Keresés

Moziajánló

2004. július 13., kedd 18:27
örülök, hogy úgy is lehet már véleményt mondani, hogy nem láttunk filmeket. :] amúgy a múmia nem próbálta meg túlszárnyalni az indy-t, bár impresszív project, meg kell hagyni, s bármely öt perce több kreativitással bír, mint a hidalgo egésze. ez a film engem leginkább az utolsó szamurájra emlékeztett: tékozló hősünk egy rahedli indián halálát okozza, majd bohócot csinál magából (lerészegedés included), végül egy távoli, egzotikus helyre zarándokol vezekelni, szembesülni a múlt szellemeivel, stb-stb. a távoli, egzotikus helyen meg csomó olyan dolgot művel, mint arábiai lawrence, s közben a párizsdakár nem túl izgalmas változatába is benevez. ja, s itt is van cgi homokvihar, meg sáskajárás, de mindegyiket lezavarják 2o-23o másodperc alatt, méghozzá különösebb izgalmaktól mentesen. ja, s vannak cgi-párducok is, amelyek biztos jó sokba kerültek.
0
2004. július 13., kedd 18:22
Há ha láthatatlan akkor hogy a francba látta volna akárki is?!:D
0
2004. július 13., kedd 18:11
Na és "A láthatatlan embert" látta már valaki? Zseniális alakítás, így látatlanban is!
0
2004. július 13., kedd 16:51
:))) Kabbe!! :))
Úgy értettem, hogy Arábiai Lawrencet nem láttam végig, de az arab vonal miatt erre emlékeztet a Hidalgo trélere.
Hülyén fogalmaztam, elismerem. :))
0
2004. július 13., kedd 16:48
én még nem láttam az Episode III-at, de igazából a King-Kong ugrik be róla, amit szintén nem láttam :DD
0
2004. július 13., kedd 16:45
Szvsz nem is próbál Indyt kopizni. Bár még én sem láttam. Nekem Arábiai Lawrence ugrik be róla, amit szintén nem láttam. MM-ban 3 ropiért árulják. Érdemes megvenni? Látatlanban nem merem...
0
2004. július 13., kedd 16:28
Én ugyan még nem láttam a filmet, de amiért első látásra szimpatikus, az az, hogy nem akar Indiana Jones nyomdokaiba lépni, nem akarja túlszárnyalni, mint pl. a Múmia vagy a Tomb Raider. Vagy ott van a Hideghegy, az utóbbi évek legjobb kalandfilmje, semmi Indy-utánérzéssel. Lehet, hogy a Hidalgo lopkod, de vállalja is.
0
2004. július 13., kedd 16:22
Ez igaz.
0
2004. július 13., kedd 16:19
többé-kevésbé ismert színész volt, de nem sztár. most sztár. egy darabig.
0
2004. július 13., kedd 16:12
Azért a 2 nem uaz. Hamill a Star Wars előtt tv-filmekben nyomult, a kutya sem ismerte.
Morti meg szerepelt egy-két nagyobb(?) filmben a LOTR előtt, ha nem is főszereplőként. Vagyis ismert színész volt, amikor elvállalta Aragornt.
0
2004. július 13., kedd 16:01
hidalgo: rengeteg lóerő szorult ebbe a filmbe, csupán karizma, empátia és humor nem. 1oo1 kalandfilmet tudnék sorolni, amelyből joe johnston nyúlós-málós (két és fél órás!) filmje merít, de inkább nem teszem, mert a szuperior munkákra gondolva e film maréknyi élménye is elpárolog. viggo mortensennek jobban kellene ügyelnie a szerepei kiválasztására, mert a hirtelen jött sztárstátusz ugyanolyan hamar el is távozhat. meg tudná nekem mondani valaki, hogy ki az a mark hamill? 1o/5
0
2004. július 13., kedd 13:43
Shrek 2  R.: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

