Trója
10/8
A film látványvilága,és a szereplők alakítása tökéletes,ennél nem is vártam többet.Amiért egy kicsit csalódott vagyok,az a zene.Igazából semmi egyedi dallama nem volt,szimpla sablondallamokból állt végig a kotta.Emiatt egy pontot levontam az összértékelésből.2.pontlevonás a storyfeldolgozás.....
Spoiler
Sok részletet kihagytak,vagy teljesen máshogy oldottak meg,mint az Illiásban.A könyvben végig a Görögöknek szurkoltam,a filmben meg teljesen úgy volt beállítva a story,mintha a Trójaiak lennének a jók,és a Görögök,mind faszok,kivéve Odüsszeust.Agamennon jelleme is teljesen le volt gyalázva,az akkori emberek fejével nem voltak olyan súlyos bűnök a tettei,illetve mintkét oldalon voltak kegyetlenkedések,és nem csak a Görögökén.Továbbá teljesen Amerikai stílus volt Akhilleusz halála,illetve a könyvben Párisz sem menekült el,mint egy happy end-es storiban.De a legborszasztobb hiba az volt,amikor a 10 éves háborút lezavarták 3 hét alatt,és egyszer sem írták ki,hogy 10 évvel késsőbb.
Talán a legjobban az rontott a hangulaton,hogy mögém beültek 10-en éves amerikaiak,akik a "káprázatosan szinvonalas" beszólásaikon,és legkisebb poénon is hangosan hahotázó cselekedeteiken kívül semmit nem csináltak.Ilyenkor örülök,hogy ebbe az országba születtem,mert ahogy elnéztem azt a színvonalt,inkább nem kérnék belőle.