Keresés

Moziajánló

2004. július 3., szombat 8:02
excelben mindez két gombnyomás ám.
0
2004. július 3., szombat 2:12
ha már más értelmeset nem tudsz...
0
2004. július 3., szombat 1:51
Fogalmam sincs mennyi filmet láttam, arról sem, mennyit először. Az átlagról meg pláne... :D
0
2004. július 3., szombat 0:53
Hidd el, én is csak mosolygok, és mosolygok,.......................... és mosolygok:)))))))))))))))))
0
2004. július 3., szombat 0:06
Ha ezt provokációnak szántad, akkor íme:

Az első félévben összesen 41 filmet láttam, ebből 25-öt először. Mindemellett idén 89 alkalommal néztem filmet. Akkor ez most hogy lehet ...:-)
Az összes, idén megnézett film átlaga igen erős: 85,61%

A legjobb film toronymagasan a Peter Pan volt, a legrosszabb pedig a Halálos kitérő, szerény 40%-os adózás előtti eredménnyel.

És a 2004-ben először látott filmek Top 10-es listája:
1. Peter Pan
2. Return of the king
3. Passion of the Christ
4. HP3
5. Butterfly effect
6. Oseam
7. Üvegtigris
8. Seabiscuit
9. Master and commander
10. Kill Bill szumma zusammen

0
2004. július 2., péntek 18:11
jót nevettünk hozzászólásodon ;)
0
2004. július 2., péntek 16:55
"- a 184 film átlaga 75,93% az idén először látott 85 filmé pedig
57,53%"

Kérdés: Mennyi az idén látott másik 99 film átlaga? (A választ 2 tizedes jegy pontossággal adja meg!)   :DDDDDD

Te ezt komolyan így nyilván tartod, meg felirogatod???:DDD
Jézus Máriám..........:)
Szerintem nincs is időd e mellett filmet nézni....
0
2004. július 1., csütörtök 20:11
Trianon

10/9,5

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a dokumentumfilmet,Koltai művész úr remekel bemutatja ezt a rettentő eseményt.Igaz,néhol kicsit unalmas,de összességében jó alkotás.
0
2004. július 1., csütörtök 8:56
Shrek 2

Ha valaki esetleg a hatalmas siker miatt egy filmtörténeti csodára várna, annak előre szólok, hogy ez nem fog bekövetkezni, viszont egy nagyon kellemes másfél órát tölthetünk el családunkkal, meg egy nagy, zöld, fingós-böfögős ogre társaságában.
A film végülis az első rész sémáját követi egy kiscserkész buzgóságával, viszont a fergeteges poénok feledtetik a kissé bárgyú cselekményt. Rengeteg filmes utalást fedezhetünk fel a filmben, csak győzzük nyomon követni: a Végzet Templomától egészen a Pókemberig, sőt, még a Disney-filmek sem kaptak kegyelmet. De ezek közül a legjobb a Mission: Impossible paródia: szegény gyerekek nem értik, hogy a szüleik miért visítoznak a röhögéstől.
A karakterek ismét emlékezetesre sikerültek, és nekem is be kell látnom, hogy a dobogó tetejére a Csizmás Kandúr léphet fel. Bár mi nem Antonio hangján halljuk megszólalni, azért a magyar hang is remek munkát végzett (Selmeczi Roland?).

A filmet bátran lehet ajánlani minden korosztály számára, és aki szerette az első részt, az ebben sem fog csalódni.
0
2004. július 1., csütörtök 1:50
Elérkeztünk a félévhez és úgy gondoltam ideje összeállítanom egy kis statisztikát az idén eddig általam látott filmekből.

- 184 egész estés filmet és 6 szezon TV sorozatot láttam az idén, ebből 85 filmet először

- ebből 23 filmet láttam moziban, a többit itthon

- a 184 filmből volt 21db 100%-os (ebből 5 db idei), 2 db 95%-os (nincs idei), 29 db 90%-os (12 db idei), 15 db 85%-os (3 db idei) és 32 db 80%-os (6 db idei)

- lássuk a negatív részét: volt 4 db 10%-os (mind idei), 3 db 5%-os (mind idei) és 3db 0%-os (szintén mind idei)

- a 184 film átlaga 75,93%  az idén először látott 85 filmé pedig
57,53%

végül álljon itt a Top 10  az első félévből. (a filmek ABC sorrendben vannak)

Apartment, The (1960)
Bridge too far (1977)
Butterfly Effect, The (2004)
Cutthroat Island (1995)
Fahrenheit 451 (1966)
Passion of the Christ, The (2004)
Phenomena (1985)
Seabisciut (2003)
Veronica Guerin (2003)
Young Adam (2003)
0
2004. június 29., kedd 20:37

