Keresés

Moziajánló

2004. június 13., vasárnap 18:02
Nem tudja valaki hogy a The Butterfly Effect fog menni a honi mozikban valamikor, vagy esetleg DVD-n kijön??
0
2004. június 13., vasárnap 17:40
jian gui 2. - the eye 2.

az első rész sem csattogott az eredetiségtől, így a folytatástól is csak annyit vártam, hogy rám ijesszen. ám sehogy se sikerült elszakadnom a gondolattól, hogy ezek a szellemek nem is gonoszak, csak rossz a marketingjük, így aztán a sorozatosan fel-feltünedező kísértetek inkább csak érdekesek voltak, mint sem félelmetesek. ennyit erről: para híján elmerülhettem a szépséges shu qi látványában, továbbá az öles melodráma és a butuska-buddhista magyarázat okozta trauma feldolgozásában. a folytatás is szépen fényképezett, s úgy tűnik, a pang tesók megszállottan vonzódnak a liftekhez és magasból ugráló öngyilkos-jelöltekhez. ja, és van lassú mozgású, hosszú hajú vizi szellemlány is.

1o/5
0
2004. június 13., vasárnap 16:54
An American Werewolf in London, Silver Bullet, Dog Soldiers, Underworld, Van Helsingben a végén a fekete farkas.
0
2004. június 13., vasárnap 16:52

Dawn of the Dead - 2004 - USA

"When there's no more room in hell, the dead will walk the earth"

A zombik - a vérfarkas és a vámpírok mellett - a legnépszerűbb horrorfigurák. Olyan élőhalottak akik emberhúst esznek és csak fejlövéssel intézhetők el. Egyik legjelentősebb filmes szereplésük talán az 1968-as Night of the Living Dead, mely le is fekteti a mítosz szabályait. Az élőhalottak lassan mozognak, beszélni, értelmes jelet adni képtelenek, hordába verődve vadásznak, kezükkel, fogaikkal tépik szét áldozataikat. Csak a fejlövés hatásos ellenük. Gorge A. Romero klasszikusa két folytatást is megért, egyet 1978-ban Dawn of the Dead, egyet pedig 1985-ben Day of the Dead címmel. Mára mindkét folytatást kult státuszt könyvelhet el magának, és a Dead trilógiát tartják a valaha készült legjobb zombifilmeknek. (Igazságtalan lennék, ha nem említeném meg Lucio Fulci Zombie Flesh Eaters (Zombi 2) vagy a City of Living Dead című filmjeit, hiszen az olasz mester ezekkel legalább akkora rajongótábort teremtett)
1990-ben Tom Savini a híres maszk és trükkmester elkészítette a Night of the Living Dead újráját, immár színesben. Nem mondhatni, hogy Tom pontról-pontra másolta volna a Mester eredetijét, azonban nem sok különbség volt a kettő között. Véleményem szerint egy remake akkor jó, ha újít, de ugyanakkor megőrzi az eredeti esszenciáját és főt hajt a másolt film előtt.
Ez Zack Snyder-nek és csapatának sikerült. Ugyan áthágtak bizonyos szabályokat (futnak a zombik, nagyon hamar átváltoznak a megharapott emberek), nem dolgozták ki megfelelően a karaktereket, a drámai részeket elnagyolták és persze kihagyták Romero társadalomkritikáját is a filmből, mégis összehoztak egy izgalmas, pörgős méltó újrát. A mozi meglepően véres, mutat szinte mindent, a fényképezés gyönyörű és meglepően feszült hangulatot kölcsönöz a filmnek. Tyler Bates zenéje csendben meghúzodik háttérben, kellemesen festi alá a mozit.

