Keresés

Moziajánló

2004. június 22., kedd 2:51
Én nem olvastam egyik HP könyvet sem (lehet, hogy a véleményem ezért nem is mérvadó), de nekem az első két film jobban tetszett, mint a harmadik, de szerintem ez nem azon múlott, hogy mennyire ragaszkodtak a könyvhöz. Annak ellenére, hogy nem olvastam a könyvet, a harmadik részben nekem is volt némi hiányérzetem. Úgy éreztem néhány kevésbé jelentős dolgot túl sokáig csavartak, a fő cselekményszál és a végkifejlet meg kissé elkapkodott volt. Egyelőre a további HP-filmeket meghagyom a célközönségnek, vagyis a rajongóknak, a könyveket viszont még lehet, hogy kézbeveszem egyszer.

Ami A gyűrűk urát illeti, a család a bizonyíték rá, hogy a könyv nélkül is működnek a filmek, én viszont utólag is jó döntésnek tartom, hogy elolvastam a könyvet a film előtt. Egyrészt kellemesebb végigolvasni ezerötszáz oldalt úgy, hogy nem tudom előre mi fog történni, másrészt azért a film is így követhetőbb, inkább képben van az ember.
0
2004. június 22., kedd 2:20
Szerintem egy filmnek önállóan kell helyt állni, a könyvtől függetlenül. Aki a könyvhöz hasonlítja, előfordulhat, hogy szívatja magát. PL. Harry 1-2. könyben és filmben szinte ugyanaz. Akkor minek kellett leforgatni? Cuaron legalább vette a fáradtságot és FILMET akart csinálni, nem pedig egy szolgai módon készített másolatot. Columbus nem volt elég tökös ahhoz, hogy egyéni filmet csináljon. Egy film viszont nem arról szól, hogy vetítés közben nézem a könyvet, vajon mit hagytak ki. A mozinet-en olvastam a Király Visszatér kritikájában, hogy nem árt a könyvet lapozgatni 2 filmnézés közt. Én mondjuk nem olvastam a könyvet, mégis jól szórakoztam a moziban. Úgyhogy ha előtte olvasod el a könyvet és aztán irány a mozi, benne van a pakliban, hogy előítéletekkel fogod megnézni. Tehát ilyenkor muszáj tárgyilagosnak lenni, mert különben elronthatja az élvezetet. A Kapj El Ha Tudsz pl. megtörtént eset alapján készült, Frank W. Abagnale benne is van a werkfilmben, a filmben viszont rendesen meg van változtatva pár dolog. Viszont nélkülük nem működött volna a film. Vagy ajánlom az egyik legzseniálisabb adaptációt, a Fight Club-ot, ahol a könyben ugyanaz van, mint a filmben, de a párbeszédek és a szituációk jól fel vannak cserélve. Mintha csak találomra böktek a lapokra és úgy forgatták volna le. :)
0
2004. június 22., kedd 1:39
De ha olvastad volna a Potter könyveket rájöhettél volna, hogy elég sok lényeges részt kivágtak. Tehát a maradékban a csonkított lényeg van benne.

0
2004. június 22., kedd 0:40
nem értem. a lotr a lényegről szólt. nem volt benne bombaldil toma, nem volt benne a megye megtisztítása. csupán azért volt hosszabb, mert az a sztori sokkal egyetemesebb.
0
2004. június 22., kedd 0:15
Ja, értelek :) Ha a GYU-ról van szó, akkor nem baj ha nem CSAK a lényegről szól a film, és van benne pár tucat fölösleges jelenet, ha viszont bármi más filmről akkor már lehet ilyeneken kötözködni?
0
2004. június 21., hétfő 22:41
a két film ég és föld. mintha összevetnéd a pokémont a chihiróval...
0
2004. június 21., hétfő 22:33
De jó hogy ezt leírtad, akkor mondd már meg hogy mit eszel a Gyűrűk Urán! ;)

