Keresés

Moziajánló

2004. május 10., hétfő 3:30
van helsing

ezen nincs mit szépíteni: a van helsing ostoba film. nem, mintha stephen sommers eddigi filmjei az intellektusunkat vették volna célba, ám mind a múmia, mind a deep rising (tán kísértethajó volt a magyar címe) rendelkezett a B-filmek ellenállhatatlan bájával, fel tudott mutatni sármot, s azt a fajta dilettáns humort, amin titokban röhögünk. a van helsingből mindez hiányzik: címszereplője fakó arccal zakatol előre, rokonszenvünket bárgyú és lapos megjegyzéseivel biztosan nem fogja kivívni (hugh jackman magyar hangja egyébként gergely róbert, ami csak hab a lótortán), s közben a film egyik hangos CGI-csodából a másikba esik, amellyel nem lenne különösebb bajom, ha nem szakítanák meg erőltetett/erőtlen érzelmi kitörésekkel, s valami izével, ami mintha sztori akarna lenni. a van helsing csatasorba állítja a XIX. század ponyvájának, ill. a mozgókép történetének leghíresebb monsztereit: megvalósítás tekintetében többé-kevésbé hibátlanok, ám a PG-13 besorolással szemben valamennyi tehetetlen. tavaly ilyenkor egy klassz hugh jackman-project vezette be az utóbbi évek legszarabb nyári moziszezonját, remélem, most fordítva lesz. 1o/5 néhány jobban sikerült akcióért, a remek díszletekért, kate beckinsale seggéért és a film egyetlen valamire való poénjáért, amit a méltánytalanul hanyagolt kevin j. o'connor nyög be arra a kérdésre, hogy "miért ne öljelek meg?"

ying xeong - hero

az ilyen filmekért érdemes moziba járni, sőt messzebbre megyek: az ilyen filmek miatt találták fel a mozit. a hős "a valaha készült legdrágább kínai film", ahogy a promóciós anyag írja, de ezenkívül még vagy három tucat leges jelzőt el lehet rá szórni, méghozzá nem érdemtelenül. sokan támadják a film politikai nézeteit, de a hős túlságosan is erőteljes film ahhoz, hogy ilyen buta disputa akár egy kicsit is megkarcolná. bárcsak a mi honfoglalásunk lenne ilyen regényes... 1o/1o

kill bill vol.2

tarantino felett eljárt az idő. tíz évvel ezelőtt ő volt a legnagyobb dolog a televízió feltalálása óta (brad bird után szabadon), ma már a legutolsó mondvacsinált tanítványa is úgy érzi, hogy ciki lenne tarantinósra venni a figurát. a géppuskaszájú direktor pedig rendesen elkésett ezzel a kettészabott filmmel: az első eresztést szerettük és utáltuk egyszerre, kb. ugyanazért: mert nem volt olyan tarantinós. nem volt benne popkultúrális szatíra, idézhető dialóg, azonosulásra teremtett hős, meg miegymás. a folytatásnak meg pont az a baja, hogy mindent megtesz azért, hogy bepótolja mindazt, ami az első részből kimaradt. tehát a szereplők nyomják a sódert, ahogy a szájukon kifér, csak az a gubanc, hogy QT eddigi munkáiban a karakterek csak akkor beszéltek mellé, ha épp nem volt más dolguk, a kill bill 2-ben viszont akkor is pofáznak, mikor lépni kéne. a filmből simán ki lehetne szórni 4o-5o percet, s még akkor is azt mondanám, hogy az első katyvasz tartalmasabb. QT valahol a levélhullás magasságában rádöbbenhetett arra, hogy a vol.1 totálisan érzelemmentes volt, így a folytatásban ezt is kompenzálni próbálta, s hőseink most többet nyafognak, mint egy másnaposan megírt barátok közt epizódban. sajna, nem csupán a kosz ment az ara coolsága rovására. a sztori továbbgombolyítása pedig szintén nem válik a film előnyére. van néhány szánalmas porhintés (mégsem esküvő volt ám az...), felesleges karakter (escobar los motherfuckos, vagy vmi ilyesmi), s kínos ötletbörze (DIY: hogy másszunk ki a sírból?). a soundtrack most jobban alkalmazkodik a környezethez, s hirtelen stílusváltás se sok van (habár nem értem a shaw brothers hommage esetében alkalmazott szűrőt), a hosszúra nyújtott, aztán pillanatok alatt lezavart befejezés viszont újfent csalódást okozott. összességében azt kell, hogy mondjam, a like a virgin réges-rég lejárt lemez. 1o/5
0
2004. május 10., hétfő 0:18
A 10/ 0.5 azért egy kicsit erős.
Véleményem szerint : 10 / 8
Nekem tetszett.
0
2004. május 9., vasárnap 23:53
Van Helsing
Stephen Sommers-nek csak filmeket kellene rendezni mert ahhoz azért úgy látszik ért. Viszont törjön szét a keze ha még egy ilyen szarságot megír.

