Ez nem kérdés, kinek kell drukkolni. Sutter tudja a választ. :)
0
2004. február 3., kedd 15:38
634
értettem :D
0
2004. február 3., kedd 15:38
634
én egy pacinak :)
0
2004. február 3., kedd 15:33
2774
grrrr.. kapsz másfél órát! :DDD
0
2004. február 3., kedd 15:10
17243
hmm, valóban. kinek drukkoljak idén? egy pacinak vagy sok-sok pacinak, olifántnak, orknak, satöbbi? :]
a pleasantville igazán megjelenhetne kis hazánkban. remek film.
0
2004. február 3., kedd 14:56
634
uuuhhh a zene, azt elfelejtettem... :))
0
2004. február 3., kedd 14:34
2774
Seabiscuit - 2003 - USA
Nyálas, érzelgős amerikai giccs... de egyetlen képkockájáról sem tudtam levenni a szemem. Illetve - megvallom őszintén - párszor levettem, de akkor a papírzsepiért nyúltam :) Garry Ross a Pleaerntville rendezője ismét kiragadott a szürke a hétköznapokból és 140 perc erejéig elvitt egy csodálatos világba, nagyszerű emberek és őszinte érzelmek közé.
Jeff Bridges, Toby Maguire, Chris Cooper alakítása példakép lehet a többi színész számára, John Schwartzman-nak tessék azonnal odadni az operatőr Oscar-t, Randy Newman-nek pedig gratula a gyönyörű zenéért.
A legjobb film amit az idén láttam.
100%
0
2004. február 3., kedd 11:05
3933
Amerikában (In America, 2002)
Zseniális és - sajnos - "elhollywoodiasodó" film egyben. Jim Sheridan ír rendező az Amerikában való letelepedés nehézségeiről forgatott filmet két kislány szemszögéből (és ez itt tényleg nemcsak a mesélőre korlátozódik). A film első órája maga az álom. Fantasztikusan bemutatott családtörténet ténylegesen a két gyerkőc szemén keresztül, minden szülői konfliktusból annyit érzékeltet velünk a rendező, amennyit a kislányok átélnek. Majd onnantól következik az amerikai filmek hatásvadász háromnegyed órája. Természetesen kell bele egy tragédia, és bele kellett illeszteni, hogy Amerika a lehetőségek hazája, és minden jóra fordulhat. Itt veszti teljesen el az erejét a dráma. Djimon Hounsou (a különös néger szomszéd) amúgy hiteles és visszafogott játéka Oscar-jelölést ért az Akadémiának. Meglehet, sok ilyen szerep volt már, amiért nem jelöltek senkit semmire.
6/10
0
2004. február 3., kedd 10:53
3933
Szigorúan piszkos ügyek (Wu jian dao / Infernal Affairs, 2002)
Fantasztikusan jó film, végre egy igazi krimi. Nem kell feltétlenül 63 autósüldözés, és 120 gépfegyverpárbaj, hogy jó film legyen (igaz, Mr. Bruckheimer), elég egy ütős forgatókönyv. A két főszereplő fantasztikus, két igazi ellenpólus csakúgy, mint a felügyelő és a maffiafőnök. Klasszikus ellentétek feszülnek egymásnak, rendhagyó befejezéssel. Tony Leung már a Szerelemre hangolva című Wong Kar Wai filmben is zseniális volt, ebben is az. Jó, hogy a Mokép bevállalta a filmet, igazi hiánypótló mű.
8/10
0
2004. február 3., kedd 10:36
3933
Az Amazonas kincse (The Rundown / Welcome To The Jungle, 2003)
Ez egy tipikusan olyan film, ami minden olyan minimális követelményt teljesít, aminek egy 2003-as akciófilmben benne kell lennie. Talán a poénok mérsékelt hatása gyenge pont, viszont lendületes és nem unalmas. Schwarzenegger mini szerepe ("Have fun!") külön piros pont. Dwayne "The Rock" Johnson abszolút megállná a helyét Arnie utódjaként, és még akcentusa sincs. Kétségtelenül több színészi képesség szorult bele, mint osztrák társába, csak még a nagy áttörés hiányzik. Lehet, hogy nem lesz, és eltűnik a süllyesztőben, de én szurkolok neki.
