Keresés

Moziajánló

2004. május 28., péntek 2:55

The day after tomorrow - 2004 - USA

Isten látja lelkem, hogy dícsérni szerettem volna Emmerich filmjét. Dícsérni, mert egy kicsit elfogult is vagyok a fickóval, és a trailer alapján egy remek szórakozásnak és látványorgiának ígérkezett a film. Ezek meg is voltak. Fél órában. A maradék másfél elment a "nem-törödtem-a-gyerekkel-20-évig-ezért-most-kimentem-a-hóviharból" és a "jaj-hányan-haltak-meg-mikor-én-mondtam-hogy-ne-induljanak-el" drámai elemekkel, amikhez mint tudjuk Emmerich nem ért. Meg amúgy is dögunalmasak voltak. A film első számú pozitívuma a látvány és a gyönyörű képek, a második poz..szal sajnos több nincs. Kedvenc német rendezőmnek most ennyire futotta. Sajnálom.

50%
0
2004. május 28., péntek 2:35
zalus:
Ezt én is olvastam  , ugyanott :)))) Ez az eset mikor az ember unalmában rákényszerül a barátnője újságaira :-))))
Ajánlom még a  Joy bármelyik számának bármelyik moziajánlóját, visítás az egész. Néha csak a szereplőt nem találják el, néha az általa régebben játszott filmet :))) Néha a film leírása/ zanzája nem stimmel, vagy néa lelövik a poént...

Klönben Scarlet csak az idősebb faszikra bukik B. Murray, vagy B Del Toro vele dugott is valami liftben :)) Ez is valamelyik szaklapból való :)
Tehát Naomi nyugodj meg ez nem komoly a dolog, max letesztelte :))
0
2004. május 28., péntek 1:33
Holnapután

Egy kis Armageddon + egy kis Függetlenség napja egy kicsit más környzetebe téve és már látjuk is magunk előtt a filmet. Ha eltekintünk az utolsó 10 perctől és attól, hogy ha nem nézzük az utolsó 10 percet, még akkor is nagyon amerikaias... És ha még azt se nézzük, hogy természetes módon nagyon kiszámítható, hát akkor mit is nézzünk? Hát nézzük a látványt. Már pedig az nagyon ott van. A szökőár határozottan félelmetes, a beköszöntő jégkorszak hangjai talán a véremet is lehűtötték kissé.

Szóval nem olyan rossz film ez. A látvány és a hang elviszi a hátán a többi sületlenséget. 70%
0
2004. május 28., péntek 1:32
Ma megnéztük a Holnap Utánt. Mit is mondjon az ember mikor egy olyan filmet lát amit mintha dr. Frankeinstein csinált volna. Jelen esetben halott testrészek helyett régi filmek nagyobb részeit pakolták össze egybe. Volt itt Twister, Függetlenség Napja, Armageddon, Deep Impact. Be kell valjam a látvány azonban ennek ellenére tetszett és néha még a hang is élvezhető volt. A történet az nagyon gyermeteg és rengeteg filmes tömeg kelléket tartalmaz, apa aki nem ért rá foglalkozni a gyerekével, szerelmes pár kik többé nem látják egymást, fiatalok kik vészhelyzetben találnak egymásra ja és persze a szeressük egymást gyerek érzés, de még van több is csak nem akarok mindent ide írni mindenki találja meg. Mi úgy ültünk a moziban, hogy már előre tudtuk ez meg fog halni amaz meg szermemes lesz...... Azon kívül rengeteg benne a sajnálkozás. A CGI-t elég jól alkamazták helyenként, de a farkasok borzasztóra sikeredtek.
Látvány : 10/10
Történet: Háááááát
Összhatás: 10/5
0
2004. május 27., csütörtök 14:09
Az Ítélet Eladó  R.: Gary Fleder

