Keresés

Moziajánló

2004. március 9., kedd 9:14
Nagy hal (Big Fish, 2003)

Tim Burton más lett. Megvallva őszintén, nem nagyon hiszem, hogy lesznek még olyan zseniális alkotások tőle, mint a Támad a Mars!, Az Álmosvölgy legendája vagy az Ed Wood és a Batman. Kicsit megkomolyodott, kicsit megviselhette A majmok bolygója kritikai antisikere. A Nagy hal egy igazi Tim Burton film, és teljesen észrevehető benne a rendező teljes kelléktárának totális mértékű átalakulása, finomodása. És olyan mesét mond nekünk, hogy szemünk, szánk eláll. A film vége pedig mind Burton pályájára nézve, mind az életre nagy tanulság: a valóság is olyan, mint az álmok világa, csupán a körítés más.

8/10
0
2004. március 9., kedd 9:10
Pelenkás bajkeverő (Mauvais Esprit, 2003)

Ha az amerikaiak lopnak a franciáktól, akkor az szinte egy az egyben történik. Ha a franciák az amcsiktól, akkor azért nem. És ez az egyetlen dolog, ami miatt talán elkészülhetett ez a "film". Amúgy egy szerencsételn és erőltetett próbálkozás, ám arra mindenképpen jó, hogy folytassa a gigantikus hagyományokkal rendelkező, ám mostanság igencsak hanyatlóban lévő francia vígjátékok lejáratását. Olyan dolgokat látni premier plánban, ami van, hogy poénos lehet (Farrellyéknek sikerült ez többször is), ám egy olyan filmnél, ahol az lenne a cél, hogy legalább valamelyik szereplőt kedvelni lehessen, óriási hiba. Se forgatókönyv, se rendezés, csupán Thierry Lhermitte pályájának mélypontja ez a film.

1/10
0
2004. március 9., kedd 9:05
Az ítélet eladó (Runaway Jury, 2003)

Megmondom őszintén, nem sokat vártam a legújabb John Grisham-adaptációtól, ám a végeredmény mégis több lett, mint kielégítő. Persze a film teljes élvezetéhez hozzátartozik, hogy emelkedjünk felül azon, hogy a manapság oly' divatos fegyverviselés be- vagy nem tiltását célozza meg oktatási anyagként. Azonban ilyen színészeket egy helyen nem sokszor látni. Szinte senkit sem lehet kiemelni, van mindenkinek elég tere és ideje bizonyítania a másik mellett. Azonban a film kétség kívüli csúcspontja Hackman és Hoffman első találkozása ("Régóta vártam erre" - mondja Gene). Magyarán egy igazán sodró lendületű, ám nem túl merész Grisham-film óriási sztárparádéval (a szó legjobb értelmében).

8/10
0
2004. március 9., kedd 9:00
Getno (Getno, 2004)

Sajnos ismét egy roppant gyenge magyar film sikeredett, pedig ezt ráadásul nem holmi kis forgalmazó vette kézbe, hanem az InterCom. Hogy mit láttak benne, az számomra rejtély. Egyetlenegy pozitívuma a filmnek Gesztesi Károly zseniális játéka (pedig emlékszem, régen hogy utáltam azért mert ő volt Sly magyar hangja A bosszú börtönében-ben), a többi színész kritikán aluli: úgy játszanak, mintha most olvasnák föl először hangosan a forgatókönyvet (már ami volt). A színészvezetés szintén borzalmas. Ám ami a "legtutibb", az az, hogy állandóan balesetet szenved valaki, és ez már a nevetségesség szintjét is alulmúlja. De az, hogy ki, miért van Amerikában, ami egyébként a lényeg lenne, teljesen elsikkad ezek mellett. Megint csak KÁR!

