Keresés

Moziajánló

2004. augusztus 24., kedd 10:55
Szex, csajok, Ibiza (Pura Vida Ibiza, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

"A Hangyák a gatyában alkotóitól." Pompás ajánló, nem véletlen, hogy a Best is így próbálja népszerűsíteni a német humorgyár legújabb remekét. Csalódni lehetetlen benne.

1/10
0
2004. augusztus 22., vasárnap 3:35

Chronicles of Riddick - 2004 - USA

Telhetetlen lény az ember. Ez alól David Twohy sem kivétel. A Pitch Black nagyon jól működött abban a zárt közegben, azon az egy bolygón, azokkal a lényekkel és karakterekkel. Az író/rendező azonban nem nyugodott, ennél többet akart. Kerekített egy háttérsztorit, kreált pár új fajt és néhány eddig ismeretlen bolygót. Kapott 105 millió dolcsit (gondolom aki ezt engedélyezte azóta nagy ívben röpült a studióból) és csinált egy hatalmas buktát. Miért nem működik a film? Mert sokkal többnek akar látszani mint ami. Mintha a Stargate TV-sorozat valamelyik epizódját megcsinálnák ennyi pénzből. Felesleges. Attól nem lesz jobb. Maximum látványosabb. No arra itt sem volt panasz. Az ILM szép munkát végzett, és az akciók, a harci koreográfiák is jól voltak megcsinálva. A fényképezés és a vágás kicsit túllőt a célon, néha olyan gyors volt, hogy meg sem próbáltam követni. A történet hiánya mellett a karakterek kidolgozása is rentegeg kivánnivalót hagy maga után. Nincs egy szerethető ember az egész filmben. Riddick a "szuperman", egy pillantig sem aggódik érte az ember, Judy Dench meg elmondja az 5 mondatát és látszik rajta, hogy megkönnyebbül. Graeme Revell zenéje kicsit feledteti a rossz összképet.

30%
0
2004. augusztus 22., vasárnap 2:13
walking tall: the rock az új schwarzenegger, ez most már hivatalos. ha a skorpiókirály volt az ő conan, a pusztítója, akkor a walking tall a raw deal és a kommandó keveréke. vicces indítás a főcímet megelőző "megtörtént eset alapján" szöveg, mivel a drága jó sziklán már az első percben látszik, hogy larger-than-life bunyókba bonyolódik, s lőn. sündörgésre nem sokat adnak, a szőke nő hamar rátapad nagytestű barátunk szájára, a komédiás mellékszereplő (johnny knoxville) nem ripacskodik túl sokat, a főgonosz sem szónokol, hanem kézbe veszi a fejszét, s mire eltelik 7o perc, már mennek is felfelé a feliratok. még egy csöppnyi bírósági drámára is van idő (szánalmas, de legalább vicces). így kell macsófilmet csinálni. 1o/6
0
2004. augusztus 21., szombat 23:52
alien vs predator

no, ez gyors volt. az AvsP egy emberes méretű popcorn elfogyasztására alkalmas játékidőivel bír, ami kevesebb, mint 9o perc, de azt hiszem, ez bőven sok a tinithriller mumusaivá lefokozott szörnyek vagdalkozásából. szinte látom magam előtt paul andersont, ahogy pofáján kamasz vigyorral tiporja sárba gyerekkorunk rémálmait; az egy dolog, hogy filmje ostoba, tiszteletlen, de még csak nem is humoros. nem is oly rég freddy és jason úgy mérkőzött meg egymással, mint két pankrátor: öntelt habszivacs-háborút folytattak, amely csordultig volt iróniával. az AvsP esetében szarkazmus helyett homlokráncolás a jussunk, a két főszereplő ugyanis tompán és sótlanul üti-veri egymást, s ezt még a háttérben megbúvó emberek is méla undorral figyelik. de olyankor a legjobbak, ha épp csöndben vannak, mert ha kinyitják a szájukat, akkor olyan acélba mart közhelyeket recsegnek, hogy "senkit sem hagyunk hátra", meg "én vagyok a csapatkapitány, én mondom meg, mi lesz". s ez se nem sportfilm, se nem dzsungelkommandós barangolósdi. nyugodtan sorolhatnám a film illogikus marhaságait (mégis, mit keresnek a melegfüggő ragadozók a sarki hidegben?!), de a legfájóbb egyértelműen a PG-13 besorolás totális, visszavonhatatlan jelenléte: a címszereplőket megnyuzzák és felszeletelik, meg minden, az emberek viszont teljesen fantáziátlanul hullanak el: látunk egy rémült arcot, egy közeledő fogsort vagy pengét, aztán hallunk egy elhaló sikolyt. és ezt szorozzátok be 23-mal!

