Keresés

Moziajánló

2015. május 23., szombat 0:50
Mit értesz szép alatt? Kevés a vászonból kiemelkedő rész (akad), inkább csak mélységet ad sokszor, sőt van hogy észre sem veszed. De amúgy sincs idő bámészkodni, 120 perc adrenalinlöket! :)
0
2015. május 23., szombat 0:42
Szép a 3D? Nem mintha ez lenne a legfontosabb csak ha minden igaz 2 hét múlva az itteni vetítésre odaérek.
0
2015. május 23., szombat 0:29
Mad Max: Fury Road - aztabüdösmindenségit! 11 pont, 6 csillag, holnap megyek újra...
0
2015. május 22., péntek 21:35
Abszolút egyetértek! :)
0
2015. május 22., péntek 20:11
A "Hogyan rohanj a veszTEDbe" király volt! :)
most posts by TM
0
2015. május 22., péntek 20:04
Theront személy szerint én is kedvelem már Az ördög ügyvédje óta, de a filmjei az utóbbi tíz évben vagy eltűntek a süllyesztőben (pl. a Pszichopszingli - bármilyen jó volt benne) vagy némely esetben olyanok voltak, hogy bár eltűntek volna.
0
2015. május 22., péntek 19:38
Tegnap Mad Max-trilógia nap volt nálam.
Továbbra is az első részt tartom legjobbnak, bár megjegyzem, hogy egy ideje marhán idegesít, hogy minden negatív figura debil benne. A második részben dettó. Ráadásul ott a semmiből ráhúznak az egészre egy apokaliptikus köntöst, de az még fogjuk rá, szódával, azaz benzinnel elmegy.
Harminc év után (az akkori bemutató idején már hetente vettem a Bravót, ami tele volt a filmmel és "németvendégmunkásos" kazin is hamar  közelembe került) gondoltam, hogy megismerkedem azzal a Mad Max filmmel, aminek a filmzenéje még bakeliten is tartózkodott nálam. Valahogy a 3. rész megtekintése mindig kimaradt. Amikor nagyritkán nekiduráltam magam, mindig előlről kezdtem, és a második végéig tartott a lendület.
Nos, jó lett volna, ha még várok harminc évet... Tényleg segítene, ha valaki összefoglalná, hogy miről szólt a zárórész, mert én ugyan végignéztem, de valahol ott a gyereksereg megjelenése környékétől a legvégső hajszáig bezárólag valami sokkot kaphattam, mert abból az etapból minden törlődött. Annyira viszont magamnál maradtam, hogy még egyszer ne akarjak belekezdeni. Szegény Tina Turnernek remélem jó sok pénzt fizettek ezért a szarért. S akkor még ez a maszterblaszter-velőverős izé, meg a többi buta kreatúra... ...hát annyit elért vele Miller, hogy ezek után ne nagyon rohanjak moziba az újat látni, pedig az lett volna a tegnap esti program.
Hardy nekem egyébként alapból sótlan, Charlize Theron hullámvölgyére viszont nem emlékszem, legalábbis őt mindenben szeretem, szerettem a közelmúlt időszakában is. Miller meg kiváló akciórendező, látványtervező, a két robbanás közti lukakat megtöltő képességével viszont nem vagyok megelégedve.
most posts by TM
0
2015. május 22., péntek 19:21
Annyit tennék hozzá,hogy a zene is fantasztikus volt.

