Számomra a Társaság megszüntetése Whedon legnagyobb bűne.
0
2004. március 16., kedd 0:00
1447
"Mr Hill és kollegái "
David Giler elmondja a making of-ban, hogy ő és Hill nem akarták folytatni és harcoltak is a film elkészülte ellen, de Fox erősködött. "A Weyland-Yutanit felvásárolta a Walmart. - Wren".. Anyád!
0
2004. március 15., hétfő 23:56
3945
"a legvége pedig förmedvény."
potosan. nem elég, hogy a klónozással meg ki tudja milyen marhaságokkal szétbaszták a sorozatot, de még a földre is leszállnak. ráadásul az a cgi is nagyon műanyag lett.
0
2004. március 15., hétfő 23:28
2774
Alien: Resurrection (Special Edition) – USA – 2003
Emlékeztetnélek benneteket az Alien 3 kritikám utolsó mondatára. "A vége tökéletes lezárása a trilógiának, amit nem kellett volna folytatni." Hollywood-ban is a pénz beszél, ezért Mr Hill és kollegái belefogtak a negyedik rész elkészítésébe. Forgatókönyvírónak Joss Wheddon-t kérték fel, aki már régóta alien rajongó hírében állt, és minden vágya volt egy részhez történetet írni. Nem kellett volna. Erőltette a Ripley szálat tovább, aminek semmi értelme nincs, bakit-bakira halmoz, és a végén még az az ember-alien keverék is.. borzalom! Junet kult státuszt vívott ki a Delicatessen-nel és az Elveszett gyermekek városával, de ez alkalommal nagyon mellélőtt. A Special Edition új jeleneteiből egyedül a főcím az, ami jobb lett, a film közbeni új részek feleslegesek, a legvége pedig förmedvény.
30%
0
2004. március 15., hétfő 23:01
196
Gothik
Hát nem tudom...,úgy ültem le a film elé, hogy végre egy jó kis hátborzongatós , újszerű mozi. Erre tessék paf, már az első 30 percben elfogott egy nagyon erős "dezsávű" érzés:"Mintha ezt már valahol láttam volna!". És aztán jöttek az emlékek,-a szép emlékek-egy kis "Hatodik/Hetedik érzék,",majd egyszer csak, - hujujjujj - egy darabka a "A Kör"-ből. Nem lenne rossz, csak ne loptak volna annyit. Egyszer nézhető, párszor ilyesztő movie amin az új Bond csaj dob valamit...
10/4
0
2004. március 15., hétfő 18:53
644
Hideghegy R.: Anthony Minghella
10/8
A filmnek végülis egy baja van : a reklámkampánya. Weinsteinék annyira akarják az Oscar szobrokat, hogy pofátlanul belenyúlnak mindenbe, aminek köze van a film eladásához. És épp ezért bukott meg. Legalábbis ez a fő oka, szerintem. A másik ok, hogy olyan témát választott a rendező, ami tényleg hidegen hagyja az embert. Pedig az idei filmek közül kevés jobb film van (azért van :). A polgárháború témáját már boncolgatták ezerrel, itt nem is ez a téma, hanem afféle ürügy arra, hogy dezertáljon egy katona (Jude Law), aki gyalog teszi meg a sok mérföldet, hogy visszamenjen szerelméhez (Kidman), akit nem is nagyon ismer. A rendező becsülettel kiaknáz mindent, ami a témából ered, és egy picivel többet is. Ami egyben a film erénye és hátránya is. Nem akarom elmondani az én értelmezésemet a filmmel kapcsolatban, úgyis magánvélemény ez, de picit lassú a film ahhoz, hogy lássuk. Nekem is csak most esett le. A színészek egytől egyig zseniálisak. John Seale remek operatőr, ezt most is bizonyította, Gabriel Yared is hozta a formáját. Egyszóval majdnem remek munka.
