Shrek 2.
Hát, nem hittem volna, hogy ezt mondom, de tetszett a Shrek 2. Rögtön hozzá is teszem, hogy az első rész nem igazán jött be, viszont a folytatásban felfedeztem olyan dolgokat, amelyeket eddig minden DW animációs filmből hiányoltam. Végre voltak eredeti ötletek, a történet épkézlábnak mondható, és a poénok sem voltak olyan erőltetettek (bár itt azért több spontanitás is elfért volna). Néhány jelenet egészen kiválóra sikerült, például a bájitalgyári akció és az óriássüti ostroma. Ez nem jelenti azt, hogy lenne olyan Pixar film, amelyet ne helyeznék a Shrek 2 elé, amely még mindig nem áll össze egy koherens egésszé, de én egyértelmű fejlődést látok. Technikailag felemásra értékelem a filmet, néhány effekt, a kameramozgás és a fények remekül sikerültek, de az arcokkal, a gesztikulációkkal a PDI még mindig hadilábon áll. A zenei betétekért viszont kár volt. Én mindenesetre jól szórakoztam. Amekkora csalódás volt az első rész, annyira kellemes meglepetés volt a folytatás. Plusz pont a remek szinkronért.
OFF
Úgy tűnik csak a Disney összeomlásával jutottunk el odáig, hogy a többi animációs stúdió végre ki tud lépni az árnyékból, és nem az egeres cég filmjeit majmolja, vagy éppen parodizálja. Kivételként említhetnénk a Pixar-t, de ne feledjük, hogy ők is a Disney vállán emelkedtek a magasba. Legújabb hírek szerint már a Disney is beszállt egy anime film finanszírozásába, Miyazaki legújabb filmje, a Howl's Moving Castle pedig az egyik legkiemeltebb bemutatójuk lesz. Valószínűleg ők sem várnak túl sokat a Chicken Little-től...