Keresés

Moziajánló

2004. szeptember 29., szerda 15:07
A FALU

Negatívumok:
-Szar forgatókönyv
-Unalmas rendezés
-Felszínes drámaiság
-Gyenge szerelmi szál
-Nincs igazi főszereplője
-Egy cseppet sem ijesztő
-Nem hihető
-Röhejes "lények"
-Kegyetlenül elnyújtott, sovány cselekmény
-Jórészt kihasználatlan szereplőgárda
-Adrien Brody idegesítő figurája
-Következetlenség
-Könnyen kitalálható végkifejlet
-Szájbarágós, eröltetett mondanivaló

Pozitívumok:
-Bryce Dallas Howard játéka
0
2004. szeptember 29., szerda 14:52
Szerintem az nem "hiba". A mozikban a film kitakarással ment, 16:9-ben, de hogy miért 4:3 került VHS-re meg DVD-re, azt senki sem tudja. Amúgy DVD-n vettem észre, hogy frankón látszik a rotor is a főcím végén.
Nekem ennél sokkal jobban tetszik az eltűnő-megjelenő szék Nicholson háta megett.
0
2004. szeptember 29., szerda 14:45
Nem baj, ne akarj meggyőzni! :))) Sok fényképezési és világítási hiba volt benne, nem csak egy.

Roger, csuklasz még? :)
0
2004. szeptember 29., szerda 14:38
szinte minden filmben vannak fényképezési hibák.. pl a Ragyogás elején lehet látni a helikopter árnyékát, amiről filmezik Nicholson VW-jét :)
0
2004. szeptember 29., szerda 9:40
Jó, való igaz, voltak szép képek, de ez igencsak nagy hiba egy olyan operatőrtől, aki nem szokott mellényúlni.
0
2004. szeptember 29., szerda 0:20
ÁÁ, elfáktam.:)
Nah, azért is:

0
2004. szeptember 29., szerda 0:18
[img src="http://www.roicat.com.tw/poster/g-h/homeontherange.JPG"]

Hát nem csodálom, hogy a Mikiegeres cég behasalt ezzel az alkotással.
Először is, a történet egy nagy nulla.Másodszor, nincs egyetlen olyan
szereplő sem akivel azonosulni tudna a néző, de még csak olyan sincs,
akiért izgulni lehetne.Jelen esetben a jó magyar szinkron sem segített a "mesén".

10/2

[img src="http://www.adangio.com/gallery+images/thumbs/movie120.jpg"]

Spilberg bácsi megint megmutatta, hogy milyen jó rendező is ő tulajdonképpen,
a film erőssége mégsem Spilberg rendezésében van.
A filmet teljes mértékben Tom Hanks viszi a hátán, aki olyan hitelesen alakítja az
"orosz-szerb"(ha van ilyen)akcentusú, angolul nem tudó, mégis szeretnivaló "túristát", hogy az ember arra gondol,"Na nehogy már ez az ürge volt a katona a Ryan közlegény megmentésében!"
És valóban, Tom Hanks megint megmutatta, hogy igen is ő az egyik legjobb színész.

(De egyvalamit szeretnék tudni!Zeta-Jonesnak mi a franc szerepe volt a filmben?!Fölösleges szál!)

10/8
0
2004. szeptember 28., kedd 22:33
"inkább hanem"

Most melyik, te sötét???
0
2004. szeptember 28., kedd 22:32
Falusi vitához: én úgy ültem be, hogy király lesz, és nekem kib.-ul bejött. Hála az égnek, nem hittem a fanyalgóknak, inkább hanem hallgattam két kollégámra, akiknek megbízom az ítéletében.
Nekem a Village 10/9!!

Akiknek bejött eddig Éj atyánk munkássága, ne habozzon megnézni!!

Szombaton Hellboyt néztem, nekem 10/8!!

