Keresés

Moziajánló

2004. május 26., szerda 10:58
de nincs benne mr voorhees. innentől kezdve fos..
0
2004. május 26., szerda 10:14
Egyet kell, hogy értsek: sztem is a forgatókönyv cseszte el az egész filmet! Persze ebből a sztoriból nem sok mindent lehetett volna kihozni....ennyit....semmi többet!
Tehát a történet miatt "középszerű" az egész....
0
2004. május 26., szerda 9:53
A hetvenéves élő legendát kéretik békén hagyni!!! :)

SPOILER:

Mellesleg árulja már el nekem valaki a 21 grammal kapcsolatban, hogy hogyan is jut el Miss Watts abba az állapotba, hogy kéztetést érezzen Mr. Del Toro megölésére?
0
2004. május 26., szerda 8:22
ellenvélemény: inarritu kis darabkákra vágott egy átlagos sztorit, majd random ide-oda ugrálva adta elő. amíg nem tudod, miről van szó, addig csak nézel ki a fejedből értetlenül, 2o perc játékidő után viszont összerakható a cselekmény, s mivel már az elején tudod, mi a vége, hát a katarzis elmarad. watts alakítása szerintem ripacs, a többiekért viszont nagy kár. azért egy fokkal jobb, mint a blood work: itt legalább nem szopogatják egy hetvenéves élő legenda mellbimbóját. :]
0
2004. május 26., szerda 8:18
nem is igaz. a p13v9-ben nagy rakás jó ötlettel találkoztam, s a film sztorija is úgymond... vicces. :]
0
2004. május 26., szerda 2:28
ez valóban az egyik leggyengébb rész...ennél már csak a 9. rosszabb
0
2004. május 26., szerda 2:16
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan

A címmel ellentétben Jason - és az áldozatok - mindössze 20 percet tartózkodnak New Yorkban. Az események egy hajón játszódnak, ahol már-már nem meglepő módon egy teljesen új külsővel rendelkező Jasonnel ismerkedhetünk meg (eddig mindegyik részben változtatta a szépséges arcát:). Ismét szét van szteroidozva, és mindent kibír (szemszúrás, 230V... szóval a szokásosak). Ebből következik, hogy ez a rész (tisztelet a kivételnek) minden eddigi epizódnál unalmasabb és ötlettelenebb volt, és ami a mégröhejesebb, az a végkifejlet (SPOILER): hogy a fenébe változhatott vissza Voorhees gyerekké? Attól a hülye savtól? Nemá'.
10/0
0
2004. május 26., szerda 0:48
21 gramm

Akkor íme egy másik véleményszerűség. A szereplők alakítása elementális, mindhárman  szerintem a maxot hozzák. A film meg mint egy kirakó darabjai, az elején csak néz az ember hogy most ezmiez és utána kezd szépen összeállni a kép, mint a szétesett életek darabjai. A szenvedés szinte süt, a testi/lelki nyomor/nyomorodottság valahogy összehozza őket,és valahogy a bűnös és az áldozat is mind áldozatok. Sokkoló.

Nekem eddig az év filmje
10/10
0
2004. május 25., kedd 23:35
Biztos , hogy a 21 Grams csak 5/10 ?!
Esetleg ha valaki más is látta a filmet akkor kíváncsi lennék a véleményére.
0
2004. május 25., kedd 12:29
21 gramm (21 Grams, 2003, forgalmazza: SPI)

Alejandro González Inárrítu a Korcs szerelmekkel ha nem is korszakalkotót, de mindenképp egy olyan filmet alkotott, ami a mexikói filmgyártás egyik ékköve lett. Ugyanezt próbálta elsütni még egyszer, jóval súlyosabb témával, és szerintem kicsit mellélőtt. A három főszereplő sorozatos tragédiái már-már idegesítőek és gusztustalanok (nem a képi brutalitás miatt, mert az nagyon nincs is), és bizony találkozhatunk egy igencsak súlyos dramaturgiai bakival is Naomi Watts karakterével kapcsolatosan. Az időbeli ugrálás két dolgot jelenthet: az egyik, hogy funkciója van, a másik, hogy gyenge a forgatókönyv, és így "javítani" lehet rajta. A 21 gramm esetében mindkét tényező szerepet játszhat, ugyanis sokkal hollywoodibb, sokkal inkább a mű hatásokra hajazó film kerekedett Guillermo Arriaga szkriptjéből. A színészeken azonban semmi sem múlt.

