Keresés

Moziajánló

2004. június 1., kedd 0:20
mondjuk ezen nem lepődöm meg. minden szavadból süt az előítélet. mégha tetszett volna akkor is lehúzod.
0
2004. június 1., kedd 0:05
9. szerintem különdíjat érdemel a hangsebességgel terjedő minusz száz fok elől menekülő hősök nagyjelenete.

a hajónak biztos sokat kellett ipszolonoznia, mire befordult az utcasarkon, viszont annak kifejezetten örültem, hogy most nem volt sugárút az empire state buildinggel szemben. :]
0
2004. május 31., hétfő 23:42
The Day After Tomorrow (spoiler-es)

Várakozáson felül teljesített ez a film: egyszer nem ásítottam a moziban. A Van Helsingnél jobb volt szerencsére (bár ez nem nehéz:). Nem értem mitől van úgy elszállva egy-két ember ettől a hülyeségtől, abszolút semmi újdonság nincs benne. A történet a szokásos, már-már közhelyes:
1, a tudós úr éppen kutatás közben rájön, hogy nemsokára (gondolom holnapután) meg fog változni az időjárás, aztán egy-két pillanat múlva omladozni kezdenek a jégtáblák (ahol éppen a tudományos felfedezéseit keresgéli). Persze, pont a sátorjuk mellett keletkezik egy nagyobb hézag, na, nehogy már ők essenek áldozatául.
2, apa-fia kapcsolat, a fiú tök okos, viszont 1-est kapott és jól kiszúrt vele az egyik tanár. De majd az apuci beszél a tanár bácsival és minden jóra fordul.
3, az elnök, pontosabban az al-elnök egy hülye seggfej, aki nem hisz senkinek, semmilyen ténynek, csak és kizárólag magának. Így hát szinte minden szörnyűség miatt ő a felelős, amit a jó öreg hamburger zabáló később be is ismer a TV-ben. Mondván, az elnök is ember, ő is tévedhet!
4, lobog az amerikai zászló mindenhol, aztán egy helyen úgy ahogy van megfagy, köszönhető az időjárásnak. Jaj ne már, csak az amerikai zászlót ne!!! Így kicseszni velük. :(
5. mutassuk már meg mi történik Tokyo-ban. A történet szempontjából teljesen lényegtelen, ugyis csak az USÁról szól a film - ők a fasza gyerekek - , de azért időhúzásnak óriási húzás lesz. Legalább lesz egy kis esemény.
6. mutatnak állatokat is. Még pedig farkasokat, amelyek a drámai hatás kedvéért szétharapdálják a rácsot, ahova éppen be vannak zárva, jelezve, a későbbiek folyamán úgy is megjelennek (csak azt tudnám hogyan, hiszen sz*rrá kellett volna fagyniuk - vagy talán ők is meggyújtottak valamit?) majd valahol. Mégpedig egy hajócskán, amit nem lehet tudni, hogy mégis hogy a frászba kerül oda. Na, szóval, agyat növesztenek maguknak, és mit ad Isten, üldözőbe veszik az éppen segítségre siető embereket, majd úgy szaladgálnak föl-le a lépcsőkön, mint ha nem is 4 lábuk lenne.
7. menjünk már vissza ezért és azért, ő érte. Fokozzuk ezzel is az "izgalmakat".
8. végül a szokásos Roland-betegség: hosszú-hosszú időn át mutat egy emberkét, ahogy nézi a vele szembejövő CGI-effektet. Inkább menekülne valamerre...

