Keresés

Moziajánló

2004. június 26., szombat 11:55
nem értek veled egyet. én magam úgyvagyok vele, hogy ha egy film nagyon tetszik, akkor elnézem a kisebb hibáit, esetleg picit unalmasabb részeit.
Pl. imádom a Birodalom visszavág c. filmet (minden idők második legjobb filmjének tartom), mégis amikor Luke elmegy tanulni Yodához azt a részt nem annyira szeretem és volt, hogy egyszerűen áttekertem. Ettől függetlenül egy hatalmas film.
Ahol már valami bajom van a filmmel (nem tetszik a történet, idegesítő az egyik főszereplő, gyatra a rendezés, stb), ott sokkal slőbb kötök bele egyéb hibákba is.

Objektív filmértékelés pedig nincsen.
0
2004. június 26., szombat 11:52
Miért nem kellett volna? :)
Ez az igazság.

A Star Warsért pl. rajongok, de el kell ismerni hogy vannak azokban a filmekben is ISZONYÚAN ALTATÓ részek (Klón Háború az élen jár).
Ettől még nem lesz rosszabb egyik film sem és ugyanúgy szeretem őket, de ami tény az tény, ezen nem kell felháborodni!

Ott a Hero, na ABBAN tényleg csak a lényeg van, ezért nem is unatkozol szinte semmennyire. Ennyiből jobban becsülöm azt a filmet (és mennyivel szebb bármelyik jelenete mint a GYU-nak!), meg amúgy is ;)  "SÖ" RULEZ!!! Hajrá "csíkszem" :)
0
2004. június 26., szombat 11:43
Na akkor tisztázzunk vmit. Jamamura szólalt fel a lényegtelen jelenetek miatt a Harry Potter kapcsán. Én csak reagáltam rá. Mert minden (de tényleg MINDEN!) filmben vannak unalmasabb (meg lényegtelenebb) részek (amikben a bővített GYU részek is viszik a pálmát és a Harry Potterekben is akadnak bőven (bár a 3-ik részt még nem láttam)). DE! Engem egyáltalán nem zavarnak az ilyen jelenetek. Mondom: NEM ZAVARNAK. Mert a legtöbb film esetében csak a történetet mélyítik. Viszont (vissza Jamamurához) olyan szerintem nincs hogy az egyik filmnek elnézzuk az embertelenül unalmas jeleneteket, egy másik filmnek meg nem. Aztán lehet hogy csak én vagyok hülye...

(A RotK amúgy tetszett, de nem annyira mint az első rész (szerintem a FotR mozis verziója teljesen tökéletes). A saját magát is kiparodizáló TT viszont már annyira nem tetszett... sőt.)
0
2004. június 23., szerda 9:36
Amennyiért én járok moziba, nem sok kenyeret tudnál venni... ;)
0
2004. június 23., szerda 8:57
nem baj, srácok. a lényeg, hogy toleráljuk egymás ízlését. :]
0
2004. június 23., szerda 1:24
Ezt igazán nem kellett volna, kapcsolj alapra és szálj le erről a filmről!!!!
Ezért minimum nyers beton jár.
0
2004. június 23., szerda 1:21
Ahogy így elnézem te jó sokat járt moziba.
Csak így tovább termeld meg a fizetésem :)
0
2004. június 22., kedd 22:51
off

MOST jött meg

on
0
2004. június 22., kedd 22:47
off

20 perce válaszoltam

on
0
2004. június 22., kedd 22:45
off

nézd meg a leveles szekrényed!

on
0
2004. június 22., kedd 22:33
:]]]