2/10
0
2004. március 9., kedd 1:40

Wild Things 2 (V) - 2004 - USA

Szeretem az első részt, mert rafinált kis történetvel megkavarta thriller műfaj állóvizét. A második rész "is" rém "eredeti". Fogták az első forgatókönyvének 75%-át, hozzáírtak 25-öt, majd noname szinészekkel leforgatták a filmet. Sőt! Komplett jeleneteket vettek át az első részből....melyek mozdulatra ugyanazok. Ehhez nem kellett sok kreativitás..

10%
0
2004. március 8., hétfő 21:51

Young Adam - 2003 - UK, France

- Egy film amely az ötvenes évek Angliájában játszódik egy szenet szállító uszályon
- Egy film amely teljesen hétköznapi embereket mutat
- Egy film amelyben Ewan McGregor, Tilda Swinton és Emily Mortimer is teljesen levetkőzik.
- Egy film amelyben Ewan többet kefél mint James Bond 20 részen keresztűl
- Egy film amely kicsit "deep endes"
- Egy film amelyben kívétel nélkül minden színész jól játszik
- Egy film amely kevesebb pénzből készült mint pl. a Paycheck best boy gripjének a napi bére, mégis 3x olyan jó
- Egy film amelyben több a karakterfejlődés mint a Lord of the Rings-ben 3 rész alatt
- Egy film amelyben a zene és képek tökéletes összhangban sorokoznak egymáson
- Egy film amelyet meg kell venni dvd-n.

90%
0
2004. március 8., hétfő 14:43
Elveszett Jelentés  10/8  R.: Sofia Coppola

Egészen a film végéig nem tudtam eldönteni, Sofia Coppola vajon megérdemelte-e azt a 2 Oscar-jelölést. Amiért a film működik, az nem igazán a rendező érdeme, sokkal inkább a kis költségvetésé. Kénytelenek voltak titokban forgatni a metrójelenetet, vagy csak egyszerűen járták az utcát egy kamerával. És épp ezért jó, olyan érzésem volt, mintha csak egy bimbódzó románcot látnék az utcán. Coppola érdeme az volt, hogy előszedte Bill Murray-t, aki legérettebb alakítását nyújtja, valamint Scarlett Johansson-t, kinek a szeméből több látszik, mint 19 év. Bár Murray mindig is cinikus figuráiról volt ismert, engem is meglepett, mennyi érzelmet vitt a figurába. Dícséret illeti Coppola exférjének, Spike Jonze-nak operatőrét, Lance Acord-ot, aki ismét remekelt.
  Egyszóval nem tudom, mennyi volt a tudatosság Coppola részéről (ugye a szövegek nagy része rögtönzés volt), mégis adok neki egy piros pontot. Kíváncsi vagyok, mivel áll elő legközelebb. :)
0
2004. március 8., hétfő 8:16
jóvanna, elbasztam ;))
0
2004. március 8., hétfő 1:23
linkelés -> :DDDDD
0
2004. március 8., hétfő 0:40

Under the Tuscan sun - 2003 - USA, Italy

Előre szólok, hogy most kivételesen... najó, már megint elfogult leszek. Diane Lane tehet róla. A hölgy idén lesz 40 éves, de sok 20 éves bombázóért nem adnám..bár ne adhatnám. :)
Audrey Wells romantikus sztorija teljesen átlagos, ami feldobja az az olasz táj szépsége, az emberek kedvessége, Christophe Beck (jó lesz rá odafigyelni) zenéje és persze Miss Lane.

85%
0
2004. március 7., vasárnap 20:58

Cheaper by the Dozen - 2003 - USA

Végre! A Father of the Bride óta várok egy hasonló jellegű filmre. Ha nem is olyan jó, de szíve-lelke van, akárcsak a fent említettnek. Itt is vagyunk a lényegnél. Ugyan ezek a filmek vígjátékok, nekem a poénok számánál és nagyságánál mégis fontosabb a szív és az érzelmes kisugárzás. Steve Martin-t napjaink legjobb komikusának tartom, és 12 kölyökkel nyakontöntve ismét hozza régi formáját. Csak így tovább, Steve!