Összesítve a film egy kalap sz*r, kevés a lényeg (pusztítás), sok a dráma, ami a Roland-betegségnek köszönhetően természetesen nem jött össze. Még így is várakozásan felül teljesített: 10/2!
0
2004. május 31., hétfő 21:59
the butterfly effect: egy egészen türhető film van eltemetve szédületesen irritáló antiszínészek alakítása, túlságosan szélsőséges és ezért hiteltelen idővariánsok, s méretes logikai flikfalkkok alá. azért örülök a nem mindennapos befejezésnek. vki azt mondta, olyan, mint a donnie darko: fényévekre van tőle. inkább a groundhog day-hez tudnám hasonlítani, de leginkább a jim belsuhis mr.végzethez, habár ott csak egyetlen alternatív idősík volt: ma már nem elégszünk meg egyetlen nyavalyás baseball labdával, ugye srácok? 1o/6

5o first dates: igen, van benne hányós poén, igen, van benne hermafrodita, van benne rob schneider is, és adam sandler a főszereplő. rettenetes előjelek, az biztos, s a film első percei talán el is hitetik az emberrel, hogy az előjelek nem hazudtak, aztán megtörténik a csoda: belép a sztoriba drew barrymore, aki se nem szép, se nem tehetséges, ám valami áttetsző glória veszi körül, amely édes és hivogató: azt akarja, hogy megérintsd, hogy belemártozz, hogy beleszeress. s ebben még az sem megakadályozni, hogy egy baleset miatt a lány holnapra teljesen elfelejt. a sandler játszotta figura nem tud neki ellenállni, újra és újra eljön, s meghódítja a lány szívét; a film is ilyen: újra és újra meg lehet nézni, mindig el fog varázsolni. az utóbbi évek egyik legjobb romantikus komédiája. 1o/9

secret window: mikor néhány éve olvastam stephen king novelláját, annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy a film nézése közben sem ötlött fel emléke. mindezek ellenére a titkos ablak sztorija baromi ismerős volt: nem csoda, hisz az utóbbi pár évben 125 másik ilyet láthattunk már, csak hogy azok egy kicsit ügyesebben köszörülték pengéjüket, mielőtt a filmvégi csavar gyanánt beleállították volna a fejünkbe. nem, a titkos ablak ehelyett kábán matat a befejezés irányába, egyetlen percét sem nevezhetném ötletesnek, ijesztőnek, de még érdekfeszítőnek sem. nem kell túl nagy zseninek lennünk ahhoz, hogy megjósoljuk a befejezést, ennek ellenére a hősön keresztül az amúgy nem is olyan rossz író (és rendező) david koepp azt rágja a fülünkbe: "a befejezés a legfontosabb része a történetnek, ez pedig tökéletes." ha ezzel az öntelt benyögéssel nem adott volna a szarnak még egy pofont, akkor a filmje talán megérdemelt volna még egy pontot. így viszont csak 1o/3.
0
2004. május 31., hétfő 20:36
És ez a kevés is túlságosan sok, nagyvonalú és elfogult!
Azért a megelőlegezéssel várhatnál, lesz mégegy jó kis Alien vs Predator, HP3 vagy még királyabb filmek, amikről én nem is tudok. Vagy csak nézd meg a Tróját!!
0
2004. május 31., hétfő 20:28
King novellája szerintem simán 10 pontos
0
2004. május 31., hétfő 20:10
azért vágtad be újra, hátha vki elfelejtette, hogy ezzel az url-lel jól betehet neked? :] (az "admin" tudtommal épp külföldön tartózkodik, sz'al inkább írj neki e-mailt, s imádkozz!)
0
2004. május 31., hétfő 19:51
ADMIN TÖRÖLD MÁR KI LÉGYSZI EZTZ A HOZZÁSZÓLÁSOMAT, MERT ADDIG NEM MEREK RENDELNI  : Ez nem mozi hanem fórum ajánló :
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=2539&VID=R57102325786035922
0
2004. május 31., hétfő 19:09
Nekem már maga a kisregény sem tartozik a kedvenceim közé, de hogy téged idézzelek:"általános közhely, hogy a könyv jobb mint a film." Ez tényleg így van. A film sajnos csak egyszer nézhető kategória. Ha már a king-adaptációknál tartunk... Kíváncsi leszek az IT remake-jére, valamint A Talizmánra. Remélem, ezek jobbak lesznek!
0
2004. május 31., hétfő 18:09

