Keresés

Moziajánló

2004. október 9., szombat 22:41
Nem csak hiszem!
TUDOM!
0
2004. október 9., szombat 22:40
Ja és ezt pont te mondod!
A mondatot általában nagybetűvel kezdjük és tulajdon neveket példáuk Gerike azt nem úgy írjuk, hogy "gerike", hanem nagy "G"-vel Gerike!
Tessék egy jól összerakott, helyesírási hibáktól mentes szöveget olvasol most.
:)
0
2004. október 9., szombat 22:39
azt csak hiszed.
0
2004. október 9., szombat 22:38
Ezt miből gondolod?
Újságíró leszek! :)
0
2004. október 9., szombat 22:32
gerike, pihizzél. egyetlen mondatot nem tudsz helyesírási vagy fogalmazási hiba nélkül összerakni, nem hogy egy egész szöveget. ennyire ne nézz minket hülyének. :]
0
2004. október 9., szombat 22:21
Továbbra is ;)
0
2004. október 9., szombat 22:21
Minden elismerésem a tiétek!
Nem hittem volna, hogy valaki rájön.
Nem akartam rosszt csak kíváncsi voltam ki jön rá!
Apropó, honnan jötettek rá?
0
2004. október 9., szombat 22:20
Na Kaszman! Kíváncsian várom a kritikádat!
0
2004. október 9., szombat 22:14
Nahát Gerike! Az egész komplett szöveget bemásoltad és azt állítod, hogy te írtad! Méghogy egy órát dolgoztál vele... Kijelölés, másolás, beillesztés, ez tartott egy óráig? :] És még te csodálkozol azon, ha valaki beszól neked... Nem muszály ám minden topikba beírnod.
0
2004. október 9., szombat 21:37
Hm... te tényleg egy másik filmet láttál.
0
2004. október 9., szombat 21:35
Szerintem te egy másik filmet láttál...
0
2004. október 9., szombat 21:08
írtad a túrót!

íme a link ahonnan szedted:
http://www.mozinet.hu/display.php?tablename=mozifilm&film_id=1740

szánalmas vagy esküszöm!
primitív és minket is annak nézel!

fuck you!

0
2004. október 9., szombat 20:44
Stepfordi feleségek(a kritikát egy óráig írtam):

Hogyan lesz egy hetvenes évekbeli kellemesen hátborzongató horrorfilmből érdektelen vígjáték-remake? Erre ékes példa a Stepfordi feleségek.

A feminista mozgalmak veretes aranykorában még érthető volt, hogy a férjek le akarták törni öntudatra ébredt feleségük minden szabadság-bimbóját, és horror módjára visszakényszeríteni őket a háztartási robotgépek szolgasorába. A kilencvenes évekre viszont ezek a kékharisnya hárpiák már észrevétlenül járkálnak az irodaházak folyosóin; a masculin módszereken mit sem változtatva ugyanolyan fesztelenül és empátiák nélkül taposnak át mindenen.

Filmünk főhősnőjét, Joanna-t (Nicole Kidman) sem faragták jobb fából. Egy tévétársaság vezetőjeként esztelenebbnél esztelenebb reality-showkat talál ki, mit sem kímélve feleségeket, férjeket és családi boldogságot. Férje megelégelve asszonykája törtetését, a híres álomnők és tündércica feleségek otthonába, Stepfordba viszi lakni.

Joanna bármennyire is szeretne beilleszkedni ebbe a paradicsomi közösségbe, naponta több száz édes habcsókot legyártva, az egyéniségében tomboló, romboló show biznisz mégis utat tör magának. Végül sikerül rávennie kellően nyámnyila urát, hogy bár hárpia, de ez természetéből fakad, és inkább így szeresse, mint rózsaszínen.

Egy ilyen kőkemény feminista alapfelütésű alkotástól joggal lehetne elvárni nőpárti filozófia következetes végig vitelét. Ennek a filmnek azonban még világnézete is kétes. Hol a férfiakat, hol a nőket gyűlöli, úgyhogy a mozi után még az ellentétes nemre sem lehet jólesően szitokszavakat szórni. A Stepfordi feleségek semmiféle indulatot, de még a mozizáshoz oly elengedhetetlenül szükséges érzelmeket sem vált ki, mivel minden szereplője bizonytalan egyéniség. A film fényképezésénél a hetvenes évek álomháztartásainak reklámillatú retróhangulata is ízléstelen giccsbe fordul át. A süllyedő hajót az egyébként kiváló szereposztás sem menti meg. Bár Glenn Close és Christopher Walken, mint Stepford uralkodó házaspárja remekül festenek egymás mellett, tehetségükből mégis csak ripacskodás jut a vászonra. Nicole Kidman pedig hiába sütögeti édességeit, hatezer habcsók nem tesz boldoggá egyetlen férfit, és egyetlen nézőt sem.

