Keresés

Moziajánló

2004. augusztus 2., hétfő 1:18
És az, hogy itt készült Fóton a Mafilm műtermeiben, az neked smafu ?? :-)

Én még  láttam a díszletet ...
0
2004. augusztus 1., vasárnap 23:56

The Punisher - 2004 - USA

Sosem voltam képregényrajongó, ezért az adaptációkat csak önmagukban tudom értékelni. A Punisher-ről nem is hallottam az első filmelőzetesig, ami nem nagyon ragadt meg bennem. Aztán pár hete megnéztem az első fél órát a filmből és nagyon gáz volt. Jegeltem a dolgot. Ma elővettem, végignéztem és jól szórakoztam rajta. Nem kell komolyan venni a filmet. Tiszta 80-as évek stílusban forgatták, ugyanakkor Thomas Jane is elég jól hozza a karaktert. Akiben kicsit csalódtam az Travolta. Gonoszabbnak kellett volna lennie. Jonathan Hensleigh-nek ez az első rendezése, és kezdésnek nem rossz. Nem engedett elég mozgásteret a szinészeinek, de ugyanakkor remekült megkomponált akciókkal és vicces, abszurd jelenetekkel fűszerezte a filmet.

80%
0
2004. augusztus 1., vasárnap 22:30
Chronos:
Ron Fricke (Baraka) 1985-ös műve tényleg olyan, mint ahogy írják! A Koyaanisqatsi-hoz hasonlítják, és mindezt nem véletlen teszik. A mondanivaló gyakorlatilag ugyanaz, mint Godfrey Reggio filmjében: felgyorsult a világ, túlnépesedés stb... csak mindez körülbeül 40 percben. 10/8
0
2004. augusztus 1., vasárnap 20:14
invasion of the body snatchers: philip kaufman 1978-as verziója leszámol don siegel pozitív befejezéssel tönkrevágott, 1956-os testrablóival: kevin mccarthy, az első változat főszereplője itt is feltűnik, hogy az úton rohangászva arra figyelmeztesse az autósokat, hogy "itt vannak". aztán elgázolják. így kell ezt. :) a 78-as testrablók címszereplői jóval ravaszabbak, mint zombiszerű őseik, a nézőt is játszva átverik, nem csupán rémült hőseinket. a kétségek okozta borzongást az idegörlő zene, s a star wars veterán ben burtt hanghatásai fokozzák, nem beszélve a fantáziadús kameratrükkökről és kaufman kreatív rendezéséről (van pl. egy néhány perces jelenet, melyben csupán lábakat láthatunk, mégsem okozott gondot a történések megértése). abel ferrara groteszk víziója jobban tetszett, mint kaufman filmje, ám a színészek (és nem sztárok: leonard nimoy, veronica cartwright, brooke adams jeff goldblum és természetesen donald sutherland) garantálják a hátborzongató szórakozást. 1o/9

nálunk ilyen miért nincs?
0
2004. augusztus 1., vasárnap 19:16

Enemy Mine - 1985 - USA

Wolfgang Petersen első teljesen amerikai pénzből készült filmje. No eddig eljutottam, de mit írjak még? A filmről? Arról nem tudok, mert olyan unalmas volt, hogy 3-szor elaludtam rajta, és annyira giccses volt, hogy be kellett hozzam a felmosórongyot a TV alá. Mit volt az értelme ennek a filmnek? Drámát szerettek volna? Ahhoz nagyon sekélyes volt és bugyuták voltak a párbeszédek. Itt jut eszembe, hogy a drák elég hamar megtanult angolul. Jobb lett volna ha nem sikerül neki. Sci-fi-nek is harmatgyönge volt, a trükkök gyengeségét a költségvetés és az 1985-ös technika számlájára írom. Párbeszédet írni és színészkedni viszont lehetett volna.

