Keresés

Moziajánló

2004. október 25., hétfő 1:14
shyamalan megint nagyot szólt. a falu: 1o/9.
0
2004. október 25., hétfő 1:12
GODSEND-A TEREMTÉS KLINIKÁJA (SPI-November 18-tól)
6/10
Egy fiatal házaspár elveszíti 8 éves kisfiúkat egy autóbalesetben. Felbukkan viszont a nő egy régi tanára, aki azt állítja, hogy újból felnevelheik fiúkat Adamat. Adam DNS-ének segítségével klónozni tudnák a "Godsend" klinikán. Nagy örlődések árán, de végül beleegyeznek és minden happy Adam 8. születésnapjáig. Amikor is betölti a 8-at váratlan "kockázatok és mellékhatások :)", fordulatok lépnek fel...
Egyszer mindenképpen nézhető thriller, ha másért nem a színészek miatt. (Robert De Niro, Greg Kinnear, Rebecca Romijn-Stamos)

SPOILER!
Ha esetleg valaki elmagyarázná, hogy
Ad1:hogy menekül meg Greg Kinnear a lángoló templomból?
Ad2:Robert De Niro-nak mi volt a célja ezzel, hogy visszahozza az elmebeteg fiát?
És miért "tünt el" a végén?
Ad3:A végén a szekrényes jelenetben Adamat berántja Zachery, mégis apja mögött
áll miután az kinyitja a szekrényt? És miből gondolják, hogy az új házban majd minden ok lesz???
Na mind1, csak érdekelne a véleményetek, ha láttátok...
SPOLIER VÉGE!
0
2004. október 24., vasárnap 21:35
a szándék a lényeg

Collateral
9/10
ajánlom
0
2004. október 24., vasárnap 21:22
Már csak helyesírni kell megtanulni, ja meg fogalmazni...
0
2004. október 24., vasárnap 21:12
ÁÁÁÁ!
Köszönöm az elismerést.
0
2004. október 24., vasárnap 21:10
A kritikára értem, szigorúan in topic :)
0
2004. október 24., vasárnap 21:05
Hogy érted az, hogy normális fazon?
:)
0
2004. október 24., vasárnap 21:02
végre egy normális fazon :)
0
2004. október 24., vasárnap 21:02
BÍBOR FOLYÓK 2-AZ APOKALIPSZIS ANGYALAI
Kellemes csalódás volt, a sok lehúzó kritika után megnézni tegnap a filmet. Szerintem kitűnő folytatás a mindíg szuper Jean Reno-val akinek Niemans felügyelő szerepe, szvsz Leon után a legpasszolóbb... Na szal értitek. A film sztorija a manapság divatos jézusos vallásos, kolostoros nyomozós, mely inkább egy klassz krimi, mint horror.
7/10
0
2004. október 24., vasárnap 20:20
Bocsesz a plakát lemaradt!

0
2004. október 24., vasárnap 20:14
Colleteral a Halál Záloga
Rendezte:MIcheal Mann
Szereplők:Tom Cruise, Jada Pinkett Smith, Jamie Foxx

A film szerintem 2004 legjobb akció-thriller-drámája.A film cselekménye nem túl bonyolult, de Michael Mann előadásával körítve igazi ínyencség.Jamie Foxx egy taxis, akinek egy nap az autójába beszáll egy Vincent (Tom Cruise) nevű alak.Azt kéri tőle, hogy 600$-ért egész este fuvarozza őt.Jamie Fox nem tud ellen álni a pénz kísértésének ezért egész este fuvarozza.Innetől kezd beindulni a cselekmény a taxira ráesik egy hulla és elkezdődik a hajsza az idővel és a rendőrséggel........
Tom Cruise alakítása meggyőző, jól alakítja a rosszfiút. A filmet Tom Cruise játékán kívül még feldobja Michael Mann csodálatos zenéjét.
Menjetek Nézzétek!
0
2004. október 22., péntek 1:34
az in the cut-ban gyűlöltem meg nagyon, de ott a szerepe is rendesen hozzátett az ellenszenvhez.
0
2004. október 22., péntek 1:01
Szerintem meg Mark Ruffalo tehetséges, de egyelőre még nem tudott igazán bizonyítani. Eddig csak visszafogott alakítást láttam tőle, de csak mellékszerepben. Kéne neki egy rosszfiú szerep, és ha azt jól eljátssza, akkor le a kalappal előtte. Ha nem jön össze, csöndes, sebzett "pasikat" még mindig jól alakít.
0
2004. október 22., péntek 0:40
Hát igen engem is az alapszitu zavar, miért bajlódik egy profi bérgyilkos egy taxissal.
Bérel egy kocsit és kész. Amúgy kedvelem Mann filmjeit, de ez a film nekem nem jött be.
0
2004. október 22., péntek 0:11
úgy általában egyetértek, csupán annyit jegyeznék meg, hogy ki nem állhatom ark ruffalo-t. mindjárt be is írom a brand nu topikomba. :] ja, még vmi: szerintem már az alapszitu is jókora blődség, ellentmondásos, banális.
0
2004. október 22., péntek 0:09
ó! felkeltetted a kíváncsiságom. (szándékosan ordító a kritika? :)
0
2004. október 22., péntek 0:06
Collateral   R.: Michael Mann