40%
:(
Üdv Gerike!
0
2004. október 9., szombat 20:01
Ja, és unalmas, eröltetett, humortalan, vontatott!
0
2004. október 9., szombat 20:01
Argo (Argo)
Árpa Attila filmje
Témakör: akció, thriller, vígjáték, szatíra
Származási hely: Magyarország

Természetesen ízlés kérdése, de én az Argotól sokkal, de sokkal többet vártam! Igaz, megtanulhatnám már, hogy az a film, amit agyon reklámoznak (az RTL-en még a híradóban is volt róla szó), nem feltétlenül nagy durranás (Magyar vándor). Minden esetre, akkor kezdtem magam kínosan érezni, mikor rájöttem, ez az Árpa élvezi a határtalan erőszakot, a mértéktelen trágárságot (ehhez képest Torrente a kisangyal), és a vér látványát minden felett! Jó, egy filmben lehetnek trágárságok, na de az már röhej, hogy egy félmondatban kétszer is el hangzik a jól eső bazze'!
Egy kérdésre viszont nem kaptam választ:
Az ártatlan szendvicsembert, meg még párszáz ártatlant, akik felbukkantak a filmben, miért kellett fejbe lőni? Ebben mi a poén? A moziban ülve is csak akkor hallottam egy-két kacajt, amikor a trágárság ömlött az egyik szereplő arcából! Árpa: miért vicces, ha valaki mérhetetlenül obszcén? Ez humor? Na persze, amit a nyomdafesték nem bír el, azt elbírja a film... 50% reklám, 40% polgárpukkasztás, 10% film...

5/10
0
2004. október 9., szombat 19:29
A megtorló-The punisher

Érdekes képregény adaptáció. A "szuperhős" ezúttal nem természetfeletti képességekkel megáldott valaki, hanem egy bosszúszomjas fbi ügynök, akinek munkája végett kiirtják a családját. Travolta remek gonosz. Ugyan sok ilyen és ehez hasonló filmet láttunk már, mégis lekötött. A film eléggé naturális és brutális, ezért gyerekeknek nem ajánlom. Közepesnél kicsit jobb akció-múví.

6,5/10
0
2004. október 5., kedd 11:09
A Bourne-csapda (The Bourne Supremacy, 2004, forgalmazza: UIP)

Végre! Nagyon régóta vártam egy olyan akciófilmre, amit egy olyan rendező készített, akinek korábban soha semmi köze nem volt se Hollywoodhoz, sem pedig a műfajhoz. Paul Greengrass megajándékozott az év harmadik legjobb filmjével. A Bourne-csapda kétségkívül legnagyobb erőssége a technikai kivitelezés, ami szó szerint hibátlan. A színészek közül egyértelműen kiemelkednek ketten, Joan Allen és legfőképpen a nagyon, de nagyon "cool" Brian Cox. Egyetlen apró negatívum a sztori rettentő soványsága, de szerencsére ez most tényleg nem olyan nagy bűn. Ez kérem nem Matt Damon-, nem egy puszta akció-, sőt, nem is Universal-, hanem egy ízig-vérig Greengrass-mozi, aki mert és nyert. Meg merte tenni azt egy 100%-ig Hollywoodban készülő film esetében, hogy a saját elképzelése szerint forgassa le, és milyen jól tette! Ha nem zsánerfilm vagy egy franchise része lenne A Bourne-csapda, még azt is rá lehetne sütni, hogy szerzői film. Kötelező megnézni, én kétszer tettem meg.

9/10
0
2004. október 5., kedd 1:22

Hirtelen 30

A történet ismerős, Tom Hanks kislánykorában már eljátszotta e történet főhősét, - hangsúlyozom, jobban,eredetibben - mely hős a "nagyakaroklenni" szindromától szabadulni vágyva, kíván egyet, s tessék már felnőtt is lesz.
Azt kell mondjam, hogy a történet lapos, vígjátéknak gyenge, romantikus filmnek nem elég romantikus. Az egész film alatt talán egyeszer mosolyodtam el.
A filmet - az egyébként gyönyörű - Jennifer Garner sem tudja megmenteni, hiszen olyan undorító ruhákat visel a film alatt, hogy az ember elfelejti a Dare Devil sexis bombázóját.