a fenti anyázás ellenére mégis azt mondom, hogy anderson filmje várakozáson felül teljesített: egy sor vacak vágást és unalmas beállítást általában sikerül egy-egy izgalmas megoldással kompenzálni, de ezek sem tartanak örökké. arra viszont elegendőek, hogy egy kicsit borsózzon a hátunk - szigorúan a régi idők emlékére. 1o/4
0
2004. augusztus 21., szombat 2:34
mindkettő
0
2004. augusztus 20., péntek 21:08
misztikus = mítikus
0
2004. augusztus 20., péntek 21:07
Hát sajnos valahogy ez volt a megérzésem. Már az is több, mint gyanús volt, hogy minden héten kiadtak valami új trailer-t vagy több, mint részletes betekintést a kulisszák mögé - amikor a film még el sem készült. A kiadónál pontosan tudták, ez nem egy Ridley Scott vagy akár James Cameron féle Alien, s nem is egy igazi ragadozó film lesz - ezért valahogy el kellett adni. Csak azt nem értem, mi a francért kellett a két misztikus faj miliőjét ennyire degradálni..
0
2004. augusztus 20., péntek 13:52
Azt nem tudja valaki, hogy az 'I, Robot'-ot nálunk szinkronosan vagy feliratosan fogják vetíteni.
0
2004. augusztus 19., csütörtök 22:08
AvP

Rövid és tömör értékelésem: sz*r! Paul W.S. Anderson ezt (is) nagyon elbaltázta, hiszen kár volt leforgatni ezt a mindössze 88 perces filmet - amiben kb. 10 percnyi említésre méltó történés van. Aki látta az Apple oldalán található két nem túl jó részletet, nagyon sokat ne várjon a filmtől. Szánalmas produkció! Több munkát ne adjanak ennek a pancsernek... :(
10/2
0
2004. augusztus 19., csütörtök 20:26
Én személy szerint már a trailer-ektől sem voltam elragadtatva - sütött belőlük, hogy a cselekmény (van olyan benne?) überprimitiv lesz, történet nuku, sima akció-slasher, menekülünk a fenevadak elől - és kész. A látvány biztos fantasztikus, és végre megint alien-ek az alien-ek (nem úgy, mint az Alien 4-ben), de: a filmből legutóbb kiadott jelenetek eléggé lelomboztak. Az egyik szemem sirt, a másik meg üveg... najó, az elcsépelt poén helyett komolyra forditva: a ragadozó olyan hülye mozdulatokat tett, mely alapján inkább egy jelmezbe öltöztetett szinészre emlékeztetett, mintsem egy ragira (hozzáteszem: az első két predatorban nem volt ilyen gondom). A másik: az egyik jelenetben a ragadozó elindul egy nő felé (miután jól odavágja a falhoz), gondolom nem azzal a szándékkal, hogy kezet csókoljon neki. Én úgy tudtam, a predik (minek becézzem még, hogy ne legyen több szóismétlés?:) trófeákra vadásznak, minél erősebb a préda, annál nagyobb a dicsőség és - ebből adódóan - nőket, gyerekeket nem bántanak. Persze az is lehet, hogy egy azt megelőző jelenetben a nő kellőképpen férfiasan küzdött, ez talán megmagyarázza a dolgot. A predivel való szövetkezés érdekes dolog, de már elsütötték az első avp könyvben. Én nagyon remélem, hogy ezek ellenére pozitivan fogok csalódni.
0
2004. augusztus 19., csütörtök 20:11
hogyne! én is abban a moziban fogom nézni. már összegyűjtöttem a mozijegy árának 43.7%-át... nem, már megvan a 43.8% is! :]
0
2004. augusztus 19., csütörtök 17:52
Biztos legális helyen nézted, ugye? ;)
0
2004. augusztus 19., csütörtök 17:16
Alien Vs. Predator

