Keresés

Moziajánló

2004. május 11., kedd 18:15
Már csak két nap,és itt a Trója.Szerintem azért azt erős tulzás kjelenteni,hogy az ilyen filmek mindig jobbak eredetiben,ez függ a filmtől,és a szinkrontól.A Karib tenger kalózai mindenképp eredetiben jobb,de lehet,hogy a DVD-re készült Trója szinkron majd jobb lesz,mint az eredeti.
0
2004. május 11., kedd 16:42
Nézd meg eredeti hanggal aztán felejtsd el a szinkront! :)
0
2004. május 11., kedd 15:52
Valahogy nekem is ennyire tetszett. Igaz, én "csak" 9-est adtam rá, de nekem idáig ez az "ÉV FILMJE".
0
2004. május 11., kedd 15:45
Ház a Ködben  R.: Vadim Perelman

10/10

Soha rosszabb rendezői debütálást! Számomra a filmben minden a helyén volt. A rendező nagyon biztos kézzel és tudattal építi filmjét, azon belül figyel minden apró rezdülésre és pillantásra. Jennifer Connelly és Ben Kingsley zseniálisak, de a többi szereplő is "él" a filmben. Nincsenek felesleges arcok, mindennek jelentősége van. Roger Deakins operatőr ismét bebizonyítja, micsoda mestere szakmájának.
  Kedvenc szavajárásommal élve, itt nincs túlmagyarázva semmi. A látszólag picit bonyolult sztori logikusan követ minden érzelmi reakciót. A rendező nagyon okosan tette, hogy csak úgy tesz, mintha egyes szereplők feleslegesek a filmbe (pl. Ron Eldard, Frances Fisher), pedig ők azok, akik irányítják a cselekményt. Az iráni menekült ezredes figurája Ben Kingsley által hihetetlenül élő figura, olyan, mintha nem is színész volna. :) Igazából ő áll a történet középpontjában, ami egyben az amerikai bürokrácia bukásának egy részlete is. Connelly képes arra, hogy Kingsley mellett ne vesszen el. Tekintetében rengeteg szenvedést lehet látni. De számomra a legmegrázóbb Ron Eldard kislányának sírása volt. Attól eléggé kikészültem.
  Nem egy vidám film, de mindenképp mestermű. Kíváncsi vagyok a rendező köv. filmjére, ami ha jól tudom, nem a Stephen King-es Talizmán lesz.
0
2004. május 11., kedd 12:38
"Nincs szinkronizálva, csúnya is lenne."

Én szinkronizáltan láttam, de nem moziban.
És jelentem igen jó lett a szinkron. Inkább vagyok felirat mint szinkron párti, de késő este hulla fáradtan jobb szeretek "fülelni" mint olvasni.
A hős esetében nem volt választási lehetőségem, mert így kaptam kölcsön CDn. De meg akarom nézni eredeti hanggal is ha lesz rá időm elmenni a moziba.
0
2004. május 11., kedd 12:07
Ezt már megbeszéltük. :) Nekem egytől egyig szemetek, undorító, látványra hajazó, a történetet semmibe vevő sz*rok.

De tényleg a Deep Rising a legjobb a felsoroltak közül.
0
2004. május 11., kedd 12:02
"Onnan, hogy van jó filmje. Stephen Sommersnek sosem lesz ilyen műve"

erős túlzás, sőt tévedés. a "The Mummy" és a "Deep Rising" is a jó B-film kategória
0
2004. május 11., kedd 12:00
The Butterfly Effect

Végig izgalmas,és fordulatos film.Auston Kutcher alakítása remek,kezd egyre jobb színésszé vállni.A Story önmagában lehetettlen,de mégis a film minden perce izgalmas,és magával ragadó.Végre megint egy olyan film,ahol izgulhatunk a főhösért.Remélem nálunk is vetíteni fogják,mert ezt mindenkinek látnia kell.

10/9
0
2004. május 11., kedd 12:00
Hős (Ying Xiong / Hero, 2002)

Ilyen egy látványra kihegyezett film. A Hős csodálatos világa (mert hiába Kína egyik legendás mérföldkövéről szól, mégis egy külön világ a film) teljességgel megbabonázott. Szavakat nehezen lehet találni arra, amit a vásznon látni. Yimou Zhang nyíltan vállalta is, hogy filmje sokkalta inkább a látványra helyezi a hangsúlyt, és ezáltal szimbólumokkal operál, mégsem hanyagolta el teljesen a történetet. Bár tényleg eltörpül és sokszor sutának hat a dialógusok által előrevitt
sztori, a soron következő csodakép miatt már el is felejtkezünk róla. Tan Dun (zene), Christopher Doyle (fényképezés), Tingxiao Hu (díszlet) és a színészek is olyan profi munkát végeztek, amire joggal lehet büszke Kína. Meg arra is, hogy a film egyik producere Quentin Tarantino volt.