Szerintem a Király Visszatér esetében is örült volna pár millió ember ha a nagy ölelkezős jelenetet (meg még jópár másikat) nem kell végigSZENVEDNIE...
0
2004. június 21., hétfő 15:08
pont az volt benne a legjobb, hogy a lényegtelen mellébeszélést végre kihagyták. egy regény lehet ágas-bogas, zsákutcákkal teli, de egy film törekedjen a lényegre a maga kis 2 és fél órás játékideje alatt. "it's all about storytelling."
0
2004. június 21., hétfő 15:01
Mai nap megnéztem a Harry Potter mindhárom részét egymás után.Sajnos 3.nagyon kilóg a sorból.Nem is a horrorisztikus szemléletmóddal van a baj,hanem,hogy 40 percnyi +anyagot kivágtak(tanórák,stb.) és az egész film csak a lényegről szólt,nem volt hozzá körítés.A legnagyobb hiba pedig a helyszínek megváltoztatása:Hagrid háza pl. az 1-2-ben a tiltott rengeteg kezdeténél volt,sík terepen,míg a háromban a hegyre volt ráépítve.Meg az sem volt világos, a háromban hogy került egy nagy ingaóra a kapuhoz,mert eddig az sem volt ott.
0
2004. június 21., hétfő 0:32

The Butterfly Effect – 2004 – USA

A múlt megváltoztatása mindig nem várt események sorát indítja el. Ezt tanították nekünk az eddigi időutazós filmek. Evan-t igazából nem érdekli a dolog. Egy cél vezérli: szeretné megmenteni a kedvesét és boldogan leélni vele az életét. Igenám, de akárhányszor a múltba avatkozik, egy nem várt fordulat gyökeresen megváltoztatja a jövőt és hősünk kezdheti elölről az egészet. Eric Bress (a Végső állomás 2 forgatókönyvírója) és a J. Mackye Gruber meglepően jó filmet hozott össze. Ugyan az ötlet nem túl eredeti, de a tálalás mindenképpen az. Már elején mikor még a főhősök gyermekkorába pillantunk, már akkor igen durvára veszik a figurát és ez végigkíséri az egész filmet. Van egy remek hangulata a műnek, ami néha-néha megbicsaklik, de java részben érezhető. Amit mindenképpen kímélnék az a film vége. A rendezői változat vége. Ez ugyanis más mint a moziverzióé és egyértelműen jobb, megrázóbb és sokkolóbb. Többen panaszkodtak a főszereplő miatt. Igaz, hogy Mr. Kutcher nem egy világbajnok színész, de ebben filmben szerintem semmi baj vele, tökéletesen hozzá azt a figurát amit ez a szerep megkíván tőle.

90%
0
2004. június 20., vasárnap 22:57
hp3

az ösztöneim ritkán csalnak meg, s mikor az egyik első tízerben megláttam azokat az ajtólapra kulcsolódó csontos ujjakat, kapásból éreztem, hogy ez vmi más lesz. az első két rész csendes unalomban döcögött egyik látványeffektustól a másikig, grandiózus mozik voltak, az biztos, csakhogy olyan mesét szövögettek, ami teljességgel hidegen hagyott. úgy tűnik, rowlingnak két együgyü könyv kellett ahhoz, hogy végre vmi érdekeset írjon, s közkedvelt (rém)mesék ötvözésébe némi színt is vigyen. alfonso cuaronnak hála filmvásznon ez a szín rendkívül sötét - a poltergeist óta nem pipáltam hasonlóan intenzív gyerekhorrort. steve kloves szkriptje végre picit elrugaszkodott a szolgai adaptációtól: a film forgatókönyve feszes, érdekfeszítő és néhol meglepően morbid, bár a célcsoportra való tekintettel kellőkép banális. a jellemek nem sokat fejlődtek, maximum az őket játszó színészek nőttek meg kissé. el sem tudom már képzelni a hp4-et szex... izé lamúr nélkül. :] summa summarum: az azkabáni fogyol jobb, mint az első két hápé mozi együttvéve. 1o/8.5
0
2004. június 20., vasárnap 14:53