10/5

Nem mondom hogy pocsék film, mert vannak benne kellemes részek. Ráadásul a HD kamerát is pozitív módon használták ki. Amiért mégis lehúzom, az a Mann körüli orbitális rajongás. Egyszerűen zseninek tartják őt, pedig ebben a filmben olyan rossz dramaturgiai megoldások vannak, amit egy kezdő forgatókönyvíró sem találna ki. Jó, nem Mann írta a sztorit, de akkor is csinálhatott volna valamit.
SPOILER

Annyira utálom, mikor rendőrök jönnek és mindjárt lebukik Tom Cruise, erre bejön egy "lövöldözés történt, mindenki a helyszínre" hívás és a zsaruk otthagyják őket. A végső csavarról csak annyit, hogy egy realista filmben egy véletlennél több nem kell, márpedig a "bérgyilkos lefizeti a taxist" ötleten kívűl nem kellett volna az előző utast sem belevinni a végjátékba. Kitalálhattak volna mást is.

SPOILER VÉGE

Tom Cruise Tom Cruise-t játssza, Jamie Foxx már jobb, Mark Ruffalo remek és a jazzbár tulaj (Barry Henley a Terminál-ból) szintén pozitív kisugárzású. Irma P. Hall kedves teremtés lehet, kár, hogy keveset játszik.
  Látványilag nekem tetszett, Mann nagyon ráérzett Los Angeles hangulatára, kicsit doksi-hangulatú az egész, ráadásul alig van remegő kamera. A zenéje szintén nagyon jó, remek válogatást csináltak, mindezt James Newton Howard fejeli meg egy remek filmzenével. Ami baj, hogy látunk ugyan egy jellemfejlődést Max figurájában, de nem tud mit kezdeni vele a rendező. Viszont piros pont jár az összes Mark Ruffalo jelenetért, valamint a sok remek beállításért. A diszkós jelenet is nagyon jó, de főleg annak lezárása ütős nagyon, de ezt inkább nem árulom el, mi az.
0
2004. október 19., kedd 16:24
A legjobban az röhögtetett meg, amikor beállít a modellalkatú csaj (Camille Natta), és hótkomolyan mondja, hogy ő bizony a vallástudományok doktora. Ja, én meg el is hiszem róla.
0
2004. október 19., kedd 16:18
Izles dolga, szerintem egy kifejezetetten kellemes film kerekedett belole (mar-mar azt mondom, hogy az elso resznel is jobb, ahol mondjuk mocskosmod ossze volt csapva a vege). Az utolso 10 perc mondjuk felejtheto, es helyenkent kisse tulzo a film, de azert 2 pontnal szerintem tobbet erdemel.
6/10
0
2004. október 19., kedd 14:03
BOURNE - CSAPDA
Az én szubjektív véleményem, hogy Matt Damon szörnyű akciószinész, ehez a kölyökpofához, ami neki van nem illik ez a szerep. De ettől még lehetne jó film, de már le sem tudott kötni, pedig az első rész tetszett. Az operatőri munka meg.... No comment.
4/10

MÁR MEGINT BÉRGYILKOS A SZOMSZÉDOM
Az egyetlen dolog amiért érdemes megnézni ezt a filmet az Kevin Pollack szinkronhangja, na jó meg Kevin Pollak Lazlo Gogolagos alakítása miatt. Az öszes poént ő viszi el, pontosabban a szinkronhang. Bruce Willis meg MAtthew Jóbarátok nagyon égők, pedig az első részben még jók voltak, de ez a film valami förtelem. Jobb lett volna egy egész filmet "adni" Lazlo karakterének és szinkronjának, CSAK miatta:
5/10
0
2004. október 19., kedd 10:29
Tamara (Tamara, 2004, forgalmazza: HungariCom)

Hajdu Szabolcs második filmje (az első a Macerás ügyek volt) egy igazi unikum a nem túl széles, ám de annál silányabb idei hazai filmtermésben. Sajátos stílusa és látásmódja arra enged következtetni, hogy vannak még itthon tehetségek. Hibátlan és nagyon egyedi látványvilágával a film vizuálisan már-már élményszámba megy, nagy kár, hogy a történet eléggé hiányos, néhol meg szájbarágós: egy ilyen különleges kivitelezésű alkotás esetében a film lényegét megmagyarázni óriási hiba volt, márpedig sajnos ez történt, nehogy véletlenül valaki ne értse. Ettől függetlenül azonban a Tamara értékes mű, és még sok időt sem kell rá áldozni, mivel csupán 75 perces.

