Ha e film alapján kellene eldönteni, hogy Philip Kaufman jó rendező-e, nem valószínű, hogy pozitív lenne a végeredmény. Pedig az első harminc percben ügyesen gardírozza filmjének szereplőit, még élvezetesnek is lehet mondani addig a filmet. Ami azonban utána következik, az megbocsájthatatlan egy ilyen kaliberű direktortól. Az mág hagyján, hogy a vakon és a süketen kívül mindenki tudja a gyilkos kilétét, de az az amatőr színészvezetés és rendezés rendesen agyoncsapja az egészet. Ha stílszerű akarnék lenni, azt írnám, hogy a Függőség a film elviselhetetlen butasága. Bár ez nem élrtelmes így. Na, mindegy. :)
3/10
0
2004. augusztus 15., vasárnap 0:20
3933
Én és a hercegem (The Prince & Me, 2004, forgalmazza: InterCom)
Az Én és a hercegem is egy tipikusan olyan filmnek nézett ki, amiben legfeljebb az a humoros, hogy Julia Stiles hogy pazarolja el azt a kis tehetségét, ami megadatott neki. De nem! Martha Coolidge filmje minden hibája ellenére kellemes kikapcsolódás. Egy fikarcnyi eredetiség nincs benne, ja de, talán Eddie Irvine felbukkanása az elején annak mondható. Szóval sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen filmre azt fogom mondani, hogy szívesen megnézném még egyszer, de ez esetben így van.
6/10
0
2004. augusztus 12., csütörtök 23:14
47
EZT NÉZD MEG!!!! MEGÉRI!!! http://dvdcenter.uw.hu/
0
2004. augusztus 12., csütörtök 10:22
411
nekem nem vodafonos reklámom van, hanem az "Arcnélküli ember" c. film 5 perces (!) bemutatója...:( De azt lehet tekerni legalább.
0
2004. augusztus 12., csütörtök 10:21
411
nekem nem vodafonos reklámom van, hanem az "Arcnélküli ember" c. film 5 perces (!) bemutatója...:(
0
2004. augusztus 12., csütörtök 8:58
17243
hát a straw dogs unrated változata? az a film sem sétagalopp.
0
2004. augusztus 12., csütörtök 3:43
306
engem az a lemez nagyon feldühített, csak nem képzelik ezek a rohadékok, hogy egy Peckinpah műalkotás előtt végignézek egy vodafone-reklámot, de bakker, képzelik ha már Peckinpah, akkor én is letenném a voksom, kéremszépen Wild Bunch egy csoda, az én szívem mégis a Ride the High Countryért dobog, mikor jön az már ki dvdn? egyébként most lesz az Alfredo Garcia a dunán, asszem szombat, figyeljünk oda
0
2004. augusztus 11., szerda 22:35
411
én ajánlanám Peckinpah (?) Vaskereszt címû filmjét. Sok 2. világháborús filmet láttam már, de eddig szerintem mindközül a legjobb. Egyaránt tetszeni fog a dráma és a háborús mûfaj rajongóinak is. Nagyon aranyos mikor az elején a "Hänselein, fligt alein" kezdetû német nóta szólal, miközben a háttérben mozgolódik a fajtiszta frankfurti fasiszta horogkeresztes hadirokkantak hordája:) Sajnálni lehet egyedül, hogy lemaradt róla az angol és a francia felirat. Ára mindössze 1890 Forint, ugyhogy nemmegvenni - ÓRIÁSI BAKLÖVÉS!!!
0
2004. augusztus 11., szerda 22:05
17243
0
2004. augusztus 11., szerda 22:03
17243
the wild bunch director's cut
ritka szar minőségű ez a dvd, merem állítani, hogy a TCM szebb képpel és hanggal vetítette múlt héten a filmet, s külön öröm volt a flip-the-disc megoldás a film közepén. :\ ennek ellenére az élmény nagyszerű volt: a nyitójelenet észbontó, nem hittem a szememnek, hogy 1969-ben ilyen durva dolgokat mertek forgatni: csak úgy fröcsög a vér! nincs ám táncikálás és lőtt sebhez kapás elhalálozás előtt: az áldozatok úgy dölnek el, mint a valóságban szokás (az már más kérdés, hogy peckinpah hol gyors vágásokkal, hol lassításokkal túpírozott fel néhány fűbe harapást - élvezkedett az ürge, no, hadd tegye :). a középső egy óra egy picit elnehezedett (gondolom, ide került a legtöbb új jelenet), ellenben az utolsó 3o perc a legjobb dolog, amit a western műfajában valaha is produkáltak. 1o/9
0
2004. augusztus 11., szerda 19:03
82
szeptember 16.