Összegezve:-Se humor,se szerelem,se sexis csaj
(más nem is jöhetne szóba a film kapcsán mint ezen tényezők)

10/3

Joey

(Episode 1-4.)

Amikor meghallottam, hogy a Friends után "Joey" új showt csinál, arra gondoltam...mmm...This isn't gonna work...
de persze mint minden ember, én is kíváncsi voltam rámtudnak-e cáfolni.
Rámtudtak!
Nemcsakhogy megállja a helyét "Joey" a Joeyban, de a többi szereplő is fantsztikus.A sorozat igen erősen Friends szagú, de ez így van jól.A helyzetkomikumok, és "Joey" karaktere természetesen föl lettek erősítve kompenzálva ezzel  a másik 5 régi szereplő hiányát.
Azt kell mondanom, hogy jól indult a sorozat, és ha így folytatják, akkor a Joey igenis méltó utódja lesz szeretett Friends-einknek!

10/8
0
2004. október 4., hétfő 17:49
A Falu
Spoileres
10/8

Jó és rossz kritikákat is olvastam a filmről,ezért nem előítéletekkel ültem be rá.Eddig csak a 6.érzéket láttam Shaylaman filmei közül,ami ugyan nem volt rossz,de nem tudott lekötni.A Falunál ez teljesen másképpen volt.A film teljesen elvarászolt,pedig egyszer nem ilyedtem meg.Olyan valódi érzelmeket varázsol a vászonra Shaylaman,amely után majdnem kiesel a székből.Semmi amerikai nyálaskodás,a szintiszta valóság.Ezért számomra megmutatta Shaylaman,hogy igenis jó rendező.Azonban még vannak hibái,példáúl,hogy olyan dolgokat tesz bele a filmbe,amit egyszerűen nem tudunk a valóságban elképzelni.Ilyen pl. a Hatodik érzében,hogy Bruce willis nem veszi észre,hogy halott,illetve itt,hogy az embereknek nem tűnik fel,hogy a lények nem igaziak.Illetve azt a nem értettem a filmbe,hogy az állam miért támogatja a falu lakóinak az életét,illetve térit el a környékről repülőket,mi jó származik ebből neki??És hogy ezek ellenére miért tetszik mégis a film?!Azért,mert Shaylaman annyiara zseniális,hogy egy ócska alapstoryt úgy tálal,hogy egyszerűen lenyűgöz.
0
2004. október 4., hétfő 17:36
Bourney csapda

10/8.5

A borzasztó,pocsék és unalmas első rész után semmi nem vett volna rá,hogy megnézzem a folytatását(főleg moziban),ha nem nyerek rá ingyenjegyet.Az első 10 perc után már kezdtem érezni,hogy itt teljesen más lesz,mint a Bourney rejtély.Lehet,hogy én vagyok hülye,de a Bourney rejtély számomra kurva unalmas volt,és nem értettem semmit belőle.Itt viszont az első 10 percben megértettem az egész első rész tartalmát,majd következett az újabb bonyodalom,amit megint csak sikerüt megértenem a filmben.Összegezve engem lenyűgözött a film,annak is tudom ajánlani,akinek nem tettszett a Bourney rejtély,mert ez teljesen más.
0
2004. október 4., hétfő 16:40
Shaun Of The Dead

Olvastam már róla néhány fórumon,de csak a napokban jutottam hozzá a filmhez,ami szerintem elképesztően jó szatíra.
Górcső alá veszi a Holtak Hajnalát (ami egyébként nekem negyon bejött mint zombifilm anno),és még rátesz egy lapáttal.(Guy Richies snittek,Kevin Smith-es figurációk.)
Ezen felül egy nagy bazi görbe tükröt állít elénk:zombikra...
0
2004. október 3., vasárnap 10:52
George A. Romero - Land of the Dead (Holtak földje) - 2005.

Az elmúlt évek zombi (és zombi-szerű) filmáradata hatására (28 nappal később, Holtak hajnala remake, Shaun of the dead, Resident Evil I-II...) egy igazi gyöngyszem forgatása közeleg...

Aki esetleg még nem értesült volna róla: George Romero (a klasszikus zombi filmek atyja) brilliáns zombi-trilógiája után (Az élőhalottak éjszakája 1968., A holtak hajnala 1978., A holtak napja 1985.) úgy tűnik nekiállt a trilógiát tetralógiává bővíteni. A 2005-ös Holtak földje című film időben követi A holtak napját.

