Keresés

Moziajánló

2015. június 14., vasárnap 6:54
Valóban, Giacchino fantasztikus munkát végzett! Nekem is fontos a filmzene s nem is csalódtam benne, ezt vártam tőle :) Nem csak John Williams eredeti szerzeményeit volt fantasztikus újra hallani, Giacchino is kitett magáért. Még saját magától is idézett, hiszen annó Az elveszett világ PS játékának a zenéjét is ő szerezte s ezt is megidézi. A Lost óta mondogatom, ő a méltó zenei örököse John Williams-nek. A pénteki bevétel meg.... elképesztő. Titkon bíztam, hogy a 100 milliós nyitány meglehet, egész hétvégére, most meg a Universal történetének legerősebb hetvégéjét hozhatja.
0
2015. június 14., vasárnap 3:06
Egy példa az újdonságok közül, ami méltóképp gondolja tovább John Williams munkáját, és teszi ezt a filmet Park helyett World-é.

https://www.youtube.com/watch?v=yl1azzWzmps
0
2015. június 14., vasárnap 2:51
Közben rájöttem a titok nyitjára (miért is tetszett a Jurassic World)
Talán épp az új Star Trek első része óta nem fordult elő velem, hogy egy film zenéje elvarázsolt. Most a JW teljes soundtrack-et hallgatom, és rájöttem, ez a kulcs. Giacchino nagyszerűen nyúlt hozzá John Williams eredeti művéhez, azt felhasználva és kibővítve nagyszerű zenét hozott össze.
Nálam pedig a muzsika és maga a "film többi része" kis túlzással 50-50 százalékban számít. Ha egy zene elvarázsol, a történet hibái és a CGI gyengeségei fölött simán szemet hunyok... Mert a zene, ami támogatja a filmet olyan plusz mögöttes szemmeliséget ad, amilyet semmilyen képi megvalósítás, vagy történeti csavar nem tud.

Ehhez persze nagyon kell szeretni a zenét :)
0
2015. június 14., vasárnap 1:55
Hát, lehet hogy jobban működik, ha meg van támogatva egy kis "emlék-faktorral"
A-mellett, hogy tetszett az Ultron, egyáltalán nem ilyen lelkesen jöttem ki róla. Inkább fáradtan, és a filmen is azt éreztem, hogy Wisdom beleizzadt abba is, hogy ezt kihozza belőle. El sem tudom képzelni hogy a 3. részen mit húznak el majd 2 filmre, de.... Majd rájön a Disney is, hogy tévúton járnak az évekkel előtti előre bejelentéssel, mert az Avengers 3/1-et jóval kevesebben fogják megnézni moziban. Majd a 3/2 hozza az Ultron számait,vagy talán meg is haladja az Ultront, esetleg még az első részt is de csak akkor, ha bejelentik, hogy az a finálé...
0
2015. június 14., vasárnap 1:15
Az én tizenéves (13) lányom úgy jött haza a moziból, hogy rohadt unalmas volt.
Mondjuk marvel hívő.
0
2015. június 14., vasárnap 0:00
Jurassic World

Egy kérdés a téma szakavatott tudorainak (én most lusta vagyok betenni a DVD-t :D) Az első rész nem a "Szorna" (Sorna?) szigeten játszódott? Vagy az a második rész volt? :D Ha igen, akkor aprócska hiba.

A film kifejezetten tetszett. Az előzetesek alapján nem voltak túl nagy elvárásaim, kicsit úgy tűnt azok alapján, hogy egy parkot végigjárunk, aztán némi hentelés, és végül a végefőcím. Tulajdonképpen ezt is kaptam, de én sokkal unalmasabban, vontatottabban képzeltem ezt el. Úgy elrepült az a 125 perc, mintha nem is lett volna. Igaz a végére bejön a manapság oly divatos VS "feeling", de ezt hajlandó vagyok megbocsátani :)

Az az igazság, hogy összességében szentségtörés vagy sem, nekem ez a verzió még TALÁN jobban is tetszett az eredetinél. Kétségtelen tény, hogy az 1993-as nagy elődben olyan színészek játszottak mint Richard Attenborough, Sam Neil vagy Jeff Goldblum. Az is tény, hogy gyakorlatilag forradalmasította a blockbusterek fogalmát, annyira új volt, annyira látványos, ami miatt mindig megmarad uttörőnek. Valószínűleg éppen ezek miatt nem vártam, hogy ez az új változat bármilyen szempontból a nyomába érhet. Azt azért nem merném kijelenteni hogy többet nyújt, mert nem is gondolom ezt. Valami miat mégis számomra ez az új film így egyben tudta hozni azt a szintet, amit annakidején az eredeti hozott. Ez pedig szerintem nem kis dolog.