Secret Window - 2004 - USA

David Koepp késő típus. Késett már a Stir of Echoes-zal is, (A Sixth sense-hez képest) és most a Secret Window sem tud sok újat mutatni. Stephen King novellája 1990-ben jelent meg, és ha akkor készül el ez a film, fantasztikus dobás lett volna. Sajnos mostanra láttunk már sok hasonlót, így a története nem lesz nagy durranás.
Általános közhely, hogy a könyv jobb mint a film. Persze, hiszen a novella olvasásakor az ember mindent maga elé képzel, a filmesek viszont ezt megteszik helyettünk, ami persze már nem tetszik annyira mint a saját kreálmányunk. Elfogadott tény az is, hogy a történetet valamilyen szinten át kell alakítani, hogy filmre vihető legyen. Ebben az esetben is történtek átalakítások, valamilyek rosszul, valamelyik viszont kifejezetten jól sült el. Érdemes megnézni a filmet a színészekért, a fényképezésért és Philip Glass csodálatos muzsikájáért.
Reméljük Mr Koepp következő filmje nem fog késni ;)

60%
0
2004. május 31., hétfő 18:05
Egyetértünk Khan.

Ez a film max. 40%, de ha ez az év legjobb filmje, akkor az idén már egyáltalán nem megyek moziba...
Habár kinek a pap, kinek a papné...
0
2004. május 31., hétfő 2:11
Elég alacsonyak lehetnek az igényeid ha szerinted ez az év legjobb filmje!!!!!
0
2004. május 31., hétfő 1:50

Hát srácok... erre a filmre nem sok szó van. Egyszerűen ZSENIÁLISAN HATALMAS FILM.

Az idei év legjobb filmje.
                             (Tadam)

Megelőlegeztem neki. ;)
0
2004. május 31., hétfő 1:47
Ez egy nagyon szar film. Nem is, BORZASZTÓ. Igen, ez a helyes kifejezés erre a filmre. Alig tudtam végigülni a filmet.

15%
0
2004. május 31., hétfő 1:47
Ez egy nagyon szar film. Nem is, BORZASZTÓ. Igen, ez a helyes kifejezés erre a filmre. Alig tudtam végigülni a filmet.

[/B]15%[/B]
0
2004. május 30., vasárnap 19:50
Na akkor jó nagy hülye voltam
Admin azzonal kéretik TÖRÖLNI.
0
2004. május 30., vasárnap 19:23
úgy, hogy a lenti linkkel bárkinek megadtad a lehetőséget arra, hogy a nevedben hozzászóljon, vásároljon a te számládra, ilyesmi. ezért is szerepel minden film topikjában az a szöveg, hogy ha hivatkozni szeretnél a filmre, akkor használd ezt és ezt a linket.
0
2004. május 30., vasárnap 19:01
Ja jó lenne
Mellesleg valaki hozzászólt a topichoz az én nevemmel
Ez hogy lehet, mert az utsó hozzászóláshoz semmi közöm?
0
2004. május 30., vasárnap 18:19
ez az a topik, ahol azon vagytok, hogy lejárassátok magatokat vmi film miatt? tökjó, csak így tovább! :] by the way, rendeljek neked pár tucat telletubies dvd-t? ;]
0
2004. május 30., vasárnap 17:59
Ez nem mozi hanem fórum ajánló :
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=2539&VID=R57102325786035922
0
2004. május 30., vasárnap 3:32

Down with love - 2003 - USA

Ewan McGregor korosztályának egyik legjobb és legsikeresebb férfiszínésze. Ugyanez elmondható Zellweger kisasszonyról is. Mi történik ha ezt a 2 nagyszerű színészt összehozzuk egy közepes romantikus vígjátékban? Nézhető teszik. Sőt, szórakoztatóvá teszik. Comedy, vígjáték, ez lenne a film kategóriája. Nos poénokon kívül sok minden van benne, amitől romantikus lesz, de vígjáték soha. A csiricsáré színek, a 60-as évek zenéje, és a főszereplők legalább a helyükön vannak. Egyszer nézzétek meg.

