1. abraham nevét önkényesen változtatták gabrielre, mert "milyen hős már az, akit ábrahámnak hívnak?!" sommers biztos nem halott még arról a bizonyos l betűs szakállas úrról, akinek az országa olyan sokat köszönhet.
2. na most, a múmia visszatérben a megmurdelt csajszi visszatért (habár már nem emlékszem, hogyan), itt nem. ez azért elég nagy különbség, nem gondolod?
amúgy a film tényleg jókora trutyi. az alien tojásokból [(c) derceto] kikelő, hamarjában szétpukkanó vámpírbigyókák a mélypont.
0
2004. május 13., csütörtök 8:58
1153
Tegnap minden figyelmeztetés ellenére letudtam a Van Helsinget. Vagy A múmia visszatér 2-t. Már magam sem tudom, az egész izé alatt az volt az érzésem, hogy én ezt már láttam egyszer. Most a történetből (ha-ha) részleteket fogok elárulni, így aki még nem látta, az ne is nézze meg...öö izé, az ugorjon.
Szóval ott van a főhősnő és a főgonosz múltbéli kapcsolata. Mint Evy és Imhotepé, majdnem. Ott van ugye a főhős, a kiválasztott, Isten kétbalkeze: AbrahamvoltamdeaztnemtudjuklevédeniígyhátGabrielleszekmintazarkangyal Van Helsing. Pont mint O'Connel, csak kevésbé érdekes. Illetve, egyáltalán nem érdekes. A múmia visszatérben O'Connel a graffitikből jön rá, hogyan kell a Skorpiókirályt átküldeni az örök vadászmezőkre, itt meg a Faramirból visszafejlődött lapátfülű segítőtárs jön rá, egy Harry Potterből átmentett festményből. Aztán ott van Evy halála. Itt is megmurdel a csajszi, és már vártam, hogy Frankeistein teremtménye magát feláldozva befekszik a gépbe, és így életre kel a lány, pont mint a .... igen, tudjuk. Szóval sikerült a lehető legrosszabb részeket átmenteni A múmia elbaltázott folytatásából. Ami hiányzik, az az érdekes karakterek, a jó beszólások, és némi izgalom.
A 170 millió dolláros filmből egyedül Allen Daviau és Allan Cameron munkája ér valamit, a többi kuka.
0
2004. május 13., csütörtök 8:25
17243
emmerich olyasmit nyilatkozott, hogy az ő filmjében nem lesz egy bruce willis szerű karakter, aki hip-hop, nem létezővé teszi az egészet. :] gondolom, azért donnie darkót sikerül kimenteni a sűrűből. esetleg apuka az életét áldozza érte, s akkor a szükségszerű szentimentális kavircot is kipipálhatjuk. hű, de messze van még május vége! :]
0
2004. május 13., csütörtök 2:14
644
Én minden további nélkül elhiszem, hogy a Trója rossz film lesz. A Holnapután meg egy igényes kommersz alkotás. Lehet, hogy elfogult vagyok, de a Trója a Gladiátor-Gyűrűk Ura miatt köszönheti létezését (meg persze Homérosz is belesegített:). És ahhoz túl drága film, hogy bankot robbantson. Szóval ilyen körülmények közt nem lesz nagy meglepetés a filmben. És mondanom sem kell, hogy Petersen nem olyan vizuális rendező, mint Ridley Scott. Úgyhogy látványilag sem lesz semmi eredeti. A Holnaputánban legalább érdekel, vajon hogy élnek majd a jégkorszak alatt és esetleg elbandukolnak-e az egyenlítőhöz. :)
0
2004. május 13., csütörtök 1:50
238
Holnapután jobb,mint a Trója?Nevetnem kell.Kiváncsi vagyok,Május 27. után mi lesz a véleményetek,de szerintem csalódottak lesztek.
0
2004. május 12., szerda 23:14
17243
az empire szerint a van helsing 2 csillagot, a troy három csillagot, a the day after tomorrow pedig négy csillagot érdemel. lassan indul be a nyár? :]
(három a magyar igazság...)
