Arthur Király
10/5
Nekem is hasonló problémám volt a filmel,mint nektek.A történet valahogy vontatott volt,igazából nem tudtam élvezni a filmet.Már előre felkészítettek,hogy a film el fog térni az eredeti mondakörtől,itt így már nem okozott meglepetészerű csalódást,mint a Trója esetében.De valahogy nem tud elbűvölni a film,mégsem az alaptörténettel van a baj,mert az 1998-as Merlin című kisfilm Sam Neil-el teljesen magávalragadott,pedig ott nem is voltak ilyenszinvonalas csatajelenetek.Bruckheimert nem hibáztatom,mert a semptemberi cinemában van egy cikk a filmről.Mégpedig az,hogy a filmet támogató Disney(ki érti miért egy ilyen studióra bíznak egy ilyen kaliberű filmet?)kiadta,hogy csináljanak egy véres történelmi filmet,mint a Trója.Ebbe teljesen beleélte magát Bruckheimer,és így kereste föl Antoine Fuqua-át,akinek megint nagyon megtettszett az ötlet.Az első véres csatajelenet leforgatása után azonban a Disney meghátrált,és kiadta,hogy csináljanak egy 12 éves korhatáros verziót is.Bruckheimer,és Fuqua ezek után teljesen letört,és nem túl nagy aktivitással dolgoztak a filmem.Bruckheimer azt is nyilatkozta,hogy az már nem az ő filmje.Azt azonban még sikerült kiharcolnia,hogy a DVD-n kiadják a 16-os verziót,amiben már lógni fognak a belek rendesek.Tehát akinek csak ennyi negatívuma volt a filmben,annak számára még van remény.Az viszont nekem is gyanus,hogy most hirtelen új régészeti leletek alapján megmondják,hogy ez így történt és kész,nekem is az verzió tetszik,hogy megpróbálták logikusan átírni,mint Petersen a Tróját,de semmien régészeti lelet nem bizonyítja,hogy ez így történt volna.