0
2004. március 15., hétfő 14:03
17243
egymondatosak:
the rundown: meglepően jól működő akciómozi a krizmatikus sziklával, s a megszokottal ellentétben nem anyira idegesítő stifflerrel; pörgős, kreatív, látványosan megcsinált, agyatlan szórakozás valahol félúton a nyolcvanas évek izomszagú mókái és a hi-tech bedrótozott új iskola tanításai között. 1o/7
something's gotta give: royal jack saját magát alakítja a cukormázas szerelmi komédiában klimaxföldön innen és túl; jack és diane brillírozik, bár új trükk nincs tarsolyukban; a film nehézkes-döcögős, a valóságtól ugyan messze elrugaszkodik, de szigorúan tartja magát a hollywoodi szabályokhoz; nem mintha nancy myerstől mást vártam volna. 1o/6
cheaper by the dozen: steve martin sem képes meglepetést szerezni; új filmjét nyugodtan tekinthetjük a parenthood csontnélküli remake-jének, csak most filozofálgatás helyett lelkizéssel, talmi okosságokkal tölti meg a játékidőt; azért martin pörög rendesen, a kölkök (többnyire) aranyosak, s akad egy-két hasfalszaggató poén is. 1o/6
0
2004. március 15., hétfő 0:12
2774
Alien3 – USA – 2003
Zűrösen készült a film. Operatőr, rendező váltogatta egymást, 12 forgatókönyvíró csinosította a sztorit, mégsem lett kész időben. Az ilyen filmek nem szoktak jól elsülni. David Fincher első vágását a Fox visszadobta és egy, a producerek által vágott film került a mozikba. (Miért nem Alan Smithee lett a rendező?) Az 50 millió dolcsiból készült film 55 milliót hozott az USA-ban, ami nagyon gyenge eredmény az első kettőhöz képest. A film az első hangulatát vette alapul, zárt, szűk terek, baljós hangulat, egy idegen. Furcsa volt Cameron akcióorgiája után egy ilyen folytatás. Elsőre nekem sem jött be. Aztán harmadik-negyedik nézésre megbarátkoztam vele, és elkönyveltem egy jó filmnek, ami azért messze elmarad az előző kettőtől. A filmnek nem volt erőssége a cgi, a legjobb jelenetek továbbra is a bábokkal illetve a maszkban játszó Tom Woodruff Jr.-ral készített jelenetek voltak. 2003-ban elkészült a film Special 'Assembly Cut' Edition verziója, mely Fincher eredeti elképzeléseit mutatja be, 30 perccel hosszabb játékidőben. Csodák csodája, szerintem jobb mint az eredeti. Látványosabb, (az ökrös rész százszor jobb mint a kutyás) kicsit lassabb, de ez egy pillanatig sem válik a kárára. Amit sajnálok, hogy a régi, csúnya cgi-t (zöld alien) nem javították fel. Így az igazi ez a film, most már méltó módon követi az első 2 részt. A vége tökéletes lezárása a trilógiának, amit nem kellett volna folytatni.
90%
0
2004. március 14., vasárnap 23:50
196
Along Came Polly - 2004 - USA
Én szinkronnal láttam!Az eredetit nem tudom milyen! Nagyon jó film, tele olyan poénokkal, hogy végig röhögi az ember, és még később is mikor eszébe jut jót nevet! Végre megint egy olyan film amin a szinkron nagyon sokat dob... Mikor beültem a moziban alig volt egy pár ember, de mire elkezdődött a film tele lett...ez jelenthet valamit...mindenkinek ajánlom aki szereti az "idióta" vígjátékokat.
10/9
0
2004. március 14., vasárnap 18:08
644
Pofa Be 10/8
R.: Francis Veber
Egy jól megszokott vígjáték Veber-től, ahol lecserélte Vladimir Cosma zeneszerzőt egy újoncra. A szokásos felállás található : egy szokatlan páros, akik barátok lesznek. Kell még bonyodalom és 80 percnyi játékidő. A páros egyik tagja kemény, a másik balek. Depardieu és Reno nélkül valszeg nem működne, de hát rájuk írták a szerepeket. Így viszont két szerethető karaktert láthatunk. Depardieu különösen jó a gyengeelméjű Quentin szerepében, csak egy kicsit tér el a Francois Pignon-féle figurától. Jean Reno Ruby szerepében régimódian férfias, mintha csak a Roninból lépett volna ki. Rövid szerepében Leonor Valera ismét megmutatja, mennyire vonzó, de nincs ideje kibontakoznia. Az egész filmnek picit retrófílingje van, leginkább a 80-as évek francia filmjeihez hasonlítanám.
