Keresés

Moziajánló

2004. május 16., vasárnap 3:04
Nagyobb képet nem találtál, Tadam?
0
2004. május 16., vasárnap 2:13
Bocs, erről a filmről beszéltem, csak valahogy lemaradt a kép:

0
2004. május 16., vasárnap 2:06

Nem túl sok mindent tudok róla elmondani. Az az igazság, hogy nem ezt vártam. Az egész film egyetlen szereplőre épült, éshát ez a szereplő Brad Pitt volt. Csak akkor győztek, ha harcolt a csatákban, egyébként nem. Öhöm... miért is nem? Nem hiszem, hogy az egész Trója vs. Görög poliszok csatája egy emberen múlt. Azért nem akkora sztár ez a Brad Pitt, hogy ennyire előre kéne nyokni. Túl sok volt benne a nyálas rész, de ezt már megszoktam, ugyanis nyálas rész nélkül egy kaland-akció-történelmi film nem létezik. Orlando Bloom a maga szerepében baromira idegesítő volt. Viszont egy pozitívum, hogy Eric Bana egészen jól hozta a szerepét. A zenétől nem dobtam el magam, egyetlen olyan rész sem volt benne, amitől igazán elérzékenyültem volna. Nem azért, mert ez lehet, hogy hülyén hangzik, de a Gladiátorban volt, a Nap Könnyeiben volt, és az Utolsó Szamurájban is volt. Többet vártam a filmtől, de mind1. Egynek jó.

Összegzés:

10/6
0
2004. május 15., szombat 15:12
paycheck

john woo napja lemenőben, galambjait most már parodizálni is szánalmas, s ím, legutolsó esélyét is elbaltázta. mondjuk, a felejtés bére (egész jó magyar cím) még így is többet nyújt egy szimpla csimbum filmnél, de ez leginkább a forrásul szolgáló philip k. dick novella érdeme. ahogyan spielberg büszke baltája kicsorbult a különvélemény komplex vázán, így a john "nem értettem a M:I első részét" woo katanájának semmi esélye dick paranoid elméjének filmre képezésében.

a sztori középpontjában egy mérnök áll: hohó, végre egy gondolkodó elme az arnie és cruise féle szuperhősök után, aztán ben a film 5. percében kézbe vesz egy seprűnyelet, befeszít, s a néző legyint. anyway: ben ahhoz ért, hogy szétszedje a cuccokat, hogy aztán vmi sokkal jobbal álljon elő. a biztonság és a befektetők nyugalma kedvéért a hekkelési procedúrát rendre kitörlik a memóriájából (innen hát a nem is olyan jó magyar cím). megbízója szerint a legújabb (minden eddiginél nagyobb, valamint a legeslegutolsó, stb-stb.) küldetése 3 évig fog tartani, s annyi dellát kap érte, hogy nem lesz többé megélhetési gondja. ahogy a nappalijában virító 3 milliós plazma tévét elnézem, bennek eddig se sok gondja lehetett, de azért vállaljuk csak el a megbízást. három év múlva ben azon kapja magát, hogy jól átverték, üldözi az FBI, megbízói pedig szeretnék eltenni láb alól, mi több: lóvé helyett csak mindenféle hasznontalan(nak tűnő) tárgyat kap a bankban. mi a frász van?!

az a baj, hogy túlságosan hamar megkapjuk a választ a fenti kérdésre. a film ideje korán kiteregeti a lapokat: 1. mit gyártott ben 3 éven át? 2. mire jók a csetreszek? miután a paycheck végét jó előre borítékolják (eheh), gondolkodó izgalom helyett csupán agyatlan szórakoztatás marad jussunk, ez utóbbiból pedig john woo legtöbb korábbi munkája jobban teljesített. hőseink, ben és uma pedig maximálisan híján vannak az alapvető színészi képességeknek (ebből is látszik, hogy QT azért egész ügyes író-rendező, hogy a totálisan tehetségtelen thurman-ből képes volt bármit is kihozni), így románcuk is meglehetősen érdektelen. a menekülősdiben van néhány klassz ötlet, de mint oly sokszor, most is azt kell, hogy mondjam: dick ennél többet érdemelne.