90%
0
2004. március 7., vasárnap 19:08
:)
0
2004. március 7., vasárnap 18:16
nem
0
2004. március 7., vasárnap 17:41
"Persze arról nem volt szó hogy mennyit írt belőle" ez a sor vhogy elkerülte a figyelmem. Sorry:) Bár ez a kérdéses valóban.
0
2004. március 7., vasárnap 15:50
Te amúgy el is olvasod amit ír az ember vagy csak úgy reagálgatsz?
0
2004. március 7., vasárnap 14:59
Egyébként erről már filmzenés körökben is beszélgettünk és egy vájtfülűbb kollega, Vincenzo, azt mondja, hogy felismerhetően a két lassabb szám (a Jade és a Fort Walton amelyek összesen ha kitesznek három percet) HGW munkája. Meghallgattam aztán és hiszek neki. Ez pedig aligha az egész. HGW még a stáblistában sincs benne a film végén ha jól emlékszem. Music by: Nick Glennie-Smith and Hans ZimmerAz is lehet, hogy csak programmer vagy vmi hasonló kisegítő volt még abban az időben a Media Ventures-nél. És ha az imdb-t nézzük:

Original Music by
Nick Glennie-Smith    
Harry Gregson-Williams   (additional music)  
Don Harper   (additional music)  
Steven M. Stern   (additional music)  
Hans Zimmer   (two themes)  

0
2004. március 7., vasárnap 14:48
gondoltam, hogy nem lehet meggyőzni. még jó, hogy mint saját munkáját említette, hiszen benne dolgozott. de arról beszél-é, hogy abból mennyi az övé. hol láttad ezt az interjút vele?

íme az interjú Zimmerrrel:
B: So how much of you is in The Rock which has a mishmash of music credits?

Z: The main theme is mine, as are a few other bits. It's really hard to tell. I do have a huge influence in there. But I never really wanted to write any of it. It was always supposed to be Nick Glennie-Smith's score.

HGW: nekem a SpyGame és a Phone Booth a kedvencek tőle.
0
2004. március 7., vasárnap 14:41
Én meg láttam is már egy interjút Harryvel, ahol a Sziklát is említette mint saját zenét. Persze arról nem volt szó hogy mennyit írt belőle... mind1, neki úgyis van hibátlan munkája, amihez képest majdnem minden soundtrack elbújhat. Nálam már bizonyított.

Ui: aki tudja mire gondoltam (bár ezt erősen kétlem... ) az írja be!
0
2004. március 7., vasárnap 14:36
tévedés. nick glennie-smith-é a filmzene nagyrészének érdeme. főleg az akciós részeké. harry gregson-williams és zimmer csak egy kis hányadát írták. a cd-n azért mindhármójuk neve szerepel. ezt zimmer maga mondta egy interjúban.
0
2004. március 7., vasárnap 14:33
Vagy van másik olyan film is aminek ez a címe? Ha igen akkor bocsi!
0
2004. március 7., vasárnap 14:31
The Rock = Harry Gregson Williams

Már ha ugyanarra a Sean Connerys akciófilmre gondoltál amire én :)
0
2004. március 7., vasárnap 14:30
az senkit nem zavar, hogy a pearl harbor csupán csak egy red line remix? (arról nem is beszélve, hogy menyivel összecsapottabb, csöpögősebb - már mindjárt az intro ilyen in-your-face mézes pukedli :).
0
2004. március 7., vasárnap 14:26
Pearl Harbor-t szépen kihagytam.
Az legyen a 4-es a Thin Red mellett..
0
2004. március 7., vasárnap 14:24
Zimmer Top:

1. Rainman
2. Mission Impossible 2
3. Peacemaker
4. The Thin Red Line
5. Days of Thunder / Black Rain

Rock-ot azért nem írom, mert az nagyrészt nem az ő munkája, hanem Nick-Glennie Smith-é.
0
2004. március 7., vasárnap 14:23
Helyesen:

1. Backdraft
2. Gladiator
3. The Lion king
4. Crimson Tide
5. Radio Flyer
0