Keresés

Moziajánló

2004. június 8., kedd 11:36
Barbárok a kapu előtt (Les Invasions Barbares, 2003, forgalmazza: SPI)

Denys Arcand "sokdíjas" filmje is csak elért hozzánk. És korántsem olyan jó, mint amennyi elismerést kapott. A felesleges művészieskedés, a cím többértelműsége, a kedves humor és a nagyszerű dialógusok valahogy nem illenek össze. A 2001. szeptember 11-e miatti filmekben történő "elemezgetésekből" pedig már elegem van. Összességégben azonban egy korrekt tragikomédia, ami túl sokat akart markolni, ám az egyszerűség ezúttal jóval több lett volna.

6/10
0
2004. június 8., kedd 11:32
Kőtutaj (La Balsa De Piedra, 2002, forgalmazza: Mokép)

Íme, az európai katasztrófafilm! Sajnos azonban nemcsak műfaját tekintve katasztrófa... George Sluizer, aki a nagyszerű Nyomtalanult és a gagyi remake-et, a Nyom nélkült is rendezte, nagy fába vágta a fejszéjét, José Saramago regénye ugyanis (szerintem) borzalmasan idióta. Amatőr rendezésekből idén is kijutott már nekünk, és ez is beáll a sorba. Az még hagyján, hogy Sluizer abszurdabbnál is abszurdabb módon próbálta adatptálni a regényt, de hogy még fokozatosan, a film vége felé haladva csökkentse is az érdeklődést, ahhoz már nagy bravúr kellett. A végkonklúzió, akárcsak az irodalmi műben stílszerűen katasztrófálisan együgyű, a nevetés garantált, pedig nyilván nem paródiának szánták.

1/10
0
2004. június 7., hétfő 2:34
A befejezése elegáns volt.
0
2004. június 7., hétfő 2:26
KILL BILL 2.

Befejezték. Ennyit tudok rá mondani. Az egy másik kérdés, hogy hogyan is fejezték be?!
0
2004. június 7., hétfő 1:53
Holnapután   R.: a sváb Spielberg

10/4

Pár spoiler lesz benne...

A pozitívumok :

- Ian Holm nagyszerű színész
  - a skót részek jók voltak (főleg az utolsó volt szép)
  - Jake Gyllenhaal szerintem roppant karizmatikus színész, uralta az egész filmet
  - a trükkök jók (nekem a farkasokkal sem volt különösebb bajom, bár nem volt tökéletes)
  - szerintem irónikus, hogy Emmerich az, aki folyton lerombolja New York-ot, miközben folyton Amerika-b%#inak nevezik, itt ráadásul hangsúlyozza is, hogy Amerikának annyi, szóval nem értem ezt a sok "túlamerikanizált" kritikát. Hozzá kell tegyem, a film amerikai, ők foglalkozzanak a saját bajukkal, mi magyarok foglalkozzunk a gödörben lévő filmiparunkról.
    ingyen néztem. :)

Na de itt jön a (hosszabb) negatív dolog :