1o/6
0
2004. május 15., szombat 15:06
Troy - Trója

Fantasztikus film minden pillanatát élveztem.Gigászi csaták, szuper szereplők(Brad Pit mint Achilleus hihetetlenül jó, de ez már a bemutató "Is there no one else?" monológjából is kiderült számomra).
A legnagyobb dícséret viszont az operatőrnek jár, valami fenomenálisan oldotta meg az összes csatajalanetet és párviadalt.

Egy pár dolog volt ami nemtetszett.
Ez most spoiler jellegű lesz.

Szerintem a pestis dolgot nagyon gyorsan letudták.Helenét játszó színésznő nekem nem volt valami jó, már ami a színészi tehetséget illeti.
A film elejétől az utolsó fél óráig szépen egyenletesen követte(már amennyire egy ilyen film követheti)az eredeti művet, de az utsó fél óra nekem kicsit összecsapot és siettetett volt, mintha rájött volna a rendező, hogy már így is túl hosszú, ez már nem fér bele.Ilyen volt a pestis és a faló bevontatása(ha jól emlékszem az eredetiben lebontották a kapu tetejét, ahol a napszimbólum volt,mert nem fért be a ló),valamint a görögök "gyors csele".
De ezek megbocsájtható dolgok, viszont ami nem az a zene!
Tényleg gagyi volt, pedig a bemutató hihetetlen ledületes zenét kapott.

Spoiler vége.

Ami az összeséget illeti, kurva jó!:)

10/9
0
2004. május 15., szombat 9:45
nem-nem. a döntés mindössze 3 perc alatt született meg:

[01:35] *** sutter_c changes topic to ' ... troy 30% ...'

aztán

[01:38] *** sutter_c changes topic to '.... troy 20% ...'

gondolom, úgy 1:37 magasságában felidéződtek benne orlando fürtjei, s bummm, nesze neked 1o%. :]
0
2004. május 15., szombat 4:01
Hehe, úton hazafelé még amortizálódott 10%-ot :-)))

Trója:
Korrekt, és becsületes film - legnagyobb érdeme, hogy ennyi pénzből sokkal rosszabb filmet is lehetett volna forgatni, és ami a legnagyobb hátránya, hogy sokkal jobbat is... A Trója a hősi eposzok filmes csapdájában vergődik: túl sok "főszereplővel" dolgozik, így egyikre sem marad ideje. Brad Pitt és Eric Bana alakítása meggyőző, de semmivel nem emelkedik az országos átlag fölé. A látvány pöpec, két éve még korszakalkotó lett volna, a Király visszatér után azonban a tömegjeleneteinek monumentalitása leginkább egy kisvárosi kendertüntetés léptékéhez hasonlítható.
Az egész produkcióra talán a legjobb szó a "lelketlen": élettelenül, felületesen hozza a megszokott színvonalat, nincs benne semmi olyan elem (színészi játék, fényképezés, vágás, zene, rendezés), ami láttán az ember megpödörné bajuszkáját és azt dörmögné: emmán döfi. Trója megmaradt színes, szélesvásznú álomkabátnak...

10/7.5
0
2004. május 15., szombat 3:54
Mármint ki volt a főhős?

A zene tényleg gyenge volt...
0
2004. május 15., szombat 3:38
TROY

Unszimpatikus főhős, unalmas történet, gyenge látvány, gagyi zene.

20%
0
2004. május 14., péntek 17:51
ambtari: meg fogom nézni valszeg és ha tetszeni fog megírom. A Passió esetében is ezt tettem. Mint film szerintem jó volt.
0
2004. május 14., péntek 11:14
Szerintem a storyfeldolgozás nekem is jobban tettszett volna,ha nem olvasom az Illiást,és remélem a kivágott jelenetek majd kárpótolnak.A zene viszont részemről katasztrófa volt.
0
2004. május 14., péntek 10:52
Szerintem nagyon jó volt a Trója!  Illetve én pont ezt, vagy még ennyit sem vártam tőle, ezért mindenképp pozitív csalódást okozott. Nekem nem volt bajom a karakterekkel, de lehet, hogy ebben az is szerepet játszik, hogy nem olvastam az Íiliászt. Bár az valóban feltűnt, hogy amit eddig tudtam a dolgoról, abban tényleg mintha a Spártaiak lettek volna a jók, itt meg úgy szorítottam szegény trójaiaknak.. :)
Brad pittel nem volt semmi gond. Szerintem jól játszotta a szerepét, illett is hozzá.