0
2004. augusztus 11., szerda 18:55
7271
Pontosan nem, de egy hónapon belül, az tuti!
0
2004. augusztus 11., szerda 17:54
238
Nem tudja valaki,hogy a Hellboy hozzánk mikor jön a moziba?
0
2004. augusztus 11., szerda 17:48
238
Super Size Me
10/4
Teljesen egyet értek Daemainal!A Mcdonald's csak olyan szinten káros,mint pl. a pacalpörkölt,tehát zsírós.Ha egy hónapig folyamatosan zsíros kaját eszel reggel-délben-este,akkor ugyanúgy meghízol,mint a Mcdonaldstól.A másik,hogy csak amerikában elégedetlenek a Mcdonald's-al,mivel Európában nincsenek akkora állatok,hogy naponta ott egyenek.Én személyszerint hetente min. egyszer ott eszek,és semmien téren nem okozott károsodást.És speciel alkattól is függ,hogy valaki mennyire tud meghízni a zsíros kajától.
0
2004. augusztus 9., hétfő 23:33
2774
Twisted - 2004 - USA
Philip Kaufman-tól ez a második film amit napokon belül láttam. Az 1983-as, azóta már klasszikussá nemesedett "The Right Stuff" nevezhető eddigi életművének, azonban Ő volt a felelős, az 1956-os Invasion of the Body Snatchers első újrafeldolgozásáért is. Philip lelkén "szárad" - George Lucas partnereként - az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztógatóinak a forgatókönyve is. Kérdezem én: Mi késztet egy ilyen tehetséges író/rendezőt egy középkategóriás thriller elkészítésére? Főleg ha már rendezett egy hasonlót, The Rising Sun címmel? Ami még ráadásul jobban is sikerült.
Jessica Shepard (Ashley Judd) rendőrnyomozó. Egy sorozatgyilkos (már megint..) után nyomoz, aki olyan férfiakat gyilkok, akikekkel Jessica korábban ágyba bújt. Kitartóan nyomoz a gyilkos után, azonban egy idő után benne is felvetődik: talán Ő maga a gyilkos? Csak nem tud róla? Persze minden ellene szól, illetve néha gyanúba keveredik az apai jóbarát (Samuel L. Jackson) vagy a nyomozótársa (Andy Garcia). A vége persze rossz, hiszen az elmaradhatatlan csavar kiszúrja a szemedet már a film közepénél. Szóval nem értem a rendezőt. Mi vonzotta ebben a sztoriban. Lerágott csont. A rendezésen viszont látszik, hogy profival van dolgunk és kihozza a maximumot a történetből. A színészek kiválasztása jó volt, hiszen mindegyik hozza a tőle elvárható formát, és Judd kisasszony is elcipeli a filmet, azonban ilyen sztorival ez kevés. Mark Isham kiváló zenéje még dob rajta valamennyit. Egy szó mint száz: Philip, reméljük a következő filmed jobb lesz.
