Keresés

Moziajánló

2004. augusztus 6., péntek 0:52
jah és az értékelés:

10/6

:)
0
2004. augusztus 6., péntek 0:52
DAWN OF THE DEAD

Rég szórakoztam moziban ennyire jól egy filmen! Talán ha a Freddy vs. jason ment volna itthon mozikban, akkor lett volna hasonló élményem. A film eredeti romero féle változatát még nem ismerem, így összehasonlítási alapom nagyon nincs. Azt viszont látom, gondolom, hogy az 1979-es filmből csináltak egy "tinifilm" szerű vmit. A filmnek vannak erős, jó pontjai, de ezek is megcsorbulnak amint a film átvált a tipikus amerikai tini horrorok "karaktereinek" bemutatására. Egyszerűen a szereplők jelleme, és az adott szerepre kiválasztott szereplők keltenek egymás mellett komikus ábrázatot. Van itt csúnya, öreg, néger, szöszi meg mindenféle egyén. A filmen megilyedni nem nagyon lehet, sőt szorongani sem, bár sztem nem is ez lehetett az alkotók célja.Ha ez volt a nemes cél, akkor nagyon tévútra tértek. A filmen borzadni lehet időnként. De tényleg csak időnként! Hiányoltam, hogy kevés igazi "halottas tömegjelent" van. Vagy az olyan jelenteket, amiknek a kockái megjelennek a film vége főcíme alatt. Mindezek ellenére a komikus, brutális elemeknek és nem toim még miknek köszönhetően nagyon jól szórakozatm, kezdve a film hatásos indításánál is! Tőlem már csak a mellettem ülő kamerás csávó szórakozhatott jobban aki precízen az egész filmet rögzítette....
0
2004. augusztus 6., péntek 0:51
DAWN OF THE DEAD

Rég szórakoztam moziban ennyire jól egy filmen! Talán ha a Freddy vs. jason ment volna itthon mozikban, akkor lett volna hasonló élményem. A film eredeti romero féle változatát még nem ismerem, így összehasonlítási alapom nagyon nincs. Azt viszont látom, gondolom, hogy az 1979-es filmből csináltak egy "tinifilm" szerű vmit. A filmnek vannak erős, jó pontjai, de ezek is megcsorbulnak amint a film átvált a tipikus amerikai tini horrorok "karaktereinek" bemutatására. Egyszerűen a szereplők jelleme, és az adott szerepre kiválasztott szereplők keltenek egymás mellett komikus ábrázatot. Van itt csúnya, öreg, néger, szöszi meg mindenféle egyén. A filmen megilyedni nem nagyon lehet, sőt szorongani sem, bár sztem nem is ez lehetett az alkotók célja.Ha ez volt a nemes cél, akkor nagyon tévútra tértek. A filmen borzadni lehet időnként. De tényleg csak időnként! Hiányoltam, hogy kevés igazi "halottas tömegjelent" van. Vagy az olyan jelenteket, amiknek a kockái megjelennek a film vége főcíme alatt. Mindezek ellenére a komikus, brutális elemeknek és nem toim még miknek köszönhetően nagyon jól szórakozatm, kezdve a film hatásos indításánál is! Tőlem már csak a mellettem ülő kamerás csávó szórakozhatott jobban aki precízen az egész filmet rögzítette....
0
2004. augusztus 5., csütörtök 2:51
Pókember 2.

