Keresés

Moziajánló

2004. március 11., csütörtök 10:40
el fog fogyni a piros tintám, ha így haladunk..:)
0
2004. március 11., csütörtök 9:29
Jim: ???

Én azért is a japán változatot preferálom, mert mellőzte azt a szájbarágást ami az amerikai sajátja volt. japán környezetben sokkal nyomasztóbb a film. az a közöny amivel néha egymás iránt viseltetnek. bár naomi tényleg egy nem lehanyagolható előnye a remake-nek. ja és brian cox sem. az urbánus légkört is sikerrel újrateremtette verbinski, szóval én is azt mondom ez a jobban sikerült remake-ek közé tartozik.
0
2004. március 11., csütörtök 9:10
Annyira azért nem rossz! Én háromszor is nevetni tudtam a poénokon :-)

Legyen inkább 20%
0
2004. március 11., csütörtök 9:06
a japán változat nihilista, misztikus rémmese, mely a korrajztól sem riad vissza. amúgy nem ezek miatt jobb: az egészben az a legrémületesebb, hogy teljesen valóságosnak hat, szadakó különösebb speciális effektusok híján mászkál, s ami még nagyon fontos: a film végét leszámítva sosem mutatja meg az arcát - az amerikai változatban ezért nem is találták el a korát (szadakó 18, samara meg 9-1o éves), s végig ott van a menekülési lehetőség ("hisz ő csak egy kislány, akivel csúnyán elbántak"). az amerikai befejezés pedig ráfekszik a hatásvadászatra, ahelyett, hogy logikus lenne. ("ő sosem alszik!" - ez mi fasz?!) ebben a topikban jó sokat vitáztunk a filmről. amúgy szeretem az amerikai újrát: naomi, a fényképezés, a zene kitűnő. bár a speciális effektusok itt-ott zavaróak, de nincsenek amerikai módra eltúlozva.
0
2004. március 11., csütörtök 8:45
Az egész film jobb, sokkal hátborzongatóbb.
0
2004. március 11., csütörtök 8:39
fenét jobb.
0
2004. március 11., csütörtök 8:33
Újabb piros betűs nap ez... :)
0
2004. március 11., csütörtök 7:14
egy nagy lóf*szt jobb. ;]
0
2004. március 11., csütörtök 1:47
A Kör-t el is felejtettem. A végét leszámítva jobb, mint az eredeti.
0
2004. március 11., csütörtök 0:05
speciel a Night of the living dead azon ritka remake-ek egyike, ami nem rossz.. sőt!
0
2004. március 10., szerda 23:46
És a A Kör, valamint az Élőhalottak éjszakája? :-) Több nekem sem jut eszembe...
0
2004. március 10., szerda 23:13
A psycho tényleg a legfeleslegesebb remake-díj nyertese, és ugye most jön a Taxi-remake is...:( (bár nem egy kategória) A Nikitát nem láttam, de a Bérgyilkosnő a remek színészek ellenére is pocsék lett. Ne felejtsük még el a Francis Veber remake-et. A Balfácánból képesek voltak valami döbbenetesen lapos filmet csinálni Martin Short-tal valamint Veber maga követte el a Három Szökevény c. filmet, ami kockáról kockára megegyezett az eredetivel, csak angol nyelven beszélnek benne. Az Apám, a hős eredetije a Hanta-Palinta is gyenge volt, de nem az amcsiknak. De ott van még a Nyisd Ki a Szemed-Vanília Égbolt is, ami dilettáns dialógusokkal (és jó zenével) dúsította fel az egyébként remek eredetit.
  Egy remake van, amit el tudok fogadni, az pedig a Nightwatch.
0
2004. március 10., szerda 23:11
akkor még1szer :)

5%
0
2004. március 10., szerda 23:09

5%
0
2004. március 10., szerda 22:44
úgy tűnik, kicsit másképp közelítjük meg az élőhalottakat. ti lábszárcsonttal, én meg láncfűrésszel. :] komolyra fordítva a szót: én azt a típusú zombimozit szeretem, amely a problémát apokaliptikus szintre emeli: ilyen szempontból a romero trilógia, a day of the triffids és a 28 nappal később tökéletes, a fulci féle zombie is megérdemel egy kis vállveregetést, de mind közül talán a 13. rendőrörs ostroma a legjobb, amelyben ugyan egy darab zombi sincs, viszont mégis a legjobb zombifilm - jó adag westernes beütéssel. persze, én is szeretem, amikor a morcos élőhalottak módszeresen szétcincálják áldozataikat, de nem baj, ha emellett másról is regélnek e filmek.

szóról szóra remake-ek ki tudnak borítani: a psycho a legszörnyűbb példa, de a miszükségvolterre kategória éllovasai között mindenképp említést érdemel a nikita, a jöttünk, láttunk, visszamennénk, az apám a hős (vagy ez már az újra címe), s még egy valagnyi francia film lelketlen amerikai újrája.
0
2004. március 10., szerda 20:59
Bár Romero Dawn of the deadje kétség kivül zseniális, nem hinném hogy egy remake feladata az lenne, hogy egy az egyben adja vissza az eredetit. Hisz akkor mi értelme az egésznek?