10/6

Andrew Adamson rendező éppen Új-Zélandon forgatja első igazi filmjét saját ötletéből. Rá is fér, mert bizony a Shrek 2 néha igencsak fáradtnak néz ki. Végig benne volt egy "csináljunk jobbat" érzés a film alatt. Ez egyébként tipikus folytatáshiba. Nem kellett volna túlszárnyalni az elsőt, mert olyan eredeti úgy sem lehet. Hiába az új helyszínek, pár remek poén, vagy a Csizmás Kandúr (aki a film fénypontja), ha a sztori lényege ugyanaz, mint az elsőnek, csak bombasztikusabban előadva. Ami a legnagyobb baj, hogy nem olyan irónikus, mint az első rész. Ugyan a bútoréneklős jelenet rendesen odasóz a Disney-nek, és Pinokkiót is sikerül teljesen megalázni, de bántó, hogy egy konvencionális mesét csináltak a nagy ogre szerelmi életéről. Ettől függetlenül lehet szeretni a filmet, de ami miatt nézhető, az Shrek és a Macska, valamint a csúf pultoslány. :)
0
2004. július 13., kedd 12:36
Ennél azért kicsit többet akartam írni. :)))

Szóval ha a Dirty Dancing 2-t eredetiség-vizsgálatnak vetnék alá, tuti, hogy átmenne rajta, ugyanis semmi olyan (t)részlet nincs benne, aminek ne ismernénk az alapjait. Ennyi és nem több. Ja, meg még Patrick Swayze.

1/10
0
2004. július 13., kedd 12:35
Dirty Dancing 2. (Dirty Dancing 2. / Dirty Dancing - Havana Nights, 2004, forgalmazza: SPI)
0
2004. július 13., kedd 12:34
A tűz óceánja (Hidalgo, 2004, forgalmazza: InterCom)

A Disney idei éve maga a rémálom. 5 filmje (Hidalgo, A legelő hősei, Alamo, 80 nap alatt a Föld körül, Arthur király) is elérte vagy megközelítette a 130 milliós gyártási költségeket, és mindegyik megbukott, némelyik igencsak csúfosan. Ráadásul még abbahagyták a hagyományos animációs filmek készítését is, úgyhogy 2004 emlékezetes év a Disney történelmében.

A Hidalgóval viszont nincs semmi baj. Korrektül elkészített kalandfilm, amiben nem illik jobban belegondolni, mert akkor hirtelen nevetségessé válnak egyes részei. Frank T. Hopkins életének ezen részét a stúdió igaznak állította be, pedig nem kevesen kételkednek a dolog eredetiségében. Viggo Mortensen szerintem inkább sztár, mint nagyon jó színész, bár kétség kívül jól áll neki a cowboy kalap is. Lehet, hogy a tetszési indexet erősen befolyásolta a vadnyugat iránti gyengéd kötődésem, mégis úgy gondolom, hogy lendületes, régimódi kliséket használó, de mód felett szórakoztató kalandfilm A tűz óceánja.

7/10
0
2004. július 13., kedd 12:27
Zsernyákok (Kopps, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Skandináv (leginkább dán és svéd) filmekkel igencsak el vagyunk látva idén, nagyrészt a Budapest Filmnek köszönhetően. A művészibb alkotások mellett öröm volt látni, hogy egy ízig-vérig kommersz svéd filmet is bemutattak nálunk. Ha azt mondom, hogy idén ez az eddigi legeredetibb ötlet, még akkor is távol vagyok az igazságtól. A film legnagyobb hibája is ebből fakad: nem képes a történet felnőni a hihetetlenül zseniális ötlet mellé. Persze kellőképpen szórakoztató, de azért néhány igazán eredeti poént is kreálhattak volna Faresék. Ettől függetlenül azonban egy üdítő színfolt az idei, hazai mozis palettán, még ha néhol kicsit gyengécske is.

6/10
0
2004. július 12., hétfő 23:05
may

hátborzongató és furamód szórakoztató lélekmetszet egy beteg elméről. a címszereplő lány szembetegsége miatt gyermekkora óta kirekesztettségben él; visszahúzódó természetű, magányos lélek ő, egyetlen barátja egy üvegkalitkába zárt baba, amely mint általában a horrorfilmek porcelánbabái, meglehetősen hátborzongató. may szeretne kitörni az elszigeteltségből, de sem a jóképű autószerelővel, sem a leszbikus asszisztenssel nem jár szerencsével. vak gyerekek között próbál lelki társa lelni, de felelőtlensége balesetet okoz, s elzavarják. miközben egyre mélyebbre süllyed sajátos agóniájába, eszébe jut anyja tanácsa: "ha nem találsz magadnak barátot, hát készíts egyet". may szó szerint értelmezi a tanácsot, s halloween éjszakáján felkerekedik, hogy begyűjtse a megfelelő alkatrészeket a tökéletes baráthoz: kezeket, lábakat, nyakat, s így tovább. ez a posztmodern frankenstein-történet kísérteties könnyedséggel vázolja fel a sérült elme útját a "komplett őrült"-től a "komplett őrült és életveszélyes" szintig. ha valahová beletekerünk, úgy tűnhet, mintha egy tipikus tinifilmet látnánk egy rút kiskacsából, akit bálkirálynőnek fognak választani, ha hajlandó lesz levenni a szemüveget. a grand guignol "egyházat" követő gyilkosságokat (szike a homlokba, nyakba, gyomorba, stb.) pedig olyan gyorsan lezavarják, hogy azok csak némi keserű szájízt okoznak, s inkább a tudatalattit borzolják. egy darabig. aztán a film utolsó perceiben mindent beborít az őrület. s találjátok ki, milyen színe van! jaja, vérvörös. 1o/8
0
2004. július 10., szombat 21:24
cold mountain

