Keresés

Moziajánló

2004. március 21., vasárnap 1:32
Gyerekek : a Vas c. filmet nálam a Corvinban ezerrel keresték. Szerintetek olyan meggyőző volt az előzetese? Sírni tudnék...:(
0
2004. március 19., péntek 23:56
A VAS

Egyetlen ide illő szót talátam csak: NE!
0
2004. március 19., péntek 18:35
Horrorra Akadva 3  R.: David Zucker

10/3

Ami pozitívum : Zucker profibb, mint a Wayans-család egybevéve. A gusztustalankodásból rendesen visszavettek, azonkívül van pár értékelhető poén. Látványilag is egész jó, főleg hogy paródiáknál jelzésszerűen alkalmaznak trükköket, de itt ugyanolyan profik, mint az eredeti filmek. Remek a vágás és az operatőr is, egyszóval a stáb nagyon jó volt.

A negatívum : a poénok többsége. Lerágott csont volt, vagy egyszerűen erőltetett. Úgy érzem, ez a stílus a 80-as években működött, de most már képtelenség röhögni egy 20 literes fagyisdobozon.

Orpheus TV-zése, Gollam két mondata, a babysitter pap; szóval nagyjából ezek az értékelhető pillanatok a filmben.
0
2004. március 19., péntek 1:24
nem igaz
0
2004. március 18., csütörtök 23:49
És igazán kiadhatnák már nálunk is...
0
2004. március 18., csütörtök 23:29
amores perros nálam is nagy kedvenc. nem rég láttam negyedszer...
0
2004. március 18., csütörtök 23:23
ezt szomorúan hallom. pedig, hogy szeretem a korcs szerelmeket!
0
2004. március 18., csütörtök 22:55
inarritu
0
2004. március 18., csütörtök 22:50
21 grams: attól még nem lesz egyetlen átlagos sztoriból sem májszterpísz, hogy veszettül ugrálunk az idősíkok között, mint a nikkelbolha. innaritu egyenesen kinyírta a filmjét: a tragédiát, a feszültséget, mindent az ízekre tépett narratívával. pocsékba mentek a színészek. 1o/6
0
2004. március 18., csütörtök 13:06
les invasions barbares: apa fekszik a halálos ágyon, s miközben közvetlen életét valamelyest rendberakja távozás előtt, a nagyvilág körülötte az összeomlás szélére kerül. gondolkodóba ejtő film, bár az okítás néha a szórakoztatás rovására megy, azért a zsebkendőket ne pakoljuk el messzire. 1o/8

house of sand and fog: ezer thrillernek volt már alapja az ingatlan balhé, s ez a film is annak indul: lassú, alapos, meg merem kockáztatni: unalmas pszichoharcnak, aztán vmi egészen más lesz belőle. meglepő és megdöbbentő egyszerre. ben kingsley zseniális színész. 1o/8

possession: neil labute végleg elhagyta a modzsóját. :) két korszakban játszódó, párhuzamosan kibontott szerelmi sztorija erőtlen, mint a szigeti sör. 1o/6

zatoichi: bár nem vagyok chambara rajongó, távolságtartó tisztelettel figyelem ezt a műfajt, kitano új filmje, amellyel nem folytatja, inkább újrakezdi (értelmezi?) a zatoichi-filmeket, rendesen elszórakoztatott, habár ez leginkább a szokásos kitano-stratégiának köszönhető: keveri a bájos gyermeki humort a brutális erőszakkal. kitano világába pedig még egy olyan össznépi party is belefér, amitől még john hughes is elvörösödne. 1o/8

boldog születésnapot!: ó, végre egy életképes magyar film! a szerencsétlen (és nyugodtan áttekerhető) nyitányt követően a film rendesen kivirágzik, sztorija lebilincselő, érdekeltté teszi a nézőt, s ez nem utolsósorban színészeinek (a csodás ónodi eszternek és a down-to-earth kocsis gergelynek) köszönhető. 1o/8
0
2004. március 18., csütörtök 10:13
Elveszett jelentés (Lost In Translation, 2003)

Coppolának lenni jó. Francis Ford nyomán el lehetett jutni Rocky mellé barátnőnek, Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb színészének lenni, és nem mellesleg Oscart nyerni négy napos munkáért. Sofia Coppola egyvalami miatt nagyon nagy dicséretet érdemel: zseniális az a fajta nihil, ami átjön a képeiben. Fantasztikusan megvalósította a filmnek azt a részét, amikor a főszerplők egyedül vannak. Ám a nagy gond számomra az volt, hogy nem voltam képes elhinni, hogy Bill és Scarlett csak azért lesznek több-mint-barátok, mert kielégületlenek az új helyzetben. Szájbarágós szimbólumokkal is tele van a film (pl. a szőke, üresfejű, hollywoodi színésznő, állítólag Cameron Diazról mintázva), amik igen sokat rontanak az amúgy sem teljesen pozití összképen. Sofia Coppola második filmjéért igencsak el lett halmozva díjakkal, más kérdés, hogy a legtöbbjük Amerikából érkezett.