10/8

Nekem nagyon bejött. Mondjuk erre az IMAX-formátum is rátett egy lapáttal, de leginkább csak látvány terén. Ami viszont Raimi-nak köszönhető, azok a pillanatok, mikor Pókembert esendőnek és sebezhetőnek, érző lénynek mutatja. Ezek magasan a film csúcspontjai, mint pl. a Raindrops Keep... kezdetű szám felcsendülése vagy Kirsten Dunst (aki szerintem egyedül nekem és Jake Gyllenhaalnak jön be :) futása a parkban, vagy mondjuk Maguire balek dolgai. Azonban Raimi belerakja saját stílusát is, mikor Doc Ock-ról le akarják fűrészelni a csápokat, az az Evil Dead korszakot hozza vissza. Látványilag fejlődött a film, ez köszönhető annak, hogy a rendező előszőr forgatott Cinemascope formátumban, másodszor pedig lecserélte operatőrét Bill Pope-ra, aki a Mátrix után színpompás képeket varázsolt. Danny Elfman hozza a formáját, egész ütős zenét írt. A film utolsó képkockája ragyogó, ritka az a stúdió-blockbuster, ami ilyen őszinte. Félreértés ne essék, ez egy tinifilm, de annak elsőosztályú. Más rendező valami akciómaszlagot hozott volna össze, de Raimi inkább az eredeti helyszínekre költötte a pénzét, hogy jobben beleélje magát az ember New York hangulatába. Szerintem sikerült, de azért biztos sokan húzzák a szájukat. Pl. a kevés akció.... azoknak ott van a Van Helsing. :)
0
2004. augusztus 3., kedd 23:26
azért lett az a leggyengébb.. de azért szeretjük :)
0
2004. augusztus 3., kedd 19:58
nem baj, meg van neki bocsátva.
0
2004. augusztus 3., kedd 12:24
Akár egy emeletet is.
0
2004. augusztus 3., kedd 12:22
"Majd felvidul, ha a hátsó ülésre néz!"
0
2004. augusztus 3., kedd 12:21
Na, itt van a kutya elásva. A mozgás. Hány tehenet (bocsánat) látok naponta lifttel menni egy emeletet. Lefele. Csokit venni. Nem ragozom.
0
2004. augusztus 3., kedd 12:20
"öregember nem gyorsvonat"
0
2004. augusztus 3., kedd 12:13
De ha naponta egyszer eszik, és mondjuk mozog is egy keveset (ahogy a filmben mondják: fél órát), egész életében ehetne ott. A másik pedig, hogy nem feltétlenül kell Super Size-zal kérni a menüt, igaz, Amerikában a Super Size egy hatalmas adag krumplit (22 dkg) és kólát (1 lityi) jelent.
0
2004. augusztus 3., kedd 12:09
McClane mondja: Tele a tököm a hülye mondókákkal! :)
0
2004. augusztus 3., kedd 12:07
Nem láttam a filmet, de szerintem ez inkább időhiány. Ehetett volna csak naponta egyszer a McDonaldsban, de akkor meddig kellett volna forgatni a filmet, amíg jelenntősebb súlyfeleslegre tesz szert? Egy évig? Másfél? És hát tudjuk, hogy néhány Al Bundy rémálmaiba illő egyén beperelte a Mc-it.
0
2004. augusztus 3., kedd 12:05
Simon mondja: értsd! :)
0
2004. augusztus 3., kedd 11:59
Pont ezért nem értem...  :)
0
2004. augusztus 3., kedd 11:17
Pont ezt mondom... ;)
0
2004. augusztus 3., kedd 11:10
Azért mégiscsak Hensleigh volt a Die Hard 3 írója...
0
2004. augusztus 3., kedd 10:58
Super Size Me (Super Size Me, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Schobert Norbi kedvenc filmje végre hozzánk is eljutott. Egy baj van vele, hogy óriási túlzás az egész. Ezt maga Morgan Spurlock, a készítő is elismeri a film végén, persze nem ilyen nyíltan. Lehet, hogy naivnak tűnök, de el nem tudom képzelni, hogy akár még Amerikában is legyen olyan marha, aki reggel, délben, este, folyamatosan gyorsétteremben eszik. Egy afro srác a film közepén valahol megemlíti, hogy akár kétszer is eszik Mekiben egy nap, de aztán edz egy kicsit. És valahol ez a lényeg. A mozgás. Nem pedig, hogy hányszor és hol eszünk.

5/10
0
2004. augusztus 3., kedd 10:53
Nothing (Nothing, 2003, forgalmazza: Mokép)

"Vincenzo Natali, a Kocka rendezőjének új filmje." A Mokép eképp hirdeti visszafogottan a Nothingot, bár a két mozis bemutató nem nagyon fogja sikerre vinni a filmet. A probléma ugyanott van, ahol a Zsernyákok esetében is. Ragyogó ötletből nem sikerül - az első fél óra kivételével - jó filmet készíteni. A második 60 perc tele van erőltetett marhaságokkal, az eltüntetősdi pedig a tanácstalanság csúcsa. Most lehetne írni, hogy másképp lehetett volna belőle jó film, de fogalmam sincs, hogy én hogyan tudtam volna folytatni az igen ütős fél óra után. Már pedig Natalinak sem volt.

4/10
0
2004. augusztus 3., kedd 10:48
Megtorló (The Punisher, 2004, forgalmazza: InterCom)

Sutter úgy kezdte saját véleményénél, hogy sosem volt képregényrajongó. Na most én pedig sosem voltam képregény-adaptáció fan, a Batmanen kívül szinte egytől egyig roppant gyenge feldolgozások születtek. A Megtorló viszont igenis jól sikerült. Aki azt rója föl hibának, hogy Thomas Jane csúnyán néz és kész, az kutasson fel egy Punisher-képregényt. Jonathan Hensleigh eddig forgatókönyvíróként sem tett le sokat az asztalra, de most végre sikerült egy jó filmet összehoznia. Nem sok hiányzik, hogy nagyon jó legyen, csupán egy kicsit erősebb forgatókönyvre és kicsit határozottabb rendezésre lett volna szükség. Ami még tetszett, hogy Hensleigh képes volt két órás filmet készíteni annyi pénzből, ami másnak 80 percre sem lett volna elég. A nagydarab oroszt pedig felfoghatjuk a Dolph Lundgren-féle változat "megemlítésének" is.

