Fabrice Canepa és Jean-Baptiste Andrea két francia elsőfilmes rendező horrorja kb 50 előző filmből merít, mégsem zavaró. Nem zavaró mert jó az alapsztori, jók a színészek (nagy pirospont Ray Wise-nak) és néha még hangulata is van. Amit még gyakorolni kell fiúk, az az, hogy hogyan hozzuk rá a frászt az emberre. Sajnos ez nem túl sokszor sikerült, és voltak olyan időszakok is amikor legszívesebben tekertem volna a filmet. El kellett volna dönteni, hogy a látvánnyal vagy anélkül akartok-e a sokkolni. Egyik sem lett az igazi. Azonban én megelőlegezek 75%-ot a fiúknak, mert ha tanulnak ebből a filmből, akkor következő nagyon jó lesz.
0
2004. április 9., péntek 2:01
2693
Mit csodálkozol ilyeneken, ez a mai filmgyártás "csúcsa" - sajnos -, én hál'istennek nem láttam és nem is akarom, nem az én stílusom az ilyen film. Az imdb.com bottom 100-nak a 40. helyén van a film.
0
2004. április 9., péntek 1:07
4
Szerinted abban mennyi realisztika van,hogy a motor száguld egy keréken 300 Km/h-val,és a mellette lévő oszlop kidől?
0
2004. április 8., csütörtök 22:45
4792
"realisztikátlan helyzetekkel"
:)
0
2004. április 8., csütörtök 0:42
238
Vas
A történet elég jó,izgalmas,ettől szórakoztató a film.Viszont a remek történetet elrontották a siralmas animációkkal,és a realisztikátlan helyzetekkel.Az üldözési jelenetek egyszerűen katasztrófák,a végén mintha fénysebességgel száguldanának a motorok a Los Angeles-ben,egyszerűen borzasztó.Az idén nyert legjobb rövidfilm is jobb animációkat tartalmazott,mint ez a film.Én mindenesetre aranymálna díjban jutalmaznám a rendezőt,és az animátort,mert amit produkáltak,az siralmas.
0
2004. április 7., szerda 12:10
644
Vágta (Seabiscuit) R.: Gary Ross
10/9
Gary Ross Pleasantville-je az egyik legszebb stúdiómunka Hollywoodból. A Vágta persze picit más, de szintén nagyszerű alkotás. A Sabiscuit nevű aprócska ló, aki eléggé makacs is, valamint a félszemű zsoké (Tobey Maguire) megnyernek szinte minden futamot a gazdasági világválság után. Ross valószínüleg ezzel a sztorival Amerika talpraállását akarta megmutatni, én azonban fittyet hányva inkább a ló és a 3 főszereplő kapcsolatát néztem. Külön öröm, hogy a ló ló marad és nem csináltak belőle egy meseszerű lényt, mert Hollywoodban minden megtörténhet. A sztori végig a hihetőség határán belül marad. A szereplők nagyszerűek, de kicsit alárendeltek, volt már ennél hangsúlyosabb szerepük is. Aki fantasztikus benne, az az operatőr. John Schwartzman gagyi vígjátékok és Michael Bay-filmek munkái után előszőr van lehetősége igazán bebizonyítani tehetségét. A film szépsége lenyűgöző, ráadásul a beállítások is ötletesek (pl. mikor Maguire boxol és kiütik, utána mintha zuhanna a földre, pedig csak alszik a padon). Egy bajom van csak, a közeli felvételek a lovaglásról. Látszik, hogy csak egy műlófejet ráncigálnak. :(
0
2004. április 6., kedd 13:49
3933
De 1986 óta már külön. Sajnos. Azóta zuhannak lefelé. Mondjuk Jerry apó Ghostja kilóg a sorból, de örüljünk, mert lesz Scary Movie 4. is, és azt is David rendezi.
0
2004. április 6., kedd 13:39
1447
Zuckerék már több, mint 20 éve nyomatják ezeket a rendkívül olcsó poénokra épülő vígjátékaikat..ideje volna lehúzni a redőnyt. A legtöbb filmjük sírnivaló.