Jó volt ez.. sose legyen ennél rosszabb film a mozikban!
0
2004. május 14., péntek 0:16
A Gladiátor nekem a kedvenceim közé tartozik,csak akkor már inkább ott nem volt elég kigyúrt a karakter.A film közben szerintem JUBEI majd nézd meg Pitt karjait,szerintem azért van izma a csávónak.A film után,szerintem te is úgy fogod gondolni,hogy Achilleus inkább középerős,de gyors karakter volt,de semmi bajom azzal,hogy te máshogy képzelted el.
0
2004. május 14., péntek 0:11
egymást
0
2004. május 14., péntek 0:10
Most megint kezdődik A Sutter vs Jim & Beric???

Másrészt meg szerintem meg ne a külsővel meg származással baszogassátok hanem az eszetekkel mondjuk.  

De felőlem meg kis verekedhetettek, az se rossz módszer :-)))) poén :-)))
0
2004. május 14., péntek 0:10
erre nem sok esélyt látok, nyuszikám
0
2004. május 14., péntek 0:08
juj.. de megijedtem...
0
2004. május 14., péntek 0:07
A Gladiátor sem a kedvencem. Nincs vele bajom, de nem kedvenc.

Mi? Brad Pitt nem volt elég kemény a Fight Clubban?

Jo ott igen. De ezt a keménységet msára értem. Nem illik  Achilleusnak...
Most ez oylan dolog hogy kedvelem Pittet mert csomó olyan filmje van ami kedvenc, de most mit böki a szemetek ha nem ő az ideális Achilleusz szerintem?

Egy Schwarzenegger típus azért lett volna jó mert Achilleuszt mindig egy kigyurt állatnak képzeltem el meg van leírva és pont ezért vártam mást. Mehg a többi szereplőt is másmiylennek.

0
2004. május 14., péntek 0:07
Ne aggódj Dagi Dög!
Hamarabb fogunk találkozni, mint gondolnááád.....
0
2004. május 14., péntek 0:06
"Ellenben téged mindenki kiröhög a külsőd miatt"

csak magadból indulj ki. ez felénk utoljára kisiskolában volt divat. nem 'tom felétek, hogy megy de mi már kinőttünk ebből
0
2004. május 14., péntek 0:02
Én büszke vagyok arra, hogy félig lengyel vagyok, asszem emiatt nem kell szégyenkeznem. Ellenben téged mindenki kiröhög a külsőd miatt (hé, jön a Malacka... vagy inkább a Micimackó?:). "Sebaj, csak a Pufi lekvár adhat erőt..." (bár valszeg az idézet nem pontos:)
0
2004. május 13., csütörtök 23:58
Akkor már Russel Crowe sokkal rosszabb volt a Gladiátorban.Az alakítása jó volt,csak az izomzatával volt baj.Alapból vézna volt,aztán a forgatásig napi 2 óra kondival sikerült valami izomfélét fenyomni a karjára,de a valóságban akkora izomzattal nehezen nyirta volna ki a Gall tigrist.
0
2004. május 13., csütörtök 23:38
na. neked sincs egy értelmes hozzászólásod sem. ahogy balhét látsz azonnal írsz. gratula, iq bajnok. a pofád meg nem mered élőben odatolni, csak a képernyő mögött van arcod...
0
2004. május 13., csütörtök 23:37
szar, ha az emberen átmegy egy dömper, polák
0
2004. május 13., csütörtök 23:26
Mi? Brad Pitt nem volt elég kemény a Fight Clubban? Szerintem nézd meg a filmet, utána ítéld meg a szereposztást, ne előtte! Nekem ugyan az előzetesek alapján kétórás monoton hentelésnek tűnik, függetlenül a szereposztástól, de majd meglássuk...
0