Bridge too far - 1977 - USA,UK

Richard Attenborough mielőtt elkezdte volna építeni a Jurassic Parkot, a 70-es évek második felében forgatott egy filmtörténeti klasszikust mely a II. világháború Market Garden hadműveletét dolgozza fel. Montgomery tábornok által felállított műveletben 35.000 szövetséges ejtőernyőst dobtak le Hollandiában mintegy 100 km-rel a német vonalak mögött. Feladatuk a Rajnán átívelő hidak védelme, mert onnan már csak pár lépés Németország. A színészóriásokat (Gene Hackman, Michael Cane, James Caan, Sean Connery, Elliot Gould, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Robert Redford, Maximilian Schell, Liv Ullmann) felvonultató mű, habár közel 3 órás, cseppet sem unalmas és méltán foglalja el helyét a háborús filmek pantheonjában. A csatajelenetek megkomponálása mesteri, némelyik köröket ver a joval később és fejlettebb technikával készült Ryan közlegény megmentésére. Tetszett, hogy minden nemzetiség a saját nyelvén beszél (halálom ha a német tisztek tört angolsággal társalognak), tetszett, hogy jellemrajzok mélyen kidolgozottak, és szinte könnyezik az ember egy-egy haláleset láttán.
A film tökéletesen hozza a Patton, a The Longest Day, a Tora!Tora!Tora! által felálított minőséget.

100%
0
2004. június 20., vasárnap 3:27
Terminal Invasion - 2002 (TV) - USA

"D" kategóriás ultra low budget sci-fi horror TV film, Bruce Campbel-lel a főszerepben, a Péntek 13 rendezőjétől. Minden egybevág, azonnal meg kell az ilyet nézni! :)
Sajnos a film nem éri el az "ez-már-olyan-szar-hogy-az-már-jó" határt, hanem megmarad a szar kategóriában. Idétlen történet, pocsék "színészek", nevetséges bakik és párbeszédek. Ha producer lennék $5-t nem adnék egy ilyen "filmre".

0%
0
2004. június 19., szombat 16:39
Gyerekek!Most esett le a legnagyobb gáz a Trójában.Brad Pitt halálakor a Csillagkapu zenéje megy,egyszerűen teljesen ugyan az.Ez azért gáz.
0
2004. június 15., kedd 14:30
Na végre egy normális értékelés te legalább tudod mi rontja le a filmet én is pont ezeket hiányoltam a filmből.
0
2004. június 15., kedd 14:13
Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, 2004, forgalmazza: InterCom)

Látatlanban úgy gondoltam, hogy Alfonso Cuarón jó választás volt az újabb Potter-kalandhoz, utólag már belátom, hogy tévedtem. Kétségkívül a legegyedibb rendezése ennek a résznek van, de a regény jelentős rövidítése szerintem nagyon lerontja a filmről alkotható képet. Harry 10 perc után már az iskolában van, és pont az elejéről hiányoznak azok a hangulatnövelő elemek, amik a Columbus által rendezett részekben benne voltak. Tanítási órákkal is alig-alig találkozhatunk, és jó sok szereplő vészesen kevés időt kapott osztályrészéül. Jó negyven percnyi anyag hiányzik nekem ahhoz, hogy jó film lehessen az Azkabani fogoly.

5/10
0
2004. június 15., kedd 14:08
A zseton és a beton (Marfa Si Banii, 2001, forgalmazza: Klorofilm)

Nem lehet mondani, hogy el lennénk kényeztetve román filmekkel, tudtommal hosszú évek óta ez az első, ami befutott a magyar mozikba. Cristi Puiu első rendezése (azóta volt már kettő újabb) nem sikerült rosszul, a road movie szigorúan vett keretein belül mozog. Sajnos a figyelmet nem nagyon képes mindig ébren tartani, ehhez jobb forgatókönyvre lett volna szükség. Azonban a helyenként jó poénok és az ügyes rendezés mindenképpen nézhetővé teszik a román alkotást.

5/10
0
2004. június 15., kedd 14:04
Wilbur öngyilkos akar lenni (Wilbur Wants To Kill Himself, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Lone Scherfig, az Olasz nyelv kezdőknek rendezője újabb filmmel állt elő, és szerencsére hanyagolta a Dogmát, ami amúgy is csak egy nagy marketingfogás. A Wilbur egyébként egy újabb halálfilm, szinte ugyanarról szól, mint a Barbárok a kapu előtt annyi különbséggel, hogy nincs benne politikai színezet, viszont sokkal árnyaltabbak a karakterek és kidolgozottabb a történet. A filmnek egy nagy hibája van, mégpedig az, amikor is a film címe értelmét veszti annak következtében, hogy a főhős, Wilbur mellékszereplővé degradálódik, és testvére betegsége kerül középpontba. Érzésem szerint meg lehetett volna oldani máshogy is, de Scherfig biztos így gondolta helyesnek.

