Keresés

Moziajánló

2004. január 27., kedd 22:24
olvastam, és azt hiszem a frodó-samu kapcsolatot nagyszerűen alkapták. nem csak rotk-ban, minhárom filmben. érzelmesség? érzelgősség? nem ugyanaz a kettő.
0
2004. január 27., kedd 21:55
te sem olvastad a könyvet.
0
2004. január 27., kedd 21:52
olvastad a könyvet? no, az milyen nyálas. fúúúú.
0
2004. január 27., kedd 20:57
elnézést, apa.
"de mi a faszt vártatok?!" - helyett - mi a csudát vártatok
:)
0
2004. január 27., kedd 20:52
Akkor meg nem kell káromkodni! Nem azért mert báránylelkű vagyok, csak megfogalmazhatod kevésbé nyersen is ugyanezeket a gondolatokat!
0
2004. január 27., kedd 20:50
nem volt célom. :(
0
2004. január 27., kedd 20:35
Na ezt most "jólmegaszontad"...
0
2004. január 27., kedd 20:27
basszus! rossz az aki rosszra gondol alapon csak azt tudom mondani: EZ EGY MESE. már elnézést, de mi a faszt vártatok?! :D
0
2004. január 27., kedd 20:24
A Király visszatérről nekem egyértelműen a brazil szappanoperák befejező epizódja jut eszembe. Attól hogy valami érzelmes még nem feltétlenül NYÁLAS. A Király visszatér végén viszont majdnem szétfolyt a vászon. Én szeretem az érzelmes jeleneteket, de itt ebben a filmben rossz oldalról közelítették meg a dolgokat. A nagy ölelkezős jeleneten rendesen kifeküdtem, nem is nagyon értem hogy hogyan képzelte ezt Peter Jackson...

A középkorban én személy szerint nem éltem, de el nem tudom képzelni hogy mindenki egymás vállán sírt volna. Másrészt a Gyűrűk Ura sem épp a középkorban játszódik, max. inkább Középföldén!

Ahol viszont leginkább elvetette a rendező a sulykot az Frodo és Samu "kapcsolata". Ne mondja nekem senki hogy nem gondolta úgy némelyik jelenet alatt hogy "Na most elcsattan a csók köztük!!!". Persze rá lehet fogni hogy a film végén már túl nagy volt a meleg a sok láva miatt, és ez rossz hatással volt szereplőinkre ;)
0
2004. január 27., kedd 19:56
"Mellesleg azért ha belegondoltok a középkorban sokkal természetesebb volt az hogy az emberek kiadják magukból az érzelmeiket. A legnagyobb harcosok ugyanúgy sírtak ha bánatosak voltak mint a nők vagy őrjöngtek ha idegesek voltak. "

Hát a trubadurlirákban meg ezekben biztosan. Viszont a valóság azér egészen más. A kereszteshadjáratok lovagjai például arról voltak hirhedtek hogy amelyik városon átmentek azt mind kifosztották és a nőket megerőszakolták (nehéz a katona élet). A mi Könyves Kálmánunk ezért is nem engedte őket át az országon. Az akkori lovagokat több korabeli 'karikatúra' is inkább az emberi gyengeség jelképeként örökitett meg... Nehezen tudom elképzelni hogy erre a kora olyan jellemző lett volna hogy mindenki egymásra vigyorog, meg hogy bánatukban a "hős harcosok" jókat pityeregnek egymás vállára borúlva...
0
2004. január 27., kedd 19:38
Igazából szerinet,m nem az érzelmekkel volt a baj hanem hogy a vége kicsit hosszú lett. De egy ilyen monumentális trilógiát nem lehet csak egyszerűen lezárni nem? Mellesleg azért ha belegondoltok a középkorban sokkal természetesebb volt az hogy az emberek kiadják magukból az érzelmeiket. A legnagyobb harcosok ugyanúgy sírtak ha bánatosak voltak mint a nők vagy őrjöngtek ha idegesek voltak. Nem fogta vissza magukat soha. Ezzért természetes ha egy ilyen filmben sírnak, énekelnek meg "nyálasak".
0
2004. január 27., kedd 15:43
"Úgy látszik egyedül vagyok itt, aki úgy véli, hogy a Király visszatérben egy kicsit túlnyomatták a nyálfaktort."

Ha ez megnyugtat, nem vagy egyedül :)
SPOILER A film utolsó fél órája elég durva és ahogy Gandalf teli arcal röhög a kamerába csak azért mert Frodó felkelt, hát az nem semmi. Nekem semmi bajom az érzelmekkel. A GyU1-ben is volt belőlük rendesen, de ott valamivel emberibb adagban kaptuk. Ettől függetlenül a Király visszatér ütött rendesen :))
0
2004. január 27., kedd 15:01
Szeretem ezt a soha nem hallott közhelyet, hogy "ha vérben tocsogós filmet szeretnél, ne nézd meg!". :(
0
2004. január 27., kedd 14:55
Az orosz bárka

Művészben megy, hihetetlen darab... 93 perc, 3000 szereplő, az Ermitázs termeiben 300 év orosz történelme, és mindez egy snittben (igen, vágás nélkül!)