0
2004. május 12., szerda 23:13
17243
az empire szerint a van helsing 2 csillagot, a troy három csillagot, a the day after tomorrow pedig négy csillagot érdemel. lassan indul be a nyár? :]
0
2004. május 12., szerda 23:13
17243
az empire szerint a van helsing 2 csillagot, a troy három csillagot, a the day after tomorrow pedig érdemel. lassan indul be a nyár? :]
0
2004. május 12., szerda 10:55
3933
Gondolkodtam a Hős esetében is a 8 ponton (sőt, még a 9 is megfordult a fejemben), de végül maradtam a 7-nél. De belátom, a 8-at megéri, ugyanis mióta kijöttem a moziból, szívesen megnézném még egyszer (vagy többször is), azaz több, mint egy szimplán jó film (ami nálam 7-es). :)
0
2004. május 12., szerda 10:24
1447
"Jobb a magyar hang:Gyűrűk Ura"
ha-ha!
0
2004. május 12., szerda 10:07
17243
gyönyörűen mondtad. még mindig hét pont? :]
0
2004. május 12., szerda 9:54
3933
Én a dialógusokat nem úgy értettem sutának, ahogy a Van Helsing esetében, hanem a látványhoz képest. De az mindenképpen dicséretes, hogy nem szorult egy percig sem háttérbe semmi a vizualitás miatt (megint csak a Van Helsinget tudom említeni). Ennyi.
Mindig utáltam azokat a filmeket, amik a látványt az első helyre teszik, de a Hős volt azon kevesek egyike, ami azon kívül is tudott nyújtani valamit, pedig ez egy olyan alkotás, ahol a képi világ simán elvitte volna a filmet a történelmi alap (vagyis inkább egy lehetséges történelmi alap) nélkül is.
0
2004. május 11., kedd 20:22
238
Nem Derceto,engem az nem zavar,mert nem különösebben koncentrálni az idegen ország helyszíneinek nevére,stb.
0
2004. május 11., kedd 20:10
17243
a hero történetét nem mondanám túlságosan egyszerűnek: már 5x megnéztem, de még most is értek "aha!" érzések. a párbeszéd pedig azért olyan "primitív", mert kétezer éves szövegkönyvből dolgoztak. :]
eddig simán az év legjobb moziban látott filmje. (habár ez nem nagy szó, hisz kb. egy tucat filmet néztem meg moziban. :)
0
2004. május 11., kedd 19:07
4201
Ah so! És egy idegen ország filmjét nézni, idegen szereplőkkel, idegen nevekkel, idegen helyszíneken? Az nem túl zavaró?
0
2004. május 11., kedd 18:58
3933
End of transmission. :)
0
2004. május 11., kedd 18:56
238
Daemiaen!Most ezzel nem fogok veled vitázni,úgyse győzzük meg egymást a másik igazáról.Nálam filmtől függő,hogy a szinkron,vagy a felirat jön be.De sokszor a "jó magyar szinkronokat" azért tartom előbbre valónak,mint az angol hangot,mert mégis jobb valamit az anyanyelveden hallgatni,mint felirattal egy idegen ország nyelvén.De ez csak az én véleményem.
0
2004. május 11., kedd 18:50
3933
Jobbnak szerintem egy szinkron sem jobb, legfeljebb olyat tudnék elképzelni, hogy "jól sikerült magyar szinkron".
0
2004. május 11., kedd 18:48
238
Jobb a magyar hang:Gyűrűk Ura,Mindenható,Amerikai Pite,Armageddon,de még sorolhatnám.Jobb az angol hang:Karib Tenger Kalózai,Scooby-Doo,Amerikai História x,stb.
0
2004. május 11., kedd 18:44
3933
Egy példát mondj!
0
2004. május 11., kedd 18:41
238
Lényeg az,hogy valamikor az angol hang a jobb,valamikor a magyar.
0
2004. május 11., kedd 18:39
3933
Én is úgy gondolom, ezért nem is értettem nagyon ambtari kolléga hozzászólását. :)