Terminator Genisys
Nos, nem akarok túl sokat írni a filmről, inkább csak nagy általánosságokat. Annyi rosszat hallottam róla, most hogy láttam, szeretném kicsit a védelmembe venni. Az én meglátásom szerint ez a film nem más, mint az első két rész 2015-ös trendekhez és igényekhez igazodó "újraértelmezett" változata azzal a kis kiegészítéssel, hogy Arnold közben öregedett 31 évet, amit valahogy szintén "meg kellett magyarázni" a forgatókönyvben. Ha ez az új film valakinek nem tetszik, akkor ne csak a filmben keresse a hibát, inkább a mai közönségben, akinek valljuk be erre van igénye. Egy komolykodó, szinte félelmetesnek szánt filmnek a mostani tizenévesekre gyakorlatilag semmilyen hatása nem lenne. Ugyan kit hatna meg egy halálosztó, amikor annyi mindent látnak már. Amin mi anno összef...tuk magunkat, azon egy mostani akár 12 éves is dől a nevetéstől. Ráadásul Arnold kora miatt sem vehető már annyira komolyan a film, mint a Cameroni időkben. Ez egy tény, tudomásul kell venni, s a készítőknek ebből kellett valamit kihozni. Azt tegyük hozzá, hogy Arnie nélkül Terminátor film nem létezik, szóval abban nem is gondolkodhatott senki, hogy mellőzzék...
Ami pedig megszületett: nem mondom hogy nem lehetett volna ennél jobb. Egy-két jelenetet sokkal látványosabbra is fényképezhettek volna, a T1000 egyáltalán nem annyira félelmetes és fenyegető mint a 2. részben, s John Connort játszó színészt sem tartom jó választásnak erre a szerepre.
Ami viszont nagyon tetszett az Arnold. A film motorja, szíve-lelke, néha szó szerint, néha lelkiekben kacsint össze a régi és az új nézőkkel egyaránt.
Ami nagyon nem tetszett az a szinkron. Egy konkrét példa, az utolsó előtti jelenetben azt mondja Gáti: "Upgradeltem magam" Nos hát... Ezek azok a "szófordulatok", melyekből egyértelműen látszik, hogy ez a film 2015 10 éveseinek készült és nem 1990 10 éveseinek. Egyszerűen ADTA MAGÁT, és már előre KIMONDTAM MAGAMBAN HELYETTE annál a jelenetnél hogy: VISSZAJÖTTEM!!!!!! :D :D :D Erre? Upgradeltem magam.... Pfffffff mekkora ziccer maradt ki te jó isten :S
A történet baromságaival felesleges foglalkozni, mert Cameron ide vagy oda az első két Terminátort is bármikor ízekre szedem logikailag, szóval ebbe teljesen felesleges belekötni....
Az első két rész után egyértelműen a Genisys következik nálam a rangsorban, a 3. és 4. részeknél többet adott.
Egyszer mindenképpen megéri megnézni, én itthon is élvezettel fogom elővenni ha megérkezik.
S hogy kár volt elkészíteni? Nos, én eltöltöttem egy igen kellemes két órát, szóval ha ezt a szintet tudják tartani, két évente egy-egy részért én simán kifizetek 1500-at a mozikasszáknál.