Ne nézd meg, ha lövöldözős, vérben tocsogós filmet szeretnél. De ha anno bejött Tarkovszkijtól a Solaris (fiatalabbak kedvéért: amiről A gömb című amerikai izét koppintották), ha Altmantól szeretted a Gosford Parkot vagy a Kansas Cityt, itt sem fogsz csalódni.
0
2004. január 27., kedd 13:52
Szerintem ebben a filmben túl gyakran és erősen pengetnek.
0
2004. január 27., kedd 13:45
egyet tudok veled érteni. manapság sikk leszólni azokat a filmeket amelyekben érzelmesebb húrokat pengetnek.
0
2004. január 27., kedd 13:17
Először légy szíves elmagyarázni, hogy ki állított ilyet, vagy hasonlót!
0
2004. január 27., kedd 13:12
Magyarázza el valaki, hogy miért nyálas azonnal egy film, ha akár csak a legkisebb érzelmesség is jelenik meg benne, és ez miért rossz; ugyanakkor miért kell kötelezően jónak tekinteni azokat a filmeket, amelyekben mondjuk nem az érzelmesség dominál, hanem az erőszak? ( pl. Tarantino...) Mindegy, haladok az árral szemben: Éljenek az érzelmek!!!
0
2004. január 27., kedd 12:56
Szerintem nyugodtan lehet. Miért más itt, mint mondjuk a Titanicban?

Kíváncsi vagyok, hogy a bővített verzióban megint meg kell-e menteni egy doboz vegetát.
0
2004. január 27., kedd 12:43
Bár a Király visszatérben eléggé túláradnak az érzelmek, én nem mondanám nyálasnak. Valahogy őszintébb annál, hogy nyálasnak lehessen nevezni. Talán mai környezetben az lenne, de itt nem zavaró.
0
2004. január 27., kedd 9:12
Úgy látszik egyedül vagyok itt, aki úgy véli, hogy a Király visszatérben egy kicsit túlnyomatták a nyálfaktort.
0
2004. január 27., kedd 9:02
Táncos a házban (The Dancer Upstairs, 2003)

John Malkovich első rendezése, úgy gondolom, nem üti meg az első filmes rendezőktől elvárható mércét. Politikai thrillerekbe még nagyobb nevű kollégáinak is beletört a bicskája, de az övé elég rendesen. Az még hagyján, hogy a sztori ostobaság, de hogy még amatőr módon van megrendezve, az már sok. Borzalmasan unalmas, végig vontatott. Két jó dolog van a filmben. Az egyik Javier Bardem játéka, a másik, hogy megtudjuk, hogyan is működnek Dél-Amerikában az állami rendvédelmi szervek. Úgy, ahogy a film. Szinte sehogy.

2/10
0
2004. január 27., kedd 8:59
Mona Lisa mosolya (Mona Lisa Smile, 2003)

Nem sok jót lehet elmondani erről a filmről. Mike Newell angol rendezőről kiderült, hogy teljesen beállt a hollywoodi tucatfilmesek közé (következő filmje a Harry Potter 4. potom 305 millió dollárból, hurrá! :(((( ), kiderült az is, hogy egy mára már semmitmondó filmet is el lehet adni a világon, ha Julia Roberts játszik (és nem is túl jól) benne. Azért akad egy-két jó pontja is a filmnek, például Kirsten Dunst, Julia Stiles és Maggie Gyllenhaal (A titkárnő, yesssss!) felnőtt, érett játéka.

3/10
0
2004. január 25., vasárnap 13:21
Na igen Argento nagyon ért a zene kiválasztásához-. A Goblin együttes mindig remek filmzenéket ír és a Motorhead meg az Iron Meidan se volt kutya ebben az időben. Ezek szinte DVd-re termett filmek (főleg a Suspiria). Mi meg beérnénk egy sima feliratos változattal az összes Argento esetében csak adják már ki.

Gyűrűk ura 3:
Erre a filmre nem lehet mást mondani csak azt hogy csodálatos. Bár még mindig tartom magam ahhoz hogy a könyvre legjobban az első rész hasonlít viszont mint film ez azt is túlszárnyalja. Jackson ezzel a résszel olyan szintbe emelte ezt a trilógiát hogy nincs még egy trilógia ami akár csak megközelítené ennek a színvonalát.
0
2004. január 24., szombat 19:28
Én most a ButterFly Effect-et várom!Asszem tegnap mutatták be az amcsiknál...
Nagyon ott lesz szerintem, legalább is a trailer és a zene nagyon bejött...:)
0