60%</b
0
2004. május 30., vasárnap 3:32
"az elnök pedig inkább a feleségével csacsog, nem mint országot, meg sugárhajtású repülőgépet kormányoz"

ez a baj ;)
0
2004. május 30., vasárnap 2:24
the day after tomorrow

emmerich leadta a szertárban dean devlint, meg a tehénlepény-zűrhajókat; hidegháborús parafilmek és japán gumimonszterek után most aigner szilárdtól merített ihletet. ránk szakad az ég, sóadagjától megfosztva sztrájkba lép a golf áramlat, hip-hop deres lesz sam bácsi bajsza. látványorgiát kínál ez a film, hurrikánból, rianásból és szökőárból már máskor is kivettük részünket, de a mexikó határát döngető illegális bevándorló amerikaikhoz fogható speciális effektust eleddig még nem pipáltam: el is ámultam szépen. eztán fel sem tűnt, hogy dennis quaid félvállról veszi a sarkvidéki klímát, s másfél nap alatt átkocog washingtonból new yorkba, s még csak cserepes se lesz a szája! mellékes. örültem nagyon, hogy macsóhimnuszt zengő koszostrikós hősöktől, s trendi-elnököktől megkímélt ez a film: az önjelölt hősök megfagynak brooklynban, az elnök pedig inkább a feleségével csacsog, nem mint országot, meg sugárhajtású repülőgépet kormányoz. patrióta nézeteket politikai szatírára cserélik (lásd mexikó), túláradó érzelmeket csupán a családmoralizációs testlapogatásokban találtam. belefér.

1o/8
0
2004. május 30., vasárnap 2:01
troy

hájas javakat szed magasfalú hollywood,
beteljesül általa alapító öregek akaratja;
számos holdtöltével korábban, nagymellű colin,
a wilson család sarja látva látta, hogy
szandálos képvarázs elbűvölt aggot és szűzet,
összehívta hát a warner nagyjait,
rendezett számukra lakomát, s ezerökrös hekatombát,
majd rendelkezett szándékáról, hogy
filmet forgat homérosz iliászából.
a műben inspirációt lelt csupán,
nehogy kivívja messzelövő nagy apollón haragját;
kalandos történet, mit mesélt,
talán a legelső s legnagyobb, mi apáról fiúra szállt -
pergamentre gyűjtve hadiszemle csupán:
mozgóképesítve megelenevedett olümposzi csodatét.
fehérkezű héra tetszését csupasz férfikarok látványa,
zeusz, minden istenek legerősebbikje dúskebelű
lányok látványától talált örömöt.
nektárt töltögess, ha e film elé járulsz,
s ne feledd: mohó az, aki ebbe jószágot ölt:
látványos ütközetek, ferdeorrú hajók sorjáznak,
s hádész karjaiba rengeteg hős harcos hull.
germánia amerikai földre zarándokolt követe,
wolfgang, a petersen erős kézzel zeng irányt,
nem fél a gyenge írás sebeitől,
se nem gyorslábú akhilleusz, s sunyiképű párisz
tisztelőinek gyors megfogyatkozásától.
a mulatságra csupán zenészek hada nem kapott meghívást,
hányaveti sorsú horner hangja elvész a csatazajban.
midőn megtekintettem hollywood nagymellű termését,
lakomáztam lakomát, s dicső éneket zengtem. íme.

1o/8
0
2004. május 30., vasárnap 0:54

Eurotrip - 2004 - USA

A Road Trip (Cool túra) producerei úgy gondolták bedobják még1szer majdnem ugyanazt a sztorit ami egyszer már jól sült el. Majdnem sikerült másodszorra is. Sztoriról ugye nem érdemes ilyen film esetében beszélni, maradnak a meztelen csajok és a poénok. Ebből a kettőből sem volt sok, de volt mégis valami bája a filmnek amitől egyszer jól szórakoztam rajta. Ha másért nem legalább Michelle Trachtenberg

miatt :)

60%
0