(Biztos sz.r az ízlésem, hogy ilyen filmek jönnek be... :)  )
0
2004. szeptember 28., kedd 21:28
lehet, hogy nem lennék ennyire hapciás, ha nem a közelmúltban láttam volna az in america és a before sunset című filmeket: az előbbi két olyan gyerekszínészt is fel tud mutatni, amely mellett a jersey girl címszereplője csupán kirakatbaba, vagy egy napszítta C&A reklámfigura, az utóbbiban pedig akadnak zseniális és életszagú dialógusok, melyeket a két főszereplő (gyakorlatilag a film egyetlen szereplői) nem ritkán úgy adnak elő, hogy kamera 7-8 percen át megállás nélkül veszi őket. és miközben ethan hawke és julie delpy természetes, feltűnő színészi maníroktól mentes játékát elnéztem, még azt is hajlamos voltam elfeledni, hogy ez csak egy film. s a vége? kecses és nagyszerű, egyszerűen varázslatos. simán megér egy 1o/9-et.
0
2004. szeptember 28., kedd 21:18
a falusi vitát inkább ugrom (mivel még nem láttam a filmet), nekem inkább erre a filmre lenne egy-két szavam. nem szeretem ezt ah irtelen támadt énkeresési mániát kevin smithnél: aki olyan filmeket készít, amiben elhangzik az örök "olaf, metál!" beszólás, az meg se próbáljon felnőni: főleg ne ilyen filmekkel. ugyanis a jersey girl inkább visszafejlődés a straight to video szánalom irányába: a sors fintora, hogy a sokkal jobb sorsra érdemes mallrats pl. csak videón jött ki mifelénk. sebaj, mindjárt jön a dvd. hogy mi bajom a jersey girllel? hol maradnak a jó dialógok? attól lesz vmi éles, hogy a tehénke szemű és alkatú liv tyler (brutálisan meghízott a kicsike) hirtelen benyögi a vadidegennek, hogy gyerünk baszni? azt hiszem, az addig is görcsösen tekergő dramaturgia (amely a gyorsan kimúló disney-filmeket idézi) itt szilánkosra törött. persze, az akcióból nem lett semmi, mert ez egy pg13 film, goddamnit. s a valódi kínszevedés csak eztán jött: a totálisan tehetségtelen ben affleck és unszimpatikus lánya végigtöpörög olyan fejfájdítóan bugyuta klisék mentén, melyeket még az olsen-ikrek is visszaöklendeznének. ez lenne a felnőtt smith? áá, köszönöm, de ebből nem kérek.

a hírek szerint még sem fog szuperhős-mozit rendezni, hanem inkább visszatér a quick stop környékére. remélem, affleck-mentesen.
0
2004. szeptember 28., kedd 20:44
" Roger Deakins sem volt még soha ilyen gyenge: a felhős ég alatt három árnyék a szereplőknek kicsit több, mint furcsa."

és ettől mindjárt szar az egész fényképezés? ehh.. mindegy. hagyjuk.
0
2004. szeptember 28., kedd 12:16
Apja Lánya   R.: Kevin Smith

10/4

Én örültem a hírnek, hogy Smith végre otthagyta a Jay&Csöndes Bob korszakot és stílust váltott (ennek ellenére a Shop-Stop folytatását csinálja The Passion of the Clerks címen, jövőre a mozikban). Az ötödik filmjével alaposan alulmúlta az igényeket, így hát megmutatta, hogy ért is máshoz. Tulajdonképpen nem lenne rossz film, ha nem lenne abszolút kiszámítható. A film elején lehet tudni, milyen fordulatok várhatóak, vagy hogy a bizonyos önmagát alakító emberke megjelenik és tanulságot ad Ben Afflecknek. A másik nagy baj, az egy bizonyos hölgy, aki nem örvend túl nagy népszerűségnek. J-Lo az, aki negyed óra múlva eltűnik a filmből, viszont azalatt a negyed óra alatt egy picit sem kedveljük meg, épp ezért hiába hiányzik Bennek az egész film alatt, egyszerűen mintha nem is létezett volna. Affleck egyébként nem gáz, voltak már rosszabb alakításai, itt egész tűrhető, de egy kcisit modoros. A kislány viszont bájos, bár kicsit Shop-stoposan beszél ő is, mint mindenki az egész filmben. Ami pozitívum, az néhány párbeszéd (pl. Liv Tyler őszinte ajánlata Afflecknek), vagy Jaon Lee és Matt Damon egypercese illetve néhány valóban szép jelenet apa és lánya, fiú és apja közt. Kár, hogy sok ehhez hasonló filmet lehetett látni, kár, hogy a dramaturgia vérszegény, és kár azért is, hogy Smith jobb író, mint rendező. A képi világa is semmitmondó, pedig húzós név van a kamera mögött. Egyszóval ebből nem lesz kultfilm. És a film posztere benevezhet az Év Legrosszabb... versenyre.
  Na szóval Passion of the Clerks : 5 millióból készül el, aminek nagyon örülök. Dante, Randal, Jay&Csöndes Bob leszenk csak a régi bandából. Smith a www.viewaskew.com nevű honlapján elmondta, hogy ez eddig a legviccesebb dolog, amit megírt, meg magyarázkodott a Jersey Girl miatt is, hogy ez nem Gigli, meg mindenki nézze meg, mert ez nem szar. Na mindegy, olvassátok el.
0
2004. szeptember 28., kedd 12:14
Jól tette. :)
0
2004. szeptember 28., kedd 12:11
Viszont az is tény, hogy olyan egetrengetően rossz kritikákat nem kapott.