85%

(Jó hír a rajongóknak, hogy befejezték a forgatását a Day of the Dead: Contagium című filmnek, melyről itt találtok bővebb infót. A film a Day of the Dead-nek egyszerre lesz az előzménye és a folytatása is. Meglátjuk)
0
2004. június 13., vasárnap 15:33
Szerintem még így is a Harry Potter 3-ban volt a legjobb - ahhoz képest, hogy csupán egy gyerekfilmben látható. :-)
Amúgy meg sok ilyet nem ismerek, és mindössze hármat láttam.
0
2004. június 13., vasárnap 15:24
Ok. Mondj egy filmet, amiben szerinted király volt a farkasember!
0
2004. június 13., vasárnap 14:05
Nálam  a lefaragásnál csak az volt a gáz,hogy az 1-2 volt kb 200-300 oldalas és 150 perc a film,a 3 meg 430 oldalas,és 120 perces,csak kiváncs vagyok a tűz serlege a 700 oldalával mien hosszú lesz,talán 60 perc?
0
2004. június 13., vasárnap 13:41
A Van Helsingben szerintem szánalmas volt a vérfarkas kinézete (csak úgy, mint a többi lényé). Az Underworldben egy fokkal jobb volt, igen, de ott meg technikailag volt bénán kivitelezve.
0
2004. június 13., vasárnap 13:04
Nem tom, én kifejezetten örültem, hogy máshogy néz ki a vervolf, mint Van Helsingben. Ott egyenesen elaléltam a gyönyörtől, hogy végre egy brutál király farkasember, nem egy gagyesz Nicholson-féle wolf man a 40-es évekből. Szvsz a Potter-féle verzió is rohadt jó, csak másképp. Mindegy, nekem teccett. Ja, Underworldéké is jó volt...
0
2004. június 13., vasárnap 9:40
"Látod mivel te nem gyerek vagy ezért nem értheted, de ez elsősorban nekik készült."

de mégis vissza tudok menni gyermekbe.

"mit vársz egy gyerek könyvtől barokk körmondatokat?"

aha, igen, a gyerekkönyvnek nézzük már el, hogy egy kalap szar. :) nem a minőség számít (?), de akkor mi?
0
2004. június 13., vasárnap 3:58

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - 2004 - USA

A Harry Potter filmek mennyisége egyenes arányban áll minőségük romlásával. Míg az első rész egy bájos mese volt, addig a második egy eröltetett folytatás, a harmadikra még nem találtam meg a megfelelő kifejezést. A sztori sekélyes és zagyva, a trükkök (főleg a vérfarkas) borzalmasak, a karakterek teljesen érdektelenek. Felőlem fel is dobhatták volna a talpukat.
Ez a film is elveszik a folytatásokban...egyedül az első részt érdemes megnézni.

35%
0
2004. június 12., szombat 22:49
ok megértem ha nem másolta szóról szóra a könyvet mert az szinte lehetetlen de azt ne mond már hogy kifejezetten kérésre költözött a helyszín.
Gondolj már bele ha ez egy másik filmmel történik akkor mivan pl: Gyűrűk Ura - Gyűrű Szövetsége Mordor hegyekben van - Két Torony Mordor Erdőben van
Na ehhez mit szóltál volna?
Kb ilyen szinten rendezte át ez nagyon tehetséges úr a film díszletét.
A film magában OK azt nem tagadom de a könyvvel és az előzőkkel össze vetve már koránstem tökéletes.
0
2004. június 12., szombat 22:46
"de akkor mit esznek rajta a gyerekek?!"

Látod mivel te nem gyerek vagy ezért nem értheted, de ez elsősorban nekik készült.

"pérbeszédei néha kifejezetten gyengék"
mit vársz egy gyerek könyvtől barokk körmondatokat?
0
2004. június 12., szombat 21:03
Nem is nyilatkoztam a HP3-ról. Cuaron pedig ugyanúgy folyamatosan egyeztetett Rowlingsal, mint Columbus. Rowlings pedig kifejezetten kérte őt, hogy a film ne másolja le szórol-szóra a könyvet.
0
2004. június 12., szombat 20:57
nekem most az az érzésem, hogy ez a hp nézhető, sőt, talán jó film lesz. az, hogy kihagynak belőle unalmas üresjáratokat, csak a film javát szolgálja. meg egyébként is, rowling asszony nem egy nagy író.  a íráskészsége dörmögő dömötörös szinten van, a pérbeszédei néha kifejezetten gyengék, feszültségteremtésben meg egy nagy nulla. úristen! akkor lehet, hogy mégis szar film lesz? de akkor mit esznek rajta a gyerekek?!
0
2004. június 12., szombat 19:45
Egy közel 430 oldalas könyvet még jó hogy nem filmesitenek meg szóról szóra...
0
2004. június 12., szombat 19:14
Én úgy nem nyilatkoznék egy filmről, hogy nem láttam és még az alapjául szolgáló könyveket sem olvastam. Még jó hogy hasonlít az első két film egymásra mert a könyveket egy ember írta. Akár mennyire is übercsászár egy rendező az alap nem lehet más mint a könyv. Egyébként, hogy kíváncsiságodat kielégítsem a 3. könyvet is elég rendesen lefaragta ez az új rendező.
0
2004. június 12., szombat 16:26
Én még nem láttam a HP3-at, és a könyveket sem olvastam, de azt gondolom, hogy mozis szempontból igenis jót tesz a változatosság. Nekem a második részről éppen az volt a benyomásom, hogy semmi újat nem hozott az első részhez képest, a helyszínek ugyanazok, a történet eléggé hasonló, csak a mellékszereplők változnak, stb...
A gyűrűk uránál kicsit más a helyzet, mert az egy történet és ott folyton változik a helyszín, sok szereplő van. A HP-nél gyakorlatilag kétszer csinálták meg ugyanazt, csak más gegekkel. Akik ismerik a könyvet, azoktól hallani, hogy az első két rész tulajdonképpen csak elvett a könyvből, de hozzá nem sokat tett. Egyébként nincs bajom a HP-rel, kíváncsi vagyok a harmadik rész milyen lett.
0
2004. június 12., szombat 16:09
Mindenki? Én nem vártam se ilyet, se olyat. Egy jó filmet akartam nézni és azt megkaptam végre.
0
2004. június 12., szombat 15:20
Ja igen,Lupin farkassá alakulása az nagyon gáz volt,mindenki egy kigyúrt Van Helsinges farkast várt volna,erre megjelent egy gizda,gollam szerű figura.
0
2004. június 12., szombat 14:26
Üdv!