- túl sok a mellékrizsa benne. Pl.: a bevezetőben ellőnek egy csomó olyan infót, aminek a sztorihoz alapból semmi köze, de persze tudjuk, hogy még hasznos infó lesz (a mammutok hirtelen fagytak meg, stb...)
  - Jake nőjének sebe elindított egy olyan láncreakciót, aminek a jégkorszakhoz semmi köze, legkevésbé nem a farkasokhoz, meg a fagy előli meneküléshez. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a cselekmény megakadt a forgatókönyvírás során, Emmerich erre kitalált egy farkasszökést, hogy izgibb legyen a dolog. Persze mások inkább valami eredetibbet találnak ki...
  - Dennis Quaid-et le lehetett volna cserélni bárkire, a film első felében csak melózik, a második felében meg bemúmiázva mászik a hóviharban, felismerhetetlenül. Így nehéz beleélni magamat egy olyan szituba, hogy ő most a fiát készül megmenteni. Főleg, hogy nem nagyon mutatja, micsoda kínkeserves módon jut el New Yorkba. Neki ez csak pár nap séta, a két kollégájának azért nem olyan könnyű...
  - Az alelnök hiteles lenne, ha nem lenne ennyire a két véglet embere. Az utolsó mondataival szájbarágást tanusít, ami Európában felér egy halálos ítélettel a film felett.
  - Ez kukacoskodás, de az utolsó mexikói jelenetek HD-kamerával lettek felvéve.
  - A zene jellegtelen volt, pár hangjegytől eltekintve.
  - Ueli Steiger jó operatőr, de a rendező ötlettelensége agyoncsapja a filmet, mert...
  - bizony, bizony, magát másolja. Hihetetlen, hogy ennyi New York-mentes év alatt ennyit tudott csak kihozni magából. Az a skóciai uccsó jelenet szép és visszafogott, ennyiben ki is merül az érdeme. A "meglepődések", a menekülések mind visszaköszönnek régebbi filmjeiből. A beállítások úgyszintén. A poénjai nem sokat fejlődtek, az érzelgései most is hamisak. Csakhogy az előző filmjeiben nem kellett komolyan venni, itt viszont igen.
  - sokan pénzt adnak ki erre, mikor a Kilenc Királynő megbukott a mozikban
0
2004. június 5., szombat 23:01
Na, tegnap volt "szerencsém" megnézni a Holnaputánt. Látványban nincs hiány, az tény. Mondjuk, a realitáshoz nincs túl sok köze a filmnek. Viszont, ha ettől eltekintünk, akkor arra a 120 percre megfelelő kikapcsolódást tud nyújtani. Bár, többször nem nézném meg, az is biztos!
0
2004. június 5., szombat 22:02
Milyen szó az az "adtol"?
0
2004. június 5., szombat 20:12
Tenebre:

szeirntem 100% függetlnűl adtol hogy nekem is van pár homályos rész (de sztem mindenkien) bene. De ez a film már művészet. Egyfajta film az őrületről. A színészek meg szerintem nagyon jók (John Saxon, Giuliano Gemma, Anthony Franciosa). A zene csodás. a Rendezés felűlmúlhatatlan.
0
2004. június 5., szombat 19:57
Bocs...
0
2004. június 5., szombat 19:50
öreg, állítsd már le magad. meg fogod kapni. ez különben sem az ideális hely ennek a megbeszélére.
0
2004. június 5., szombat 17:50
Úgy értetted akkor, hogy 4-5 nap???
0
2004. június 5., szombat 16:47
megnéztem az U-571 új kiadását (nem különbözik a régitől) és a minőségét tekintve szinte tesztlemezzel van dolgunk. a film egy közepes iparosmunka, amiért mégis ajánlom az a hangja. dts-ben igazi csemege :)
0
2004. június 2., szerda 1:50
:)
0
2004. június 2., szerda 1:46
1-2 nap
0
2004. június 2., szerda 1:10
Sutter!

Én tényleg nem akarok bunkó lenni, de mikor lesz végre FINAL COUNTDOWN?
0
2004. június 2., szerda 0:30

Jeux d'enfants (Szeress, ha mersz) - 2003 - France

Egy picit Romeo és Júlia, egy picit Amélie és egy picit önmaga, de működik. Yann Samuell elsőfilmes rendező elénkvarázsol 2 fiatal gyereket akik menekülve az otthon prblémái, a családi gondok, a halál, a gonoszság elől létrehoznak egy játékot. Akinél a varázsdoboz van, az kérhet a másiktól bármit. Poénnak indul, azonban felnőttként már véres valóság lesz belőle. Valóség amely vastag falak mögött tartja zárva érzelmeiket, valóság melynek karmaiből nem tudnak szabadulni, valóság amely elhozza számukra az elkerülhetetlen végzetet.
Nagyon szép film.

80%

Tenebre - 1982 - Italy

Lassan, öregurasan kezd Argento, mint általában, de nem ragad le, hanem ahogy telik az idő úgy lesz egyre feszültebb, izgalmasabb és véresebb a film. A Mester kölcsönveszi Sir Arthur Conan Doyle híres mondását: "Ha kizártad a lehetetlent, ami marad, bármennyire valószínűtlen is, az az igazság". Tartja is magát ehhez, mert a film vége nem sok magyarázattal szolgál, és - bár lehet, hogy csak nekem nem jött le - maradt pár foltos rész is. Mindenesetre a fényképezés szokás szerint tanítanivaló, a zene hozza Goblini formáját, a színészek meg olyanok amilyenek. Itt nem ez a lényeg.