5/10
0
2004. május 25., kedd 12:13
Comandante (Comandante, 2003, forgalmazza: Atlantisz)

Oliver Stone dokumentumfilmje Fidel Castróról igencsak fű alatt lopózott be a hazai (inkább csak fővárosi) mozikba. Külföldön nem aratott túlzottan nagy sikereket sem pénzügyileg, sem kritikailag, azonban úgy gondolom, hogy ha elnézzük azt, hogy Stone kicsit csapongó a kérdéseket illetően a filmben, megimserhetjük Fidel Castrót az embert, és nem az intézményt. Nem is azokból, amiket mond, hanem ahogy mondja. Minden egyes mimikája, gesztikulációja egy halandó, végtelenül reménykedő embert mutat meg. És lehet, hogy pont ez Stone érdeme.

6/10
0
2004. május 25., kedd 12:09
A rém (Monster, 2003, forgalmazza: InterCom)

Patty Jenkins filmje egy az egyben Charlize Theronra épít, aki olyan alakítással lep meg mindenkit, hogy tényleg tátva marad a száj. A legnagyobb hibája is pont ebből fakad a filmnek: képtelen egyszer is meglepetést okozni, szépen csordogál az ismert, ám itt egy kicsit hatásosabb és negédesebb végkifejlet felé. Chsristina Ricci alakítását méltatlanul szorították háttérbe Theronéval szemben, az egyetlen dolog, amit hiányolok tőle, hogy mindig háttal van, ha meztelen :).

A rém egy jól felépített, néhol tényleg elgondolkodtató mozi, de bárki anélkül el tudja képzelni, hogy látta volna.

6/10
0
2004. május 25., kedd 12:05
Fegyvertársak (Open Range, 2003, forgalmazza: UIP-Duna)

Előre le kell szögeznem, hogy mindig is a western (azon belül is inkább a klasszikus western) volt a kedvenc műfajom (vagy inkább alműfajom). A Határvidék (ahogy sokáig nevezték Amerikában) történetei sajátságos hangulatukkal mindig képesek voltak elvarázsolni. Kevin Costner filmjével sincs másképp. A Fegyvertársak a legalapvetőbb vadnyugati konfliktust teszi a középpontba, az események nincsenek nagy háborúhoz kötve (1882-ben járunk). Costner lassú folyású filmje pontosan olyan, amilyennek egy westernnek lennie kell. Jó hosszú bevezetés, az alapkonfliktus megismerése, majd annak lassú kibontása és a végén az elmaradhatatlan párbaj, amit Robin Hood igencsak látványosra és hatásosra komponált. Ám ezután még van hátra 20 perc, ami szokatlan egy westerntől, de igenis helyénvaló ebben az esetben. A szerelmi szál hihető elmesélésének végkonklúziója nagyszerűre sikerült, a "Szeretlek!" szó teljesen váratlan alkalmazása ellentétbe ütközik az addig látottakkal, azonban giccsmentes és hiteles.

A Fegyvertársak méltó arra, hogy a legnagyobbakkal (Hatosfogat, Délidőben, Az üldözők, Rio Bravo, Aki megölte Liberty Valance-t) említsük egy lapon, de lehet, hogy csak én érzem így: elfogultságom leplezetlen, rajongásom határtalan.

