Keresés

Moziajánló

2004. október 12., kedd 9:43
"Tuzelo zombikak" b+ rotfl :D :D :D :D
0
2004. október 12., kedd 9:31
Nincs kizárva. ;)
0
2004. október 12., kedd 0:36
I, robot

Ha összehasonlítjuk Asimov regényeivel, vagy novelláival, akkor még mindíg inkább a vége hasonlít az író által alkotott művekhez, nem a lövöldözős, üldözös, akciózós cselekmény, amit itt előadtak. Félreértés ne essék, nekem tetszett a film, csak épp egy elgondolkodtató sci-fi szerző műveit akcióssá változtatták. Vagyis pont az asimovi regények hangulata, lényege veszett el... Persze tudom, akkor inkább olvassak. :)
0
2004. október 12., kedd 0:27
nem rég tartottunk egy címadó kontesztet, s a "shaun, a holtak bajnoka" jött ki nyertesnek. (közönségdíjas lett a "tűzelő zombikák" megnevezés. :)
0
2004. október 12., kedd 0:02
White Chicks: annyira primitív, hogy fizikai fájdalmat okoz - minden ellenállás hiábavaló. Amint lemegyünk alfába, a fájdalom megszűnik és végre nyugodtan visonghatunk a rasszista, szexista és egyéb alpári poénok gyűjteményén.
A film legjobb poénja valószínűleg a púderos párbeszéd, de az spoiler volna...

2/10 ha nem sikerül a film szintjére süllyedni, egyébként 7/10

0
2004. október 11., hétfő 21:24
Halali hullak hajnala.
b+ lojjek le aki ezt a "szenzacios" magyaritast kitalalta. Egyaltalan minek az ilyet?? Akkor is ha ilyen szanalmasra sikerul?
0
2004. október 11., hétfő 21:01
az akart lenni, csak elb...
rontottam
0
2004. október 11., hétfő 16:40
Dörner lesz az ;)
0
2004. október 11., hétfő 15:59
Bourne csapda: lazán veri az első részt, Matt Damont mindig is utáltam, najó, nem is, de nem tartottam túl sokra, mindig ugyanazt a fapofát hozta minden filmben, de ide meg pont ez kellett, moszkvai autós üldözés mindent visz, év filmje eddig
11/10

Megint bérgyilkos a szomszédom: várakozáson felüli folytatás, a sztoriban oltári nagy lyukak és logikai bakik, de a poénok ülnek, és van belőlük rengeteg, tipikusan az az eset, amikor a röhögéstől lemaradsz a következő beszólásról, még a szinkron is fasza (pedig abszolút felirat-párti vagyok), első részt sem láttam feliratozva, nem tudom, hogy a Gogolak familia tagjai eredetiben is így beszélnek-e, mindenesetre Kevin Pollak szinkronja fergeteges, Dörger Gyuri is rég nem volt ilyen jó Bruce Willis, egyszóval az egyszeri kétórás folyamatos röhögés garantált
9/10
0
2004. október 11., hétfő 14:04
novembertől dvd-n
0
2004. október 11., hétfő 13:06
SHAUN OF THE DEAD-HALÁLI HULLÁK HAJNALA

Holtak hajnala paródia, mely talán még jobb mint az "eredeti-horror". Ez a film igazi véres vígjáték, remek szinészekkel, remek rendezésben. Kiváncsi leszek, hogy nálunk kijön-e moziban, vagy csak DVD-n. Felhőtlen garantált szórakozást nyújt másfél órára, de többet ne várjon senki.

10/7
0
2004. október 11., hétfő 0:14

I, Robot

Nagy várakozással ültem le a film elé.Megmondom őszíntén szeretem Will Smitht,az utóbbi időben rendesen kikupálódott,és "A" kategóriába lépett elő.
A film nagyon jól indul, milyen lesz a jövő, hogyan élünk majd a robotokkal mindennapjainkban.Az akció,a cselekmény szép lassan elindul, mint az apró csermely, ami folyóvá, majd folyammá duzzad.De amint egy-két dolog kitudódik, az egész sztori valahogy érdektelenné válik és az ember majdnem
belefullad a folyamba.Mire az a fránya folyó eléri a tengert, addigra ,már nem arra figyelünk, hogy ki a gyilkos, hanem Smith király Convers csukájára.Akció, akciót követ, - amik el kell ismerni, nagyon jók - de a történet és a végkimenetel nem nagy durranás.Smith jól játszik, jók az elsütött poénok,de semmi több.
Nekem totális popcornmozi volt.