10/ 0.5
0
2004. május 9., vasárnap 17:16
Persze Ian McKeLLen
0
2004. május 9., vasárnap 17:12
Gods and Monsters (USA, 1998)

Miután az elmúlt hat évben egyetlen forgalmazó sem vette magának a fáradtságot és a bátorságot, hogy ezt a remekművet hazánkban is bemutassa, végre sikerült egy svéd szerverről egy ismerősöm révén megszereznem a filmet.

Megérte várni.

Persze az alkotás maradéktalan élvezetéhez két dolog feltélenül szükséges:

1. a régi Universal-féle James Whale által rendezett Frankenstein-filmek, és keletkezésük történetének ismerete.

2. Ezen filmek határtalan szeretete.

Bill Condon rendezőt eddig csak, mint a borzalamas Candyman II direktorát ismertem, amely teljesítményével, mondhatom, nem nyűgözött le túlságosan. Annál nagyobb meglepetést okozott a Gods and Monsters lenyűgözően pontos szerkezete, a csodálatos összjáték, harmónia, korhűség és tiszteleteadás, ami ebből a filmből árad.

Condonon kívül mindenki a legjobb formáját hozza: Ian McKelen, mint mindig, fantasztikus, Brendan Fraser megmutatja, hogy nem csak ostoba vígjátékok bamba lúzereinek szerepköreire lett ő kitalálva, Lynn Redgrave pedig, mint Whale magyar házvezetőnője imádnivaló (még néhány magyar mondata is van, igaz, borzalmas kiejtéssel). És akkor még nem is szóltam Carter Burwell zenéjéről és Stephen M. Katz operatőri munkájáról - mindkettő telitalálat.

Emellett a film megajándékozott az egyik legszebb befejezéssel és vége-főcímmel, amit életemben láttam.

Összefoglalva: egy film, ami mindenkinek látnia kell, mert a jelenleg moziban futó Van Helsing féle borzalmaknál sokal inkább alkalmas arra, hogy megidézze a régi Universal-horrorfilmek, ma már nem annyira félelmetes, de annál szívhezszólóbb "rémségeit".

10/10

(ha valakinek lenne magyar, angol v. német felirata a filmhez, kérem jelezze)
0
2004. május 9., vasárnap 16:12
Sajnos (szerintem) a Van Helsing klasszisokkal elmarad a Múmiától,mint ahogy írtam,Sommers 100-szor jobb filmet tudott volna csinálni,ha normális animátorokkal dolgozik,és a Story-t rendesen kidolgozza.Ahogy említetted a térképes rész is példa erre,meg Van Helsing eredetének a kiléte.Lehet,hogy a Van Helsing 2-ben tudjuk majd meg,ki ő,tiszta X-men-es effectus.Úgylátszik Jackman csak az amnéziás karakter szerepét kapja.
0
2004. május 9., vasárnap 13:52
Van Helsing

Nem tudom mi a baja mindenkinek ezzel a filmel.Tudtuk jól, hogy nem egy Lugosi filmről lesz szó.A múmia rendezője amolyan múmiás filmet csinált,de nekem annál sokkal jobban tetszett.
A zenéje hatalmas, nagyon jól eltalált, nekem tetszett a sztori is szerintem nem volt kiszámítható(persze aki ismeri a Drakula "mitológiát" és már ismerte a Van Helsing nevet annka elképzelhető, de én speciál nem ismeretem).
A film egész hangulata magával regadott a...

(SPOILER)

fekete-fehér, az erdélyi kis falu mind-mind nagyon jó "erdélyi hangulatot" árasztott.
Az egyetlen kivetnivaló amit találtam, és ez megint a primitív amerikaiaknak tudható be az amikor a térképen(amolyan Indiana Jones módjára) mutatták, ahogy Helsing szállítja Frankeinsteint Erdélyből Rómába.
Ha megfigyeltétek a térképen elindul dél felé Erdélyből...átkel a Kárpátokon és megérkezik Budapestre.Na most akkor kedves rendező...nem kéne legalább egy kúrva európatérképet megnézni mielőtt egy Erdélyben játszódó filmet készítesz?!
Miért kell mindíg megmutatni a világnak, hogy "Nézzétek, mi amerikaiak mennyire sötétek vagyunk!!!".
Nem értem,de ha ez nekik jó....