6/10
0
2004. június 15., kedd 13:16
Természetesen bekövetkezhet, de az, hogy 100e év múlva mi lesz, az engem nem érdekel. Hiszen, hol leszek én már akkor?! Sőt, azt még az unokáim unokái sem fogják látni. 50 év alatt rengeteget fejlődhet a tudomány, lehetséges, hogy akkor már nem is lesz szükség olajra. De lehet, hogy azt sem fogom már látni. Ki tudja?!
0
2004. június 15., kedd 13:02
középtájon volt egy kis megtorpanás, ugyanis nem sokat értettem a Lupin-Sirius-Snape hármas nagyjelenetéből (az egész egy jól megkutyult szappanoperára emlékeztetett), de a film ettől függetlenül nagyon kellemes meglepetés volt. Sötét, de ugyanakkor kellően humoros, néhol picit túldramatizált, de ezt is olyan bájosan teszi, hogy simán elnézzük neki. Érdekes, hogy sokakkal ellentétben nem éreztem jobbnak a második résznél - szerintem kábé ugyanazt nyújtja látványban, hangulatban, rendezésben. Ez persze nem kritika, mert a pontozás még így is: 10/9, 10/10, 10/10.
0
2004. június 15., kedd 12:50
Persze nem kell komolyan venni,mert az gész kb úgy 100000 év múlva következne be,de kb 50 év múlva kifogy az olaj,stb. és akkor marad a nap,szél,és vízenergia.De ettől függetlenül ne mond már nekem,hogy a környezetszennyezés nem káros,az ózonlyuk miatt keletkező börrákos betegek csak egy pl.,miért nem kell játszani a természettel.Szerintem Emmerich sem azt akarta mondani,hogy jön a jégkorszak gyerekek,hanem azt,hogy a természettel nem jó dolog ujjat húzni.
0
2004. június 15., kedd 11:18
Akit esetleg érdekel:

Örökmozgó
Az idő urai (magyar-francia rajz sci-fi, 85 perc) 19-én du. 4 (Kísérőfilm: Ecotopia).
0
2004. június 15., kedd 11:07
Harry Potter és az azkabani fogoly

Tényleg sötétebb mint az első két rész, folyton esik az eső és valamiért minden éjszaka történik, vagy legjobb esetben is félhomályban. Ettől igazán félelmetes nem lett, csak baromi lehangoló, ráadásul az első rész magával ragadó báját, humorát szinte teljesen elvesztette. A történet tetszett, bár kissé hosszúnak éreztem, a két főszereplőn kívül pedign szinte mindenki csak statiszta volt. Az első rész eddig messze a legjobb.
0
2004. június 15., kedd 10:49
Miért kapna észbe a kormány. Figyelj nézz körül a világban, az emberek a saját egyészségükre sem figyelnek hisz rá van írva a cigire hogy pusztulás a vége mégsem teszik le. Gondolod akkor érdekli őket, hogy mi lesz a környezettel. Az éppeb aktuális kormány(nem vagyok semmilyen párti) meg el van azzal foglalva, hogy tömje a zsebét. Senkit nem érdekel a környezetszennyezés. De nézd meg a Green Peace-t tiltakoznak az olaj kitermelés ellen a tengereken és mivel mennek oda motorcsónakkak ami persze benzinnel megy ja és sárga műanyag esőkabát van rajtuk ami persze szintén olajszármazék. Tehát senki nem figyel arra hol árt a természetnek. Mi max annyiban befolyásolhatjuk az egészet hogy nem szemetelünk. De azért melletted vagyok mert ez így nem mehet tovább....
0
2004. június 15., kedd 8:52
"A Holnapután-t nem kell komolyan venni."

ebben te biztos vagy? szerinted az egész csak fikció?
0