7/10
0
2004. augusztus 2., hétfő 18:51
touching the void

a m:i2 forgatása során, a hegymászásba beleszerelmesedett tom cruise éveken át játszott a gondolattal, hogy filmet gyárt joe simpson önéletrajzi könyvéből, amely a hegymászó életenének legszörnyűbb hét napjáról szól. 1985-ben két ambíciózus hegymászó: joe és simon elhatározta, hogy megmássza a közel 7 kilométer magas perui silua grande-t, azt a csúcsot, melyet előttük még senki sem győzött le. a mászás sikerült, de keserves árat fizettek érte. lefelé ereszkedés közben joe eltörte a lábát, s miközben simon egymaga kényszerült menteni társát, lehetetlen helyzetbe kerültek: a sérült joe megcsúszott, s rövid zuhanás után a semmi fölött lebegve kötött ki, miközben a kötél másik végében simon kapaszkodott, de érezte, hogy nem sokáig fogja elbírni kettejük súlyát: el kellett vágnia a kötelet.

joe simpson dokumentumregénye a magány, a felelősség és az élni akarás megrázó története. tom cruise végül megijedt a súlyától, s végül a skót kevin macdonald (a trainspottingos andrew macdonald testvére) forgatott dokudrámát a könyvből. a sikeres dokudráma titka a hitelesség, ezt pedig garantálja a dráma valódi szereplőinek, simon yates és joe simpson részvétele, ill. túlzásoktól, hatásvadászattól mentes kommentárjuk, továbbá az eredeti helyszínen, remek színészek közreműködésével forgatott "dramatizálás". a film úgy is képes fenntartani a feszültséget, hogy a néző tisztában van a végkimenetellel: mikor simon elvágta a kötelet, joe 5o métert zuhant és egy jéghasadék mélyén kötött ki; törött lábbal, egyedül kellett kijutnia a félhomályos katlanból, megküzdenie a magány és az üresség (void) flusztrációjával és élve hazajutni: egyedül.

drámai zene, kiváló fényképezés és a szereplők gondolatainak nagyszerű közvetítése növeli a film feszültségét, s mikor joe simpson könnybe lábadt szemmel arról beszél, hogy a magány negyedik napján úgy érezte, valamit elveszített: saját magát, nincs az a néző, aki meg ne hatódna. 1o/8.5
0
2004. augusztus 2., hétfő 12:38
"egy kitűnően felépített, érzelmes és értelmes akciófilmet láthatunk"

Ez komoly tényleg ilyen jóra sikerdett? Én mondjuk könyvet nem olvastam, de így az előzetesekből csupán egy látványos sci-fi akció-thrilerre számítok. Ha nem szinkronosan adják majd nálunk a moziban biztos megnézem.
0
2004. augusztus 2., hétfő 2:28

The Girl next door - 2004 - USA

Kiváló alapötletre építkező, ám azt nagyon gyengén kihasználó "vígjátékot" láttam. Luke Greenfield negyedik rendezése ez, de van még mit tanulnia. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány poén volt a 10 perc híján 2 órás filmben. Ez nem sok. A film hossza viszont igen. Egy 80 perces filmben bőven elfért volna a történet - ami valljuk be szintén nem volt nagy szám -, és akkor sűrűbb, velősebb lett volna. Így viszont üresjáratot üresjáratra halmozott és ásítva vártam a végét. A film pozitívumai közé sorolhatjuk a főszereplőket és Timothy Olyphant-ot aki most is jól hozza a kicsit őrült figurát.

60%
0
i, robot: nem ilyennek képzeltem el az ideális asimov-adaptációt, szerencsére a film messze nem az az agyatlan hangoskodás, mint amit a sápasztó trailerek sugaltak. igen, a gravitációt kicselező, monumentális akciójelenetek ott vannak a bérelt helyükön, will smith poénokat osztogat a'la fresh prince, bridget moynahan pedig alig több egy esztétikai elemnél, hiányzik belőle a novellákból ismert susan calvin vaslogikája. ellenben ha eltekintünk attól, miből épitkezik alex proyas filmje, s szigorúan csak a vászonra összpontosítunk, akkor egy kitűnően felépített, érzelmes és értelmes akciófilmet láthatunk, melyből mostanság nincs túl sok. 1o/7.5
0
hm, mik vannak.. :) de attól még gagyi :))

0