A Felejtés Bére R.: John Woo
10/6
Igazából kát bajom van a filmmel (mondjuk elég nagy bajok). Az egyik, hogy Woo rendesen visszafogta magát, inkább más munkákból koppintott. A végső leszámolásos jelenetet simán kiollózhatta volna az Ál/arc-ból is. A galamb feltűnése most inkább röhejes, mint szép. A másik az, hogy a forgatókönyvíró nem használta ki a remek alapötletet, pedig rendesen el lehetett volna játszani ezzel a kirakósdis történettel.
Amúgy nagy baj nincs a filmmel, nem unalmas, csak nem marad meg az ember fejében. Van pár szép Woo-jelenet, mint pl. Uma és Ben első találkozása, vagy az "újratalálkozásuk". A kontaktlencsés jelenet is jó volt, de amúgy iparosmunka ez. Mondanom sem kell, hogy mikor Umát megláttam, egyből a Menyasszony szerepe ugrott be. Szóval nem ez élete alakítása, az biztos.
U.i.: Paul Giamatti sokkal jobb színész annál, minthogy 10 perces szerepet adjanak neki.
Wonder Boys - Pokoli Hétvége R.: Curtis Hanson
10/9
Hanson mindig is csíptem, van tehetsége ahhoz, hogy a sztorikból kiragadja a hangulatot és a mozgókép nyelvére lefordítsa. Most sincs másképp. Tele van szeretnivaló karakterrel, akik hús-vér emberként mászkálnak és csinálják a problémákat. Michael Douglas egyfajta kivénhedt Holden Caulfield figurát csinált az irodalomtanál szerepéből, szerintem élete legrokonszenvesebb figuráját alkotta meg. A többi színészre sincs panasz. Nem akarnak sem ők, sem az író, Steve Kloves, sem a rendező nagyot alkotni, csupán egy szerethető két órás pillanatot kreálni. Szerintem ez sikerült. :)