Valahol olvastam hogy az előzetes alapján szinte teljes (le)építő kritikát írtak a filmről.Hogy merészelték?Ne higgyetek nekik!
Az egyetlen sérelmem,hogy nekem rövidnek tűnt.
A sok ratyi muvi közt melyeket mostanában néztem igen üdítő színfolt volt.(A 80 Nap Alatt A Föld Körüllel együtt.)
Hirtelen 30---12 egy tucat romantikus elkapkodott befejezéssel.
The Girl Next Door---Iszonyat rossz film.Naívság ezerrel.Lúzereknek kötelező!!!(A csajszikért megéri megnézni.)
A Szem--Sokkal többet vártam ettől a filmtől.(A Hatodik Érzék volt a favorit a készítőknek vajon?)
A Spártai---Annyira nem rossz,párszor megnézhető akció/thriller Val Kilmerrel.Elég jó a sztori is.
De vissza a favorithoz:

AVP
Legzorallabb jelenet:a predatorok megtámadnák épp az embereket,de megjelennek a színen az alienek.Hihetetlen harc kerekedik.
Cool:a csajszi szövetkezik a predatorral.és az egy döglött alienből készít neki páncélt,és fegyvert.
Nagyon jót szórakoztam a filmen.A para hangulat alap,mondjuk ehhez közrejátszik a remek helyszín is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom,nagyon kellemeset csalódtam benne.
0
2004. augusztus 18., szerda 14:41
Pókember 2.
Spoileres
10/5

A film eleje követi a szokásos unalmas szakazt.Szegény Parkernek mien nehéz az élete,nem valhatja be mennyire szerelmes,stb.Ez szép és jó,csak az a baj,hogy dög unalmas.Ráadásúl az idegeimre megy,hogy jobb-balra titkolódzik,ki is ő valójában.Aztán a 90 perces szappanopera után,végre be is csapnak a történetbe,és kiderül Pókember kiléte.A történet vége menti meg a filmet a teljes csődtöl,így sikerül az eddig unalmas moziból,egész jó filmet faragni.Számomra az 1 annyiban jobb volt,hogy ott kevesebb szappanopera volt,viszont a kettőben pozitívum,hogy végre kiderül Parker kiléte a Mary Jane előtt.Talán a 3 végre engem is meg fog ragadni,hogy a mellékkörítés helyett az akcióba fog csapni a fim.
UI.:Akik az 1-ben utálták zöldmanót,azok kárára a 3.ban "valószinüleg" vissza fog térni,Harry Osborno szerepében.
0
2004. augusztus 17., kedd 21:23
80 Nap Alatt A Föld Körül

TOTÁL 100%

2 óra tömény kaland,látvány,és nem erőltetett,nagyon jó poénok.
És ki-be ba..ott módon nem érdekel ki mit mond,le merem írni:az Indyana Jones óta nem láttam ennyire jó kalandfilmet.

0
2004. augusztus 17., kedd 12:10
Egy makulátlan elme örök ragyogása

Az idei év eddigi legizgalmasabb filmje,  nem érdemes róla sokat írni mert egy hatalmas móka amit akár egy rossz szóval is el lehet rontani.
Mindenkinek ajánlom megtekintésre!
0
2004. augusztus 17., kedd 10:58
Black Mor szigete (L'Ile De Black Mór, 2004, forgalmazza: Mokép)

Dicséretes, hogy a Mokép rétegfilmeket is behoz, ám a Black Mor szigete kicsit túlzásnak tűnik. Ilyen rajzfilmeket látni délelőttönként a kereskedelmi csatornákon, ám az mindenképpen elgondolkodtatott, hogy kinek is szól valójában a film. Amikor ugyanis a 15 éves kislány megszabadul ruháitól, majd ráveti magát a szintén korabeli kalózfiúra, az addig 10 év alatti korosztálynak szóló mese hirtelen megváltozik. Mellesleg ennek a jelenetnek sok értelme nincs is, ugyanis igencsak céltalannak tűnik. Akár az egész mű. Stevenson regényének sokadik újragondolása semmi eredetit nem nyújt sem megvalósításában sem történetében.

