működő alkotással sikerült pótolni a mulasztást. Billy Bob Thorntonnál rosszabb (ez most dicséret) télapót elképzelni sem lehetne, méltó párja Torrentének. Ilyen bunkó, k*csög beszólásokat talán csak ő képes ilyen szenvtelenül előadni. Szentimentálisabb lelkületűek és érzékenyebb emberkék jobb, ha messze elkerülik Zwigoff munkáját, a többieknek pedig irány a mozi!

8/10
0
2004. december 7., kedd 9:54
Hymypoika - Kitűnő tanulók (Hymypoika, 2003, forgalmazza: Best Hollywood)

Újabb generációs kritika, ezúttal Finnországból. Sajnos a Hymypoika sokkal közelebb áll a Ken Parkhoz, mint mondjuk a Könyörtelenekhez. A szájbarágós mondanivaló perverz, durva szexuális jeleneteket tartalmazó képekben van elrejtve. Álprovokatív, kézikamerás, párhuzamosan futó jelenetekből álló, drámainak szánt produkció, amelyből szinte teljes mértékig hiányzik a dráma. Sokkalta inkább tűnik Jukka-Pekka Siili rendező trendkövetésének: filmmel uszítani, hergelni ugyanis nagyon felkapott dolog manapság. De ez nagyon kevés. Ráadásul így elmesélve érdektelen is.

4/10
0
2004. december 7., kedd 9:46
Kelekótya karácsony (Christmas With The Kranks, 2004, forgalmazza: InterCom)

Columbus és Grisham. Tűz és víz. Azonban most egyesült erővel vették célba a box office-t. Kár, hogy egy totál hangulattalan filmmel. A Kelekótya karácsonyban semmi ünnepi nincs. Van viszont amerikai giccsmánia, pénzköltési láz, felebarátod szeretete és tisztelete. A legfájóbb, hogy mindez humor nélkül van jelen. Az ügyeletes karácsonyi filmes Tim Allen, valamint Jamie Lee Curtis pazar választás lehetett volna, ha Chris Columbus és Joe Roth rendező is úgy gondolták volna. Szerencsés lett volna az is, ha az első két Harry Potter rendezője nem lop korábbi munkáiból. Ettől függetlenül a Kelekótya karácsony nem 100%-ig reménytelen alkotás, de karácsonyi vígjátéknak teljességgel alkalmatlan.

3/10
0
2004. december 7., kedd 9:31
Amerikai taxi (Taxi, 2004, forgalmazza: InterCom)

Mindenki képzelje maga elé a legrosszabb Don Wilson-, Lorenzo Lamas- vagy Mark Dacascos-filmet, és ossza kettővel őket. Még ekkor sem kapjuk meg az Amerikai raxi színvonalát. Hihetetlenül amatőr, elfuserált, olcsó film benyomását keltő produkció. Minden mozzanata olyan silány, hogy az eredeti Taxi amúgy tényleg borzalmas harmadik része köröket ver rá. Ilyen blue box megoldásokkal a hatvanas évek filmjeiben lehetett utoljára találkozni, a központi elemet jelentő autós jelenetek pedig totál bénák, sablonosak. Életemben nem hallottam ilyen gyatra magyar szinkront moziban, a Görög Zita-Epres Panni duó lehúzhatná már magát a WC-n, csak színészkedni ne próbáljanak! Bár a film nívójához tökéletesen passzolnak. A legnagyobb szégyen azonban mégis a producer neve - újfent.

1/10
0
2004. december 7., kedd 9:07
Anyám a lányokat szereti (A Mi Madre Le Gustan Las Mujeres, 2002, forgalmazza: UIP)

Hú, de nem emlékszem erre a filmre, pedig pénteken láttam. Három nővér, kiknek anyja leszbi lesz vénkorára és egy cseh lánykával nyalja a fagyit, ráadásul a három testvér egyike sem normális. Borzalmasan megírt forgatókönyv, a rendező pedig biztos szabadságon volt. Jellegtelen, dögunalmas, elkorcsosult spanyol vígjáték.

3/10
0
2004. december 7., kedd 9:04
Csoda Krakkóban (Csoda Krakkóban, 2004, forgalmazza: Hungaricom)

Groó Diana filmje teljes mértékig meglepett. Nem számítottam egy profin leforgatott első nagyjátékfilmre, mégis ilyen a Csoda Krakkóban. Aki ismeri, esetleg gyakorolja a zsidó vallást, annak nyilván többet mond az alkotás, számomra csak egy ügyesen megcsinált élménybeszámoló. Azonban a rendezőnő képtelen nyugton hagyni a kamerát, folyton ficánkol a gép, a képi világ ezáltal kissé zaklatott, még a nyugodt pillanatokban is megy a fahrt jobbra-balra (akárcsak Zemeckisnél). Ha Groó így lesz képes a jövőben is a színészeivel bánni, akkor sok panaszunk nem lehet majd a filmjeire. Mint említettem, akit jobban érdekel a téma, az az utolsó félórában akár a címben szereplő csodát is más színben láthatja, nekem az már egy picit sok és negédes volt.

5/10
0