0
2004. március 14., vasárnap 16:05
17243
the driller killer: aszongya egy felirat a film elején, hogy "this film should played loud". ha eleget tettem volna a felszólításnak, tuti begolyóztam volna, s most a város utcáit rónám ködös tekintettel, kezemben hatalmas mobillal, amivel agytumort kívánnék okozni szegény járókelőknek. ha most forgatták volna, kb. így nézne ki ez az urbánus paranoiáról szóló szatírikus horror. míg az amerikai pszichóban a gazdagság unalmába őrült bele a címszereplő, abel ferrara figyelemreméltó debütálásában a pszichózist a nincstelenség, a művészi zsákutca (a címszerepet alakító ferrara képtelen befejezni élete főművét, az amerikai bölényt ábrázoló festményt), ill. az ezekből következő "szarok a világra" mentalitás okozza. az alacsony költségvetés ellenére a fúrós gyilkos ámokfutása rendkívül kifejezőre sikerült, az operatőrnek is bevések egy plusz pontot. a narratíva kissé egyenetlen, a lázadó ifjakról bevágott sokadig montázs már az agyamra ment. ja, ölég hatásos film.
Jaj, de jó hogy bevállaltam a folytatást is! Vagyis háát ez nem is a folytatás: ez az előzmények elmesélése. Akár lehetett volna I.A. 0 is (mint a ringunál). Jól jártam, pedig tartok mindig a 2.-ik...3.-ik...x.-ik részektől....de itt működik,de rendesen ám...Igaz tényleg ez lehetett volna az első rész! S így is van frankón felépítve, korrajzolva, kellékezve stb.. A színészek ismét nagyot alakítanak, a fiatalabb verziók is megállják a helyüket, mint az előző két főszereplő. Az izgalom fokozása és felépítése sem kevésbé tökéletes, a történet ismét érdekfeszítő, a képek a 90-es évek Hong Kong-ját idézik korrektül. Tehát bazi jó, nagyon tuti, igazán ajánlható! Remélem a harmadik részben sem kell csalódnom.....
"Jaaaa és a zene-hát az valami iszonyat eltalált...zseniális" (ezt meg majdnem elfeljtettem!)
10/10.
0
2004. március 13., szombat 21:55
953
tud valaki valamit a visszafordithatatlan c.filmröl nagyon tetszett Monica Bellucci megerőszakolása.
0
2004. március 12., péntek 16:58
128
Infernal Affairs (2002) /Wu jian dao / Szigorúan piszkos ügyek
Azt a jó életbe mennyire jó egy kis film ez! Állandóan bepróbálom a beteg elméjű, vértől tocsogó ázsiai filmeket s néha csalódnom kell, de nagyon (ettől néha elmegy a kedvem tőlük). Ám kifogtam most ismét egy ellenpéldát... Egy olyan sztorit egy hibátlan forgatókönyvvel és bámulatos fényképezéssel, hogy az izgalomtól majd összeszartam magam...és nem csak azért , mert utolsó verítékig szurkol az ember az egyik oldalnak-hanem azért, mert megteheti ezt a másik félnek is (igaz itt a jó-rossz vonások összemosódnak, de rendesen). Nagyon jól érzem magam, hogy ismét láthattam végre egy nagyon jó krimit...
Jaaaa és a zene-hát az valami iszonyat eltalált...zseniális.
10/10.
0
2004. március 12., péntek 7:33
1153
Anno a Cinema fikázta a FOTR zenéjét.
0
2004. március 12., péntek 7:21
17243
lol! melyik magazinról van szó?