30%
0
2004. augusztus 1., vasárnap 18:28
A Catwoman elég kellemes lett....Meglepő,hogy követte a szokásos képregény-adaptáció mértékegységét és közel 130 perces lett..ami viszont barmi gyorsan eltelik,hála a folyékony történetnek...Klasszikus dolog....elhalálozás,feltámadás,megvilágosodás,bosszú....közepes jellemrajzok..szórakoztató és szép vágások,trükkök...Valahol a Daredevil mellé sorolnám be...én azért adnák rá 6-7/10-et:))..de elfogult vagyok a képregényes mozikkal:)
0
2004. augusztus 1., vasárnap 14:29

Dai gein si (Breaking news) - 2004 - Hong Kong

A média uralja a világot. A nép mindent elhisz. A televízióban van a legtöbb erő ilyen téren, főleg a hírekben. Miért ne lenne igaz, ha a hírekben mutatják?- teszi fel a kérdést a naiv néző. Azért, hogy manipulálhassanak téged és általad a közvéleményt. Johnny To filmjében a hong-kong-i rendőrség folyamodik ehhez a eszközhöz. Napjaink Hong-Kong-jában egyre több az erőszakos cselekedet, a közvélemény állandóan támadja a rendőrséget, hogy tehetetlen. A rendőrségen belül állandó ellentétek is gyengítik a hatásos munkát. Rebecca (Kelly Chen) médiasztárt csinál a rendőrökből. Minden járőr, minden kommandós mini kamerát kap a feje mellé, aztán lehet menni lövöldözni. Persze mire az anyag a néző elé jut, addigra meg van vágva, felturbózva speciális effektekkel, zene van alá keverve. Egy rablóbanda túszokat ejt egy bérlakás 8. emeletén, és kihasználva az internetet, a rendőrségre nézve kompromittáló fotókat juttatnak el a tv csatornákhoz. A teljes össze-visszaság jelenik meg a médiában és a néző elbizonytalanodik. Rebecca nem adja fel könnyen....

Az igazságot persze megint egész máshol kell keresni.
Johnny To filmje nem túl erős, a sztori igencsak leül a film második felében, nem érezni benne a feszülő ellentéteket, viszont látványos és drámai. Brian de Palma trükkjeit alkalmazva ér el hatást a hong-kong-i rendező. A 8. percben van az első vágás, és az osztott képernyő is gyakran szerepet kap.
Összességében egy jó akció-dráma egyveleg, ami egy nézést mindenképp megér.

70%
0
2004. augusztus 1., vasárnap 0:57

13 Going On 30 - 2004 - USA

Egy ötlettelen, klisét-klisére halmozó, poénhiányban szenvedő romantikus vígjátékot láttam. Aki látta az 1988-ban, Tom Hanks főszereplésével készült Big című filmet, annak ez nem lesz újdonság. Ami miatt mégis meg kell nézni a Hirtelen 30-at, az Jennifer Garner. Nem akarok nagy szavakat használni, de szerintem ez a 32 éves színésznő egy kimagasló karrier előtt áll. Ragyog ebben a komikus szerepben, szinte látszik a szívárványszínű aurája, majd kibújik a bőréből. Ez menti meg a filmet.

75%
0
2004. augusztus 1., vasárnap 0:25
spellbound: az 1999-es amerikai betüzési verseny dokumentációja (nevezési korhatár: 14 év). nem mondhatnám, hogy filmnézés közben spriccelt az adrenalin a fülemből, de legalább mellőzték a közhelyes retardált-kiskölök-megnyeri-a-nagy-versenyt receptet, s filmeseink nyolc, többé-kevésbé random módon kiválasztott gyerkőc teljesítményére koncentráltak a felkészüléstől az országos döntőig. a nyolcból nyugodtan elfelejthettek volna kettőt - a harmadik szemüveges, pattanásos kislány bemutatásakor már kezdtem elveszíteni a fonalat. másik hármat viszont hamar a szívembe zártam (grimaszmester harry uralkodik!). azért élvezetes dolog ennyi geeket együtt látni, ahogy olyan szavakat betűznek, melyektől grétsi tanár úr is bekakálna, közben úgy beszélnek, hogy "kéjek egy jiter tyejet!". jeffrey blitz nem egy nick broomfield, se nem egy albert maysles, azért sikerül neki úgy tartania a handycamet, hogy nem okozott N-A-U-S-I... N-A-U-S-A... hányingert. 1o/6.5
0
2004. július 31., szombat 17:18
Csak egy nyúlfarknyi iromány a nyaralások közepette:

Spider-Man 2.

Kettő napja sikerült megnéznem Prágában egy rakás 3D film után az IMAX moziban.A háromdimenziós filmek közepesen nyerték el tetszésemet, igaz 1993-as blödlikkel is hülyítik ott a népet....de a látvány tényleg szórakoztató.