Úgy jöttem ki én is a moziból, mint egy tíz éves gyerek. Aki az eredeti filmet szerette, nem látom akadályát annak, hogy ezt is ugyanúgy kedvelje majd. Többet kaptam annál, amit vártam.

Végül egy hatalmas eredmény:
A film hazájában a nyitónapon közel 83 millió dollár bevételt ért el, a nemzetközi piacokon pedig nagyságrendileg 130 milliót, így egy nap alatt több mint 210 millió dollárt tehetett zsebre.

Jó a film, nagyon örülök a sikerének, megérdemli!
0
2015. június 13., szombat 6:50
Természetesen :) Remélem lesz bővített változat is, mint a két Star Trek-hez :) Munka után meg még szerintem írok egy bővebb kritikát a filmről :)
0
2015. június 13., szombat 2:24
Remek hír! Köszi! :)
most posts by TM
0
2015. június 13., szombat 1:11
Ezt is megrendelted már?

http://www.soundtrack.net/album/jurassic-world/
0
2015. június 12., péntek 22:20
Köszi a linkeket. Kíváncsi vagyok erre, szerintem majd beszerzem valahonnan. :)
0
2015. június 12., péntek 19:08
Elárulok egy "titkot". Leveleztem pár hete a Panini magyar forgalmazójával, a Lapkerrel, de akkor nem tudtak semmilyen matricás albumról. A héten írtak ismét, hogy várhatóan e hónap végén itthon is megjelenik!!
0
2015. június 12., péntek 18:24
Szerintem is! Nálam még egy matricásalbum is befigyelt volna. :)
most posts by TM
0
2015. június 12., péntek 18:18
Köszi! Kár.
0
2015. június 12., péntek 17:50
Tegnap, mikor a SW karakterenciklopédiát vettem, rákérdeztem, de egyelőre híre sincs.
most posts by TM
0
2015. június 12., péntek 16:37
Tudom :( :) Az amazon angol oldalán már előrendelhető egy könyvtámaszos kiadás, el is kezdtem spórolni a 70 fontra :D
0
2015. június 12., péntek 16:18
Kb. október-novemberben esedékes a BD. Addig még kell aludni néhányat.
0
2015. június 12., péntek 16:15
Külföldön van/lesz Junior Novellazition vagy mi. Egyébként többször beköszönt Chrichton szellemisége is. Majd egy nappal később is elég jól emlékszem a filmre s egyre jobban tetszik :) Lehet nem tudok várni szerdáig s még előbb megnézem :D S már jöhetne BD-n is :D
0
2015. június 12., péntek 15:55
Nem tudjátok, hogy ennek is van/lesz-e könyvváltozata? Gondolom, ha van is, az nem Crichton-színvonalú, de azért érdekelne.
0
2015. június 12., péntek 14:54
Tegnap este nekünk is megvolt a Jurassic World és tetszett, igaz én kb nulla elvárással ültem be rá, így innen aligha lehetett csalódni. Az Indominus Rex elég király volt, mindig mikor megjelent emelkedett a para faktor, átjött a feszültség. A Raptor-gondozó témához annyit, hogy nem volt annyira gáz, mint ahogy az előzetesből arra számítani lehetett. Bővebben nem merek róla írni, mert spoiler lenne. A végső finálé, a nagy összecsapás EPIC volt. Nem gondoltam volna, hogy így lesz vége szerencsétlen Indominus-nak. Szóval mindenki irány a moziba, nézzétek!!

Ui: nem tudom a sztorit innen milyen irányba lehet tovább menni, ugyanis ezek után a parkot már biztosan nem fogják megnyitni.
0
2015. június 12., péntek 3:41
Amit Te láttál, az a második rész lehet - ennek van egy előzménye, ami pár éve nem jutott el a hazai mozikba (azt hiszem).

Két írás róla:

http://filmforum.hungarianforum.com/t12p311-niwrok-irasai

KÜLSŐ LINK
0
2015. június 12., péntek 3:33
Mostanában nem sok kedvem van írni, lusta és fáradt is vagyok hozzá. :P
Remélem nem bánjátok, hogy a tegnapelőtti moziélményem azért megosztom veletek.