10/7

Grisham és Fleder : ez a két név nálam nem éppen arról szól, hogy valami izgalmas és eredeti történetet lássak a vásznon. Hát, ha eredetit nem is, de izgalmas filmet sikerült Fledernek csinálnia, ami főként a nagyszerűen megírt forgatókönyvnek köszönhető. Bár vannak benne bakik, de ez a hármas felállás (Hoffmann, Hackman, Cusack), a legyönk mi az ász a pakliban játék engem lebilincselt 2 órára. Bár a film háromnegyedénél azért ki lehet számítani a végét (ami sajna megint dilettáns amerikai szájbarágás), de addig is ott van a kellemes képi világ, remek színészi alakítás, valamint sok-sok csavar a sztoriban. A két öreg közti beszélgetést már megéri megnézni.
  Remélem Fleder fejlődni fog, mindenesetre bíztató a karrierje. Én drukkolok neki.
0
2004. május 27., csütörtök 11:43
no comment
0
2004. május 27., csütörtök 11:42
igen, pont úgy ahogy az első 2 rész esetében is :)
0
2004. május 27., csütörtök 11:04
Ezzel nem is tudok vitatkozni. :)
0
2004. május 27., csütörtök 10:06
olyasmi. :] a kis hercegnő és az anyádat is rulez! ég és föld a két film, mégis mindkettő zseniális!
0
2004. május 27., csütörtök 9:54
Mert most végre rendező ült a székben. :)
0
2004. május 27., csütörtök 9:53
A "miért jut el oda?" kérdést én még most is dramaturgiai hibának vélem, már csak azért is, mert addig mindent olyan szájbarágósan magyaráz Inárritu, pont ezt nem, amiért kár. Megjegyezném, ettől sem attam volna jobb osztályzatot a filmre, mert a Korcs szerelmek (Amores Perros) című művénél már eljátszott ugyanezzel.
0
2004. május 27., csütörtök 8:44
eddig ugyan csak öt kritika olvasható a rottenen a harry potter 3-mal kapcsolatban, de mind azt nyilatkozza, hogy ez eddig a legjobb, sőt végre mozifilmnek is elmegy. :]
0
2004. május 27., csütörtök 8:26
szinte kizárt, hogy nincs: ez csupán a film promóciós kampányának egyik  - bravúros - húzása: majd minden ország, ahol bemutatják a filmet, kapott/csinált magának egy ilyet. állítólag a brand nu pesti est elején is ez a kép díszeleg.
0
2004. május 27., csütörtök 8:15
Most akkor ez benne van a filmben vagy sem?
0
2004. május 27., csütörtök 8:13
először azt hittem, kötekedni akarsz, aztán leesett. :]] úgyhogy inkább mmmm. tegnap nagy hírt olvastam a tvrhétben naomi watts-szal kapcsolatban. elment bulizni a barátjával, heath ledgerrel, aki egyszer csak magára hagyta a csajszit, s elment flörtölni scarlet johanssonnal. mikor erre naomi rájött, lebaszta a fazont. tán ez egyben kapcsolatuk végét is jelenti?! tök izgi ilyen híreket olvasni... a cosmopolitanban (hogy miket nem olvasok :) pedig volt egy cikk, amely egykori gyerekszínészek jelenlegi karrierjével foglalkozott. az idézet nem pontos, de valahogy így szólt: kirsten dunst kiskorában brad pitt-tel csókolózott, most meg ő a superman női főszereplője. wooo!
0
2004. május 27., csütörtök 8:07
szerinted ezt a képet emmerich csinálta? leült és megfestette? esetleg beprogramozta? láttad a többit is? pl. az eifel tornyot egy szál magában? nem érted, hogy itt most nem a földrajzi hitelesség számít, hanem az, hogy kiragadjon egy országszimbolumot?
0
2004. május 27., csütörtök 4:16
'Emmerich megint megcsillogtatta a földrajz tudását,ugye a parlament mellett nincs több épület,ami egy magasságban van vele,amit talán nem rombolt volna le a jég???'

:))))))))))))) Szegény Emmerich , szerinted tudja egyáltalán hogy hol van Bpest vagy hogy ott milyen épületek vannak. :))))

Segtségként a megoldás: ez nem abból a filmből van ! csak a ráhajazás meg a poén miatt nyomta be zalus, ugye ? :)

0
2004. május 27., csütörtök 4:14
Télleg 20 percig az elején eléggé dolgozi az agy, hogy ezmiez, de szerintem ez jó.

Különben meg:
'itt legalább nem szopogatják egy hetvenéves élő legenda mellbimbóját'
Helyesen igy van
itt legalább nem egy hetvenéves élő leganda mellbimbóját szopogatják  :))

Naomi meg túl szép ahhoz hogy ripacs legyen :)

Talán azért jut el oda amiért S.L. Jackson a 'Ha ölni kell'-ben, max egy kicsit fáziskéséssel a sokk miatt. Előtte mintha említené hogy ne jelenti fel mert azzal nem hozhatja vissza őket, ez igaz de utána érezheti a hiányukat annyira hogy mégis halálát kivánja. Klönben szerinte ennek nem kell feltétlenül benne lennie, eléggé érthető, ki nem akarná kinyirni.
0
2004. május 27., csütörtök 2:57
Az év szövege... :)
0
2004. május 27., csütörtök 2:47
Néhány perccel ezelőtt megnéztem a 9. Péntek 13-mat is!
Összesítve a 11 darab Jason-film pontozva 10-es skálán az én személyes osztályzásom szerint:

1. 10/2
2. 10/7
3. 10/6
4. 10/5
5. 10/3
6. 10/1
7. 10/1
8. 10/0
9. 10/0
10. 10/2.5
FvsJ. 10/5
0
2004. május 27., csütörtök 0:52
??
0
2004. május 27., csütörtök 0:47
Emmerich megint megcsillogtatta a földrajz tudását,ugye a parlament mellett nincs több épület,ami egy magasságban van vele,amit talán nem rombolt volna le a jég???
0
2004. május 27., csütörtök 0:37
holnapután budapesten
0
2004. május 26., szerda 11:29
Ez azért érdekes, mert addig semmi nem utalt rá, majd hirtelen kényszert érzett?

Vagy Inárritu a nagy össze-vissza vágásban elfelejtette berakni a filmbe az összekötő jelenetet. :)
0
2004. május 26., szerda 11:17
Szerintem valahogy igy:
Meghal a ferjed es a ket lanyod egy balesetben. Az elet megy tovabb. Probalsz ujra elni, de ez mar valahogy nem az igazi. Van egy ember, aki joggal okolhato eleted tonkreteteleert. S egyszer csak eljon az a pont, mikor elegtetelt szeretnel venni a rajtad esett serelmen...
0