Keresés

Moziajánló

2004. július 29., csütörtök 2:24
Spiderman 2

10/3
0
2004. július 29., csütörtök 2:23
Spiderman 2

Megmondom őszintén, már az első rész sem tartozik a kedvenceim közé, de ott sikerült úgy tekintenem a filmre mint egy képregényadaptációra(hiszen az), míg a második résznél erre képtelen voltam.
Az akció csak a film utolsó félórájában indul be, addig csak szemeszgethetünk.
Jamamura már említette, hogy Parker könnyes tekintetéből öt percenként kapunk egy zsákkal.Sajnos ezt meg kell erősítenem, nem akarom lelőni a poént, de...

SPOILER

Parker tíz percenként megondolja magát , hogy most ő tulajdonképpen szuperhős, vagy csak egy szerelmes diák, ezzel halálra szivatva szegény csajszit.
Eközben láthatjuk, hogy mennyire szenved...jaj de szomorú.

SPOILER VÉGE

túl kevés az akció, ellenben a csöpögős körítéssel.Sajnos az utobbi túlságosan is el van túlozva, és a végén az akció már nem tudja megmenteni.
Olyanyira nem, hogy az első résznél alkalmazott "képregényadaptáció-nézet" már "bevethetetlen" ezen műnél.
0
2004. július 27., kedd 13:27
Követendő példa. Számomra is. ;))
0
2004. július 27., kedd 13:05
Drogtanya (Wonderland, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Val Kilmert utoljára a hazai mozikban A vörös bolygóban láthattuk, úgyhogy kíváncsi voltam már rá. Mint utóbb kiderült, a Drogtanyát egyedül a színészek mentik meg a teljes csődtől. James Cox rendező-társforgatókönyvíró alapul vette a '90-es években felkapottá vált kézikamerás és több szemszögből elmesélt filmeket, ráadásul úgy, hogy ő maga egy kislábujjnyit nem tett hozzá. Így lett a Drogtanyából egy zilált történetszövésű, idegbeteg kameramozgással leforgatott dráma, amelyben a színészek (Val Kilmer, Kate Bosworth, Lisa Kudrow, Josh Lucas, Dylan McDermott, Tim Blake Nelson, Christina Applegate, Eric Bogosian és Carrie Fisher) brillírozásán kívül egyedül maga az alapsztori érdekes. Maga az elbeszélés módja nem.

5/10
0
2004. július 27., kedd 12:59
Hirtelen 30 (13 Going On 30, 2004, forgalmazza: InterCom)

A viszonylag kedvező tengerentúli kritikák után, én hülye (sőt, barátaimmal mi, hülyék) apróbb várakozással tekintettem(ünk) a Hirtelen 30 elé. Pedig nagyon nem kellett volna. Bárgyú, ostoba és szokásosan hollywoodi filmet láthattam(unk), aminek szinte egy perce nem vicces. Hasonlítgatni felesleges a filmet bármihez is, önmagában sem állja meg a helyét. Egyetlen értékelhető motívum Jennifer Garner alakítása, aki bár idegesítő, de jól áll neki.

2/10
0
2004. július 26., hétfő 0:59
Micsoda béke, szem nem maradhat szárazon :)
0
2004. július 25., vasárnap 15:19
SEMMI GOND!!! ;)
0
2004. július 25., vasárnap 3:56
Ehh ... Kaszman : fogadd bocsánatkérésemet ... úgy néztem el a hozzászólásaidat , ahogy kell ...
Sebaj , tartom amiket az előbb írtam csak most már ne tessék a vita hangján írtnak tekinteni . ,-)
Ezekszerint a meleg mégiscsak engem ütött fejbe jobban ... :)
0
2004. július 25., vasárnap 3:06
Nos pl a pláza ajtajait kaparó zombisereg - plázafüggő ember párhuzamát viccesnek tartom ... Vicces az is , ahogyan a film vége felé egy teljes éjszaka "várakozás" után "végre" bejutnak az élőhalottak a bevásárlóközpontba úgy özönlik el egy pillanat alatt az épületet mintha 100ft-os videókat lehetne kapni aznap hajnaltól ... Ez is vicces .A hatalmaskodó , WC-ket elálló biztonsági őr szintén.
Jópofák azok a szájbarágós táblák is : "living people in here" .Vagy az inkább menekülni látszó katonai helikopter ...
Intertextuális poénokból is sok van - mikor pl a "csendes zsaru" figura ezt mondja a főszereplő szöszinek "Mondj valamit!" - kvázi a fogasztói társadalom tagjai / zombik nem tudnak beszélni sem ( hogy ez mennyire így van , arról bárki meggyőződhet bármelyik bevásárlóközpontban ...) . Vagy ott van az őrületesen dagadt , 1000 hamburger súlyú nőci , aki a McDonald's - ban csücsülő , olajtól hízó amerikai ember találó szimbólumának tűnik és akit nem mellesleg egy villanásra sem látunk embernek  ...
Ezeken persze az ember nem kezd el hahotázni , de sztem ezek igenis a humor ( fekete humor ) eszközeivel megfogalmazott kritikák , nem vagyok benne biztos , hogy azok nem értik a filmet , akik el sem mosolyodnak rajta.