Volt egyszer nagyon régen egy plakát. A Cinema City talán a Westend (vagy Alle?) mozijában láttam. Ez a Monsters - Sötét kontinens volt. Most, hogy nagyon-nagyon sokára megérkezett a magyar mozikba a film, tudtam, hogy ezt nekem látnom kell. Láttam róla egy előzetest is egyszer, de nem emlékeztem már a pontos tartalmára. Szinte infók nélkül, érdeklődve ültem be a Lurdy mozi 8-as termébe. Azt gondoltam, hogy egy jó kis inváziós sci-fi -t kapok sok-sok lövöldözéssel, szuper, de erőltetett háttérsztorival arról, hogy a csúnya idegenek miként akarják megszállni szeretett bolygónkat. (Ehhez megfelelő nacsóval és kólával fel is fegyverkeztem, hogy aztán meghagyjam a nagy részét...)  És természetesen hős (amerikai) katonákkal akik az esélytelenség homályából felemelkedve megnyerik a háborút és lealázzák a győzhetetlen szörnyeket.
Amit kaptam az nem volt a várakozásaim között. Érdekes módon jó páran elhagyták a mozitermet a vetítés során, hisz nem jó réteget célzott meg az anti-reklám kampányával a film... :)

SPOILERT tartalmaz!

A szörnyekről és a invázió miértjéről, mikéntjéről túl sokat nem tudunk meg. De hát szerintem ez így is van jól. Szerencsére nem jelenik meg egy tudós sem, se politikus aki elmagyarázná mi és miért történik.
A mozi egy kötelező ismerkedéssel indít. A kötődés kedvéért megismerünk pár fiatalt akik a bevonulás előestéjén együtt mennek szórakozni. Az egyiküknek még éppen gyermeke is születik. :) Természetesen mind a gettóból jönnek, a társadalom szemetei ők. De jó hazafiak, mennek a háborúba.
Azt gondolhatnánk, hogy egy echósszekérnyi ólommal felfegyverkezve szörnyeket fognak ölni, de nem. Érdekes módon a film nem magát az idegenekkel folytatott küzdelmet ragadja meg, hanem azt a társadalmi problémát amit az idegenekkel vívott harc a műveleti területen élő embereknek okoz.
Valahol a közel keleten járunk. A harcoló amerikai hadtestek majdnem annyit küzdenek a helyi gerillákkal mint a hordában érkező idegenekkel. Érdekes kérdést ragad meg a film, nem finoman adagolja, hanem az arcunkba tolja azt az igazi életben is aktuális morális kérdést, hogy mit keres egy idegen ország hadereje egy másik földrészen egy olyan háborúban amire senki nem kérte őket. A helyiek számolatlanul halnak és vállnak földönfutóvá az idegennek vívott harc során tanúsított közömbösség miatt. És az amerikai hadsereg válasza az, hogy katonákat küldenek a nép közé békülni, haverkodni... pff...

El is szalad a film első harmada, melyben jobban tudunk azonosulni a "megszállt" terület lakóival mint felszabadító hősökkel. Ezután megérkezik az igazi küldetés. A fertőzött területen ragadt katonákat kell kimenteni. Igazából itt lódul meg a történet, szuper tűzharcokat és komoly drámákat hozva. Továbbá meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ki az aki agresszív itt és ki az aki csak élni és élni hagyni szeretne...
A végén azért nincs hepiend... (bár kinek mi számít annak :P) nem is értem hogy akarják/akarták ezt a nagyközönségnek eladni. Manapság nem kötelező a hepiend? :)

A film után azért elmélkedtem kicsit, hogy hogy is megy ez a szörnyesdi amerikaiéknál...? :P

Monsters - Sötét kontinens 10/8
0
2015. június 11., csütörtök 21:24
"Ha ezekkel vadásztunk volna Bin Ladenre..." :D
most posts by TM
0
2015. június 11., csütörtök 21:22
Eksön! :)
most posts by TM
0
2015. június 11., csütörtök 21:14
Köszi ezt a két pozitív véleményt, nagyban meghoztátok a kedvemet. Szombaton beiktatok egy mozizást, már alig várom. :)
0
2015. június 11., csütörtök 21:12
Jurassic World

Azon gondolkoztam pár napja, mivel fogom megvédeni a filmet, de még sem teszem... Én a forgatás kezdete óta végig követtem az esemenyeket, minden apró kis darabkára ugrottam, mint egy raptor... De minden bizodalmam az aalkotók irányába... megtérült! Imádtam a filmet, újra az a tíz éves kissrác voltam, mint aki Az elveszett világot nézte a moziba (nekem az volt az első mozis JP élményem), voltaképpen én vagyok Gray vagy inkább Crowley, a geek informatikus. Az atmoszférája nagyon átjött a filmnek, mintha ott lettem volna a Nublar-szigeten, csak épp nem érinthettem meg. Persze, hatásvadász módon vagy szimplán tiszteletből többször megidézték a Jurassic Park-ot. Arra mondjuk nem számítottam, hogy rögtön a film elején elpárásodik a tekintetem... Szerencse, hogy rajtam volt a 3D szemüveg. Többet egyenlőre nem is tudnék mondani, a szereplők, a dínók és a történet is nagyon rendben volt. Alig várom, hogy visszatérjek ebbe a parkba (is). Pontszámmal meg nem is bajlódok... Welcome to Jurassic World!
0