10/8
0
2004. május 9., vasárnap 1:13
Van Helsing: Részemről hatalmas csalódás. Olyan egy bárgyú sztorit találtak ki, amit nehezen lehet megemészteni. Stoker Draculájához a főgonosz csak nevében hasonlít, minden körítést elfelejtettek, és az egész történetet átírták egy nagy maszlaggá. A látvánnyal nincs probléma, de a történet egy nagy nulla, dialógusokat pedig senki ne keressen benne. Szívem szerint egy nagy egyessel osztályoznám, de a fogatos-üldözős jelenet miatt felhúzom 2/10-re... Az a baj, hogy annyi látványos filmet láttunk már az elmúlt években, hogy önmagában ez már nem elég. Nem tudja valaki Kate Beckinsale-t miért maszkíroztál Christina Aguilerává? :))
0
2004. május 9., vasárnap 0:40
Zatochi

Mit mondjak... Kitano.. 100%

Egy kérdés a hozzáértőktől. Van arra esély, hogy ez itthon DVD-n megjelenjen?
0
2004. május 8., szombat 23:55
Ma néztem meg Van Helsinget, szólnék róla én is pár mondatot.
Először is szerintem tökéletes kikapcsolódás 2 órára és tipikus dvd film a jövőre nézve.
Remek látvány, hang, és vizuális effektusok. (szinte végig non stop akció)
Ugyanakkor viszont a színészi játék és a történetvezetés elég gyenge.
Úgy jöttem ki a filmről hogy nem tudtam meg semmit Van Helsingről, csak hogy nem emlékszik a múltjára és emellett jól harcol.
Adnék rá 5/10-et

0
2004. május 8., szombat 2:37
wow:

http://www.richard-kelly.net/images/misc/Donnie-axe-500.jpg
0
2004. május 7., péntek 23:28
Van Helsing:

Beültem, megnéztem... unalmas volt. 10/3.5
0
2004. május 7., péntek 19:52
Tegyetek már eleget az alapvető filmfórumos illemnek és írjátok már ki, hogy SPOILER ha arról van szó! Teringetét...
0
2004. május 7., péntek 19:43
Akkor ez újabb negatívum számomra.Hogy lehet egy ember angyal?És ha itt mégis,akkor elvileg halhatatlan,akkor meg miért volt olyan sebeszhető,mint egy ember?
Az eredeti storyban Abraham Van Helsing volt,ő csak egy ember volt,aki Dracula ellen harcolt.
0
2004. május 7., péntek 10:17
Nem egészen, ez olyan rovar-bogár kapcsolat.
0
2004. május 7., péntek 0:55
Van Helsing

Gyenge, kiszámítható történet, általában nem túl jó CGI, sőt, néha csapnivalóan gyenge, nem túl extra szinészi játék, sokszor felesleges humor....

Hogy miért tetszett mégis? A fene se tudja, de ma szórakoztatónak találtam. 65%

spoiler

2. -> Gabriel arkangyalként szerepeltették a filmben.
0
2004. május 6., csütörtök 23:15
Na így sokára de leért hozzánk a Passio :-)