4/10
0
2004. március 17., szerda 16:10
Ui.:A szinkron tökéletes,Kökényesi Ági megint hozta a formáját.Bár Stillernek az Apádra ütök-ös hangja jobban tetszett.
0
2004. március 17., szerda 16:08
Derült Égből Polly

Hát nem is tudom,hogy értékeljem ezt a filmet.Az eleje dög unalom volt,majdnem elaludtam a Corvinban,a táncos résztől,meg kezdett egyre érdekesebb lenni a film.
A vége tetszett,az eleje nem,ezért nem tudok dönteni,hogy rossz-e,vagy jó.Annyi biztos,hogy poénokban nem volt túl gazdag,és az egy-két poénon sem lehetett röhögni,de ez nem vígjáték,hanem romantikus film.Legalábbis én így gondolom.
0
2004. március 17., szerda 9:20
Mélyen őrzött titkok (Mélyen őrzött titkok, 2004)

Böszörményi Zsuzsa filmje volt az idei Filmszemle legtöbb díjat nyert alkotása. A rendezőnő kapta a munkájárt a díjat, valamint még elvitte a legjobb női főszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő díja mellett a legjobb produceri díjat is. Tulajdonképpen ezzel nem is lenne baj, csakhogy ez a film sem üti meg teljesen a díjazandó filmek táborát. Az idei, eddig bemutatott magyar filmek közül viszont talán eddig ez a legjobb, és ez inkább a többi film gyengeségeinek köszönhető. Az alapötlet már ismert, sokszor körüljárt sztori (a szegény, egyedül lévő, lecsúszott intézetis lány), mégis kellően fordulatosan indul a film. A színészi játék sem túlságosan erőteljes, mégis azt érezni, ehhez a filmhez ilyen alakításokra volt szükség. Ahol azonban menthetetlenül elcsúszik az alkotás, az a torontói eseménysor: fantáziátlan, "legyen benne Amerika is, ahova az anya költözött"-szindróma, a nagy találkozás borzalmasan gyenge párbeszédei. Azonban mikor már elkönyvelnénk a film végét ennyire rossznak, Böszörményi Zsuzsa tud újat mutatni, és egy olyan szép utolsó 2 perccel jutalmazza a kitartó nézőt, hogy tényleg elhisszük neki: van remény!

6/10
0
2004. március 17., szerda 0:19
Nagy Hal  R.: Tim Burton

10/10

Kíváncsian vártam Burton első pozitív történetére. Jót is tett neki, hogy kijött a napfényre, legalábbis megmutatta, hogy a Majmok Bolygója csak egy kis kilengés volt. Az előtte lévő zseniális filmjeinek komor hangulatát felváltotta az érzelem. Valószínűleg az új nője, Helena Bonham Carter tehet róla, hisz Burtont megajándékozta egy gyerekkel is. Ilyen fejjel, nem fog Álmosvölgyet rendezni, de nem is mondott le stílusáról. Olyan fantáziavilágot mutat be, ami itt van a Földön, ami mindig megtörténik velünk nap mint nap, és amit minden nap máshogy látunk. Az "az vagy, aki lenni akarsz" közhelyet mindig is utáltam (kiv. Szuper Haver), Burton viszont valóban elhiteti ezt a nézővel. Ebben remek színészek segítik, valamint Philippe Rousselot operatőr is, aki remekül lavíroz a fantázia és a valóság közt. A film lezárása kiszámítható, de nem is ez a lényeg : más hallani valamit és más látni a saját szemeddel. :)
0
2004. március 16., kedd 19:27
Ahogy elnézem Sutter nem sok jó filmet néztél mostanában...:))
Már ami a "Moziajánlásaidat" illeti..:)
0
2004. március 16., kedd 18:59