A történet a következő: az élőhalottak elözönlötték a világot. Az emberiség utolsó tűlélői egy fallal körülvett városban barikádozzák el magukat. A város felhőkarcolóiban élnek a jómódú emberek míg az utcákon anarchia uralkodik s a szegény rétegnek itt kell meghúzódnia. A várost egy hatalmas tank ('Hullaszámláló') védi, melyet egy csapat ember irányít Riley vezetésével. De mikor egy őrült ember miatt Riley elveszíti a 'Hullaszámlálót' meg kell védenie a várost a tanktól és a zombiktól is melyek közben új képességek birtokába jutva még nagyobb veszélyt jelentenek az emberiségre...

Szereplők:
Asia Argento (egy szép nő már biztosan lesz a filmben )
Dennis Hopper (Szelíd Motorosok és rengeteg másik film szereplője/rendezője/stb...)
Tom Savini (a korábbi zombi filmek maszkmestere és szereplője (illetve Az élőhalottak hajnala remake rendezője))
Simon Pegg (A Shaun of the dead angol horror-paródia főhőse valami cameo-szerepben fog feltűnni)
John Leguizamo

Sminkes, maszkmester: Greg Nicotero ( A fanoknak ismerős lehet a Holtak napjából)

S persze sokan mások...

Szóval igényes horror fanok figyelmébe ajánlom a filmet, maga a mester fogja rendezni s így minden bizonnyal méltó negyedik része lesz ez Romero klasszikus zombi trilógiájának.

A forgatás most októberben kezdődik Torontóban, én már nagyon türelmetlen vagyok.

Addig is az angolul tudóknak egy interjú George Romeroval:
http://www.horrorchannel.com/dread/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=133
0
2004. október 2., szombat 23:16
Osama (Osama, 2003, forgalmazza: Odeon)

Siddiq Barmak Golden Globe-díjas filmje majdnem csodát tett. Egyrészt megreformálta az eddig sem túl termékeny afgán filmgyártást, másrészről végre kendőzetlenül beszél arról a világról, amelyet a tálibok uraltak, és ahol bűn volt minden, nem beszélve az igazságszolgáltatás teljes hiányáról. Arról Barmak nem nagyon tehet, hogy az amúgy nem túl hosszú filmje nem is igazán érdekfeszítő: ilyen volt ott az élet, minek színezni? És ez így is van rendjén. Az Osama olyan film, amelynek egy perce sem okoz meglepetést, mégis kellemes emlékeket hagy az emberben.

6/10
0
2004. október 2., szombat 23:10
Új Eldorádó (Új Eldorádó, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Végre egy dokumentumfilm, ami azon kívül, hogy elfogult, nagyszerű is. Kocsis Tibor filmje az erdélyi Verespatakról szól, ahol egy kanadai óriásvállalat egy aranybányát szeretne létesíteni 4 falu helyén, lerombolva a hegyeket, óriási környezeti katasztrófát okozva a cianidos kitermeléssel.. Kocsis kamerája szinte életre kel, mindig tudja kit kell kérdezni, mit kell mutatni. Nagy szerencse aligha, tudatos rendezés annál inkább, Kocsis egyszer sem mond ki nyíltan véleményt (annak ellenére, hogy mindenki tisztában van vele), a filmbéli nyilatkozók viszont nem köntörfalaznak, egy mondattal sem mondanak többet annál, mint amit feltétlenül kell. A pénz a fejlett gazdaságokban sokkal kisebb úr, mint mondjuk egy szegényebb országban. Ezek után nem csoda, ha egy kanadai multi képes volt efogadtatni egy ilyen tervet a román kormánnyal abban az országban, ami 2007-ben az EU tagja lesz, ám még mindig a korrupció az úr.

8/10
0
2004. október 2., szombat 23:03
Valódi szőke (The Real Blonde, 1997, forgalmazza: FF Film & Music)

Ha valaki az FF-nél elmondaná, miért is kellett ezt a hétéves szintesz*rt forgalmazni, akkor is hülyének nézném. Az amerikai kisember, aki a színészeten keresztül akar sikeres lenni. Jóval, de jóval többet ki lehetett volna hozni ebből az alapból, de Tom DiCillónak elég volt a '80-as évek B-kategóriás vígjátékainak színvonala. A szatíra és a cinizmus elemeit nagyon gyatrán használja, szinte egyszer sem mosolyodunk el az egész film alatt. A szereplőgárda pedig olyan majdnem sztárokból áll, akikre ma már senki sem emlékszik (Steve Buscemi persze kivétel).

3/10
0