Na, dehát a röpködő kis Öcsipók!!
Suhúúúúú....
Az IMAX technikának köszönhetően az ember szeme kifolyik a látványtól, s nemcsak azért, mert a trükkök még jobbak, mint azelőtt. A vászonra vetített ötszörös nagyság s részletesség ámulatba ejtő.

A film pedig pazar!
Mind ötletben, mind pedig humorban.....
Van akinek ismét nem fog tetszeni, s akinek tetszett az első rész az szét fog csúszni rendesen!Mert ez még nagyobbat üt, még többet lehet röhögni (is) rajta s szerintem egy picivel közönségbarátibb is.
S a legjobb rész ami nagyon bejött? Doc Ock első vérengzése. Nahát az aztán az igazi Sam Raimi cucc!!!

10/9.
0
2004. július 30., péntek 23:37
the long good friday: tipikusan nem az a film, amiről rizsázni kell oldalakat. guy ritchie és az ő lufigengszterjei közelébe se jönnek harold shandnek és a módszereinek. brit gengszterflickek császára a LGF, majd negyed századdal az elkészítését követően is kemény, mint az orosz tél. 1o/1o

nálunk ilyen miért nincs?
0
2004. július 30., péntek 16:03
Már hogyne tudta volna, Leilából lett Skywalkerné.... ;)
0
2004. július 30., péntek 15:45
hoppá, tényleg: a birodalom visszavág. bár ahogy azt már a scream 2-ben is megtanulhattuk (amely szintén egy elég király folytatás :),  a birodalom és a keresztapa 2 nem "folytatás", hanem egy előre eltervezett trilógia középső része. kifogások, kifogások... meg aztán nekem nem lehet bemesélni, hogy lucas még a star wars leforgatása előtt tudta, mi lesz a birodalomban. :] de a star trek 2. tényleg sooookkal jobb, mint az első epizód. sőt, majdnem a legjobb ST mozi!
0
2004. július 30., péntek 14:02
Nem baj. A TESB-vel én is egyetértek.
0
2004. július 30., péntek 13:34
Nem, a gagyi TV-sorozatra gondoltam, bocs.
Ízlések és pofonok, így van, de nekem akkor is egy hangyányit jobban tetszett a király (10 pont) első résznél. Remélem nem baj.
0
2004. július 30., péntek 13:26
Ezek után csak azt tudom mondani: ízlések és pofonok.... Robocop 2???
0
2004. július 30., péntek 13:20
Én ettől a Catwoman-től semmi jót nem várok. Halle Berry rossz választás volt szerintem.
0
2004. július 30., péntek 13:14
Még néhány olyan második rész, ami szerintem jobb az előzőeknél:

Robotzsaru 2., Birdolom visszavág, Star Trek II., Halálos Fegyver 2., X-Men 2... más nem jut eszembe, de biztos, hogy van! :)
0
2004. július 30., péntek 10:40
A Punisher kapcsán teljesen egyetértek veled. Rémgyenge. Viszont a Hellboy nagyon jó én semmi olyastmi nem éreztem a filmben amiről beszlész. Szerintem magasan kiemelkedik a képregényadaptációk közül, pedig nem érzem mam hűűű de nagyon értelmiséginek... ehh :-/

A Pőkember2-nek én pont az érzelmekkel való manipulálást látom a legnagyobb hátrányának. Mindenből pont egy kicsivel van benne több, mint amennyi még éppen nem lenne zavaró, így azonban... :( ezzel együtt jobb mint az első rész!
0
2004. július 30., péntek 5:13
várj, én mondok. Keresztapa 2, Shaft - Liebesgrüsse Aus Pistolen (németül van meg), akkor Frankenkenstein menyasszonya, DOA 2, meg Ilsa: az Olajsejkek háremtartója, most ezek ugrottak be
0
2004. július 30., péntek 4:36
Soha rosszabb folytatást

mennyire igaz. ritka az olyan sequel, amely übereli az elődjét, de a spidey 2 ilyen. utoljára az infernal affairs 2-re mertem azt mondani, hogy jobb, mint az első, azt megelőzően pedig a hmmm... passz. :]
0
2004. július 29., csütörtök 21:13
Hááát, a Pókember 1. ... mindig emlékezetes marad, ez volt életem első filmje, amit DVD-n láttam.

