Keresés

Moziajánló

2004. május 5., szerda 23:08
Van Helsing

A filmet nézve eszembe se jutott volna,hogy ezt Stephen Sommers rendezte.Egyszerűen a Múmia 1-2. után teljesen más volt.A Stroy egész jó volt,de voltak benne kisebb hibák,az animációk sok helyen siralmasak voltak.A Múmia 1-ben sokkal jobb animációk voltak.Nem tudom,hogy most Hollywoodban lett divat,hogy animáljunk mindent,vagy csak Sommers dolgozott rossz animátorokkal,de valahogy az animok nem tettszettek.A Múmia visszatérben található flashback is kellett volna ide,ami az 1462-es eseményeket mutatja be,jobb lett volna a kezdőjelenet helyett.

Összességében a film 55%,de Stephen Sommers-től jobbat vártam,ebből a storyból százszor jobbat lehetett volna kihozni.

Spoiler

1.Az valakinek leesett,hogy miért Frankeinstein agyhullámai kellettek a Dracula kölykeinek felélesztéséhez?
2.Csak számomra nem derült ki,hogy Helsing miért volt 400 éves?
0
2004. május 5., szerda 16:54
Ez inkább annak az érdeme, hogy innentől kezdve nagyon telített az idei mozis év, nem lenne hova bezsúfolni. Gondolj csak bele: májusban Van Helsing, Trója, Holnapután, júniusban Harry Potter, és így tovább.
0
2004. május 5., szerda 16:48
Én ma megyek a 18:00 Van Helsingre,ez premier előtt szerű.Nem tudom,hogy ez az Unió érdeme,hogy ilyen gyorsan jönnek át a filmek,de szerintem nagyon jó.
0
2004. május 5., szerda 13:05
Vagy kedden vagy szerdán vagy csütörtökön. ;)
0
2004. május 5., szerda 12:55
ugyanakkor van a vanhelsing és a trója is európában és a világon is (ld. világpremier) - annyi a difi, hogy európa nagy részében csütörtökön vannak a premierek, amerikában péntreken.
0
2004. május 5., szerda 9:47
Egész Európában így van, nem mi vagyunk a kivételezettek.
0
2004. május 5., szerda 0:07
Azt egyébként tudja valaki,hogy a Május 5. Van Helsing,és a Május 13. Trója csak nálunk van,vagy egész Európában előbb adják mint Amerikában?Tavaly aszem az X-men 2 vették meg,nálunk ment legelőször,aztán Amerikában,és így tovább.
0
2004. május 4., kedd 17:51
Hogy Hofit idézzem:"a boldogságtól már most hanyattesek." :]
0
2004. május 4., kedd 16:35
Jól megelőztük az USÁ-t. Nemhiába, ez már az EU. :)
0
2004. május 4., kedd 16:04
Ahhoz mit szoltok,hogy Május 5.én(holnap) 18:00-kor kezdik vetíteni világpremierben a Van Helsinget?
0
2004. május 4., kedd 11:13
Se ördög, se angyal (Ni pour, ni contre (bien au contraire), 2003)

Cédric Klapisch, a sokszereplős, és igencsak propagandaízű Lakótársak keresünk után készítette tolvajfilmjét. Szolgalelkűen követi a hasonló filmek történetvezetését, ám amiben mondjuk A szajré és Az olasz meló fölé tud nőni, az a jellemábrázolás. Minden szereplő élő, nem pedig papírmasé figura, mindenkinek megvan a saját kis nyomorúsága, élettörténete. Egy pici probléma választja el mégis attól, hogy jó legyen, ez pedig a töredezettség: valahogy néhol szétesettnek hat, helyenként pedig következetlen. De megnézni érdemes.

6/10
0
2004. május 4., kedd 11:09
Kill Bill: Második rész (Kill Bill: Vol. 2., 2004)

Számomra bebizonyosodott két dolog is.

1. A Kill Bill mindkét része nagyon jó film.

2. Ez kicsit hosszabb lesz. Eddig úgy gondoltam, hogy a Kill Bill kettévágása már megint a Miramax üzletpolitikájának részét képezi. Úgy gondolom azonban, hogy nem. Sokkal inkább Tarantinoét. A második rész rávilágít arra, hogy egy istenített rendező hat év szünetet követően nem hibázhat, hiszen a rajongói teljesen elfordulnának tőle. Akkora önreklámozást, mint a Kill Bill 2-ben, még nem láttam. Mindenki tudja róla, hogy imádja a westerneket, a harcművészeti filmeket és a képregényeket. És ezeket szépen bele is zsúfolja a filmbe. Nagy kár, mert olyan érzésem volt, mintha egy videotékás összeválogatta volna a kedvenc filmjeit és idézeteit, majd szépen egy filmmé vágta volna őket.

Mégis úgy gondolom, hogy Tarantino egy (két) nagyon jó filmet hozott össze, de én bizony keserű szájízzel távoztam a moziból.

8/10
0
2004. május 4., kedd 11:03
Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

Adam Sandler az utóbbi időben igencsak próbál változtatni az image-én, jelzi ezt a Kótyagos szerelem, a 8 őrült éjszaka, a Ki nevel a végén? és most ez is. Hátrahagyta idétlen poénjait, hátha elkönyvelik jó komikusként. Csakhogy a poénok elhagyása Az 50 első randi esetében elég nagy űrt képez. Hiába egy kedves és szeretnivaló maga a kivitelezés, a rengeteg üresjárat majdnem agyoncsapja a filmet. Kár érte.

