Keresés

Moziajánló

2015. július 23., csütörtök 22:31
Minyonok

Ebben a történetben sem bíztam, de az alkotók zsenialitását dicséri, hogy azon felül, hogy a Madagaszkár pingvinjeihez hasonlóan egy vég nélküli helyzetkomikum-fergeteg, és popkulturális utalásokkal dúsított, végeredményben egy Gru-előzményfilm, így aztán számomra a vége volt a legkedvesebb. Nagyon jó benne a térhatás, a soundtrack és a bravúros minyonduma!
Többszörnézős csemege! :)
most posts by TM
0
2015. július 23., csütörtök 22:31
Minyonok

Ebben a történetben sem bíztam, de az alkotók zsenialitását dicséri, hogy azon felül, hogy a Madagaszkár pingvinjeihez hasonlóan egy vég nélküli helyzetkomikum-fergeteg, és popkulturális utalásokkal dúsított, végeredményben egy Gru-előzményfilm, így aztán számomra a vége volt a legkedvesebb. Nagyon jó benne a térhatás, a soundtrack és a bravúros minyonduma!
Többszörnézős csemege! :)
most posts by TM
0
2015. július 23., csütörtök 22:21
Hangyás Rudi

Sokkal jobban működött, mint vártam. Előzetesen nem tudtam elképzelni, hogy mit lehet ebből kihozni. Nos, utólag azt mondom, hogy a Marvel eddigi legérdekesebb, leglátványosabb, legszerethetőbb filmjét. Nem akar nagyobb lenni az elődeinél, nem akar túlzásokba esni (a méretkülönbségekből adódó szitukon kívül persze), hogy még egy képzavarral éljek, végig emberi léptékű marad. Nekem olyan kilencvenescévek-feelinget hozott. Persze ezt is tudatosan helyezték el az univerzumban, említik Starkot, meg a S.H.I.E.L.D.-et és az Ultron kora történéseit (tehát az után játszódik), van Sólyom, Carter ügynök, de ezek nélkül, önállóan is megáll a sztori a lábán.
A vége után nem sokkal van pluszjelenet és a betűrengeteg legvégén még egy, cameo-dús jelenet, amiért érdemes végigülni a stáblistát. A film az előzőekhez hasonlóan nem 2.35:1-es, ezért a teljesebb vizuális élményért közelebb kell ülni.
Jó szórakozást! :)
most posts by TM
0
2015. július 13., hétfő 22:45
Terminator:Genisys

Szerintem nagyon jól sikerült a film! Nem csoda, hogy miután James Cameron megtekintette a filmet, elismerően nyilatkozott róla. Szerinte remekül illeszkedik a film az 1-2 részhez. Én is ezt éreztem.
Látványos, pörgős és a történet nekem nagyon bejött. Jai Courtney fejét én sem bírom, de hát ez van, ezt kell nézni, egyébként nem gondolom, hogy kibírhatatlan lenne.

Sajnálom, hogy eléggé alul teljesített a film Amerikában és a dínók a 4. héten is lenyomják a premier filmeket.
Nálam must buy ha megjelenik fémdobozos BD-n!
0
2015. július 13., hétfő 21:21
Amy - Az Amy Winehouse sztori

Nagyjátékfilmmel felérő dokumentummozi, mely sok mindenről nyújt még többet a nézőnek. Egyszerre egy világsztár felemelkedése és bukása, egy film a szeretetről a valódi értékekről az életben, egyben értékes kordokumentum.

Nem volt egyáltalán rajongója az énekesnőnek. Nem is tartom magam annak, amit viszont Asif Kapadia véghezvitt, az több mint bravúros. Úgy nyúlt egy igencsak friss és kényes témához, hogy sosem lett giccses, bántóan drámai, hatásvadász vagy csak a rajongóknak kedvező mozi.

Az év egyik legértékesebb filmje, ne hagyjátok ki azért, mert dokumentumfilm.
0
2015. július 13., hétfő 10:53
Tegnap ujra megnéztem(én is) a Genisyst.Nekem is az a véleményem hogy jobb volt mint az első megtekintés után,amit nem tudok mással magyarázni mint hogy 1* talán azértvnem tetszett mert az 1-2 rész után már egyik Terminátor se volt jó igy ennél magassabb elvárással ültem be a moziba.
1golog zavar továbra is:Emilia Clarke mint Sara Connor(valahogy továbbra se hiszem el rola hogy akkár 1 mikrovsl is eltudna bánni a sárkányai nélkül).
10/7
0
2015. július 12., vasárnap 15:28
Az a "poén", hogy manapság annyi 200 milliós költségvetésű film készül évente, hogy igazából nem lehet már kitűnni a többi közül.
Konkrétan legalább 10 embertől hallottam a Genisys előzetese alapján, hogy mekkora gagyi sz*r már a CGI a buszos jelenetnél, ahol a levegő-bukfencet produkálja a szerkezet. Na épp tegnap láttam egy dokumentumfilmet a Genisysről :D Az a buszos jelenet annyira de annyira gagyi CGI, hogy konkrétan egy igazi buszt robbantottak fel úgy, hogy ezt produkálja.... Megmutatták vagy 8 kameraállásból, szóval nem kételkedem.
Tanulság? Ha ez a film 1991-ben készül, fél évet beszélünk erről a buszos bukfencről, hogy mekkora király jelenet, mennyi munkája lehetett benne a stábnak. 2015-ben mit mondtunk? Mekkora gagyi már ez a CGI..... :D