sokáig halogattam a megtekintését, bizonyára azért, mert zsigerből gyűlölöm a weinstein-testvérek erőszakos reklámstratégiáját, amely évről évre egyre jobban átfordul a ló túloldalára. mikor láttam a cold mountain előzetesét, szinte égette a bőröm a belőle áradó mohó vágy: "oscart akarunk!" üvöltötte az előzetes ezer torokból, s gondolom, az akadémiának most lett elege a nyomásból: a film a díjszezonban pofára esett, zelly kapott ugyan egy szobrot, de csak azért, mert neki már régóta kijárt. kár. ez a film nem ezt érdemli. csilengelő harangok és négyoldalas "for your consideration" reklámok helyett inkább egy kis figyelmet.

minghellának jó fél évszázaddal ezelőtt kellett volna születnie, s akkor biztos nem david lean horizontjairól beszélnének nekünk a filmes kurzusokon. mondjuk, messze nem a cold mountain minghella legjobb filmje, az első 45 percet rendesen elügyetlenkedték az ide-oda passzolgatott visszaemlékezésekkel, lírikus narrációval, meg az extra-brutális nyitánnyal. az émelyítő klisék között keringve a nézőnek esélye sincs arra, hogy rátapintson a főhősök pulzusára, így a keretsztori édes egyszerűen kifullad, mielőtt beforrósodhatna. szerencsére a film idővel erőre kap: inman (jude law) végigsétál a híres "egymillió a lépés a pokolban" túristavonalon, s úton-útfélen belefut a kedvenc színészeimbe (nocsak, elfogult lennék?), hogy apró kis "tragiszkeccseket" rögtönözzenek: jobbnák jobbakat. a másik oldalról pedig ruby (zellweger) feltűnése visz némi életet ada (nicole kidman) ön- és nézősanyargató hétköznapjaiba. zelly botrányosan túljátssza a szerepét, de a karakter ilyen: túl kell játszani. így aztán zelly durvajól érzi magát a színen, még jack white szívét is elhódítja, pedig belé minden rocker csajszi szerelmes.  a film végére az esetlen kerettörténet felpezsdül, s még csak titkos susmus sem kell bill murray és a vastagbokájú muja kiscsaj között.

remélem, a weinstein-bratyók egy kicsit elgondolkodnak azon, hol is van az a határ, amit átléptek: a cold mountain sokkal nagyobb kritikai és közönségsikert ért volna el, ha mérsékelt csinnadratta mellett mutatják be. szerencsére, a filmet a sikergyár sem tudta elrontani. 1o/8
0
2004. július 9., péntek 4:32
Aha Charlize Theronon belül :))
0
2004. július 8., csütörtök 14:04
A ruhán keresztül meg úgysem látszik annyira. ;)
0
2004. július 8., csütörtök 14:02
a kis masszőrlányka:

melle neki sincs túl sok, de egy nő nem csak cicikből áll, nem igaz? :]
0
2004. július 8., csütörtök 13:49
Most, hogy mondod. :)
0
2004. július 8., csütörtök 13:49
nincsak, kinek a projectje ez az oldal! ;] bájos.
0
2004. július 8., csütörtök 13:30
Khm, Teri Hatcher...

http://www.freeweb.hu/celebworld/65.jpg

Inkább égjen ki a szemem.
0
2004. július 8., csütörtök 13:25
persze. teri hatcherre mindenképp. meg arra a kis vietnámi masszőrlányra, mmm...
0