A Tűzben Edzett Férfi R.: Tony Scott
10/5
Washington számomra eléggé idióta szerepeket választ, persze vannak kivételek, de akkor meg túljátssza az egészet, végülis mindent túlspiláz. Hálistennek itt nem. Ez nem a "20 évig rohadok a sitten, mert feka vagyok"(Hurrikán), vagy a "nem kap orvosi ellátást a fiam, mert feketék vagyunk" (John Q), vagy "fehér a főszereplő, ezért beraktak engem is, mert fekete vagyok". Ez nem gonoszkodás tőlem, hanem Hollywoodban nincsenek tisztában a "politikailag korrekt" megnevezéssel. Nálam legalábbis nem az, ha kiszámolják, hány fekete, sárga, fehér kell, hogy játsszon a filmben, hogy senki se sértődjön meg. NA, Washingtonnak talán ez az első filmje, hogy eszembe sem jutott ez, egyszerűen ott a filmben és uralná, ha Tony Scott nem pörögne be. A BMW-s rövidfilmje stílusában vágja agyon filmjét és feliratozza a szövegeket. Ami nem lenne baj, csak így rengeteg dologról lemaradunk, másrészt a moziban nem videóklippet szoktunk nézni. Szóval ne is álmodjon az ember szép tájfelvételről egy Scott-filmben, bár itt a végén 1 van. A sztori sántít a leginkább. Ugye Washington egy testőr és Dakota Fanning-ot kell védenie. A kislányt elrabolják és Washington elkezdi a nagy írtást... Spoilerkedés nélkül : a film végén az erkölcsi mondanivaló hálistennek nem megy szövegelésbe, a képek elmondanának mindent, de itt semmire nem lyukadnak ki. Egyszerűen nem tudták az alkotól elmondani, tulajdonképpen mi értelme van ennek a filmnek. Na mindegy. Ami még pozitívuma a filmnek, az Dakota Fanning. 9 évesen forgatta a filmet, de valami eszméletlenül nagyot alakít. Ez a kiscsaj egy zseni, Haley Joel Osment elmehet a sunyiba mellette. :) Tetszett a film őszintesége is, hogy minden emberrabláshoz való "közhelyet " és érzelmet felmutat, legyen az negatív érzelem, csa hát ugye az agyonvágás.... a kevesebb több lett volna. Még a Kémjátszma is visszafogottabb volt. Egyszer azért meg lehet nézni és tényleg vannak kedves pillanatok, de bántó a film céltalansága.