Hozzáteszem , én is úgy érzem , hogy vannak súlyosabb rétegei is a filmnek - a kirekesztésről szóló pl ... ( a szülés után kérdi a fekete fickó a rá fegyvert fogó amcsi nőtől , szemrehányóan , rajta keresztül az egész amerikai népre nyitva  ( miután orosz bevándorló barátnőjét asszimilálta a "kór") - "ki akarod irtani az egész családomat?" .
0
2004. július 24., szombat 18:49
Lehet hogy túl meleg van... de ebből most semmit sem értettem. (Azt sem hogy szerinted mit írok én, és hogy mit akartál kihozni az egészből ;) Hagyjuk!
0
2004. július 24., szombat 17:50
Hát ... :) Neked még annyira sem kellett volna visszaolvasnod mint nekem . :)
Az , hogy vmi társadalomkritikát fogalmaz meg , nem egyenlő azzal , hogy ezt ironikus poénok formájában ( is ) teszi . Sőt , te épp azt ecsetelgeted , hogy ez ebben a filmben mennyire nem így van .
De végülis tök mindegy mert nekem is tetszik , neked is ... :)
0
2004. július 24., szombat 16:32
Szerintem sem baj ha emberséges történet van... az első Spiderman moziból nekem leginkább csak a "magánéletben játszódó" részek tetszettek.
0
2004. július 24., szombat 16:29
Asszem írtam hogy felfogható modern és ironikus társadalomkritikának is a film... nem?

Először inkább el kéne olvasni mit írt a másik, aztán pedig jöhet ez a tudományos kioktatás! ;)
0
2004. július 24., szombat 15:23
Még mindig nem értem miért baj az neked, ha emberséges történetet kap egy szuperhősről szóló film (ettől "szapanopera" lenne? nem hiszem).
Persze valaki csak a buta akciók kedvéért ül le egy film elé (lásd. Welcome to the Jungle)...

Mindegy, a sok pozitív kritika+eddigi eredmények nem téged igazolnak. :-)

Egyébként meg itt az igazság:
"A minor improvement on the first film makes for a major success when compared with its summer competition. Sam Raimi has once again crafted a blockbuster that thinks as hard as it thwacks – in a word, amazing."
0
2004. július 24., szombat 14:56
Hát pedig Kaszman ez a film deklaráltan zászlajára tűzte az elbutult "pláza agyacskák" kifigurázását is ( zombi - vásárló párhuzam ) - ezt pedig , igen , néha a fekete humor eszközével valósítja meg. ( Többnyire intertextuálisan , nem csattanós viccek formájában. )
0
2004. július 24., szombat 14:14
"Na és most jöhet a támadás, mint ahogy szoktátok. A film akkor is bizonyos helyeken vicces." - Nem vicces, ezt csak a te betokosodott, elszivacsosodott, plázamozis-popcornzabálós agyacskád látja így. Szégyeld össze magad hogy ezen a kiváló (emberi sorsokat és érzelmeket nagyszerűen bemutató) drámán egyáltalán mosolyogni mertél!!!!!
0
2004. július 24., szombat 14:10
Nem mondtam hogy nincs benne félelmetes(nek szánt ;) jelenet. De ezen a filmen én majdnem annyit nevettem mint a Nagy Durranáson :) Ami azért nem kis szó! A Shrek 2-n viszont semmit sem nevettem... :P