Tegnap láttam HP3-at! Lehet, hogy eretnekség, de egyik könyvet sem olvastam, de a filmek nagyon-nagyon teccenek. A helyszínek változása tényleg érdekes, de mozis szemmel én elsiklottam felette. Vki azt mondta nekem a megnézés előtt, ha nem olvastam, nem fogom érteni, és egy csomó minden kimaradt a könyvhöz képest. Ld Gyűrűk ura. Mindegy, a véleményemen semmi nem változtat: kimaradt dógok ide, lecserélt direktor oda, kib. király film volt!!! 100%-ot nagyon kevés filmnek adnék ezért 10/9.

Kedvenc jelenet Potter repülése a hypogriffel (jól írom?) és Lupin prof. metamorfózisa + küzdelem Zordóval (és ezt?).

Utóbbi időben látott filmek (úgy, ahogy emlékszem rájuk és hogy nem olvastam vissza az előző hozzászólásomat, ezért lehet, hogy eltérek magamtól):

Trója-HP3  10/9
Van Helsing 10/7.5   :)
Holnapután 10/5.5   (fél ponttal több a trükkök miatt) :((
0
2004. június 12., szombat 13:18
Vagy csak Columbustól eltérően nem egy iparos....
0
2004. június 12., szombat 13:15
Hát de legalább a star Warson követték Lucas fonalát,meg azért értekeztek vele,hogy ezt-azt hogy csinálják meg,de itt mintha egy mondatot nem váltott volna Columbussal.
0
2004. június 12., szombat 12:39
A filmsorozatoknál pedig előfordul a rendező-csere. Ott van pl. a régi Star Wars trilógia vagy az Alien Saga. Nem tudom miért kell ezen ennyire meglepődni...
0
2004. június 12., szombat 12:33
Harry Potter és az Azkaban Foglya

Hát ennek a filmnek sem sikerült visszaadni a könyv hangulatát,de lássuk be,az bármelyik filmnél lehetetlen.Ha csak  a Stroy-t nézzük,akkor szerintme jó volt a film,a könyvhöz képest rohadt sok dolgot kihagytak,de ehhez már hozzászoktam.Ami negatívuma a film, az a rendezőcsere.Lehet,hogy Cueron filmje jobb hangulatú volt,de könyörgöm,hogy lehet rendezőt cserélni?!Pesze,hogy más  helyszín,minden más,mert ő máshogy látja az egészet,és ez idáig ok,de a nézőnek ez erősen feltűnik.Ha már elkezdte Columbus,akkor csinálta is volna végig,akármilyen szar lett volna,de legalább azonos helyszínek,gondolkodásmód,stb.Ez így teljesen röhejes,hogy mindegyiket más fogja rendezni,a 4-et is Mike Newell rendezi.Ráadásúl állítólag az 5-től ki akarják vágni Radclifféket,ami aztán megint jó ötlet lenne.Ez olyan,mintha ha a Gyűrűk Ura mindhárom részét mindig valaki más rendezte volna,és Peter Jackson mondjuk csak az elsőt.Meg az a baj,hogy már teljesen kifogytak az angol színészekből,mert persze az irónő csak angolokat hajlandó a filmben látni,és már olyanokat is szerepeltetnek,akik egyáltalán nem hasonlítanak a könyvben lévő karakterhez,csak angol legyen.Hát ez megint csak a film rovására megy.Végezetül a film értékelésénél elvonatkoztatok a Könyvtől,az első két résztől,a színészektől,stb,és így adnék a filmnek egy 10/8-at.
0