Döbbenetes élmény. B-kategóriás, elidegenítő "filmszakadásokkal" teletűzdelt, túlerőltetett családi drámaként induló, kétdimenziós történetből a feledik óra végétől egy feszes, hullámvasútszerű, magával ragadóan izgalmas sztori bontakozik ki, aminek végkifeljete a pillangó-elmélet szerint nem is lehet más, mint egyetemes tragédia. Aki még nem látta, az ne is olvasson utána, elég egyetlen mondatot megjegyezni: "...Azt mondják, hogy egy olyan kis dolog, mint a pillangó szárnycsapása is képes tájfunt okozni a világ másik felén..." Kábé erről van szó: milyen hosszú és gyötrelmes az út az első szárnycsapástól annak felismeréséig, hogy a tájfun elkerülhetetlen.
10/10+ és a Memento elbujdoshat a világ másik felére.
0
2004. június 26., szombat 18:53
342
Felőlem :)
0
2004. június 26., szombat 18:50
4201
Most akartam visszavonni, de szerencsére tisztáztuk, hogy ezt nem mondtam igazán komolyan, meg ez inkább Kaszmannak szólt. ;)
0
2004. június 26., szombat 18:50
17243
júj. legyen inkább "mindjárt", jó?
0
2004. június 26., szombat 18:42
342
"Sőt mondhatnám azt is, hogy a fenti dolog csak nagyon kevés emberre igaz."
Azért ez igy mingyárt más :)
0
2004. június 26., szombat 18:33
4201
Aztán odaírtam, hogy: "Nem általánosítás, csak rossz tapasztalat... " és még egy smiley-t is. Van 1-2 ismerősöm aki bevallottam SW megszállot (megszállott, nem csak úgy "szereti az SW-t", és velük nem igazán szokott egyezni a véleményünk a filmekről. Meg unom, hogy mindig ugyanoda lyukadunk ki, hogy "... bezzeg a SW", ilyenkor legyintek és ejtem a filmes témát (pedig semmi bajom az SW-vel). Ugyanakkor sok ismerősöm van, akik szeretik az SW-t, és mégis lehet velük filmekről beszélni. Ez személyes tapasztalat, nem előítélet. Sőt mondhatnám azt is, hogy a fenti dolog csak nagyon kevés emberre igaz.
0
2004. június 26., szombat 18:17
342
"Áááá, ha ezt előbb tudom... Általában ha valakivel filmekről beszélgetek, és ez a mondat elhangzik a szájából, akkor úgy szoktam reagálni, hogy rendben, akkor a filmes témát hanyagoljuk (különösen a GYU-t), és beszéljünk inkább másról.
"Remek, aki szereti a Star Wars-t, azzal nem lehet filmes dolgokról beszélgetni/ vitatkozni. "
"Nem ezt mondtam"
Hát nekem úgy tünik :) De ne kezdjünk el vitázni...
0
2004. június 26., szombat 18:07
4201
1. Nem ezt mondtam. 2. Direkt odairtam, hogy nem általánosítás.
0
2004. június 26., szombat 17:53
342
Remek, aki szereti a Star Wars-t, azzal nem lehet filmes dolgokról beszélgetni/ vitatkozni. Ezért szeretek fórumokat olvasgatni. Sok ilyen 'értelmes' nézettel megismerkedhet az ember :/
0
2004. június 26., szombat 15:12
17243
imádok dilettánsokkal vitatkozni. fejemhez vágja, hogy érveljek: érvelek; azt mondja, kitérek a válaszadás alól, nem térek ki; mutatok neki két ezer szavas cikket, azt mondja, tartsam meg magamnak. én feladom.
0
2004. június 26., szombat 15:11
4201
"A Star Warsért pl. rajongok,"
Áááá, ha ezt előbb tudom... Általában ha valakivel filmekről beszélgetek, és ez a mondat elhangzik a szájából, akkor úgy szoktam reagálni, hogy rendben, akkor a filmes témát hanyagoljuk (különösen a GYU-t), és beszéljünk inkább másról. Nem általánosítás, csak rossz tapasztalat... ;)
0
2004. június 26., szombat 15:01
4201
Te kezdesz el kötöszködni (a Jamához intézett kérdést nyilvánvalóan nem a kíváncsiság szülte), és te sértődsz meg elsőnek. Ez általában így szokott lenni.
Szerintem részedről sem hallottunk semmilyen érvet, talán azon az egyen kívül, hogy a ROTK vége az ölelkezős jelenettel milyen volt. Számomra még mindig titok mi az a rengeteg felesleges és unalmas rész a trilógiában, amitől az egész nem több egy kupac szarnál.
