Adaline varázslatos élete
Igen! Nagyon kellett most nekem ez a film!
Voltak már ilyen nemöregedős történetek, de emlékeim szerint még a Hegylakónál sem tértek ki arra, hogy Lambert miért harminchoz közeli "hallhatatlan" Connery meg miért dupla annyi idős fejjel él örökké. :) No, itt megmagyarázzák, pedig ez nem is "tudományos" mozi, sokkal inkább egy lélekhez közeli, kedves történet, ami ugyanakkor a címében írtaknak megfelelően varázslatos történet. Mindig is érdekelt, hogy egy általam meglátogatott hely, vagy akár a közvetlen környezetem vajon hogyan nézett ki sok évvel korábban. Vagy hogy milyen jó lenne, ha annyi időm lenne, hogy minden egyes kerület minden egyes zugába eljuthassak, mindenhol igyak egy kávét, egyek egy helyi specialitást, megtanuljam az ott élők nyelvét, hogy minél jobban megismerhessem a történetüket, történelmüket, merthogy azon keresztül lehet minél jobban azonosulni más kultúrák, más helyek szülötteivel, polgáraival.
Na és itt jön a mérleg másik fele, hogy vajon nem túl nagy ár mindezért az, hogy az ember nem öregszik, hogy nem lehet teljes élete, nem tervezhet hosszú távú kapcsolatot, folyamatosan menekülnie, hazudnia kell, ha nem akar egy egész világ csodabogara, szörnyszülötte, kísérleti alanya lenni. Fényképalbumban tárolt futó kalandok emlékei, rég eltemetett kutyák fotói, archív filmek egykori híradóanyagokból, csupán ezek képezik a közvetlen környezetet. Nagyon érdekes ez a megközelítés, így tálalva teljesen más! Azt muszáj még megemlítenem, hogy Harrison Ford szerintem élete legjobb színészi alakítását nyújtja rövid szerepében!
Nagyon jó ez a film, még biztos párszor lesz szerencsénk egymáshoz! :)