It runs in the family – 2003 – USA

Őszinte leszek. Nem tudtam végignézni a filmet. Nem, mert egyrészt rém unalmas volt, másrészt nem szólt semmiről, csak szenvedésről, szar alakításokról és unalmas közhelyekről. Kirk Douglas miért nem pihen otthon? Borzasztó látni Spartacust ilyen öregnek.. alig érteni amit mond, a levegőt meg úgy szedi, hogy Darth Vader is megirigyelhetné. A drága fia sincs a helyzet magaslatán. Sorban ez a harmadik filmje, ami nagyon gyér.. Nem kéne ügynököt cserélni Mr. Douglas? A legifjabb Douglas pedig simán egy antitalentum, jobb ha visszahúz a lemezjátszópult mögé, hátha ahhoz ért. Rory Culkin volt a legjobb a filmben, és ez nem semmi ilyen gárda mellett.
Fred Schepisi bizonyított már pár filmmel, de erre nem lehet büszke.

30% (a 80. percig)
0
2004. március 16., kedd 13:44

Natural City - [2003, Dél-Korea]

Kellemes meglepetést okozott ez az ázsiai sci-fi (nem elsőként), amely alapvetően Szárnyas fejvadász klónnak tekinthető, de mégis sikerült elegendő eredetiséget csempészni bele. A sztori 2080 körül játszódik - természetesen - egy nagy háború után. A helyszín egy futurisztikus nagyváros - felhőkarcolókkal, repülő autókkal és gyönyörű cyborg-csajokkal - amely közvetlenül egy a háborúban elpusztult város romjai mellett terül el.  A főhős (teljes nevén R) aki egy elit kommandó tagja, belezúg egy cyborgba. A bibi csak az, hogy ezek a gépek fix működési idővel rendelkeznek, R szívszerelmének pedig már csak napjai vannak hátra. Hogy megmentse, kénytelen szövetkezni egy flúgos tudóssal, eljátszani a korrupt zsarut, sőt még régi barátjával is szembekerül, aki egyben a felettese is.
Az előzetes non-stop akciót és látványorgiát igér, ehhez képest ebből a kettőből aránylag keveset kapunk, kárpótol minket viszont az ötletes forgatókönyv néhány ügyes fordulattal, és egy nagyon szép szerelmi történet. A látvány kellemes, még Hollywood-i mércével mérve is megfelelő szinten van, bár némi képzavart okoz, hogy sok valós külső helyszín is szerepel, amelyek itt-ott elütnek a számítógépes látvány futurisztikus világától, de ennyi pénzből ez sem rossz. Láthatunk néhány cyborg-ember összecsapást (az előbbiek általában fölényben), ahol a kamera nagyon profin gyorsul-lassul, de a koreográfia lehett volna némileg kidolgozottabb. Ami a legkellemesebb ebben a romantikus-sci-fi-akció egyvelegben, hogy szinte minden hozzávalót épp a megfelelő arányban tartalmaz. Az akció nem megy a történet rovására, a romantikus szál sem megy át ömlengésbe és így tovább... Komoly negatívumot nem is igazán tudok mondani. Viszont tényleg más mint amire az előzetes alapján számít az ember. Semmi korszakalkotó, de nekem bejött.
0
2004. március 16., kedd 9:11
Hopp, a pont lemaradt:

Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

4/10
0
2004. március 16., kedd 9:11
Derült égből Polly (Along Came Polly, 2004)

Most megint lehetne azzal jönni, hogy "ugyan hányszor lehet még eladni ugyanazt?". 1994-ben még ki gondolta volna, hogy az akkor a Dumb és Dumberrel berobbanó Peter és Bobby Farrelly alapjában véve megreformálja a romantikus vígjátékokat. Merthogy az ő filmjük csak kicsit volt romantikus, vulgáris viszont nagyon. Azonban az utóbbi időben a love storys komédiákat szinte már csak hasonszőrű poénokkal dúsítva képesek leforgatni Amerikában. Ebbe a hibába esik bele a Derült égből Polly is. John Hamburg filmje nagyon erősteljesen nyit poénügyileg, és mivel a közepe után ezek szépen elfogynak, és a WC-s, valamint más rokon vicces(nek szánt) jelenetetek elpuffogtatását követően színészvezetésében bízik, bár ne tenné. Olyannyira leül és nevetségessé válik a romantika ezen filmben történő ábrázolása, hogy az már fájó. Azért persze lehet jókat röhögni a filmen, csak ne láttunk volna már mindent százszor. Klisé, amit írtam, de ez van.
0
2004. március 16., kedd 9:05
Hideghegy (Cold Mountain, 2003)

