Keresés

Moziajánló

2004. szeptember 16., csütörtök 17:51
Nem nagyon tetszett. Belekeverték a nácikat, firestarter csaj :], gagyi szörnyek, zombi... Nekem ez együtt kicsit sok volt. :]
0
2004. szeptember 16., csütörtök 17:48
Argo

10/9

Végre a kevés jó magyar filmek közé ismét csatlakozhatott egy.Ilyen arcokat gyerekek.Majdnem beszartam a röhögéstől.A címeres parasztok nagyon ott vannak a filmben.A Kontroll meg elbújhat szégyenében,mert el sem érheti az Argo szintjét.
0
2004. szeptember 16., csütörtök 17:45
Hellboy

10/8

Látszik,hogy Del Toronak van tehetsége a filmrendezéshez.A film nagyon jó,mindenkinek tudom ajánlani.Azonban ami nagyon hiányzott a filmről,az a szinkron.Az ilyen képregényadaptációk megérdemelnek egy jó szinkront,mint az X-men.Amit sajnos itt lespóroltak.De hogy azért kicsit szidjuk Del Toro-t is,azért Bryan Singer tehetségesebb a képregényadaptációkhoz.A film több helyen hiányos,sok részletet nem tudnuk meg,mint példáúl hogy kelt életre egy halottat,miért is halt meg Hitler 1958-ban(lehet,hogy ez csak engem érdekel:) ).Összesítve nagyon jó film,de valakit segbe fogok rúgni,ha nem tesznek a DVD kiadványra szinkront.
0
2004. szeptember 16., csütörtök 0:51
ARGO

Most jövök a film premier előtti vetítéséről. Szenzációs volt, nekem nagyon tetszett, 2 óra röhögés napjaink legjobb színézeivel. Ha tehetitek nézzétek meg, de kisgyereket ne vigyetek magatokkal, "mert a filmről még a kocsis is kijön", szal káromkodnak benne, de ebben az "ARGO" világban ez jó, és a Kontroll-os Béla bá, itt Tibi, szenzációs, ha itthon lenne Oscar én tuti neki adnám. Szal 10-ből 9 pont.
0
2004. szeptember 16., csütörtök 0:11
The Bourne Supremacy
Az ultimate kémfilm.
10/10
0
2004. szeptember 15., szerda 19:03
ugyan még csak a film előzetesét láttam, de feltúnt benne Dakota Fanning: Jé, ez az a kislány aki a Taken c. sci-fi sorozatban játszott, ami szvsz a legigényesebb sorozat ami eddig készült.
0
2004. szeptember 15., szerda 13:29
A Tűzben Edzett Férfi   R.: Tony Scott