7/10
0
2004. május 11., kedd 11:54
Elefánt (Elephant, 2003)

Gus Van Santnak kevés puskapora volt rendezőként. A Drugstore Cowboy, a Majd' megdöglik érte, az Otthonom, Idaho és a Good Will Hunting egytől egyig jó filmek. Azonban 1997 óta ismét az útkeresés mezejére lépett, és azóta nem is tudott jó filmet készíteni. Az Elefánt sem az. Tele felesleges hatásvadász (lassítások, túlnyújtott, Tarr Béla, leginkább a Werckmeister harmóniák című művére hajazó beállítások) eszközökkel, ráadásul még a kivitelezés is hagy jó sok kívánni valót maga után: Van Sant próbált nem lándzsát törni és véleményt, álláspontot formálni filmjével, mégsem sikerült. Az Elefánt egy tipikusan olyan film, ami nem akar megbántani senkit (mint mondjuk Michael Moore), de nem is mutat meg semmit. Gyatra produkció.

3/10
0
2004. május 11., kedd 11:48
Van Helsing (Van Helsing, 2004)

Honnan ismerszik meg a jó rendező? Onnan, hogy van jó filmje. Stephen Sommersnek sosem lesz ilyen műve. A Van Helsing nagyszerűen belesimul A múmia által kezdett, újkori Universal-szemetekbe. Olyan látványorgiát "varázsolt" a vászonra rendező zsenikénk, ami nemhogy undorító, de még felesleges és unalmas is. A színészek alkalmazása is teljesen feleslegesnek bizonyul: Hugh Jackman olyan, mint Lorenzo Lamas a '80-as években, csak kalapban; a Kate Beckinsale által játszott karakter a film első percétől már alig várja, hogy megcsókolhassa a galád módon Abrahamről Gabrielre keresztelt főhőst; Richard Roxburgh Dracula szerepében pedig folyton azzal van elfoglalva, hogy csábosnak szánt tincsei pont úgy látszódjanak, hogy igazi, vérszívó Casanovának látsszon. A történetre kár szót vesztegetni, Sommers forgatókönyvíróként rosszabb, mint rendezőként, pedig nagyon igyekezett, nehogy értelmes dialógusokat adjon hősei szájába.

Az utóbbi évek egyik legrosszabb marketingfilmje, a legrosszabb csak azért nem lehet, mert nagyon erős a verseny ezért a címért, és valljuk meg: akkor már inkább a Van Helsing, ha a Vas és A macska a többi alternatíva.

1/10
0
2004. május 11., kedd 11:41
Belleville randevú - Francia rémes (Les Triplettes De Belleville, 2003)

Aki megnézi, zseniális rajzfilmet fog látni. Ilyen profi kivitelezést nagyon ritkán látni: a történet nagyszerű, egy kicsit noiros, bár az Amerikát kifigurázó képek már nem hatnak újnak: úgy tűnik, divat lett belőle. Az effektek, a zene mind-mind maximálisan hozzájárul ahhoz, hogy az idei év egyik legjobb filmje lehessen. Le a kalappal a készítők előtt!

9/10
0
2004. május 11., kedd 11:33
A Trója feliratos lesz, ez biztos.
0
2004. május 11., kedd 11:31
Nincs szinkronizálva, csúnya is lenne. Nem ez az első kínai film amit látok, de talán most először hallottam igazán szépnek ezt a nyelvet. Viszont egy külföldinek baromi nehéz lehet megtanulni szépen beszélni.

Én azt hallottam, hogy a Trója feliratos lesz.
0
2004. május 11., kedd 11:04
Miért Hero? Miért nem Ying xiong? :)))
0
2004. május 11., kedd 11:01
a Hero is le van szinkronozálva??
0
2004. május 11., kedd 10:18
A Miramaxos filmek most bárkihez kerülhetnek?
A Hero (ami egyébént egy fenomenális, gyönyörű film) apropóján kérdezem, mert a stáblista kezdetén a magyarszöveg blabla végén a Warner Home Video-t említi a pacák (csak már nem emlékszem, hogy forgalmazóként, vagy a szinkron elkészítésének megbízójaként).

Aki teheti mindenféleképp nézze meg ezt a filmet!
0
2004. május 11., kedd 9:44
a szinkronnal.
0
2004. május 11., kedd 8:36
???

Most a szinkronnal van a baj, vagy azzal, hogy lefordítják a filmek címét magyarra?
0
2004. május 11., kedd 2:55
The Punisher

Nem is tudom mit vártam ettől a filmtől. Valószínűleg túl sokat, mert szvsz valami kegyetlenül gyengére sikerült. Néhány kicsit extrémebb halálformától eltekintve semmiben sem különbözik az egész, min pl. Swarci Kommandója, vagy más hasonló egy kaptafára készült film. Moziban a látvány valószínűleg ütősebb lesz, mint amit én most "élvezhettem" de úgy gondolom igazán sokat nem tud hozzátenni a film hangulatához.