80%
0
2004. június 1., kedd 11:28
Csak néhány dologra válaszolok, Tyler:
2. ezért is írtam, hogy "majd".
3. pff :-)
5. egy fenét nem, 2-3x-or megemlítették Európa (meg Mexico) nevét, azt kész.
6. ez mind szép és jó, de a te kutyád (mint az enyém) kb. 4-ed akkora, mint azok az állatok, és azon az hajón sem olyanok a lépcsők, mint arrafelé van nálatok. Mellesleg láttam én már kutyákat borulni lépcsőn, sajnos... :/
7. és visszamennél mondjuk egy ismeretlen ember táskáért is egy ekkora viharban? gondolom akkor éppenséggel nem blokkolnál le, végülis a táska az baromi fontos. :D

Kb. ennyi...
0
2004. június 1., kedd 11:25
Az örökség (Arven, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Per Fly társadalmi rétegeket bemutató trilógiájának középső darabja nagyon-nagyon sekélyesre sikerült. A milliomos cégtulajdonosok életét bemutatni szándékozó alkotás bántóan együgyű. Sehol egy konfliktus, szigorúan a főszereplő (az amúgy nagyszerű Ulrich Thomsen) szemszögéből látunk szinte mindent, pedig azért néhol jó lenne látni a "megsebzett" másik oldalt is. Egy dolog miatt mégsem tragikusan rossz a film, és ez pedig a befejezése: ilyen keserű drámai hatást kevés rendezőnek sikerül elérnie mindössze két-három jelenettel, nagy kár, hogy a film nem nő föl hozzá.

3/10
0
2004. június 1., kedd 11:21
Holnapután (The Day After Tomorrow, 2004, forgalmazza: InterCom)

Roland Emmerich legkomolyabb filmje, ám sajnos nem a legszórakoztatóbb. Ez a kettősség jellemzi végig a Holnaputánt, mert míg a hibátlan látvány (persze a digitális farkasokat kivéve) vonalán nagyszerűen fel van építve a történet, addig a dialógusok borzalmasan gyatrák. Szerencsére azonban Emmerich jórészt kikerülte az eddigi katasztrófafilmek "bemutatunk sok szereplőt, aztán rajtuk keresztül ábrázoljuk a tragédiát"-kliséjét, és tényleg inkább a természet újjászületése és az emberiség hanyatlására helyezi a hangsúlyt.

A szinkron mellett azonban nem mennék el szó nélkül. Ilyen gyatra szinkronja "nagy" filmnek még nem volt moziban. Aki Ian Holmnak Végvári Tamást szrződtette, azt el lehetne küldeni a leszakadt jégtáblára. Pataricza Eszter (ha jól tudom, ő fordította a szöveget) magyar szinkronja a legtöbb helyen nevetséges, néhol már fülsértően gagyi. Legalább olvasta volna föl magának hangosan, miket is írt. Szégyen!

5/10
0
2004. június 1., kedd 11:14
Valóban Austin mellett, Mexico-ban volt...
Aki látta filmet: más is úgy érzi nem véletlen?? :)
0
2004. június 1., kedd 8:34
az imdb szerint mexikóban volt a film világpremierje. hehe.
0
2004. június 1., kedd 8:15
A Holnapután még nagyobb...
0
2004. június 1., kedd 4:13
csak a móka kedvéért, meg amig nem kezdődik a stanley cup

1. be is baszot volna, ha kivárják a 100 évet
2. nem beszélt a tanár bácsival
3. szeretem a hamburgert
4. mivan?! egyszer az a baj, hogy lobog, egyszer meg az, hogy nem lobog (megfagy)
5. folyamatosan nem csak arról szólt, meghát kaptak éppen elág fricskát az orruk alá
6. nem kellett volna szarrá fagyniuk csak később. akkor valszeg meg is fagytak csak nem mutaták. ki a faszt érdekel, hogy-hogy került oda?! részemről leszarom, hogy-hogy került oda. nekem van egy kutyám és elég durván rohangál a lépcsőkön föl-le. kb. mint a farkasok. (farkasok, imááádom őket)
7. én a saját kutyámért gondolkozás nélkül vissza mentem volna, pláne ha a gyerekemről let volna szól. tök természetes apai reakció, tett. ez az alap
8. mi elől? elfutni pl. egy tornádó elől? megint csak egy természetes emberi reakció, leblokol.

na további jó mulatást pár perc és kezdés
0
2004. június 1., kedd 1:51
A Trója egy fos...
0
2004. június 1., kedd 0:36
ezt nem kellett volna. sorry.
0