Számomra az egész vitából csak az derült ki, amit én már eddig is tudtam, azaz nem azon múlik, hogy tetszik-e a film, vagy sem, hogy mennyi "unalmas" és "felesleges" rész van benne. Hány oldal lenne a GYU regény "unalmas" és "felesleges" részek nélkül? 200? Ha nekem egészében tetszik egy film, akkor nem fogom azt vizsgálgatni, hogy mibe lehetne mégis belekötni.
"semmi értelmes gondolat nem jutott eszetekbe amivel megcáfoltok" Én az ilyen kísérletekről már régesrég letettem. Ha egyszer neked nem tetszett a film, akkor én nem foglak meggyőzni arról, hogy de valójában mégis tetszett neked.
0
2004. június 26., szombat 14:56
914
Elolvastam őket már akkor amikor felkerültek a netre... de vita lezárva, az unalmasság, stb. dologra egyáltalán nem reagáltál, csak amolyan fellengzősen dobáltál le nekem válaszokat, úgyhogy azt tartsd meg másnak, csá!
0
2004. június 26., szombat 14:37
17243
ezt a "szent és sérthetetlen" zsolozsmát csak te ismételgeted feszt, sz'al abba lehet hagyni a hisztit. a trilógiát én sem tartom tökéletesnek, ha nem hiszed, olvasd el, mit írtam a két toronyról és a király visszatérről.
0
2004. június 26., szombat 14:33
17243
szerinted az "unalmas" és a "körmödet rágtad az izgalomtól" között nem létezhet állapot? szerintem válaszoltam a kérdéseidre.
0
2004. június 26., szombat 14:24
914
Jójó, én ide többet nem írom le a véleményemet, mert azt nem lehet, ez a ti fórumotok, elnézést! A GYU SZENT ÉS SÉRTHETETLEN számotokra, és ha valaki mond róla bármi rosszat is, akkor egyből véditek mintha a ti filmetek lenne, vagy csak ignoráljátok a másikat (lásd: Jama).
Na pá! (De csak az is lehet hogy azért kerülitek a témát mert semmi értelmes gondolat nem jutott eszetekbe amivel megcáfoltok, na ez már nem az én hibám... )
0
2004. június 26., szombat 14:20
914
Érdekes hogy mindig kikerülöd a válaszadást, bár nem is vártam mást :) (Gondolom te a bővített GYU-k közben is a körmödet rágtad az "izgalomtól", na neeeeeeeeeeeeeeeeee!)
Akkor részemről vita lezárva.
0
2004. június 26., szombat 14:06
4201
Kutyuska, ezt a papucsot már széjjelrágtad, keress magadnak másikat! :)
0
2004. június 26., szombat 12:33
301
Azt hiszem ezek miatt szeretem annyira a régieket, és utálom az új, steril részeket, melyeket mintha gépek gyártottak volna őket, akik csak imitálni tudják az érzelmeket és a humort, baromi kevés sikerrel.
0
2004. június 26., szombat 12:28
644
Valahol egyetértek Sutter-rel. Én sem szerettem régen a Yodás részeket. Viszont mikor moziban ment a film, ott határozottan élveztem. Ráadásul, mikor az űrhajót kiemeli a mocsárból, fantasztikus jelenet.
0
2004. június 26., szombat 12:16
17243
pedig tökjó az a rész: yoda, ill. frank oz óriásit alakít a lejmololós vén muki szerepében. :] istenem, mennyire hiányoznak ezek az emberi mókák az új epizódokból. :[
0
2004. június 26., szombat 12:12
17243
az, hogy ki mit talál unalmasnak, teljesen szubjektív.
0
2004. június 26., szombat 12:07
914
"Objektív filmértékelés pedig nincsen." - Az lehet, de szerintem magát is meghazudtolja, aki azt mondja hogy nem unatkozott (néha) a GYU-k alatt.
0
2004. június 26., szombat 12:04
914
Én pl. ha már leülök filmet nézni sosem tekerek át egy jelenetet sem, mert BIZTOS volt oka hogy belerakták azt a részt is amit én épp unalmasnak/rosszabbnak vélek. Ennyi erővel a fél GYU-t (meg a világ filmjeinek 90%-át) áttekerhetném... mert uncsi nagyon soxor. Na akkor annak semmi értelme. Vagy mégis?
Szerintem nem vágod hogy miért írtam azt amit. Jama úgy írta hogy egy filmnek a lényegről kell szólnia a maga 2 és fél órájával (asszem vhogy így fogalmazott). A Harry Pottter 1-2 neki annyira nem tetszett a lényegtelen részek miatt. Erre kérdeztem meg hogy akkor a GYU-val mi a helyzet?
0
2004. június 26., szombat 11:56
2774
mostmár van helyesírás topic, úgyhogy nekem is figyelnem kell:
úgy vagyok: ez véletlenül írtam egybe :) slőbb=előbb