Ez a példa csak egy alapvető különbség volt, amitől a Genisys megítélése eleve más, mint a T1-2-é.

Végül, a 84-es és 91-es Terminátoroknak abszolút újdonságot hoztak a műfajban, ami a mozivásznat illeti. 2015 célközönségének pedig ott a Vasember, aki "fél kézzel" nyomna le egy T800-ast, meg ott vannak a 15 méteres Transformerek, akik az egész skynet balhét intéznék el egy tíz perces akció keretében.. Ez nem az én véleményem, de nagy összegben fogadok rá, ha megkérdeznénk egy tíz évest ezt mondaná.
0
2015. július 12., vasárnap 12:09
Pénteken én is újráztam, és ez a film tényleg nagyon jó lett.

Nemrég megnéztem róla a Szirmainak a kritikáját, de úgy éreztem, hogy Gergő már megint kissé túlspilázta a dolgokat, de persze a nézettségért gondolom csak ilyeneket csinál....

És most nem maradtam le a plusz jelenetről!
0
2015. július 12., vasárnap 6:31
Szombaton újráztam a Genisyst. Másodszorra a korábban itt-ott zavarosnak tűnő történet talán minden részlete értelmet nyert, és bizony most sokkal jobban tetszett, mint elsőre. Egyedül a szinkron bánt továbbra is. Ki volt az a marha, aki következetesen "nincs sors"-nak fordította az eredetiben borítékolhatóan még "no fate" szöveget? Ezzel együtt is most határozottan úgy érzem, ez a harmadik legjobb Terminátor-film.

A helyi moziban a stáblistába ágyazott jelenetről csak a két barátom nem maradt le.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. július 12., vasárnap 2:54
Törtetők

KIRÁLY!
most posts by TM
0
2015. július 11., szombat 0:16
Terminator Genisys

Nos, nem akarok túl sokat írni a filmről, inkább csak nagy általánosságokat. Annyi rosszat hallottam róla, most hogy láttam, szeretném kicsit a védelmembe venni. Az én meglátásom szerint ez a film nem más, mint az első két rész 2015-ös trendekhez és igényekhez igazodó "újraértelmezett" változata azzal a kis kiegészítéssel, hogy Arnold közben öregedett 31 évet, amit valahogy szintén "meg kellett magyarázni" a forgatókönyvben. Ha ez az új film valakinek nem tetszik, akkor ne csak a filmben keresse a hibát, inkább a mai közönségben, akinek valljuk be erre van igénye. Egy komolykodó, szinte félelmetesnek szánt filmnek a mostani tizenévesekre gyakorlatilag semmilyen hatása nem lenne. Ugyan kit hatna meg egy halálosztó, amikor annyi mindent látnak már. Amin mi anno összef...tuk magunkat, azon egy mostani akár 12 éves is dől a nevetéstől. Ráadásul Arnold kora miatt sem vehető már annyira komolyan a film, mint a Cameroni időkben. Ez egy tény, tudomásul kell venni, s a készítőknek ebből kellett valamit kihozni. Azt tegyük hozzá, hogy Arnie nélkül Terminátor film nem létezik, szóval abban nem is gondolkodhatott senki, hogy mellőzzék...
Ami pedig megszületett: nem mondom hogy nem lehetett volna ennél jobb. Egy-két jelenetet sokkal látványosabbra is fényképezhettek volna, a T1000 egyáltalán nem annyira félelmetes és fenyegető mint a 2. részben, s John Connort játszó színészt sem tartom jó választásnak erre a szerepre.
Ami viszont nagyon tetszett az Arnold. A film motorja, szíve-lelke, néha szó szerint, néha lelkiekben kacsint össze a régi és az új nézőkkel egyaránt.
Ami nagyon nem tetszett az a szinkron. Egy konkrét példa, az utolsó előtti jelenetben azt mondja Gáti: "Upgradeltem magam" Nos hát... Ezek azok a "szófordulatok", melyekből egyértelműen látszik, hogy ez a film 2015 10 éveseinek készült és nem 1990 10 éveseinek. Egyszerűen ADTA MAGÁT, és már előre KIMONDTAM MAGAMBAN HELYETTE annál a jelenetnél hogy: VISSZAJÖTTEM!!!!!! :D :D :D  Erre? Upgradeltem magam.... Pfffffff mekkora ziccer maradt ki te jó isten :S
A történet baromságaival felesleges foglalkozni, mert Cameron ide vagy oda az első két Terminátort is bármikor ízekre szedem logikailag, szóval ebbe teljesen felesleges belekötni....
Az első két rész után egyértelműen a Genisys következik nálam a rangsorban, a 3. és 4. részeknél többet adott.
Egyszer mindenképpen megéri megnézni, én itthon is élvezettel fogom elővenni ha megérkezik.
S hogy kár volt elkészíteni? Nos, én eltöltöttem egy igen kellemes két órát, szóval ha ezt a szintet tudják tartani, két évente egy-egy részért én simán kifizetek 1500-at a mozikasszáknál.
0
2015. július 8., szerda 13:27
Meg se fordult a fejemben, hogy ezt komolyan gondolták volna, a film szerves részeként, nem pedig gegnek... ha így van, akkor tényleg "lopás". De szerintem nem eről van szó. :)
0
2015. július 8., szerda 11:12