Kivéve Roger Eberttől.
0
2004. szeptember 28., kedd 12:07
Deakins "csodálatos" képeiről már írtam. Howard zenéjét is írtam, az tetszett. A szereplők kb. annyira voltak kidolgozva, hogy néha eltűntek, néha feltűntek, és mondtak valami épületes marhaságot (hol voltak az indokok?). Amúgy már kezdünk nagyon spoilerezni, viszont spolierek nélkül nem igazán lehet a filmről beszélni.

Még egy kiegészítés: Amerikában A falu bevételeinek 42%-át az első hétvégén gyűjtötte. Ez mindent elmond arról, hogy milyen volt a szájhagyomány. Viszont az is tény, hogy olyan egetrengetően rossz kritikákat nem kapott.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:55
a kidolgozott szereplők hiányoztak? kb csak azok voltak a filmben. a párbeszédekben semmi eget rengető nem volt, de rosszak sem voltak. a gyönyörű képek és zene harmóniája az samfu? :) a feszültség (leglábbis nekem) végig ott lapult a háttérben...

pont az felejtettem el a kritikámból, hogy ebben a filmben a meglepetés volt a legkevesebb; már csak egy ráadás az amúgy is "ízletes tortára"
0
2004. szeptember 28., kedd 11:53
Aki pedig meglepetést már, az vegyen egy Kinder tojást...

Ez tetszett :)). Amúgy szerintem a Wide Awake után ez Night leggyengébb filmje.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:52
Visszagondolva, nem tudtam volna másképp nézni a filmet. Hiányoztak a kidolgozott szereplők, hiányoztak a megfelelő párbeszédek, hiányzott a feszültség: ergo Shyamalan elcsalta a filmjét, bízott a meglepetés erejében. Nekem összesen ennyi volt.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:48
akkor rossz aspektusból nézted a filmet. ez egy érzelmekkel teli film, amit csak erről az oldaláról lehet megközelíteni. el kell, hogy varázsoljon. ha ez nem történik meg, akkor lesz az amit te írtál. egy kiváló filmélménnyel kevesebb jutott neked.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:33
Én úgy ültem, be, hogy csak jó lehet.
Óriásit csalódtam !!!
Egyszerüen unatkoztam a film alatt.
M. Night Shyamalant eddig nagyra tartottam, talán legközelebb.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:29
Már számítottam rád. :))) (Így volt ez a Van Helsing és a Tucatjával olcsóbb esetében is.)

Nem úgy ültem be. Úgy ültem be, hogy ez lesz a legjobb Shyamalan-film, már csak a korszak miatt is, ami a gyengém.
0
2004. szeptember 28., kedd 11:19
"M. Night Shyamalant eddig sem tartottam túl nagyra.."

tehát már úgy ültél be a filmre szar lesz. sikerült is.

jah, mondanom sem kell, hogy egy szavaddal sem értek egyet.
0
2004. szeptember 28., kedd 10:04
Csajok a csúcson 2. (Mädchen, Mädchen 2. - Loft Oder Liebe, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Azt már régen tudtuk, hogy nem Németország a humor fellegvára, de mondjuk a Csajok a csúcson első részében legalább sikerült leutánozni a hollywoodi szemetek fingós/böfögős poénjait. A második részben ezeket sikerült elkerülni, viszont így már poénok sem maradtak. És mivel s zó szoros értelmében filmről sem beszélhetünk, amit látunk, az a nagy semmi.

1/10
0
2004. szeptember 28., kedd 10:02
A falu (The Village, 2004, forgalmazza: InterCom)

M. Night Shyamalant eddig sem tartottam túl nagyra, de amit A faluban/-val művelt, az mindent alulmúlt. Ilyen gyatra film nem mindig születik, ezért meg kell becsülni. Ezt a forgatókönyvet kb. 10 perc alatt össze lehet dobni (bár ez fenntartásokkal kezelednő, én még ilyet sem tudnék írni), rendezésről pedig ne is beszéljünk: elég arra gondolni, hogy ha nem olvassuk el a tartalmat, kb. 45 perc után derül ki a főszereplő lányról, Bryce Dallas Howardról, hogy vak. Roger Deakins sem volt még soha ilyen gyenge: a felhős ég alatt három árnyék a szereplőknek kicsit több, mint furcsa. Az egyetlen pozitívum James Newton Howard, akinek sikerült megfelelően jó zenét komponálnia. Shyamalan filmje nem több, mint egy újabb Blair Witch Project: kalimpálás az erdőben különösebb koncepció nélkül. Aki pedig meglepetést már, az vegyen egy Kinder tojást...

1/10
0