0
2004. április 6., kedd 12:34
3933
Horrorra akadva 3. (Scary Movie 3., 2003)
David Zucker, azon kívül, hogy A fülke producere volt, sok érdemlegeset nem tud felmutatni a Csupasz pisztoly 2 és 1/2 óta. Az meg, hogy a Wayans fivérek maguktól vagy a Weisnteinék hatására hagyták ott dédelgetett Scary Movie-sorozatokat, nem tudni. Az tény, hogy a borzalmas második rész után a harmadik két fokkal jobb. A legnagyobb baj viszont az a filmmel, hogy ez sem áll össze egésszé. Leginkább poénok és poénnak szánt valamik egymásra hányt halmaza, sok-sok sztárocskával és alig-sztárral. Queen Latifah mint az Orákulum és Leslie Nielsen mint az elnök jó választásnak bizonyult, és azért van benne egy-két jó geg, de ennyi.
3/10
0
2004. április 6., kedd 12:10
3933
Elvarázsolt kastély (The Haunted Mansion, 2003)
Eddie Murphy kálváriája 1990-re, a Megint 48 óra viszonylagos bukására tehető. Azóta képtelen volt egyetlen kritikai sikert is elérni, igaz néhány filmje a pénztáraknál egészen jól teljesített. Az Elvárzsolt kastély is beáll ebbe a sorba. Történetről szinte nem is beszélhetünk, és még a poénok sincsenek jól pozícionálva. A gyerekeknek érthetetlenek, a felnőtteknek gyerekesek. Pedig a műfaj nagy klasszikusaira (Robert Wise nagyszerű A ház hideg szíve című munkája) történő visszautalások, idézgetések sokat dobhattak volna a film egyébként borzasztó nihilt árasztó hangulatán. De legalább a BMW jól járt. A 745i típusú kocsijuk legalább fél órán keresztül szerepet kap benne, úgyhogy ők elégedettek lehetnek. A film amúgy fabatkák sem ér.
1/10
0
2004. április 6., kedd 12:05
3933
Rap, revü, Rómeó (Rap, revü, Rómeó, 2004)
Oláh J. Gábor nagy fába vágta a fejszéjét, amikor egy hamisítatlan, nyolcadik kerületi mesét akart forgatni. Mondjuk partnerre talált benne, mert kapott rá pénzt, és sikerült az InterComot is megnyernie a film forgalmazójának. Nagy kár, hogy a film csak közepes. Sajnos a történet túlzott szerteágazósága és a film viszonylagos rövidsége miatt néhány fontosnak szánt jelenet teljes mértékig eljelentéktelenedik, sok elvarratlan szál marad. Gálvölgyi, Stohl és Csányi Dávid játéka maradéktalanul kielégíti a néző igényeit, és a helyenként jól működő részek is bebizonyítják, hogy vannak itthon tehetséges, fiatal rendezők, csak jöhetne már egy pékézláb forgatókönyv is (persze a kellően jó megvalósításhoz szükéges pénzzel együtt).
5/10
0
2004. április 6., kedd 11:59
3933
Szeresd apádat! (Aime Ton Pére, 2002)
Jacob Berger rendező a franciák egyik álmát válthatta valóra a két Depardieu (Gérard és Guillaume) együtt szerepeltetésével. Azzal már nyilván nem foglalkozott, hogy egy olyan nevetséges drámába oltott thrillert tárt a nagyközönség elé, ami még akkor sem lehetne sikeres, ha egymillió kópiával mutatnák be. Egészen az első 20 percig még úgy, ahogy szórakoztató a filmecske, de utána jönnek az egymásradobált, logikátlan és borzalmasan együgyű jelenetek, amik végignézését követően egy kérdés merül fel az emberben: miért?