9/10
0
2004. május 24., hétfő 14:43
Minden Végzet Nehéz   R.: Nancy Meyers

10/5

Finoman fogalmazva, Jack Nicholson és Diane Keaton nélkül ez a film egy kalap kaki. Igazából nem értem a rendező hozzáállását. Vajon mit is akart ezzel a történettel mutatni? Hogy a kor mégiscsak számít? Ebben nem lehetünk biztosak a film végére. Vagy hogy a Jack által játszott figura érzelmes és szerelmes lesz mindenfajta átmenet nélkül, de mégis faképnél hagyja szerelmét? Sajna hiányoznak a filmből az okok, amitől működnie kellene a filmnek. Nincsenek apró részletek, amin el lehet lavírozni, a kapcsolat bemutatása eléggé ridegen van ábrázolva. Még szerecse, hogy két ilyen nagy színész játszik benne. Mentik, ami menthető, és főleg Jack az, aki csodát művel szerepével. Diane Keaton is jó, bár a sírós jelenetben a rendező eléggé eltúlozva mutatta a figura szenvedését. Ami azért is érdekes, mert Nancy Meyers ugye nemrég vált el rendező férjétől, Charles Shyer-től akivel együtt írták a történeteket. Hát ha ez lett a vége a kapcsolatuknak, akkor sajnálom őt. A másik, hogy le sem tagadja, női filmről van szó. Véleményem szerint nem kéne ilyen feminista hozzáállással történetet csinálni (ami azt illeti, a hímsovinizmus is egy eléggé rossz). Nem kéne minden pasit érzelemzavarosnak vagy papucsnak beállítani, esetleg egy nőcsábásznak, ha épp a rendező nő és baja van a férfiakkal. Pl. Nora Ephron ezt jobban meg tudja csinálni (A Tom Hanks-es figura túlzásaival együtt messze hitelesebb, mint a Jack Nicholsonos nőcsábász) , vagy ott van Jane Campion, aki letett valamit az asztalra a Zongoraleckével. Valahogy olyan érzésem van, hogy Meyers nem ismeri igazán a férfiakat, csak felületesen és van egy elképzelése arról, milyen az IGAZI, akit egy filmben megnevel. Ezektől függetlenül van pár szép jelenet a filmben, mint pl. a hancúrozás a két "öreggel". Az ilyen jelenetek őszintének tűnnek. A többi sajna csak mese. Két ilyen szókimondó figura nem viselkedik gyerekként. Csak ha már végérvényesen összejöttek.
0
2004. május 24., hétfő 13:41
a film plakátja:

0
2004. május 24., hétfő 10:52
az old boy mellett még azt is hajlamos vagyok elfelejteni, hogy szintén tegnap láttam a shaun of the dead című remek angol filmet, amiről azt írja a plakát, hogy "egy romantikus komédia. zombikkal." tehát vmi romzomcom.

egyesek szerint kőkemény horrorfilm, tisztára igazuk van: a belezést, széttépést, fejlövést és sok-sok csúnya zombit nem lehet vmi nem létező posztmodern trendi számlájára írni.

egyesek szerint romantikus film, tisztára igazuk van: kisemberünk csak akkor döbben rá, mekkora lúzer, mikor a barátnője dobja, mostohaapja (bill nighy!) megveti, kollégái átnéznek rajta. elhatározza hát, hogy sutba vágja ezt a szar féléletet, hogy visszaszerezze a nőt, a zombikrízis pedig épp kapóra jön a felemelkedésre.

egyesek szerint vígjáték, tisztára igazuk van: komédiázásban az angolok verhetetlenek, a spaced című sorozat (ide vele!) kiötlői pedig jóval élesebb nyelvvel vannak megáldva, mint pl. richard curtiz; a humort inkább saját kis gonosz céljaik álcázására használják fel, mint a boyle-hodge-macdonald trió szokta.

a shaun of the dead nézése közben baromi sokat lehet röhögni, rémüldözni, s még a nőnket is elvihetjük rá (legfeljebb a film 2/3-ánál feláll :), de nem árt elgondolkodni a film kapitális üzenetéről: a zombik mi vagyunk! ámen.