4/10
0
2004. május 4., kedd 1:20
Most néztem meg másodszor a vol. 2.-t. Még mindig rohadt jó. :)
0
2004. május 3., hétfő 23:13
vol.2

Egy film, amely filmből születik. Vagyis filmekből. L'art pur l'art. Művészet a művészetért. Tarantino nem azért csinálta a Kill Bill-t, mert el akart mondani valamit, vagy mert olyasmit akart a vászonra vinni, amit előtte senki. Rendezni akart, párbeszédeket írni, karaktereket faragni, kézbe fogni a kamerát és felvenni sok-sok jelenetet, úgy, ahogyan azt sok éven keresztül látta. Nem egy stílus, nem egy film lebegett a szeme előtt, hanem több tucat. A párbeszédek jó része nincs szoros összefüggésben a (nem túl bonyolult) történettel, amely átível az egymástól szinte teljesen eltérő stílusú jeleneteken. Ezeket a jeleneteket, amelyekben hol a távolkeleti kung-fu filmeket, hol a nyugati westerneket látjuk felelevenedni, gyakran csak egy-egy apró dolog, egy személy, egy név, egy mozdulat köti össze. Hogy ez az eklektikus épímény mégis sziklaszilárdan áll, az valószínűleg annak köszönhető, hogy a világ különböző kultúrái, filmkultúrái talán mégsem különböznek annyira egymástól, hiszen rengeteg közös elem, motívum van bennük. Tarantino filmje pedig azért zseniális, mert képes felismerni és megmutatni ezeket a motívumokat, párhuzamokat. Mintha fél tucat kirakósjáték elemeből rakna ki egy képet, amelyeben csodával határos módon nem csak az elemek passzolnak, de még az elkészült kép is egy értelmes dologgá áll össze. Ha itt-ott van egy kis hézag, ott kedvenc zenéivel pótol. Az eredményt persze mindenki úgy ítéli meg, ahogy neki jólesik, de nekem nagyon tetszett, és szerintem nem volt unalmas sem.
0
2004. május 2., vasárnap 17:23

Undead - 2003 - Australia

Az ausztrál Spierig testvérek a következő filmeket nézték meg a forgatás előtt. Romero Dead trilógiája, Hullajó, Bad Taste, Aliens, Lifeforce; és még ezer más apró filmes utalást lehet felfedezni a filmben. A film első felén teljesen meg voltam lepődve. Ugyanis tetszett. Gore, kiváló trükkök, akció, pörgés, enyhe humorral fűszerezve, ami nem volt zavaró és tisztelgés a korábbi zombifilmek előtt. A közepe már leült egy picit, és az idegenes-szál totál tönkrevágta az egészet. Nagy fal, lebegő emberek, csuklyás alien? Mi ez?!? Teljesen lerombolták amit az elején felépítettek.
Mindenestre dicsérendő az igyekezet, dicsérendő, hogy kevés költségvetésből (150 millió Ft) ilyen szép látványt produkáltak. Legközelebb a forgatókönyvre kell figyelni és minden klappolni fog.

40%
0
2004. május 1., szombat 2:25
No megnéztem én is... Timeline... uhhh de gyenge. majdnem nézhetetlen.
0
2004. április 30., péntek 22:43
Háát mind a két rész, teljes egészében egy bazi nagy csúcspont......ennyi!!
0
2004. április 30., péntek 15:18
Szerintem nincs igazad. Ha egyben tekinted a filmet, egyáltalán nem rossz. Tény, hogy a második rész sokkal kevésbé pörgősebb, de ettől még nem rosszabb mint az első. Összességében minden a helyén van, csak a sorrend rossz. Egytértek azzal, hogy a csúcspont a mészárlás volt és onnantól már lefelé halad a film, de szerencsés módon nem meredeken. Nem tudom én mit szerettem volna másként látni.. gondolkodtam azon is, hogy talán a Billel való összecsapás lehetett volna hosszabb, látványosabb, de nem biztos, hogy jót tett volna az összképnek.

Jó volt ez így. :)
0
2004. április 30., péntek 14:13
Kill Bill vol. 2

Tömören és röviden... dögunalom és hatalmas csalódás.
A haverom fogalmazott jól amikor mozi után azt mondta "Szerintem az első részt nem is a Tarantino rendezte." De nem ám... az a film csak arra kellett hogy legyen aki beül a másodikra.

10/6
0
2004. április 30., péntek 14:00
Tegnap este volt "szerencsém" megnézi a Vol. 2-t. Hááááát mintha nem is ugyan az a rendező csinálta volna a film két részét, leszámítva a fekete fehér részt és a hangefektet mikor egy régi ellenséget újra lát a menyasszony a két film nem is hasonlított egymásra. Nem is egy műfajba tartoznak szerintem. Az elsőben töménytelen akció volt pörgős és nagyon király zene, de a 2 ott aztán semmi jó zene nem volt, illetve de a végén mikor már a Cast megy. Egy pozitívuma van a filmnek mégpedig a kínai oktató de sajnos ő nem szerepelt sokáig a filmben.

10/5
0
2004. április 30., péntek 9:43
egyben értékelem a filmet, és a történet felépítését másképp csináltam volna. a nagy mészárlás szerintem a film csúcspontja, és mint ilyen, a végén kellett volna lennie. továbbá a vol 2 zenei anyaga messze elmarad az elsőétől, valamint egyéb apró hibák.  De soha rosszabb filmet!
0
2004. április 30., péntek 1:27
Viszont az a szaros Timeline tényleg egy rakás unalom!
Az is roppant érdekes, hogy mi tetszett abban viszont vkinek is vmi.....
0
2004. április 30., péntek 1:24
Komolyan érdelkelne, hogy mi a -10%?
0
2004. április 30., péntek 1:20
Egy film van. Kill Bill. Az meg 90%
0