5/10
0
2004. február 2., hétfő 22:31
2774
In the Cut - 2003 - USA
Meg Ryan-nek nem jöttek be a "kutyasétáltatós" komédiái, ezért úgy gondolta, hogy 43 évesen műfajt vált és kipróbálja magát egy erotikus-thrillerben (drámában?). Igazából egyik kategória sem illik rá, hiszen erotikusnak gyér, thrillernek unalmas, drámának meg sekélyes. Meg kilóg a filmből, Mark Ruffalo-ból sem nézek ki sokat, talán Kevin Bacon rövid jelenetei mentik meg a színészek becsületét. Jane Campion meg jobban tette volna ha a sztorira koncentrál inkább a színes szűrők és a rángatózó kamera helyett. Hilmar Örn Hilmarsson filmzenéje annyira semmitmondó mintha nem is lett volna.
40%
0
2004. január 28., szerda 20:33
914
Ahhoz viszont van egy príma ki gombocska rögtön a hozzászólásom alatt, hogy tudjam, ahhoz szóltál hozzá, és nem ehhez ;)
0
2004. január 28., szerda 19:15
342
Egy amerikai farkasember Párizsban
A 'Londonos' első részt nagyon komáltam, de ez a film valami rettenet gyenge. A bajok valahol a CGI farkasembereknél kezdődnek, és az agyatlan forgatókönyvben csucsosodnak ki. 10/2
0
2004. január 28., szerda 19:00
3945
figyi, egy másik hozzászólásodhoz fűztem hozzá.
0
2004. január 28., szerda 17:17
914
Te figyi... ezt fejezd be!
Most a nyálcsorgató jelenetről beszéltünk...
0
2004. január 28., szerda 9:08
3933
Jószomszédi iszony (Duplex, 2003)
Az első fél óra után nem értettem azokat a negatív véleményeket, amit eddig hallottam a filmről, majd hirtelen képbe kerültem. Hihetetlen, hogy a Reszkessetek, betörők! poénjait hányszor és hányféleképpen lehet eladni. Azonban úgy tűnik, most már nem igazán sikerült, hiszen a film nem érdemtelenül bukott nagyot. Danny DeVitótól jóval többet vártam, mint rendező (legalább azt hittem, humora van), egyedül Ben Stiller jó, aki próbálja menteni a filmet, de a silány forgatókönyv miatt ez nem sikerülhet. Azért az az első fél óra jó.
4/10
0
2004. január 28., szerda 7:17
1153
Olvastam a könyvet. Fúúúúúúúúú.
0
2004. január 28., szerda 0:26
417
Wu dun ren shu (1982)
A barátnőm apjának videofilmjei közt akadtam erre a jó kis oldszkúl Hong-kongi kungfufilmre. Angol szinkron, plusz VHS felirat. Az angol hangon behúgyoztam volna a röhögéstől, ha csak azt hallom. Viszont így, hogy a film megfogott a mesterien megkoreografált harcjeleneteivel, cseppet sem volt vicces. Néhol véres volt, durva, de akkor is, amilyen harcjelenetek voltak... Mátrix és Kill Bill erősen bújkálhat mögötte. Semmi Wire-Fu, hanem tiszta harcművészet! Mikor a puszta kéz VS szamurájkard összecsapást néztem, őszintén, leesett az állam!!!
10/10
0
2004. január 28., szerda 0:03
3945
hehe! továbbra is csak azt tudnám mondani: rossz az, aki rosszra gondol. komoly bajok vannak a nézővel, ha egy időtlen mesében az keresi, hogy ki homokos és ki nem.
0
2004. január 27., kedd 23:29
914
Ha már ennyit változtattak rajta akkor ki is ollózhatták volna ezt a jelenetet.
Szerintem a hosszúságával semmi baja (főleg annak tudatában hogy az előző részek is elég maratoni hosszúságúak voltak). Csak azzal amiket említettem.
0
2004. január 27., kedd 23:23
17243
a könyvben ezek a "gusztustalanul nyálas" snittek vagy 5o oldalon át tartottak, sőt mikor samu szeretet-teljesen ölelgeti frodót, frodó anyaszült meztelen a könyvben. no, ezt kapd ki.
sz'al a film végét is megváltoztatták. én úgy vélem, 1o órányi szenvedés után kijár némi öröm is hőseinknek: szerintem is hosszú kicsit a film, ezzel együtt a legjobb.
0
2004. január 27., kedd 22:57
914
Ugye nem akarsz nekem azzal jönni hogy a könyvhűség miatt ilyennek KELL lennie annak a jelenetnek? Ez egy film, valamit a könyvben meg lehet csinálni, valami a filmben nem működik. Ne mondd azt nekem hogy téged nem kapott el a nevetés a "nagy ölelkezős" jelenetben, mert nem hiszem el!
Másrészt azt ami a könyvben van (ha jól tudom) néhány helyen megmásították. Szóval én személy szerint nem érzem indokoltnak az ilyen gusztustalanul (!) nyálas snittek jelenlétét a filmben.