érdekes, hogy akinek tetszett a film, az ezekre azt mondja hogy "utalások", akinek nem tetszett a film, attól azt hallottam hogy ezek "lopások" :D
0
2015. július 8., szerda 0:13
Monsters - Sötét kontinens

A Monsters - Dark Continent a lehetőségeihez és a választott helyszínhez mérten folytatni próbálja az előző rész hagyományait, több-kevesebb sikerrel. Szerintem a minőségével nincs nagyobb gond, egy-két jelenet még egész látványosra vagy drámaira is sikerült, legfeljebb az nem tesz jót neki, hogy inkább lehetne Bombák földjén 2. a címe, ami a "B" kategória közepét célozta be magának. Azt a betonba döngölést, amit általában kapott, biztosan nem érdemli.

7/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p720-niwrok-irasai#5745

0
2015. július 7., kedd 23:09
Köszi. :)

Az a hátrafelé lövésről nekem is az jutott az eszembe, hogy ez olyan mint a Mátrixban. :)

A többire nem gondoltam.
SuperHeRo
0
2015. július 7., kedd 21:41
A buszos, mikor keresztülesik rajtuk a busz, aztán a rendőrségi fényképezés+kazettás magnó, no meg mikor zuhannak hátrafelé és felfelé lő Sarah. :)
0
2015. július 7., kedd 18:00
Mik voltak azok az utalások?
SuperHeRo
0
2015. július 7., kedd 13:56
Egyetértek, hasonló érzések vannak bennem is. Remekül szórakoztam, a héten újrázok.
0
2015. július 7., kedd 2:21
Terminator - Genisys

Ahhoz képest, amiket előzetesen beszéltek róla, nagyon kellemes csalódás lett. A színészeit már korábbról egytől-egyig bírom, a mozi meg a néha kimondottan jó poénjaival, remek múltidézésével és egy egészen újszerű történetével ebben a kánikulában tökéletesen elszórakoztatott. Soha rosszabb Terminátort!

Az utalás a JP II-re, A galaxis őrzőire meg a Mátrixra meg egyszerűen zseniális lett (még ha nem is feltétlenül egy T moziba valók).

0
2015. július 6., hétfő 20:42
Na megvolt mindkét film.

SPOILERMENTES

Terminator - Genisys

A Terminatoron elég jól szórakoztam.Jai Courtney jobban játszott mint vártam de Jason Clarke elég gyenge volt.
Emilia tetszett és mivel már ötödik éve nézem a Game of Thrones-ban ezért a feliratos változatot választottam.
Arnie meg vitte a hátán a filmet,csak az a CGI helikopteres üldözés volt borzasztóan kivitelezve.
7/10

Inside Out

Végre megint egy eredeti ötlet Pixaréktól gyönyörűen kivitelezve.
Tökéletes volt.
Ennek szívesen nézném a folytatását.
A Láva kisfilmnél viszont habzott a szám.
Marad kedvencem a Partly Cloudy és a Blue umbrella.
Az animációja viszont elképesztően szép volt.

10/10
0
2015. július 5., vasárnap 23:08
Igen csak miatta ültem végig.
0
2015. július 5., vasárnap 21:51
A megérzésed nem csal! :)
most posts by TM
0
2015. július 5., vasárnap 20:48
Azt is írják,hogy Arnie azért jó.Gondolom azért a két pont. :)
0
2015. július 5., vasárnap 19:51
Az Agymanókkal mindenkép,de a Terminátor egy nagy... lett.
Bár én nem szoktak a kritikákra annyira adni de itt tényleg igazuk van ez most 1 rossz film.
Soha többet újra.
10/2
0
2015. július 5., vasárnap 18:00
Hétvégén nem értem rá de holnap bepótolom a Terminátort és az Inside outot.
Nagyon úgy érzem,hogy jó kis nap elé nézek.
0