10/5

Washington számomra eléggé idióta szerepeket választ, persze vannak kivételek, de akkor meg túljátssza az egészet, végülis mindent túlspiláz. Hálistennek itt nem. Ez nem a "20 évig rohadok a sitten, mert feka vagyok"(Hurrikán), vagy a "nem kap orvosi ellátást a fiam, mert feketék vagyunk" (John Q), vagy "fehér a főszereplő, ezért beraktak engem is, mert fekete vagyok". Ez nem gonoszkodás tőlem, hanem Hollywoodban nincsenek tisztában a "politikailag korrekt" megnevezéssel. Nálam legalábbis nem az, ha kiszámolják, hány fekete, sárga, fehér kell, hogy játsszon a filmben, hogy senki se sértődjön meg. NA, Washingtonnak talán ez az első filmje, hogy eszembe sem jutott ez, egyszerűen ott a filmben és uralná, ha Tony Scott nem pörögne be. A BMW-s rövidfilmje stílusában vágja agyon filmjét és feliratozza a szövegeket. Ami nem lenne baj, csak így rengeteg dologról lemaradunk, másrészt a moziban nem videóklippet szoktunk nézni. Szóval ne is álmodjon az ember szép tájfelvételről egy Scott-filmben, bár itt a végén 1 van. A sztori sántít a leginkább. Ugye Washington egy testőr és Dakota Fanning-ot kell védenie. A kislányt elrabolják és Washington elkezdi a nagy írtást... Spoilerkedés nélkül : a film végén az erkölcsi mondanivaló hálistennek nem megy szövegelésbe, a képek elmondanának mindent, de itt semmire nem lyukadnak ki. Egyszerűen nem tudták az alkotól elmondani, tulajdonképpen mi értelme van ennek a filmnek. Na mindegy. Ami még pozitívuma a filmnek, az Dakota Fanning. 9 évesen forgatta a filmet, de valami eszméletlenül nagyot alakít. Ez a kiscsaj egy zseni, Haley Joel Osment elmehet a sunyiba mellette. :) Tetszett a film őszintesége is, hogy minden emberrabláshoz való "közhelyet " és érzelmet felmutat, legyen az negatív érzelem, csa hát ugye az agyonvágás.... a kevesebb több lett volna. Még a Kémjátszma is visszafogottabb volt. Egyszer azért meg lehet nézni és tényleg vannak kedves pillanatok, de bántó a film céltalansága.
0
2004. szeptember 15., szerda 10:17
Ezt most hogy érted?
0
2004. szeptember 15., szerda 9:18
Én azért várom, de ezt sejtettem már a trélerből. Nem baj, a lényeg, hogy van egy ilyen filmünk is! :)
0
2004. szeptember 15., szerda 9:16
Én, a robot nálam 10/9. Persze, nem olvastam az eredetit, de még így is nagyon élveztem. Tényleg jobb lett volna Smith szerepét komolyabbra venni, a látványt (ami persze 110%-os volt) én inkább olyan 60-as évekbeli elképzelés szerint csináltam volna meg. Ezek miatt csak 9-es, lehet, ha olvastam volna, akkor kevesebbre értékelem. Mindegy, a film kellemes csalódás volt.
Sonny rulez!
0
2004. szeptember 15., szerda 3:11
Tadam , khmmm, ha még egyszer spoilerkedni mersz anélkül  hogy jeleznéd a te fejedböl is oda vissza fognak törlödni a dolgok :))
0
2004. szeptember 15., szerda 1:04
Jaja. Ez nem volt olyan átlagos szar akciómozi mint amiket nyáron dögövel adtak ki. Végre egy kellemes film, amit nem fogok elfelejteni.
0
2004. szeptember 15., szerda 0:44
Nekem is tetszett. A sok sablonos, középszerű nyári "blockbuster" után valóságos felüdülés volt látni.
0
2004. szeptember 15., szerda 0:41
-=Egy makulátlan elme örök ragyogása=-

Hát nem tudom. Valaki, aki látta mondjon véleményt róla. Nekem tetszett. Kicsit elvont film volt, de ilyet még nem láttam. Tetszett aza dolog, hogy JC fejében visszafelé haladva törlődtek ki az emlékek. Szép film volt. Voltak benne meglepetések is. Szerintem egy Oscar várományos filmet láthattunk.
0
2004. szeptember 14., kedd 18:22
Az Alien VS Predator tudom ajánlani annak aki az akcióért nézi meg mert hogyx az Alienen és a Predatoron semmi köze nincs a filmnek a 2 kultusz szörny történeteihez az hót ziher!
1-szer JÓ!
0
2004. szeptember 14., kedd 17:55
fahrenheit 9/11: nem voltam túlságosan meghatva tőle. eléggé sértette az egómat, hogy moore úgy adta elő a meséjét (dokumentumnak, riportnak vagy bármi olyasminek nem nevezném, aminek köze van a valósághoz), mintha egy 8 éves kissrác lennék, aki a burokból kimászva egyből az ő filmjére ül be. nos, lehet, hogy az átlag amerikai ilyen ostoba (no, ebben már több ráció van), de ez nem ok arra, hogy saját öntelt dícsfényünktől övezve mindenféle konspirációkat gyártsunk, olcsójánosként könnyeket csaljunk ki szerencsétlenekből, s az amerikai egyesült államok elnökét idiótaként tüntessük fel. oké, éljen a szólásszabadság. én meg azt hiszem, legközelebb vmi tartalmasabb matériát választok. 1o/5
0
2004. szeptember 14., kedd 11:15
Rossz nevelés (La Mala Educación, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Pedro Almodóvar szinte csak egyfajta filmet készít. Ami nem is lenne baj, mert eddig szinte az összes filmje képes volt hozzátenni valamit a rendező sajátos filmes valóságához. A Rossz neveléssel azonban alaposan mellényúlt. Az eddigiek különös férfi- és nőkép ábrázolása itt teljesen hiányzik, ugyanis nincsenek női szereplők. Az ezáltal felszabadult időt Almodóvar a férfi test minden lehetséges eszközzel történő bemutatására fordítja, amihez a szinte a tökéletességet kihangsúlyozó fényképezés is hozzájárul. Akinek erre van igénye, biztos tetszeni fog neki, de ilyen öncélú megoldásokkal még nem találkozhattunk a spanyol rendező filmjeiben. A történet sajnálatos módon a legősibb, legbejáratottabb hollywoodi sémát követi annak minden bája és kliséje szerint. A lehető legkisebb eredetiség is hiányzik a filmből, ami csak azért nem olyan tragikus, mert néhány emlékezetes képsorra azért futotta Almodóvartól. De pont az hiányzik a filmből, ami az utolsó szó/kép a végefőcím előtt.