10/6

The Bourne Supremacy

Az első rész a mai napig az egyik kedvencem, naná, hogy megnéztem a folytatást.
Frankó menekülés az elején, kocsizúzda a közepén, megspékelve jó zenével, és egy tehetséges "riplivel", azaz Matt Damonnal.Egy dolog hiányzott a folytatásból, ami az elsőben megvolt.A fantasztikus sztori.Sajnos itt eltekintettek tőle.Ha nem lenne jó a rendezés a film meghallt volna.

10/8

Serving Sara

Perry végre egy olyan karaktert játszik aki nem fejel le minden ajtófélfát,
nem fut úgy mint egy lány, és még csak nem is fogorvos, vagy meleg.
És ami a legjobb ezt is jól csinálja.A filmet szinkronnal láttam, így nem tudom, hogy az eredeti milyen, de a magyar hangok jók, és a poénok is "klafák".Én végig röhögtem az egészet, ajánlom mindenkinek egy szombat esti lazításra.
Tökös film, a - most már elmondható - tökös Perry-től.

10/7
0
2004. október 10., vasárnap 1:50
huh, ezt meg kell néznem. biztos jó lesz :)))
0
2004. október 10., vasárnap 0:36
Perlasca - Egy igaz ember története (Perlasca, Un Eroe Italiano, 2002, forgalmazza: HungariCom)

Sajnos bevett forgalmazói gyakorlat itthon, hogy egy magyar koprodukciós film éveket késik, mire mi is láthatjuk. Az eredetileg tévére készült Perlasca is ilyen. A magyar-olasz alkotás nem sokban különbözik a Schindler listáától vagy a Raoul Wallenberg életéről szóló, Stellan Skarsgaard főszereplésével készült Wallenbergtől. Alberto Negrin rendező egy tévéfilmhez képest jó munkát végzett, a film 125 perce alatt egyetlen üresjárat sincs, rendesen pereg a film. Azonban ami megbocsájthatatlan, az az amatőr hatásvadász eszközök borzalmasan gyatra használata, a Romantica sorozatai szintjét alig felülmúló dramaturgia és a színészi játék. Azonban mégsem lehet egyértelműen rossz filmként emlegetni a Perlascát, mert igenis vannak jó momentumai, és az utolsó percig leköti a figyelmet (igaz, ez nagyrészt a témájának köszönhető). Ezek mellett az operatőri munka is kiváló, Ennio Morricone pedig ismételten remekelt, bár kicsit ismerős tételekkel találkozni.

5/10
0
2004. október 10., vasárnap 0:26
Stepfordi feleségek (The Stepford Wives, 2004, forgalmazza: UIP)

Előre leszögezem, nem láttam az eredeti alkotást, pedig gondolom, akkor még rosszabb véleménnyel lennék Frank Oz borzalmáról. Nem semmi ez a film. Nicole Kidman affektál, Matthew Brodericknél jellegtelenebb színész kevés van, Christopher Walken bután néz ki a fejéből, Glenn Close brillírozik, Frank Oz pedig azt sem tudja, mit csinál. Egy olyan szürreális, abszurd vígjáték film a Stepfordi feleségek, amelynek nagyon kevés értékelhető mozzanata van. Bette Midler és Glenn Close mindenképp hozzájárulnak ehhez a kevéshez. Ez a forgatókönyv nem másért, mint egy Tim Burton kaliberű rendezőért kiált, aki tud mit kezdeni a különös világokkal. Mert ez így alig több, mint a semmi.

2/10
0
2004. október 10., vasárnap 0:21
Norman Jewison: Az ítélet (The Statement, 2003, forgalmazza: InterCom)