2/10
0
2004. április 4., vasárnap 21:03
196
Hát igen a Lost In Translation egy tényleg nagyon jól sikeült film, megérdemelt volna több oszkárt is! Aki át tudja élni illetve mögé lát annak amit át akar adni a film, annak nagyon fog tetszeni a film, aki nem az dögunalmasnak fogja tartani. Azt, hogy miért Elveszett Jelentés lett a film magyar címe, azt jó lenne megtudni, ugyanis semmi köze semmilyen jelentéshaz, akármilyen értelemben is vesszük! A translation itt-mármint a filmben-fordítást akar jelenteni, hisz "billmörí" komoly gondban van a japánok megértésével a filmben... innen jött a cím...szerintem, de hogy mi a franc ez az elveszet jelentés...megint csak magyarok tudnak ilyet "alkotni".
0
2004. április 2., péntek 22:57
54
a "jelentés" szónak több jelentése is van ám....
0
2004. április 2., péntek 21:46
953
Most láttam az ELVESZETT JELENTÉS C.FILMET/hogy miért ez a cime elöttem rejtély./de a vártnál sokkal érdekesebb volt.Szerintem az utobbi évek legjobb drámai alkotása hollywoodnak.Bill Murray fergeteges a savanyú pofa játékával,és végre nem egy szőke ,üres fejü liba a partnere.egy átlagosnak mondható lány aki mégis sok mindenben megfogja az ember fantáziáját. Érdekes és elgondolkodtató film,mégis egy bizonyos életkor betöltése ajánlott a leendö nézöknek.Nem mindenki fogja átélni a témát de mindenképp nézzétek meg.
0
2004. április 2., péntek 6:29
246
Robot Stories
4 nagyon jó filmecske, ami renkívül érdekes kérdéseket feszeget. Érdemes rászánni az időt...
http://www.imdb.com/title/tt0301777/
10/9
0
2004. április 1., csütörtök 1:33
128
Huhuhúúú....s hogy járnál a Passióval???Egyre jobb volna s egyre több lenne a mondanivalója....???!!Lehet észreveszel vmit amit Gibson úgy, de úgy elrejtett...hogy csak na!
0
2004. március 31., szerda 23:36
2774
nekem a fight club-ból annyit jött le, hogy akárhányszor újranéztem egyre rosszabb lett... többet nem is nagyon akarom látni
0
2004. március 31., szerda 23:35
2774
"..ám ennyi erővel rajonghatnánk a faces of death sorozatért is..."
erős túlzás
0
2004. március 31., szerda 23:34
2774
fight club és a morális üzenet? ne nevetess...
0
2004. március 31., szerda 21:41
3945
most aztám megmondtad. igen, van a fight clubnak és a passiónak is.
0
2004. március 31., szerda 20:54
128
Igazi gratulációm mindazoknak akiknek a Passió egy morális üzenettel rukkolt elö... Morális üzenete a Fight Club-nak van!!!!
0
2004. március 31., szerda 20:32
4078
ez utóbbi sikerült is neki, ám ennyi erővel rajonghatnánk a faces of death sorozatért is...
fujj az undorító. Egyszer leszedtem egy részletet nagyon gusztustalan. Beteg.
Akkor már inkább a Men behind the sun mert az is egy történelmi tényen alapul. Vagy az Ilsa sorozat :-)) Bár ezen filmek közül egyik sem tetszik. Egyszer megnéztem őket érdekesség képpen, de átlag szintre sem hoznám őket.
0
2004. március 31., szerda 20:16
17243
ez az üzenet jó vastagon benne van a bibliában, de nem a filmben. jézus mondott pár dolgot a kereszten is, a filmben nem jellemző.
ok, világos: mel gibson leforgatott egy szenvedéstörténetet, egy ember kínhalálát, melyet itt-ott kiszinezett, de csak pasztel-színekkel, mert 1. nem akart botrányt (ezzel elbukott, de az ember már csak ilyen -> lásd tilos), 2. nem akarta elvonni a figyelmet a fizikai szenvedésről. ez utóbbi sikerült is neki, ám ennyi erővel rajonghatnánk a faces of death sorozatért is...
0
2004. március 31., szerda 18:20
2774
Krisztus utolsó megkisértését láttam és nagyon tetszett, a Názáreti Jézus-t pedig most vettem tervbe..