Egybként meg bármilyen óriási is volt Romero zombis filme, a kék festékbe mártott zombi-szinészekre ráfér már egy update :))
0
2004. március 10., szerda 10:56
Teljesen igazad van! Az eredetiben sem mozogtak gyorsan a zombik! Ha tényleg lesz benne, ahhoz hasonló, hogy a zombik akár 5 métert is futva tesznek meg, a filmet már leírtam magamnak! Az eredeti verzió George A. Romero rendezésében egyszerűen ZSENIÁLIS!
0
2004. március 10., szerda 9:03
szerintem a riméknek elsősorban nem a szabályokhoz kell ragaszkodnia, hanem az eredeti mű szellemét kell megőríznie. ha a true lies, a d olog, a légy vagy a massza kötötte volna magát az eredeti filmek nomenklatúrájához, akkor egyik se lenne olyan jó, amilyen.

ha a dawn of the deadben érzem a kirekesztettség, egyedüllét, kilátástalan torokszorító érzését, ugyanakkor társadalmunk is kap egy jókora fricskát az orrára (ebben kételkedem - a hipermarketekben lézengő konzumlény már nem mai találmány), s persze jóóóó véres és izgiiii lesz, akkor én már elégedett leszek. :]
0
2004. március 10., szerda 8:37
de a resident evil egy másik zombifilm.. ez viszont A zombifilmnek lesz a re-makje.. ergo kövesse az eredeti által felállított szabályokat.
0
2004. március 10., szerda 8:26
a resident evilben is volt egy rakat gyorsan mozgó élőhalott (zombikutyák - nekik miért áll jogukban rohangászni?; no meg az a gusztustalan CGI-monszter a film végén..), ott nem okozott gondot? az előzetesekben amúgy látható, hogy rohangásznak az élőhalottak, sz'al már el is vágta magát, nem? amúgy szerintem egy zombis film minősége nem a rohangászáson múlik (28 nappal később pl. kurvajó - tudom, hogy nem szereted), az élőhalottakra is ráfér némi aktualizálás.
0
2004. március 10., szerda 8:18
a legutolsó előzetes nem volt rossz.. de ha a zombiknak egy gyors mozdulatuk is lesz..akkor nálam elvágták a filmet
0
2004. március 10., szerda 1:50
Az előzetesek alapján ígéretesnek tűnik!
0
2004. március 10., szerda 0:52
Dawn of the Dead

Ez vajon milyen lesz?!
0
2004. március 10., szerda 0:29

Mona Lisa Smile – 2003 – USA

Ohh.. azok az 50-es évekbeli frizurák és ruhák..borzasztó rondák! :) A szomorú az, hogy sok igen apró részletre volt időm figyelni, mert a film kb. nem szól semmiről. Fiatal művészettörténet tanárnő otthagyja Kaliforniát és az ország másik felében, egy nagy hagyományokkal rendelkező, konzervatív lánygimnáziumban kezd el tanítani. Főhősünk persze modern gondolkodású, amit ott nem néznek jó szemmel... A tanítványok közül ellensége, barátja is akad, ám a végén mindenki megíratja mikor elmegy. Közben ez szereti azt, majd emez szereti amazt, végül ez kefél amazzal és az kefél emezzel, és ezt néha cserélgetik. Micsoda eredeti sztori! Juj.. most nézem.. Mike Newell rendezte a Négy esküvő egy temetést is!
Le kellett volna ülnie és megnézni eme korábbi munkáját. Ihletet meríthetett volna belőle. Ugyanis ebben a filmben az érzelmek szikráját sem sikerült elhintenie. Kirsten Dunst, Julia Stiles egyaránt fapofák, Julia Roberts teszi valamennyire nézhetővé a filmet.
Rachel Portman filmzenéje teljesen középszerű.

35%
0
2004. március 9., kedd 20:50

Calendar Girls – 2003 – UK

Az elmúlt évek rádöbbentettek arra, hogy az angol a vezető népség vígjátékok terén. Szóljon a film fiatalokról, idősebbekről, szerelemről, fekete humorról, mindenben otthonosan mozognak a szigetországiak.
Nigel Cole rendező összeszedett 12 remek angol színésznőt - élükön Helen Mirren-nel (akinek mindegy, hogy űrhajókapitányt, gonosz tanárnőt, házvezetőnőt, vagy hétköznapi angol háziasszonyt kell alakítani, minden szerepre nagyon jól ráérez)  - és egy amúgy nem túl eredeti sztoriba csöppentve őket megrendezte ezt a bohókás, könnyed, érzelmes filmet. Eszeveszett poénokra ne számítsunk, ez a film nem arról szól.
Patrick Doyle filmzenéje kicsit eltér a szokásostól, de tökéletesen passzol a filmhez.

90%

**************************************************************************************

Stuck on you – 2003 – USA

Tagadhatatlan tény, hogy a Farelly tesók fejlődnek. A Dumb és Dumber gyenge kezdése után összehozták a Something About Mary-t, majd egy Én és Én meg az Irén-nek nevezett mélypont után az Osmosis Jones-szal lendültek bele igazán. A Shallow Hal-t a legérettebb filmjük, amelyben már a gusztustalan poénok számát is minimálisra csökkentették. Sajnos a Stuck on you mégsem jött be. Kétfelé osztom a vígjátékokat: vannak csak kimondottan érzelemre, szerelemre kihegyezett darabok és a poénos, vicces darabok. (Persze aztán vannak amelyek remekül kombinálják a kettőt, pl Love Actually) A Farelly tesók inkább ez utóbbit szerették volna összehozni ebben a filmben. Nem sikerült. Gusztustalan humor itt sincs, azonban másmilyen sem. Végigültem a majdnem 2 órát kb. 2 mosolygással. Ez kevés.
Eva Mendes össze-vissza téblábol a filmben, mintha rossz díszletbe tévedt volna. Greg Kinnear és Cher meg lejátsszák a színről Matt Damon-t, aki teljesen "szürke" a filmben.

40%
0