1o/8
0
2004. május 23., vasárnap 16:20
Az 50 Első Randi  R.: Peter Segal

10/7

Sandler a Kótyagos Szerelem c. filmjén kívül csak egyazon receptre készült filmeket csinált. Végy egy kedves faarcú fickót, valahogy nőzzön, legyen valami betegség is a filmben, ebből vígjátékot kell csinálni, és ha lehet, Rob Schneider és pár régi haver is szerepeljen benne. A stábtagok a rendezőt leszámítva mindig ugyanazok. Nem tudom, talán p.t. anderson tehet róla, de legutóbbi filmjében azért több van, mint másfél órás marhulás. Úgy kezdődik, mint bármelyik Sandler-film. Schneider most elég szimpi idióta, Sean Astin vicces és cseppet sem tolakodó. Barrymore-ban meg most is megvan a rossz kislány-masnis kislány bájos keveréke. Sandler igazából meg azt csinálja, amit mindig. Ettől függetlenül egy szeretetreméltó naívitás vonul végig a filmen, ami a végére kedves de cseppet sem vicces történetté válik. Valahol olvastam, hogy inkább vígjáték, mint romantikus film. Nos, szerintem épp fordítva. A legjobb viccek kimerülnek Jocko, a rozmár mutatványaiban. A film végén Sandler nemrég elhúnyt apjának ajánlja a filmet. Talán ezért is van, hogy mostani filmje picit komolyabban végződik, mint elődei. Külcsín szempontjából remek iparosmunka, Sandler-filmhez képest gyönyörő operatőri munkával. Mondjuk a tájat szerintem nem is lehet rondán fényképezni. :)
0
2004. május 22., szombat 19:31
Vessetek egy pillantást a kül. Day After Tomorrow posterekre, elég szépek:

http://www.beyondcommunion.com/film/dayafttertomorrow_international.jpg

Minden nagyvárosnak kijutott ;)
0
2004. május 20., csütörtök 23:38
Tudutátok,hogy a Trójaban öt magyar dublór is van?
0
2004. május 19., szerda 13:33
A Ninja Scroll TVsorozatot kezdtem el nézni, egész jó, a filmböl Jubei-en kívül még az öreg monk köszön vissza, szóval akár ez is lehetne folytatás :)
Van benne raklap gonosz, akikiet hentelnek orrba szájba, a történet pedig egy kiccsaj egy speckó kő körül bonyolódik :)
0
2004. május 19., szerda 2:06
Az a két valóban kevés, szóval inkább 20 év alatt hozta össze... :-(
0
2004. május 19., szerda 1:15
ambtari!

Te aztán figyelmesen nézed a filmeket..:)
az említett jelenet benne van a Trójában, és szerintem épp elég csatajelenet volt benne.
Ami azt illeti nekem az egyéni párbajok tetszettek--->Hektor-Achilleus
Ma néztem másodjára, és jobban tudtam figyelni a zenére.
Nem egy masterpiece, de le a kalappal ha ezt tényleg 2 hét alatt hozta össze a kedves zeneszerző, ennyi idő alatt tényleg jó munkát végzett.
0
2004. május 18., kedd 23:45
A Ninja Resurrection-nak nem sok köze van a Ninja Scroll-hoz, azonkívül, hogy a főszereplője ugyanaz (Jubei kb. olyan mint Robin Hood, sokféle történetben szerepeltették már). Az amerikai forgalmazó úgy gondolta eladhatóbb a film, ha a Ninja Scroll folytatásának állítják be, innen a címválasztás is (honnan is ismerős ez a módszer?). Még a logót is szemtelenül lemásolták, ennek persze sokan bedőltek és bedőlnek ma is. A Resurrection NEM folytatása a Ninja Scroll-nak. A valódi folytatást most csinálja Kawariji, jövőre kerül bemutatásra.

Egyébkén nem láttam, de sok jót sem hallottam róla.
0
2004. május 18., kedd 23:03
nem vágták ki......benne van......
0
2004. május 18., kedd 23:01
Látta valaki a Ninja Ressurection a zseniális Ninja Scroll folytatását?
0