The Ladykillers – 2004 – USA

Szerintem jól tették a Coen tesók, hogy utóbbi 2 filmjükkel kicsit áthágva saját kis világukat, a nagyközönség, a populárisabb réteg számára készítettek filmet. Nem tagadom, a fiúk munkássága eddig nem nyűgözött le, és a Ladykillers sem lesz filmtörténeti remek, de számomra eddig ez a legjobb a filmjük az Intolerable Cruelty mellett. Nagy húzás volt Tom Hanks-et megnyerni a főszerepre, hiszen nála jobbat  keresve sem találtak volna. "Kaméleon" Tom olyan szinten bújik bele a texasi "professzor" szerepébe, hogy én magam is bevenném ha találkoznánk :) Persze hozzá kell tenni, hogy Mr. Hanksben még nem csalódtam. A többi szereplő messze nem hozza ezt a színvonalat, de még elviselhetőek, kivéve Marlon Wayans-t akinek az egész karaktere, a ripacskodása, baromkodása sokat ront a filmélményen.
Összességében egy szórakoztató mozi ez, amely több nézést is megér.

75%
0
2004. június 29., kedd 11:38
Leány gyöngy fülbevalóval (Girl With A Pearl Earring, 2003, forgalmazza: UIP)

Peter Webber filmje érdekes kísérlet egy festmény megfilmesítéséhez, ugyanakkor jóval több merészségre lett volna szükség ahhoz, hogy jó lehessen. Eduardo Serra bámulatosan megkomponált képei még ennek ellenére is elegendőnek bizonyulnak a meglepően rövid játékidőhöz, a lassú történetszövéshez képest nem lehet unatkozni a filmen. Colin Firth és Scarlett Johansson is csúcsformában vannak, bár utóbbitól ez most már nem meglepő. Aki látott már Vermeer képet (mondjuk Bécsben), annak bizonyára tetszeni fog a film. Én sem untam, de mint korábban említettem, több merészséggel bizony igazi remekmű is válhatott volna belőle.

5/10
0
2004. június 29., kedd 11:33
Időzavarban (Out Of Time, 2003, forgalmazza: SPI)

Mostanában nagyon híján vagyunk a '80-as, '90-es években oly népszerű kisvárosi thrillereknek. Idén azonban ez már a második ilyen film, A titkos ablak után (igaz, ami igaz, az Időzavarban 2003-as). Egy rossz szót nem lehet szólni magára az alkotásra: stílusos, az első fél óra után pergő is, izgalmas is és még a színészek is jól teljesítenek. Carl Franklin meglepően kevés logikai bukfenccel vezényli le kirakósjátékát, ez külön piros pont. Szóval akinek olyan thrillerhiánya van, mint amilyen nekem volt, nyugodtan nézze meg, feltehetőleg nem fog csalódni benne.

6/10
0
2004. június 29., kedd 11:30
Csak ön után (Aprés Vous..., 2003, forgalmazza: Mokép)

Daniel Auteuil a jelen francia filmipar kiemelkedő színésze. Vele szinte lehetetlen gyenge filmet készíteni. Ez most sincs másként, más kérdés, hogy Pierre Salvadori szerint ilyet még nem láttunk. Pedig de. Sok eredetiséget kár is keresni a Csak ön utánban, és tulajdonképpen tragikomédiához képest kevés benne a tragédia, ezáltal a poénok sem ülnek mindig úgy, ahogy kellene. Viszont ha 20 percnyivel megkurtították volna, valamint határozottabb rendezéssel készült volna, nagyon jó film lehetett volna.

6/10
0
2004. június 29., kedd 1:21
dawn of the dead 2oo4

ki a tököm az a zack snyder? george a. romero már lassan két évtizede próbálja folytatni az életművét, s még azt a nyavalyás sega-adaptációt is elvették tőle ás egy kóklernek adták, hogy a dögös picsa jól lekaratéjozhassa a zombikutyát. most pedig jön egy nóném néhány sörreklámmal a tarsolyában, pofátlanul vigyorogva kihúzza a szőnyeget romero bácsi lába alól, s tekintélyes költségvetésből feldolgozza a dead-trilógia legjobb darabját? ezt a filmet csak gyűlölni lehet. filmnézés előtt jól fel is húztam magam, hangosan hőzöngtem azon, hogy rohangásznak, mikor araszolniuk kellene, még le sem hunyják a két szemüket, már vissza is térnek, meg ilyesmi. sz'al gyűlölködtem... volna. csak az az igazság, hogy a főcím előtti rész kurvajó volt: kiméletlen, in medias res nyitány tárult elém, aztán jött a főcím, ami egyenesen lehengerlő... próbáltam én utálni ezt a filmet, de egyszerűen nem lehet: ha egy zombi fejét átszúrják egy karóval, egy másikat pedig szinte felnégyelik egy láncfűrésszel, akkor ezt nem lehet nem szeretni. még a különböző horrorikonok gyalázatos leszerepeltetését is elnéztem; a sztori itt-ott megbicsaklik: vannak teljesen céltalan mellékvágányok, melyeket egy-egy gyors lövéssel zárnak le; utáltam a "mentsük meg a kutyát" kommandót, viszont imádtam a göndör szőke ribi halálát. és ha már dicsőítettem a főcímet, a vége feliratokat is méltatnom kell. de akkor is 'ssza meg, én már azt várom, hogy romero mikor forgatja le a következő dead filmet: erre az évtizedre is ráférne már egy kis okítás. 1o/7
0
2004. június 28., hétfő 20:14
Hát nekem jobban tetszik az Mozis verzió befejezése,mert mégis pozitív kicsengése van,szóval örülök,hogy végülis azt tették bele az alap verzióba.
0
2004. június 28., hétfő 18:18
Harry Potter és az Azkabani Fogoly   R.: Alfonso Cuaron