Eddig simán az év filmje.Sok toplistán lesz dobogós helyen.
0
2015. május 22., péntek 17:55
Megérte a várakozást? - MAD MAX: A HARAG ÚTJA kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2015/05/22/moziajanlo_mad_max_a_harag_utja
0
2015. május 21., csütörtök 1:11
Bosszúállók: Ultron kora és Argo 2. újrázás volt a mai programom. Mindkét film jobban tetszett másodjára, kitűnően éreztem magam ezen az egyébként is csodás napon! :)
most posts by TM
0
2015. május 17., vasárnap 0:27

jó fajta cikk volt ;)
0
2015. május 16., szombat 23:57
Leginkább azt, hogy a kis droid utálja az új testvéreit, pedig immár közös mostohaszüleik vannak. :)))
most posts by TM
0
2015. május 16., szombat 22:53
Ja, kb ezeket. :)
0
2015. május 16., szombat 21:57

és akkor most mit tudtunk meg? hogy a 2008-as Vasember és a 2008-as második Hulk helyett 2009-ben (????) kezdték el kiépíteni a Marvel univerzumot? vagy hogy a producerek összevesztek és kiraktak rendezőket (mint ha ilyen nem történne minden évben Hollywoodban)? vagy hogy a Sony neheztel a Disney/Marvelre mert elszipkázzák a tehetségeket (most komolyan, mi ez óvoda)? vagy hogy eladás szempontjából a világ bizonyos részeire koncentrálnak, mint a Mission 4 vagy valamelyik Transformers tette ezt? vagy hogy Whedon-ra egy akkora büdzséjű film rendezését bízták, hogy kimerült és kikapcsolta a Twitterjét?!?!? vagy hogy nem a színeszek, hanem a márkanév adja majd el a filmeket (Transformers, Pókember, Star wars)????
0
2015. május 16., szombat 20:26
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/05/16/ido_kerdese_es_osszeroppan_a_marvel-univerzum/

0
2015. május 15., péntek 3:44
Alig két hónapja méltattam Charlotte Gainsbourg mainstream-kerülő pályáját, erre gyorsan elvállalt egy szerepet A függetlenség napja 2-ben. Remélem, hogy ez nála csupán múló rosszullét. :) Nálam Marion Cotillard is "hazai pályán" az igazi, de például Omar Sy is annyira kellett az utolsó X-Menbe vagy ebbe a Jurassic-sokadikba, mint spenótba a tejszínhab.
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 3:03
Torrente 5. - A kezdő tizenegy

Bevallom, pár hónapja már volt kezemben ez a film, de belenézésnél kiderült, hogy feliratosan nem működött a dolog, így kivártam, amíg megcsujásodott ez is. Na, ebben a formában már sokkal jobb volt. Hogy milyen a film? Amolyan sokadik részes, meg "nyúlásos", az Ocean 11 alapjául is szolgáló Frank Sinatra-féle A dicső tizenegy sztorija van beültetve egy olyan utópisztikus Spanyolországba, ahol a katalánok már különváltak, az ország lepusztult, az Atletico stadionját verik szét (átkozottak! leromboltátok!:) ), a spanyol államadósság a legnagyobb a világon, és 2018-ban Argentína-Katalónia foci vb-döntő van. Alec Baldwin az ország egyetlen kaszinóját kívánja kirabolni, s ehhez helyi hülyéket is bevon, akik aztán túltejesítenek minden előzetes várakozást.
Akik az eddigi részeket látták, azoknak ez is fog tetszeni, van benne pár epic-jelenet, akinek meg eddig is undora támadt tőle, az most se próbálkozzon vele. :)
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 1:37
Akkor jó. :)
0
2015. május 15., péntek 1:34
Nincs gond, jókat derülök itt a monitor előtt a szubjektív filmesztétizmusodon. :)
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 1:30
Hát persze, hogy hibátlan. SW-ból bármikor, bármi jöhet, bármilyen mennyiségben. Mi itt a gond? :P

Ez a sok röpködő ecebóca hős meg (Hangyaember meg Vízember, anyám...) felőlem ott rohad meg, ahol van. A Supermanos, Pókemberes vonalból már rég kizártam magam, a többivel még egy ideig próbálkozom, aztán ha ráunok, az is megy a kukába.