Egy határ szar volt, a frizbín száguldozó Fradi drukkernek maszkírozott főgonosszal együtt, a speceffektek meg enyhén szólva a Sebaj, Tóbiás szintjén mozogtak...

brrrr ....
0
2004. július 29., csütörtök 14:04
akkor csak par mondatban, mert lejar az idom:

punisher: elkezdtem de nem tudtam befejezni.. majd egyszer

pokember 2: picit kellett volna kurtitani az erzelmi es szenvedos szalakbol, akkor szuper film lett volna. 10/8

hellboy: del toro messze nem kozepszeru rendezo, bizonyitja ezt a devil`s backbone is. 10/9
0
2004. július 29., csütörtök 13:12
Még két képregény-film (Man-Thing, Catwoman) várat magára az idén, lássuk hát a közelmúlt termését, 100%-ig realisztikusan:

A The Punisher-ben sajnos rengeteg dolog hiányzik ahhoz, hogy jó film legyen. A (nem túl jó) rendezőként most debütáló Jonathan Hensleigh kevés ötletet vitt bele a több, mint 2 órás filmbe. A jól "összedobott" orosz-Megtorló bunyón kívül semmi érdekességet nem láthatunk. A manapság kiégett John Travolta és Rebecca Romijn-Stamos szerepeltetései teljesen fölöslegesek voltak, akár egy kevésbé ismert arc is eljátszhatta Howard Saint-et (Travolta) - és akkor mégkevesebb lett volna az amúgy is meglehetősen alacsony költségvetés.
A Marvel istenei állítólag gondolkoznak a folytatáson, én azt mondom ne legyen. 10/3, mert azért a '89-es Dolph Lundgren-filmnél sokkal jobb. :)

A Hellboy sem tartogat túl sok meglepetést! Az értelmiségiek dobálóznak itt a "legjobb képregény-adaptáció" címszóval, de természetesen nincs igazuk.
A középszernél valamivel jobb rendező, Guillermo del Toro nyilvánvalóan megnézte az utóbbi évek szuperhős-filmjeit. Többek közt az X-Men-ből és a meglehetősen gyatra LXG-ből próbált meg átvenni egy-két ötletesebb ötletet és meg kell, hogy mondjam: sikerrel járt. Bár a történet meglehetősen sántít, hiszen annyi baki van benne, hogy az szinte már-már megszámlálhatatlan. A karakterek nem túl kidolgozottak, Hellboy-on (Ron Perlman villog ezerrel) kivűl sajnos nem sok jellemfejlődésre számíthatunk - pedig jó lett volna. Csak úgy megy a film, közben Perlman 25 ezerszer is azt mondja "Damn!", de ez mind mégsem annyira idegesítő, mert a film - ismétlem: minden ötlettelensége ellenére - meglehetősen szórakoztató. 10/6.5

A végére maradt a Nyár és valószínűleg a 2004-es év legjobb és legnagyszabásúbb amerikai filmje, a Pókember 2. Soha rosszabb folytatást, én azt mondom! Végre egy olyan film, ami nem az elcsépelt és nevetséges szövegek, valamint gyatra akciók, hanem a kíválló történet és a sokat említett emberséges karakterek miatt lesz/lett emlékezetes. A második rész alig hosszabb az elsőnél, mégis jól érezhetően több idő jutott mindenre. Akár az első epizód esetében, az akció jelenetek jóformán itt is mellékszerepet kaptak. Középpontban a történet. Biztos mindenki ismeri ezt a fogalmat; ez az a fogalom ami miatt leginkább érdemes leülni egy mozifilm elé.
Kerülve a sok felesleges locsi-fecsit, lássuk a puszta tényeket: a film az érezelmekkel játszik, ám korán sem nyálásan. Tetszett, hogy a "minden rosszban van valami jó"-féle elv ismét ennyire jól működik a filmben, szerintem ettől lett igazán, úgymond élethű a történet. Hiszen, ha belegondolunk, történetünk főszereplője nem csupán egy harisnyás... falon mászkáló szuperhős, hanem egy hétköznapi srác is, akire rengeteg teher hárult...
Én azt mondom, ezt a remek filmet csak egyféleképpen lehet osztályozni: 10/10! Már csak azért is, mert a rendező úr megemlékezik egy-két korábbi horror filmjéről is. :)
0
2004. július 29., csütörtök 12:07
Hát ez szomorú. Nekem az első rész eleje nagyon teccett, avége viszont nem ezért 10/6 volt. A 2-es még ennél is szarabb??? Siralmas.
0