UI: Nem úgy van az hogy "Bitte lächeln!" ? ;)
0
2004. július 24., szombat 13:33
udv angliabol! mivel mozibol elunk, igy:

spider-man 2: jobban tetszett, mint az elso resz: esemenydusabb, viccesebb, nehol horrorisztikusabb. dr. octopus merfoldekkel jobb gonosztevo, mint a zoldmano, csak botranyosan keveset szerepel a filmben (13o percbol max. 4o-et), a fennmarado jatekidot meg az elso reszben is utalt szappanopera tolti ki - meglehetosen redundans modon. peter parker konnybe labadt szemu tekintetebol 5 percenkent van minimum ketto. ellenben a trukkok es az akciok SOKKAL jobbak, mint az elso reszben, s dr. octopus dramaja mar-mar emberi. a plakaterzelmek mintafilmjeben ez azert nagy dolog. 1o/6

beterveztuk meg almadovar uj filmjet (bad education) es a king arthurt. majd beszamolok, ha lesz ra idom. :)
0
2004. július 24., szombat 1:06
Ja azért a film összeségében nem rossz azt nem mondom megér mondjuk úgy
lássuk csak
legyen
10/6
0
2004. július 24., szombat 1:05
Holtak Hajnala:

Érdekes darab, kicsit félelmetes (igen az Kaszman) de néhol olyan vicces, hogy az már kegyetlen. Amikor a dagi nő felugrik a talicskából hát majdnem sírtam a röhögéstől. Egyébként az elején is vicces volt mikor a csaj bezuhant a kádba. Na mindegy ezt félelmetesnek szánták, de néhol túlságosan vicces lett inkább.

Na és most jöhet a támadás, mint ahogy szoktátok. A film akkor is bizonyos helyeken vicces. :) Bitte lachen!!!!!!
0
2004. július 23., péntek 14:52
I, Robot
A legkellemesebb csalódás eddig ebben az évben és az utóbbi évek egyik legjobb sci-fi thrillere.
Sötét: igazi Proyas hangulat a Dark City és a Blade Runner hangulata felpörgetve, a világi és kissé misztikus kulcshelyszínek szép keveréke.
Intelligens: értelmes, de nem feleslegesen érzelmes vagy nyálas (lásd 200 éves ember). Bár Will Smith nem egyszer emberfeletti mutatványokat produkál, találtak hozzá megoldást, hogyan képes rá, de az spoiler lenne, mindenesetre az adott környezetben jóval hihetőbb, mint egy átlag akciófilm.
Lenyűgöző: a film látványvilága, design, de nem túlerőltetett, teljesen elfogadható néhány perc alatt a néző számára, sikerül valósággá válnia a film kereti között. A cgi sokszor annyira természetes, hogy fel sem tűnik, hogy talán egyetlen jelenet sincs speciális effektusok tucatjai ha nem százai nélkül.
Vicces: Néhol egy kis kikacsintás azért becsúszott pl. a Mortal Kombat fatality módjaira, de ez bocsánatos sőt vicces. A régi robottechnikát a Sony kutyák képviselik :)
Sajnálom: hogy Will Smith ezúttal is meg kellett, hogy mentsen egy állatot a közvetlen életveszélytől, a macskakedvelők örülhetnek; ezúttal egy cica menekül meg a biztos, robot általi kivégzés elől - a filmhez semmit nem ad viszont annyira klisé, hogy az már idegesítő.
Nem szerencsés Asimovhoz kötni, mert a címen, a robotika törvényein és Susan Calvin nevén kívül a sci-fi klasszikusok kedvelői semmi olyat nem fognak találni ami igazán hasonlítana az eredeti történetekre.

Kiváló, stílusos popcorn mozi messze az átlag színvonal fölött, folytatása következik - remélhetőleg.
9/10

0
2004. július 22., csütörtök 15:19
így igaz!
0
2004. július 22., csütörtök 14:24
Szerintem is ;)
0
2004. július 22., csütörtök 14:22
Ha a residens egy debil akciójáték (ami következtetést bizonyára azután vontál le hogy végigjátszottad sötétben az összes részt) akkor legyen... gondolom "értesz" a témához ;)

Az sem tudom miből vontad le azt a következtetést hogy nem szeretem az igazi zombifilmeket. Jó hogy mindent tudsz rólam félszavakból... benned sosem csalódom ;)
0
2004. július 22., csütörtök 13:39
Nesztek egy zombifilm:

http://magyar.film.hu/object.c00e2127-177d-44d3-859d-c3cf325db7ac.ivy
0