Béla bá mellé. :)
0
2015. május 15., péntek 1:28
halhatatlan
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 1:26
Adaline varázslatos élete

Igen! Nagyon kellett most nekem ez a film!
Voltak már ilyen nemöregedős történetek, de emlékeim szerint még a Hegylakónál sem tértek ki arra, hogy Lambert miért harminchoz közeli "hallhatatlan" Connery meg miért dupla annyi idős fejjel él örökké. :) No, itt megmagyarázzák, pedig ez nem is "tudományos" mozi, sokkal inkább egy lélekhez közeli, kedves történet, ami ugyanakkor a címében írtaknak megfelelően varázslatos történet. Mindig is érdekelt, hogy egy általam meglátogatott hely, vagy akár a közvetlen környezetem vajon hogyan nézett ki sok évvel korábban. Vagy hogy milyen jó lenne, ha annyi időm lenne, hogy minden egyes kerület minden egyes zugába eljuthassak, mindenhol igyak egy kávét, egyek egy helyi specialitást, megtanuljam az ott élők nyelvét, hogy minél jobban megismerhessem a történetüket, történelmüket, merthogy azon keresztül lehet minél jobban azonosulni más kultúrák, más helyek szülötteivel, polgáraival.
Na és itt jön a mérleg másik fele, hogy vajon nem túl nagy ár mindezért az, hogy  az ember nem öregszik, hogy nem lehet teljes élete, nem tervezhet hosszú távú kapcsolatot, folyamatosan menekülnie, hazudnia kell, ha nem akar egy egész világ csodabogara, szörnyszülötte, kísérleti alanya lenni. Fényképalbumban tárolt futó kalandok emlékei, rég eltemetett kutyák fotói, archív filmek egykori híradóanyagokból, csupán ezek képezik a közvetlen környezetet. Nagyon érdekes ez a megközelítés, így tálalva teljesen más! Azt muszáj még megemlítenem, hogy Harrison Ford szerintem élete legjobb színészi alakítását nyújtja rövid szerepében!
Nagyon jó ez a film, még biztos párszor lesz szerencsénk egymáshoz! :)
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 1:07
Hogy maradjunk csak a képregény-adaptációknál, ott A csodálatos pókember esete. Nem volt sikeres a második rész, máris újragondolták a terveket, s legközelebb új gúnyában, nem kizárt, hogy egy másik ismert karakterrel megtámogatva vezetik elő. De például Az acélember 2-t is lefújták, helyette lesz a Batman a Superman ellen. A most felsorolt lista csupán tervezet, 2020-ig még bármi történhet. Lehet, hogy Csillagok háborúja filmből sem lesz annyi, mint amit most mondanak, vagy Avatarnál is megállnak hamarabb, mint ahogy hirdetik.
Engem igazából egyik se izgat, amit megcsinálnak, azt a pillanatnyi hangulatom alapján eldöntöm, hogy érdekel-e vagy sem. Ez eddig is így volt. Nincs előre bebetonozva nálam semmi.

Hogy moziajánlás is legyen, jelen pillanatban a Bazi nagy francia lagzikat várom, ami amint írtam, ugyanúgy hasított németeknél mint az Életrevalók, aztán az ugyanazon a héten bemutatott Genesis-filmre is tutira elmegyek, meg kíváncsi fagyok a Saul fiára. Messzebb nem is tekintek, itt a nyár, éljen a Balaton-part! :)
most posts by TM
0
2015. május 15., péntek 0:55
Eddig is lehetett tudni, hogy fenntartják a "műsorváltozás" jogát, tehát annyi, hogy törlik ezeket a projekteket.

Az lesz, mint a Pókembernél, hogy felvezették az Andrew Garfieldes sorozat harmadik részét, ami nem lesz. És ennyi.

Kasza. Mint a sorozatoknál, ha már nem hozzák a kellő nézőszámot.
0
2015. május 15., péntek 0:51
Ha meg végképp nem megy, akkor majd nem csinálják, ez eddig is így működött kapitalistáéknál.
most posts by TM
0