Mindenre rá lehet mondani, hogy unalmas. Azért bocsássuk meg Jacksonnak, hogy nem ülünk tűkön 10 órán keresztül. Tolkien sem igazán pörgette túl az események fordulatszámát. Az sem mindegy, hogy valami felesleges, vagy csak unalmas (már akinek). Azt már sokszor elmondtad, hogy nem tetszett a RotK, de ezzel a véleménnyel még mindig a kissebbségben vagy.
0
2004. június 22., kedd 21:59
:DDD
0
2004. június 22., kedd 21:46
"a lényegről szólt" - Nagyon "szellemes" ;) De komolyan... A bővített verziók meg még inkább csak a lényegről szólnak. Én inkább úgy látom hogy a GYU számodra szent és sérthetetlen. De ettől még a tény, tény marad, vannak mindhárom filmben K*RVA UNALMAS részek.
0
2004. június 22., kedd 21:34
nekem végig tágra voltak zárva a szemeim :)
0
2004. június 22., kedd 21:27
valaki meg az eyes wide shuton alszik el, szerintem meg nem sokan tudnak úgy feszültséget teremteni, mint a mester.
0
2004. június 22., kedd 21:16
az unalom is érdekes dolog. valaki elbóbiskól a das Boot alatt, valaki meg a Titus és a Pledge alatt :))
0
2004. június 22., kedd 20:32
Ha misztikum, az jó, ha unalom, már nem. :)
0
2004. június 22., kedd 20:10
a második rész sokkal gósztosabb. nem igazán csodálom, hogy nem tetszett a szem: eddig csupán szélsőséges véleményekkel találkoztam. engem néhány jelenete halálra rémített (a dts hanggal felcértezett dvd rendesen hatványozza a rémisztgetős effektusokat), amúgy is bírom az ázsiai horrorok megfontoltan adagolt misztikumát. valaki szerint ez unalmas.
0
2004. június 22., kedd 17:07
Anima Mundi   R.: Godfrey Reggio

10/9

Reggio a Koyaanisqatsi és a Powaqatsi után más szemszögből mutatta meg az életet. A "miből lesz a cserebogár" kérdést komolyabban kezdte boncolgatni és egy kisebbfajta csodát hajtott végre. Az élet születésvel kezdi a filmet, majd az egysejtűeken át egészen a tengeri élővilágig szinte mindenkit szerepeltet. Közben szárazföldi állatok képeit vágja be, vagy csoportosan vagy csak egy szempárt. Ami igazán jó, hogy egy szem kamerával egy pillanatra elhittem, hogy az ÉLET kialakulását láttam. Mindezt a szokásos Reggio stílusban (fantasztikus képek, semmi szöveg és Philip Glass zenéje). Ami nem tetszett, hogy huszonvalahány perces. Nem mintha nem működne, de szerinem a téma megért volna +1 órát.
  Ami jó, hogy ezt a DVD-t meg lehetne rendelni és nem kell a felirat miatt panaszkodni. :) Mondjuk nekem még nincs meg...
0
2004. június 22., kedd 15:57
Padlógáz (Autobahnraser / A2 Racer - Pedal To The Metal, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

A Halálos iramban és e film között csupán annyi a különbség, hogy ez esetben az Európában kedvelt járművek tuningváltozatait csodálhatjuk meg, és nem mindegyik néz ki úgy, mintha most gördült volna le a gyártósorról, vannak köztük már korosabb, legendás típusok is. Amúgy meg mindenki nézze meg és csodálkozzon, merre is tart a német filmgyártás.

1/10
0
2004. június 22., kedd 15:55
A legelő hősei (Home On The Range, 2004, forgalmazza: InterCom)

Ha az igaz, hogy a Disney legutolsó kézzel rajzolt filmje volt A legelő hősei, akkor nagyon szomorú vagyok, ráadásul a búcsú nem is sikerült valami fényesre. Sőt, inkább elborzasztott az ötlettelensége, humortalansága. Sehol nincs benne a Disney-re jellemző báj és lendület. Hiába játszódik a számomra oly kedves vadnyugaton, olyan bárgyú történetet sikerült kerekíteni, ami még a Disney-rajzfilmeken felnőtt gyerekek feneke alatt is kényelmetlenné teszi az amúgy röpke 72 percet. Szégyen és gyalázat, hogy Michael Eisner hova vezette Walt Disney stúdióját.