Az InterCom baromi fantáziadúsan a cím elé biggyesztette az érdemteleül "Oscartalan" Norman Jewison nevét a magyar cím elé, mintha mindenki ismerné e nagyszerű rendezőt és nevének láttán tódulnának a nézők abba az egyszem moziba, ahol bemutatták. Na, mindegy. Nagyon sokat vártam a filmtől, sajnos nem eleget kaptam. Adott Michael Caine, aki szerepe szerint 1944-ben megölt(?) 7 zsidót valahol Franciaországban. A párperces bevezetést követően '92-be ugrunk, ahol azt látjuk, hogy kb. féltucat csapat el akarja tüntetni a Föld színéről szerencsétlen vénembert, akinek már a szíve is alig dobog. Ez volt az egyik, ami nagyon szemet szúrt. A másik pedig a forgatókönyv felesleges agyonmisztifikáltsága. Szinte senkiről sem derül ki, hogy kicsoda, pedig egy politikai thriller/dráma esetében azért ez nem lenne rossz dolog. A rendezés rendben van, bár Jewison szokásához híven lassan szövögeti a történetet. Michael Caine alakításán meg lehetne lepődni, ha nem minden filmjében hozná ki magából a maximumot. Amin egy kicsit elmosolyodtam, az a film vége volt: az alkotás a II. Világháborúban elhunyt 70000 francia zsidónak állít emléket. Ebben semmi mosolyra méltó nincs, de az, hogy az alkotók (sem a rendező, sem a producer, sem a forgatókönyvíró, aki mellesleg A zongoristáért Oscart kapott, sem egyetlen szereplő) között egyetlen francia sincs, sőt, egy árva francia szó sem hagzik el a filmben. Na most ezek után utólag nevetségesen hangzik Caine szájából, igazi angolos angollal: "Szeretem a hazámat, Franciaországot!". Szokványos thriller jó befejezéssel.

5/10
0
2004. október 10., vasárnap 0:09
Feketék fehéren (White Chicks, 2004, forgalmazza: InterCom)

A Scary Movie franchise elhagyása után Wayanséknek kellett egy új. Ez lett volna a White Chicks, amelytől mind a Columbia, mind a testvértrió legalább akkora profitot remélt, mint horrorparódiájuk első részétől. Nos, nagy siker nem lett, a nullszaldó azonban azért nem temette el Keenen-Ivoryt, Shawnt és Marlont. A Feketék fehéren amennyire csak lehet, a legalapvetőbb filmes eszközökkel operál, még véletlenül sem látunk semmi rendezői vagy forgatókönyvi bravúrt. A poénok az elvárható szintet ütik csak meg (azaz elég gyengék és unalomig ismertek), azonban ahogy előadják a fingós gegeket és társaikat, bizony nehéz megállni röhögés nélkül. Bevallom, azért rosszabbra számítottam. Viszont azért mindenképp dicséret illeti a forgatókönyvíró 6 (!) emberkét, hogy nagyjából sikerült mellőzni a "fekákra" jellemző poénhullámot.

3/10
0
2004. október 9., szombat 23:42
Gerike

Látom Te vagy itten a helyi "csodagyerek", de nem lenne szerinted jobb mindenkinek ha majd miután elvégzed a gimit aztán jösz vissza ide és ontod az ökörségeidet? (hátha addig kikupálodsz és normális leszel:)

Amugy ne vedd kötözködésnek (tudod mit? vedd csak annak ha akarod:) de azért más szövegével visszaélni és azt álítani, hogy Te írtad nem szép dolog. Ok, hogy ez esetben nem valoszínű, hogy lesz következménye de akárhogy is nézzük ez plágium volt a javából:)

A többiektől bocsi, hogy foglaltam a helyet a hozászolásomal, csak untam már ezt a kis "értelmiségit"!

Üdv
Ivan/
0
2004. október 9., szombat 23:16
mit... hoppá. Mit vétettünk, hogy ilyen emberkék járnak ide? :)
0
2004. október 9., szombat 23:00
Nem fognak kínlódni.
Leírom szépen és bevágom!
:)
0
2004. október 9., szombat 22:52
Gimiben asszed veled fognak kinlódni a tanárok, hogy megtanitsák a helyesirás alapvető szabályait? ; )
0
2004. október 9., szombat 22:48
De egy vessző hiba még nem a világ!
Ember most megyek gimibe, aztán majd rendesen megtanulom ott!
A vitát berekesztem.
További szép estét.
:)
0
2004. október 9., szombat 22:43
hmmm. minden szökőévben jön egy szellemileg alultáplált egyed, aki azt hiszi, hogy nem szándékosan írok így. köszönj szépen totyának és dömdödömnek!

a "tessék" után ildomos lett volna vesszőt tenni, de egy kettőspont is megtette volna.

gerike, pihizzél! azt mondtad, megjavulsz.
0
2004. október 9., szombat 22:42
Csupán innen Gerike!:

1. Internet explorer indít,
2. www.google.co.hu
3. első pár szavad copy - beilleszt a google-be és ollé
:D
A lényeg, hogy senki sem gyanakodott.
0
2004. október 9., szombat 22:42
Továbbra is ;)
0