4/10
0
2004. szeptember 14., kedd 11:08
Szigorúan piszkos ügyek II. (Wu Jian Dao II. / Infernal Affairs II., 2003, forgalmazza: Mokép)

Sajnos már az első részt is bántó érdektelenség fogadta itthon, azonban a második rész alatt üresen kongó moziterem nem sok jóval kecsegtet a forgalmazónak a harmadik részre. Pedig a második rész még magában is megállná a helyét, az első ismeretében pedig különösen jó. A kellően, néhol már túlságosan is szerteágazó történet és a mázsaszámra röpködő kínai nevek egyáltalán nem mennek az élvezhetőség rovására, sőt, teljesebbé teszik az eredetit is. Andrew Lau és Alan Mak jó munkát végeztek, bár az az elemi erő azért hiányzik belőle, ami az elsőt naggyá tette. A visszautalások, valamint Wong és Sam különös kapcsolata viszont zseniálisak, a film legemlékezetesebb pillanatai.

7/10
0
2004. szeptember 14., kedd 11:03
Én, a robot (I, Robot, 2004, forgalmazza: InterCom)

Alex Proyast is megrészegítette a százmilliós büdzsé. Sok tehetségesnek mondott rendező veszetegette el stílusjegyeit a dollárhalmok láttán, ezúttal sem történt másként. Hollywoodban már megszokottá vált, hogy sci-fi írók műveinek adaptációiban csupán nyomokban találni rá magára, az alapot szolgáltató írásra, így az Én, a robot esetében ez nem feltétlenül negatív dolog. Azonban az első fél óra kínosan bugyuta és együgyű dialógusaira, beállításaira, és Will Smith borzalmasan gyatra karakterére nincs mentség. Nem tudom, mennyire lett megvágva a film, de az is elég zavaró volt, hogy 3-4 szereplőn kívül nem sok "beszélővel" találkozni, és még azok szerepe is jócskán hagy maga után kívánnivalót. Trükkök terén szinte tökéletes a film, akárcsak A sötétség krónikája, amúgy pedig kellően szórakoztató ahhoz, hogy ne csalódottan álljunk fel a székből.

6/10
0
2004. szeptember 14., kedd 2:05
Én, a Robot    R.: Alex Proyas

10/7

Proyas (aki külsejével csatlakozik a Jackson-Del Toro duóhoz :) természetesen nem aknázza ki minden tudását ebben a 100 millás blockbusterben. Akiva Goldsman iszonyú béna párbeszédei különben miért maradtak volna benne? Mentségére legyen mondva, a látvány és a hangulat kiemelkedik a többi nagy stúdiódobás közül. Mikor Will Smith nem beszél vagy poénkodik, akkor még ő is felnő a filmhez. Van karizmája, ráadásul tud ő komoly is lenni, csak hát ugye mégiscsak muszáj viccelődnie... A film igazi főszereplője Sonny, a robot. Proyas nagyon okosan tette, hogy majdnem embert faragott egy gépből, ráadásul a végefelé eléggé apokaliptikus hangulatot kapunk, közben lehet izgulni rendesen, van pár mini-suspense jelenet, néha a kamera 360 fokos fordulatot vesz, meg úgy általában van pár jó ötlet ebben a filmben. Amit hibának tartok (bár nem nagy hiba), hogy az Asimov-rajongók simán kitalálhatják a film végét, lévén ők jobban ismerik a Robotika törvényeit. Laikus számára viszont remek kikapcsolódás a film. Viszont én egy picit még komolyabbra vettem volna...
0
2004. szeptember 13., hétfő 13:03
hmm, itt még nincs csajos topik? no, akkor hajrá!
0
2004. szeptember 13., hétfő 12:42
Ha gondoljátok nyitok egy külön toppicot!:)
0
2004. szeptember 13., hétfő 9:48
no, mostantól új a hátterem. köszi. :]
0
2004. szeptember 13., hétfő 8:24
Na ez már működni fog...Elisha Cuthbert.
0
2004. szeptember 13., hétfő 1:50
Na mondja valaki, hogy nincs igazam...Elisha Cuthbert.
0