4/10
0
2004. augusztus 17., kedd 10:42
Kistestvér (Kistestvér, 2003)

Lengyel Andor filmjét nagy valószínűséggel valamelyik valóságshow ihlethette, és ez burkoltan el is hangzik a filmben. A Kistestvér egyébként egy kicsit amatőr, ám mindenképp lelkes próbálkozás a jelentős pénzhiánnyal küzködő hazai filmiparban, amolyan félkomoly "félkukkolósdi" egy átlagos történetbe ágyazva. Sem sok rosszat, sem sok jót nem lehet elmondani róla, viszont a film elkészültének értelmét vagy indítékát nem nagyon lehet felfedezni.

4/10
0
2004. augusztus 16., hétfő 12:33
ahogy elnézem a vadászidény még sehol a világon nem jelent meg dvd-n ;)
0
2004. augusztus 16., hétfő 12:06
Szia, Jeam Image LTD! Azért írtad a leveledben azt, hogy hozzám képest nem jog-
gal tartod magadat Peckinpah-rajongónak mert nem sok filmjét láttad? Attól még
te is lehetsz Peckinpah-rajongó, akár egy filmjét láttad, akár az összeset. Most jut
eszembe, az előző levelemből kifelejtettem a Konvoj-t, pedig az szintén egy nagyon jó filmje Samnek.
Kíváncsi vagyok a véleményedre az Alfredo Garciával kapcsolatban, mivel azt mondtad, hogy újra meg nézed. Nem rossz film, ha ezt a Peckinpah alkotást látja
először az ember, de ha A vad banda után nézi meg valaki, akkor enyhén fogal-
mazva csalódás. Hangulat kell hozzá. Amikor először láttam az Alfredo Garciá-t,
jóval A vad banda után, csalódás volt. Később úgy-ahogy már úgy voltam vele,
hogy elmegy. De a csúcs A vad banda.
Te hány Peckinpah-filmet láttál?
Tényleg, jó, hogy eszembe jut! Az előző leveleimben már kérdeztem, de úgy tűnik,
hogy azo közül, akik hozzám hasonlóan ebbe a fórumba írogatnak, sajnos semmit
sem tudnak az 1974-es Open Season című filmről (David Osborn Vadászidény című
könyvéből készült, IPM könyvtár, 1988), amelyet Peter Collinson rendezett, Peter
Fonda, Richard Lynch és a kedvenc színészem, William Holden főszereplésével.
Te nem tudsz erről a filmről valamit? Várható DVD-megjelenés, ilyesmi érdekel ve-
le kapcsolatban. Azt hiszem, hogy a film címe is Vadászidény volt, és ha jól emlék-
szem, talán jó tíz éve vetíthette a televízió.
Nem tudsz valamit erről a filmről?
0
2004. augusztus 16., hétfő 5:59
szia holden, én is nagyon örülök hogy látlak, ugyanis gyakran vallom magam Peckinpah rajongónak, téged hallgatva nem biztos hogy joggal
mindenesetre tegnap volt az Alfredo Garcia a Dunán. csupán két képsort láttam belőle, de mind a kettőben lőttek mint az eszelősök, és az utolsó szekvencia, amelyben a susnyásba belehajtó kocsit szétszedik, és a kamera egy uzi-csövön nyugszik meg, na idefigyelj, ha egy film így végződik, akkor az nem lehet nem kurva jó