Kevés filmre ültem be olyan előítéletekkel, mint erre. Persze ehhez hozzájárult, amit lépten-nyomon hallani lehetett, hogy Harvey és Bob Weinstein csupán ismét Oscart akart nyerni valamivel, és ehhez még a Miramax legmagasabb saját költségvetését is megszavazták Anthony Minghellának (75 millió dollár). Ám amikor kijöttem a moziból, éreztem, hogy ez egy nem mindennapi film. Sokan hiányolják a csatákat a filmből, mondván, hogy az eleje után unalmassá válik a film, pedig ez nem igaz. Minghella hihetetlenül jól ábrázolja hősei lelki folyamatát és átváltozását. Minden helyszín, minden kép fantasztikusan jól sikerült. A színészekkel nincs baj, Nicole Kidman és Jude Law játéka csupán Renée Zellwegerrel összehasonlítva tűnhet rossznak, hiszen ő egy teljesen más dimenzióban játszik. Úgy gondolom, aki egy picit is szereti az amerikai polgárháborús időszakot vagy látott már ekkor játszódó westernt, az nagyon fogja tudni értékelni a film kiemelkedő hangulatát. Homéroszról pedig ismét bebizonyosodik, hogy hiába utáltuk a középiskola első osztályában elolvasni az Íliászt és az Odüsszeiát, ez a film is segít rávilágítani arra, hogy alapművek az irodalomban. Anthony Minghella pedig lehet, hogy David Lean méltó utóda lesz?

8/10
0
2004. március 16., kedd 8:58
Sábado - Esküvői videó (Sábado, Una Película En Tempo Real, 2003)

Chílei filmvígjátékként hirdeti a film forgalmazója, a Szimpla City, pedig nem az. Egy nagyon jól működő tragikomédia. A film csupán 65 perc, ami nem túl sok, ám egyetlen snittből áll az egész. Zseniálisan négy részre osztott műról van szó: az első negyed óra a konfliktus kialakulása és a személyes tragédia, a második az úgymond komikus rész, a harmadik a lelki folyamatok és a nem hallható belső viszály epizódja, míg az utolsó nem egyértelmű megoldás vagy happy end, bár a főhősnő, igaz, még nem tudja, de mindenképpen boldogabb élet elé néz. Szóval aki csak teheti, szánjon kerek egy órát erre a szösszenetre, lehetetlen csalódni benne.

7/10
0
2004. március 16., kedd 1:06
Sutter : na ez a legnagyobb hülyeség Hollywoodban. Ha csak egy filmben kitalálsz egy karaktert és kiderül, hogy sorozatot csinálnak belőle, a neved mindegyik részen rajta lesz. Vagy pl. Jan De Bont producer a Különvéleményben. Spielberg szerint semmit sem csinált, csak eredetileg ő lett volna a rendező. Ami a filmben van, annak semmi köze De Bonthoz (látszik is:), mégis joga van felrakni a nevét. Jó reklám, bár De Bont úgyis leírta már magát...
0
2004. március 16., kedd 1:02
Én picit azért megvédeném ezt a filmet. Lehet, hogy trilógiaként úgy jó, ahogy van, de ahogy a címében is benne van (Resurrection), valami egészen újat kapunk itt. Jeunet remekül kiaknázza bizarr humorát, ami főleg az új kezdőjelenetben mutatkozik be. Egyfajta paródiát csinál az Alien-filmekből, úgy hogy komolyan is veszi magát közben, meg nem is. Váltják egymást a humoros és véres jelenetek. Egy dolog nem tetszik csak benne, hogy Ripley és az idegen elég későn lép be a cselekménybe. Szerintem Jeunet nem is próbált olyan lenni, mint elődeik, inkább mindhárom rendező stílusán ironizált. És persze magán is, ami az utolsó képkockán látszik is. Weaver másfajta Ripleyt alakít, de részéről logikus is, hogy nem megint ugyanazt a karaktert hozza. Hozzájuk csapódott még egy remek gárda, akik (bár szerényen) egy kis színt visznek a sztoriba. Winona Ryder alakítását szokták fikázni, de szerintem nincs vele semmi baj. Egy kedves babaarcú robot a szerepe, azt tisztességesen megoldja.

Szóval az értékelésem legyen 80 %. Nálam a 3. rész a király.
0
2004. március 16., kedd 0:19
ha harcolt ellene, akkor miért lett a film producere?
0