Na véleményem. Ha mint Bibliai adaptációt akarnám értékelni akkor kapna egy 10/2-est. De csak azért mert arámi nyelven lett leforgatva ami egy jó pont a filmnek + az eredeti történet :-)
Ha mint filmet akkor olyan 5 körül ingázik. Tehát sem rossz se nem jó. Talán a jóhoz közelebb van mert egy-két jelenet megfogodott. Viszont egy-két jelenetnél vissza kellett fognom magam hogy ne nevessek. Iylen gagyi és balfasz sátánt mint ebben a filmben még sose láttam. Nevetséges volt. Meg mikor Jézust vagy 6 alkalommal látjuk lassítva ahogyan elesik kissé fárasztó volt. Egyáltalán nem hiányzott a filmbe. Júdás rémálmai inkább horrorba valók lettek volna nem ide.
Baj az hogy Gibson sok helyen úgy kezelte az egészet hogy nem lesz szájbarágós, mert szte mindenki olvasta a történetet más részeknél meg pont a túlzott szájbarágás érvényesül. Erőszak szempontjából nem hiteles. Annál a borotvás-korbácsolásos jelenetnél ott halt volna meg. Viszont tudom hogy itt a szándék volt a lényeg (tehát megrendítse Jézus szenvedései az embert + emberfeletti tartást sugározzon) Az erőszak meg egy Jézus filmbe kissé túlzás, de hát láttunk már ennél sokkal keményebb dolgokat nem horror műfajban is.
És vártam a filmtől valami különlegeset ,mert nem lehet, hogy egy iylen vitatott filmnél ne legyen valami különleges dolog de ennél semmi nem volt. Semmi különleges nem volt. szóval bennem nem hagyot nagyon mély nyomokat. Volt egy-két jelenet ami tetszett ,de akkor sem tartom egy nagy filmnek.
0
2004. május 6., csütörtök 18:38
Ha neked így jobban tettszik,akkor legyen CGI.
0
2004. május 6., csütörtök 13:08
ööö... az én emlékeim sem teljesen tiszták, pedig 2 napja néztem :) Bevallom egy kicsit fájt a fejem a moziban, így még a benne lévő akció is soknak tűnt egyetemben a fülrepesztő darálással és a végén már kissé untam is. Közben eszembe jutott, amikor nem akció volt, akkor vagy valami flashy-flashbecket mutogattak iszonyatos hangeffektekkel, vagy csak úgy lőttek, rábasztak az asztalra, hörögtek, üvöltöttek, nehogy egy perc csönd legyen a filmben.
Hja, az románcnak lehet nevezni? Az egyik percben még semmi, aztán már megy a nyalakodás. Manapság nincs érzékük az ilyesmihez.
0
2004. május 6., csütörtök 10:43
és az nem ua mint a CGI?
0
2004. május 6., csütörtök 9:50
Keyframe animation...benne van a nevében.
0
2004. május 6., csütörtök 8:36
ööö... non stop akció? ködös emlékeim vannak a filmről (kiváve miss beckinsale SM cuccait, természetesen :), de nekem pl. az egyik legnagyobb bajom mintha az lett volna, hogy a filmben túl kevés akció volt, s az a kevés is kimerült sergei bubkát megszégyenítő ugrabugrálásban. tán rosszul emlékszem? s mi a helyzet a szappanoperák színvonalát súroló románccal?
0
2004. május 6., csütörtök 4:18
Underworld

Alapvetően tetszett, bár a 2 óra non-stop akció kissé lefárasztott. Lehetett volna kicsivel rövidebb. Bár azt nem igazán értem, hogy miért kell mostanság minden hasonló filmnél világrengető történéseket és felfedezéseket beleerőltetni a történetbe, amikor másfél óra szimpla hentelés is éppoly kielégítő lenne. Ez már a sokadik újraértelmezése az örökéletűek mítoszának, de ez sem veszi magát elég komolyan, így az akciók közé beszúrt áltudományos halandzsa csak arra szolgál, hogy a film okosabbnak látsszon. A csinos vámpírcsaj emberi alakban flangáló fenevadakra vadászik témájú filmek közül nekem a Blood jobban tetszett, noha az csak 45 perc (ott aztán nem bonyolítják a történetet). Viszont pozitívan érintett, hogy nem volt igazán "jó" oldal és a vége sem volt hepiend. No és persze Selene jelmeze sem volt akármi :)
0
2004. május 6., csütörtök 1:04

Haute Tension - 2003 - France

A film remek iskolapéldája annak, hogy egy - ugyan nem túl eredeti -, de jól felépített, izgalmas, véres történetet, hogyan lehet egyetlen húzással elrontani. Mit elrtontani? Tönkretenni! Elba**ni!
Végig izgultam a filmet. Kb 15 percenként tartottam szünetet, és dogoztam fel a látott képeket. Ami nem is volt egyszerű hiszen a vér mennyisége és a film durvasága igen meglepő és húsbamarkoló volt. Azon morfondíroztam, hogy a hollywood-i producereket és rendezőket elzavarom ehhez a 26(!!) éves Alexandre Aja-hoz, hogy mutassa már meg nekik, hogy kell horrort csinálni. De inkább ne. Mármint ami a történetet illeti. Beleesett ő is abba a csapdába, hogy kell a film végére a csavar, mert anélkül nem film a film manapság.
Óriási meglepetés és sajnos csalódás is.

50%

(Érdekesség: Az a Giannetto De Rossi volt a felelős a speciális effektekért meg a maszkokért aki anno Fulci zombijait is készítette)
0
2004. május 6., csütörtök 1:03
nekem az animációról a rajzfilm ugrik be... nem inkább a CGI-ról beszélsz?
0