0
2004. március 12., péntek 0:37
644
Ugyanezen újságban a Gyűrű Szövetsége filmzene 20 százalékot kapott. :(
0
2004. március 11., csütörtök 21:28
17243
bubba ho-tep
az előzetes meredek sztorit ígért: az öregek otthonában rekedt elvis (bruce campbell erre a szerepre született) és egy néger tata (ossie davis), aki JFK-nek hiszi magát megküzd bubba ho-teppel, a lélekszívó múmiával. no, ez jó kis őrület lesz, gondoltam, ám a film képes volt teljes egészében kihagyni a ziccert: már az első tizenötperc dögunalomba fullad. elvis csak fekszik és fekszik, a múlton mereng, vagy minden erejét megfeszítve próbál némi merevedést kisajtolni szottyadt hímtagjából. közben bubba és ölebe, a húsz centis szkarabeusz (vicces műanyag) ráérős tempóban terrorizálja a lakókat, elvis pedig fekszik és a múlton mereng, s hogy lökést adjon az amúgy is halálos iramban pörgő cselekménynek, néha tesz egy fáradt kört a járógépével. azt hiszem, néha a rendező horkolását is hallani véltem, de az is lehet, hogy ez a zaj csak egyike volt a film bámulatosan olcsó effektusainak. befejezés gyanánt megprószálnak némi tom és jerry hangnemet kölcsönözni a filmnek, amely szinte azonnal ki is pukkad, s természetesen marad idő némi merengésre is...
0
2004. március 11., csütörtök 19:57
2774
Along Came Polly - 2004 - USA
Az egyik magyar filmes újság 100%-ra értékelte ezt a filmet. Nem tudom, hogy a kritikus mit láthatott benne, én maxiumum akkor adnék rá annyit, ha az lenne a kérdés, hogy mennyi esélye van annak, hogy soha nem feküdhetek le Jennifer Aniston-nal. Mindkét színész tehetséges, sajnos a film nem rajtuk múlott. A történetből hiányoznak a poénok. (kivéve pár gusztustalant) Ez még hagyján lenne, de a romtikus részek is gyengék? Akkor meg mit nézünk? John Hamburg ( a Zoolander és az Apádra ütök forgatókönyvírója) még remek rendező lehet, de az írást talán hagyja másra.
40%
0
2004. március 11., csütörtök 19:07
17243
elvileg semmi köze hozzá. legalábbis nagyon remélem, hogy semmi. :] a ringu 2 tényleg meglehetősen okádék, mondhatnánk azt, hogy rendesen összecsapták, de ázsiában nem az a szokás, hogy 2-3 év is eltelik, mire egy sikeres filmnek elkészül a folytatása.
0
2004. március 11., csütörtök 14:59
4078
Ja Fulcié sem volt rossz. Dawn of the dead alap. Dellamorte dellamore viszont nem isteni film! Valahogy oylanok az élőhalottak amilyenek sosem voltak mégis egy-két szabálynak eleget tesznek.Azért fulci Zombi 2-jén kívűl volt még pár zombis filmje, de a Gates of Hellben kúrváre bírtam azt hogy egszerre volt a csak 5 zombi mutatva :-) a Beyond már lényegesen jobb volt.
0
2004. március 11., csütörtök 14:44
2774
kérdés, hogy a ring 2-nek mennyi köze lesz a ringu 2-höz? mert ez utóbbi nagyon gyenge volt...
0
2004. március 11., csütörtök 11:09
515
Mellesleg még egy friss hír, úgyis témánál vagyunk:
"Japanese director Hideo Nakata, the man behind the original Ringu upon which the 2002 horror film The Ring was based, is in negotiations to helm The Ring 2 for DreamWorks. Nakata will replace director Noam Murro, who dropped from the project earlier this week. The film will mark Nakata's American directorial debut now that he is no longer directing True Believers at MGM."
Érdekes szitu!
0
2004. március 11., csütörtök 10:45
515
Felőlem preferálhatod nyugodtan, nálam mindkettő 10/10, de az amcsi változat számomra jobban tetszik. Ennyi.