60%
0
2004. augusztus 9., hétfő 23:03
17243
man on fire: denzel fasza gyerek és most keménykedik rendesen. annyira azért nem, hogy lekeverjen tony scottnak két nagy fülest, pedig ráférne. a szétrothadt bézból satyós rendező kb. széttrancsírozza filmjét audio-vizuálisan - ehhez a produkcióhoz képest oliver stone natural born killerse kb. sas tamás presszója. továbbá az sem ártott volna, ha egy icipicit lerövidítik a film felvezetését (a 15o perces mozi az 55. percben lendül be), s a SPOILER! hollywoodi csavar sem hiányzott a végére, habár az kellett az érzelmes (nem nyálkás, hanem szép) lezáráshoz. 1o/6.5
dawn of the dead - unrated director's cut (2oo4): már a mozis változat is berágta magát a szívembe, ez még jobban tetszett. ez a változat kb. 6-8 perccel hosszabb a moziban látott verziónál, s szerencsére a plusz jelenetek akciót is tartalmaznak, nem csupán valamelyik szereplő szexuális hovatartozásának kitárgyalását. a már látott szcénákat is feltorpedózták agydarabkákkal, lerobbanó fejekkel, kibuggyanó belekkel, s más finomságokkal. summa summarum, ez lenne a legjobb, nagy stúdió által forgalmazott horror, amit a mozikban láthatnál, ha nem a vágott verzió menne. ehhe. 1o/8.5
0
2004. augusztus 8., vasárnap 2:07
2774
Code 46 - 2003 - USA
Érdekes film volt. A végefőcím alatt még nem tudtam, hogy 10 vagy 100%-ot adjak-e rá. Egyik sem lenne igazságos. Michael Winterbottom filmje a közeli jövőben játszódik ahol szigorúan kontrollálva van az emberek mozgástere, az emberklónozás és párkapcsolat. Azonban a szerelem nem ismerr semmiféle törvényt és itt kezdődnek a bonyodalmak. A történet alapjában véve nem rossz - habár merítget innen-onnan -, azonban a megvalósítással gondok vannak. A film nem is titkolja művészi voltát, holott szerintem nem áll jól neki. Nem éreztem az összefonódást a történet és a filmkészítés kivitelezése között. A színészek ugyan hozták a formájukat, de látszott rajtuk, hogy nem érzik teljesen a szerepet. Voltak olyan momentumok amikor nem tudtam, hogy mit miért csinálnak, mert szerintem az egyáltalán nem illett oda. Mégis volt valami ebben a filmben ami megfogott. Biztos, hogy megnézem még legalább egyszer, márcsak a gyönyörű zenéje miatt is.
60%
0
2004. augusztus 7., szombat 18:15
2774
"When there's no more room in hell, the dead will walk the earth"
tegnap este végre moziban is megnézten a Dawn of the Dead-et. jobban tetszett mint elsőre, ehhez valszeg nagymértékben hozzájárult a szélesvászon és a DTS hang.
90%
****************************************************************** ma délelőtt frissiben megnéztem itthon a film rendezői változatát is. Mintegy 10 perccel hosszabb. Előnye, hogy nem ront rajta, hátránya hogy nem javít. Kapunk mintegy 8 percnyi beszélgetést, amik nem rosszak, de nem is szükségszerűek. A 2 percnyi új akció meg kb ugyanolyan véres mint az eddigiek. Nem is értem mitől lett ez Unrated...
Végszóként csak annyit: Ha minden remake ilyen jól sikerülne, nem kellene aggódnunk.
90%
0
2004. augusztus 6., péntek 9:13
1153
Ha a feleségem már a harmadik karácsonyát töltené terroristák társaságában, azt mondanám: vigyétek! :)
0
2004. augusztus 6., péntek 9:11
17243
bocs, nem neurotikust akartam írni, hanem paranoiást.
0
2004. augusztus 6., péntek 9:10
17243
van egy régi kínai mondás: ha nincs eltörve...
0
2004. augusztus 6., péntek 9:07
1153
Ha karácsonyra és terroristák markában lévő feleségre vágysz, arra ott van az első két rész. Marhára felesleges lett volna ugyanazt előadni harmadszorra - és pont ebben különbözik a T3-tól: a DH3 új utakat keres. A film első fele nálam klasszikus, egészen a metrórobbantásig. Sajnos a végét nagyon elbaszarintották, mintha nem is egyanaz a film lenne. Azt nem egészen értem, hogyan kellett volna bemutatni a bank kirablását úgy, hogy McClane és a nemértemmiértneurotikus Zeus is ott legyen.
0
2004. augusztus 6., péntek 8:41
17243
nálam t3 kategória: akciófilmnek nem rossz, de die hard filmnek pocsék. nincs karácsony, nincs klasuztrofóbia, nincs feleség a csávában. mcclane a fél filmet átordítozza samuel l. jackson társaságában: szimpátiát vált ki belőlem? frászt. idegesít. a rosszfiú durvajó, ám kettejük filmvégi leszámolása egyszerűen szánalmas (és egy füst alatt a szupergyilkos nőcit is elfüstölik). a film narratívája nem csak itt botladozik: van kb. fél óra, mikor mcclane és a neurotikus néger egyszerűen eltűnik a filmből. sz'al a die hard with a vegetable nem éppen az a fitti film. a trilógia: 1o/1o-9-6.