10/8

Mérföldekkel jobb, mint a Columbus-féle szolgai átirat. Cuaron meri egyedivé tenni a filmet, függetlenül attól, mit fognak róla gondolni. Nem értek egyet azokkal, akik a látványvilágban (ez esetben Roxfort belső jelenetei) lévő változást negatívan látják. Én pont azt hiányoltam az 1-2. részben, hogy cseppet sem éreztem magam egy varázslóiskolában. Itt viszont minden festmény él, mindenhol valami apró varázslatot lehet látni. Ráadásul a rendező mexikói származása ellenére sokkal jobban ráérzett a British Feelingre. :) Rowling most büszke lehet az adaptációra. Szerintem túltesz a könyvön.
  David Thewlis a film fénypontja, de persze Oldman, Gambon és Thompson is jók voltak, mint az új színészek. Maggie Smith szokatlanul keveset volt benne, akárcsak Alan Rickman. Mondjuk nem baj, legalább más filmben is játszhatnak. :) A film látványvilága most alárendeli magát a történetnek és nem fordítva. John Williams a 3 film közül magasan a legjobb zenéjét komponálta. Van pár vágáshiba a filmben, de nagyon kevés és nem is olyan zavaróak. Ellenben lehetett volna hosszabb is a film, ha már Columbus 2.5 órán keresztül húzta az időnket. Kétszer is. Kíváncsian várom a Tűz Serlege c. filmet, bár Mike Newell-t mindig is egy korrekt iparosnak tartottam.
0
2004. június 28., hétfő 12:20
Hűha, szeptemberben jön a Pillangó-effektus DVD-n...
Let us hope, that the Director's cut will always be around to save the day...
0
2004. június 28., hétfő 1:43
:DDD
0
2004. június 28., hétfő 1:42
Nem kell túlzásba vinni a gondolkodást. Hangulatát, szilánkos kezdését tekintve ez a film ugrott be elsőnek "hasonlatosként". Azért mégsem viszonyíthatom az Időzsaruhoz...
0
2004. június 28., hétfő 1:38
Spoiler:

Igen, megöli magát. Ugyanúgy, mint előtte a két halvaszületett "testvér", akikről az anyja mesél neki, szintén a DC verzióban. Ezután a mama férjhez megy újra, és ő újraszületik, immár negyedszer - persze soha nem ismerkedik meg Kayley-vel, Tommy-val, Lenny-vel, akiknek egész másként alakul végre az életük, így mindenki boldog. Illetve mégsem. Hisz szinte biztos, hogy egyszer újra rájön a képességére, és elkezdi gyógyítani az új gyerekkori traumáit... a pillangó újra meglebbenti szárnyait :-)
Kurva döbbenetes befejezés.
0
2004. június 28., hétfő 1:17
Spolieres

Na akkor segítsetek kicsit,mert nem teljesen értem ezt az angol szöveget.Szóval a Butterfly Effect Director's Cut verziójában lecserélték a befejezést(gyermekkorában a csajt megfenyegeti,és soha nem is ismerték egymást),arra,hogy megölte magát a születésekor,és ezáltal mindenki boldog,de valahogy a lelke bolyong,vagy hasonló?
0
2004. június 28., hétfő 0:09
erősen gondolkodom, de sehogy se tudok rájönni, hogy a két filmnek mi köze egymáshoz...
0
2004. június 27., vasárnap 23:24
Nekem csak meséltek az eredeti verzióról, de az "új" befejezés nagyon kemény. Azt a bizonyos utolsó mondatot akár én is írhattam volna dühömben bármelyik Kubrick-filmről... ugyanis tiszta rosszindulat :-)
0
2004. június 27., vasárnap 22:29
Reflexből akartam kérdezni, miben különbözik a DC a sima verziótól (én amúgy azt láttam, és nagyon kellemes csalódás volt), de szerencsére elmásztam ide, és megtaláltam a választ. Elég meleg. Az itt levő cikk utolsó mondatáért pedig jár a külön pont. :)
0