6/10
0
2004. október 19., kedd 10:24
Már megint bérgyilkos a szomszédom (The Whole Ten Yards, 2004, forgalmazza: InterCom)

Majdnem sikerült, de még egy picit igyekezni kellett volna, hogy alul tudja múlni az idei mozis évben a Vas színvonalát, de azért így sem "rossz". Kevés ennél kínosabb filmet láttam életemben, egy igazi förmedvény. Hirtelen nem is tudom, mit írjak róla, annyi emlékezetes momentum maradt meg bennem Howard Deutch csodájából, de egy sem jut eszembe. Inkább tessék megnézni! Megéri!

1/10
0
2004. október 19., kedd 10:12
SCHULTZE GETS THE BLUES (SCHULTZE GETS THE BLUES, 2003, FORGALMAZZA: SZIMPLA)

LEGUTÓBB TAVALY MÁRCIUSBAN, A CHIHIRO SZELLEMORSZÁGBAN UTÁN ÉREZTEM AZT, HOGY 10-EST KELL ADNOM EGY FILMNEK, EZ MOST ÚJRA MEGTÖRTÉNT. A SCHULTZE GETS THE BLUES MINDEN MÁSODPERCE VARÁZSLAT, EGY APRÓ ÉLET HATALMAS ÖRÖMERIRŐL SZÓL. MICHAEL SCHORR RENDEZŐ-FORGATÓKÖNYVÍRÓ RENDKÍVÜLI ODAADÁSSAL ÉS TÖRŐDÉSSEL KÉSZÍTETTE EL FILMJÉT, NAGYON KEVÉS HASONLÓAN KEDVES ÉS HANGULATOS ALKOTÁS KÉSZÜL MANAPSÁG. SCHULTZE SZEREPÉBEN HORST KRAUSE PEDIG EGYSZERŰEN LEHENGERLŐ: NINCS OLYAN MEGMOZDULÁSA, AMI NE LENNE HITELES: ESETLEN, BÁTORTALAN, TISZTELETTUDÓ ÉS VÉGTELENÜL JÓLELKŰ. A KÉPEK IS MAGUKÉRT BESZÉLNEK: JÓ HOSSZAN KIMUNKÁLT FESTMÉNYEK, AMELYEK SZINTE ÁRASZTJÁK A NYUGALMAT MAGUKBÓL. KÉPTELENSÉG ERRŐL A FILMRŐL ROSSZAT MONDANI, VITATHATATLANUL AZ ÉV FILMJE!!!

10/10
0
2004. október 19., kedd 10:04
Vágyastársak (El Otro Lado De La Cama, 2002, forgalmazza: Intersonic)

A roppant mód IQ-mentes előzetes után nem sok jóra számítottam e filmmel kapcsolatban, még szerencse, hogy kinőttem az előzetes alapján való ítélkezésből. A Vágyastársak egy jó film megfűszerezve néhány tényleg kiváló poénnal. Kis bemutató napjaink párkapcsolatairól, amolyan latinos szemlélettel. Emilio Martínez Lázaro nagyszerűen vezeti színészeit és remek érzékkel helyezi el filmjében a hangsúlyos részeket. Még véletlenül sem egy Almodóvar-alkotással van dolgunk (a Rossz nevelés után már lehet, hogy szerencsére), viszont remek kikapcsolódás a hűvös októberben.

7/10
0
2004. október 19., kedd 9:58
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók II. (Les Riviéres Pourpres II. - Les Anges De L'Apocalypse, 2003, forgalmazza: SPI)

No, kérem, Luc Besson már itt is átvette az irányítást. Mióta megbomlott az elméje, képtelen akár egyetlen jó filmben is közreműködni. A Bíbor folyók II. forgatókönyvére is biztos baromi büszke, pedig nem lenne mire. A borzalmasan unalmas és gagyi történet, megmosolyogtató lövöldözések és a folyamatos futkorászás szinte már az agyamra ment, annyira élveztem eme műremeket. Olivier Dahan pedig a Hüvelyk Matyi után ismét tanúbizonyságot tett arra, hogy lehet jellegtelenül rendezni. Azért van ám benne pozitívum is: a fő- és a végefőcím.

2/10
0