40%

0
2004. május 11., kedd 0:15

Van Helsing - 2004 - USA

Bocsánat, de ezt muszáj leírnom. Szóval az ember bemegy a moziba és a film előtt nézhet előzeteseket, hogy kedvet kapjon és máskor is a filmszínház vendége legyen. Ez jó. Ami nem jó, hogy az előzeteseket is leszinkronizálják!. Speciel a Day after tomorrow és a Troy előzetese borzasztó magyarul... Holnapután.. vazze.. Asszem késni fogok a vetítésekról, hogy megkíméljem a magam ezektől a negatív élményektől. Sajnos az a tendencia is erősödik, hogy a nagyobb filmeket szinkronizálják. Még szerencse, hogy van egy D**a P***ánk ahol eredeti nyelven is élvezhetjük a filmet. Így tettem a Van helsing-gel is.
No, akkor pár szó a filmről. A story szar, de ezt már mindenki megállapította előttem. A dialógusok úgy-ahogy elmennek, a látvány tetszett,de az akciók mennyiségét tekintve picit átestek a ló túloldalára.. egyefene ez még belefér. A CGI néhol nagyon jó, néhol nagyon gyenge volt. Számomra igazán értékes a filmben a főszereplőnő (No. 1 in Hollywood) és a filmzene volt. Ez Silvestri mester 4. legjobb zenéje. Az első hármat már nehéz lett volna felülmúlni.
Igazából a "The Mummy"-tól messze van a film, de mivel ütős hangzása és jó látványvilága van, ezért a polcomon fog díszelegni (remélem egy dts hanggal megáldott dvd formájában :)

75%
0
2004. május 10., hétfő 13:24
A Felejtés Bére  R.: John Woo

10/6

Igazából kát bajom van a filmmel (mondjuk elég nagy bajok). Az egyik, hogy Woo rendesen visszafogta magát, inkább más munkákból koppintott. A végső leszámolásos jelenetet simán kiollózhatta volna az Ál/arc-ból is. A galamb feltűnése most inkább röhejes, mint szép. A másik az, hogy a forgatókönyvíró nem használta ki a remek alapötletet, pedig rendesen el lehetett volna játszani ezzel a kirakósdis történettel.
  Amúgy nagy baj nincs a filmmel, nem unalmas, csak nem marad meg az ember fejében. Van pár szép Woo-jelenet, mint pl. Uma és Ben első találkozása, vagy az "újratalálkozásuk". A kontaktlencsés jelenet is jó volt, de amúgy iparosmunka ez. Mondanom sem kell, hogy mikor Umát megláttam, egyből a Menyasszony szerepe ugrott be. Szóval nem ez élete alakítása, az biztos.

U.i.: Paul Giamatti sokkal jobb színész annál, minthogy 10 perces szerepet adjanak neki.

Wonder Boys - Pokoli Hétvége   R.: Curtis Hanson

10/9

Hanson mindig is csíptem, van tehetsége ahhoz, hogy a sztorikból kiragadja a hangulatot és a mozgókép nyelvére lefordítsa. Most sincs másképp. Tele van szeretnivaló karakterrel, akik hús-vér emberként mászkálnak és csinálják a problémákat. Michael Douglas egyfajta kivénhedt Holden Caulfield figurát csinált az irodalomtanál szerepéből, szerintem élete legrokonszenvesebb figuráját alkotta meg. A többi színészre sincs panasz. Nem akarnak sem ők, sem az író, Steve Kloves, sem a rendező nagyot alkotni, csupán egy szerethető két órás pillanatot kreálni. Szerintem ez sikerült. :)
0
2004. május 10., hétfő 13:19
A Port.hu szerint: Kossuth, Mammut, MOM Park, Lurdy.
0
2004. május 10., hétfő 13:10
Hol adják a Hero-t moziban? Ezt annyira szeretném már nagyban látni :) - remélem, az, hogy megjelent itthon a váasznakon azt is jelzi, hogy DVD-n is üdvözölhetjük majd ezt a filmet...
0
2004. május 10., hétfő 4:43
vh:

Bevallom, régen szórakoztam ennyit filmen. Faramir pufók barátnak öltözve szórja gyenge poénjait, a kéjenc kozsósérós Drakula latexbe bújt nejei (Mariska, Juliska és Bözsi) rakják az alien-tojásokat, állkapcsát pedig Imhoteptől örökölte, a kastélyban ewokok rohangálnak, Frankenstein teremtményének búgócsiga van beépítve a fejébe, Budapest Erdélytől délre van, amúgy zagyvaság az egész, meg különben is unjuk már az összes vámpíros-, farkasemberes-, átváltozós-, nemátváltozós sztorit.

VH vs. VHD - 0 : 1

ying xeong - hero

No comment. Könnyfakasztóan szép film, a végén mégsem a csodálatos képek miatt nyúltam zsepiért. A következő filmzene pedig amit megveszek, az ez lesz.
0