3/10
0
2004. június 22., kedd 15:51
Betörő az albérlőm (The Ladykillers, 2004, forgalmazza: InterCom)

Joel és Ethan Coen a Kegyetlen bánásmóddal beléptek a high budget filmek világába, és ez folytatódott idén is a The Ladykillers remake-jével. Majdnem sikerült is jó filmet alkotniuk, de aztán mégsem. Kétségkívül Tom Hanks karaktere a legjobb a filmben, talán még Tzi Máé ennyire jó, de a többiekére nem volt erő vagy idő? Marlon Wayanstől egy Coen-filmben azt lehetne elvárni, hogy ne Marlon Wayans legyen, hanem valaki más. De nem, ő maradt a nagyszájú, állandóan panaszkodó néger, és ez egy az egyben az író-rendező testvérpár hibája. Mindettől függetlenül a film jó is lehetne, ha néha a cselekmény élvezeti szintje nem alulról nézegetné a béka fenekét. Aki teheti, nézze meg az eredetit, ami egy kicsit más, de sokkal jobb. Nyilván anélkül ez nekem is jobban tetszett volna.

6/10
0
2004. június 22., kedd 15:47
A szem (Jian Gui / The Eye, 2002)

Annyi pozitív véleményt hallottam A szemről, hogy szinte már tutira menvén ültem be barátaimmal a moziba. És aztán vége lett, én meg jó nagyot csalódtam. Olcsó ijesztgetésnek szánt effektek, borzalmasan lassan vánszorgó történet, tehát még unatkoztam is (egyedül a nagyszerűen eltalált hangulat volt az, amit értékelni tudtam a filmben). Ha valaki elmondja, mitől jó A szem, annak örülni fogok. A hatodik érzéket nem fogom felhozni, mert azt sem igazán szeretem, de néhol szembeszökő volt az 'I see dead people' hasonlóság. Ha meg Patrick Swayze is játszott volna benne, lehetett volna Ghost 2 is... Vagy Chinese Ghost Story (bár ez a Szellemharcosokra nézve igencsak lealacsonyító lenne).

4/10
0
2004. június 22., kedd 11:49
Hát mint Harry Potter fan-nek,nekem nem tetszett,hogy 3.-at így lerövídítették,míg az 1-2.ben szinte minden benne volt.De amire nincs mentsége Cuarónnak,hogy telejsen átalakította egész Roxfort-ot,és egymás után nézve a 3 filmet,ez több mint röhejesnek tűnik.Kiváncsi vagyok a 700 oldalas TŰz serlegéből mit hoznak ki,mert ott minimum 3 órás film kéne.
0
2004. június 22., kedd 11:42
Nos, én az első rész totális hanyagolása után (DVD-n láttam először) kaptam rá a Potter-univerzumra, de elhatároztam, hogy tartom magam a "előítéletmentes" szemlélethez, vagyis a könyveket csak a filmek után olvasom el. Ennek az lett a vége, hogy az első rész könyvváltozata hatalmas csalódást okozott: igaz, hogy Columbus csak apró részleteket változtatott meg, de azok egytől egyig a film javára váltak (az a nemtommilyen gyökércsapda, vagy a visszanövő üveg, zum Beispiel). Továbbá, akárhogy is nézzük, a könyv eléggé amatőr szinezetű ponyva - néhány jó beszólással, egy hihetetlenül fantáziadús történettel, de eléggé középiskolás szinvonalú előadásmódban.
A második részre Rowling asszonyság sokat fejlődött, de számomra itt is a film volt a győztes: sötétebb, bátrabb volt elődjénél, ha úgy tetszik: a rendező vette a bátorságot a "gyávasághoz", és nem változtatott a történet logikus, jól összeállt vázán.
A harmadik könyvet most olvasom (persze ezt is a film után), de itt is az a véleményem, hogy a film grandiózusabb, merészebb, sötétebb, mint a regény, és minden, amit kivágtak/megkurtítottak/átírtak, a film javára szolgált. Ebből következően persze elsőre nem is értettem a Szellemtanyán kialakult, brazil szappanoperába illő leleplezéses jelenetet, ahol kiderült, hogy José Santiago mégsem vak, és Lucecita valójában az ő nagyanyjának a tesvérének az ügyvédjének az unokája, vagy valami hasonló :-)
Mindegy, szerintem mindhárom film kihozta a maximumot a regényekből, sőt kivétel nélkül túl is tett azokon. A folytatásokat majd csak a filmek után rágom át, de remélem, JK mamában az ötödik részre már kikristályosodott valami múzsai ihlet a történetmesélést illetően, mert egyelőre úgy érzem, a fantáziája határtalan, csak elmesélni nem tudja, amit szeretne...
HP1 10/9
HP2 10/10
HP3 10/10
0