a biztonság kedvéért azé holnap megnézem
0
2004. augusztus 15., vasárnap 18:08
Sziasztok! Egyébbként még valamit hozzáfűznék a levelemhez. Kurva jó érzés, hogy ennyi Peckinpah-rajongó van ezen az oldalon. Már kezdtem azt hinni, hogy csak én ismerem Magyarországon az akciófilmrendezők királyát, Sam Peckinpah-t.
Az 1961-es első játékfilmje, a Társak életre-halálra (The Deadly Companions) ki-
vételével minden filmjét láttam. Imádtam a Délutáni puskalövéseket, a Dundee
őrnagyot, a Cable Hogue balladáját (magyar mozicím: A pap, a kurtizán és a ma-
gányos hős), a Szalmakutyákat, A szökést, a Pat Garrett és Billy a kölyköt, a Vas-
keresztet és az Osterman-víkendet. A Junior Bonner, az Alfredo Garcia és A szupergyilkosok nem éppen a legjobb filmjei, de azért bejöttek azok is.
De A VAD BANDA volt az, amely szó szerint beleszegezett a fotelba.  A film végén
tomboló mészárlás szerintem még ma is akármelyik mai akciófilmmel felvenné a
versenyt. És kiütéssel A VAD BANDA győzne. John Woo akciójelenetei látványosab
bak, de nem jobbak Peckinpah munkáinál.
Mindenestre örülök, hogy végre megtudtam, nemcsak én érzek így, hanem vannak
még rajtam kívül más Peckinpah-rajongók is Magyarországon.
0
2004. augusztus 15., vasárnap 17:56
Szia!
Arra lennék kíváncsi, hogy hol jutottál hozzá a DVD-hez? És ahol vetted, ott van még megvásárolható példány? Nekem a kedvenc filmem A VAD BANDA, és több
változatban is megvan (videó, TCM-ről, tv-ből, feliratosan, szinkronizáltan már nincs), de a leginkább a rendezői változatát keresem. A film eredetileg 400 perc
hosszú volt, de amikor Peckinpah a forgatás befejezése után elutazott Hawaii-ra, a
producer, Phil Feldman a háta mögött szó szerint sz..rá vágatta a filmet. 1969-ben
a Kansas Cityben bemutatott verzió 190 perc hosszú volt, a magyar Intervideós
változat kábé 144 perc hosszú. De hallottam róla, hogy van egy 179 perc hosszú
változat is, az úgynevezett Letterboxed Version. Kíváncsi lennék, hogy az, ami ne-
ked megvan, az itt látható képen lévő Director"s Cut hány perc hosszú?
A VAD BANDA mellett még lenne egy kérdésem: kétségbeesve keresem az 1974-
ben készült OPEN SEASON (THE RECON GAME és LOS CASADORES címek alatt is
fut a film) című filmet, amely David Osborn VADÁSZIDÉNY című könyve alapján
készült, Peter Collinson rendezésében, Peter Fonda és William Holden főszereplésé-
vel. Nem tudsz arról alamit, hogy hol lehet beszerezni ezt a filmet? Attól félek, hogy videón nem adták ki nálunk, csak a tv-ben ment, de azért reménykedem ab-
ban, hoy te tudsz róla valamit.
email-címem: epl@freemail.hu
Tóth Dénes
0
2004. augusztus 15., vasárnap 0:36
Pókember 2. (Spider-Man 2., 2004, forgalmazza: InterCom)

Sam Raimi még mindig a járatlan utat járja. A borzalmasan gyatra első rész után csinált egy már nem annyira borzalmasan gyatra, de gyenge folytatást. Mert ugyan ki kíváncsi a tényleg jópofa utalgatásokra és a jellegzetes Raimis rendezői motívumokra, ha minden digitális? Ki miatt izgulna (már ha ezen a filmen lehetne) az ember a vonatos bunyó közben, ha egy eredetinek tűnő mozdulat nincs benne? És mindez 250 millió dollárból, minden idők legnagyobb jóváhagyott költségvetéséből. NEVETSÉGES! Tobey Maguire félszeg mosolya legfeljebb arra lenne jó, hogy rá mosolyogjanak az öreg nénik a buszon, Kirsten Dunst álomba hajló szemhéjai pedig mindenről árulkodnak, csak szerelemről nem. Mindent egybevetve számomra a Pókember 2. háromszor olyan jó film, mint az első volt, de csak ha a pontozást nézzük...

3/10
0
2004. augusztus 15., vasárnap 0:31
A hazugsággyáros (Shattered Glass, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Hayden Christensen mindenképp szerette volna bizonyítani, hogy nem olyan gyenge színész ő, mint amilyennek A klónok támadásában láthattuk. A hazugsággyáros a provokatív történet ellenére egyértelműen az ő magánszámára épít, ami egyben legnagyobb hibája is a filmnek. Mert Christensen hiába nyújt a meggyőzőnél is jobb teljesítményt, ha a történetben olyan mértékű butaságok vannak, amik igencsak megmosolyogtatóak. És ha a film miatt kellene elhinnem az eset valódiságát, tuti, hogy nem tudnám megtenni.

4/10
0