Keresés

Moziajánló

2004. január 17., szombat 13:51
Megnéztem a Volt egyszer egy mexikót. A többséggel ellentétben nekem nagyon tetszett. Persze már nem oylan mint a Desperado sokkal zavarosabb annál. Mintha 3 filmre elegendő karaktert és történetet akart volna egybegyúrni. ezért túl sűrű lett. De Johhny Depp kakatere annyira jó lett hogy elviszi a filmet Banderas elől aki sajnos keveset (illetve nem eleget) szerepel. Ja mellesleg van egy oltári angy baki a filmben:

spoiler:

mikor a félszemű tag meséli Johhny Deppnek az elején, hogy A Mariachi családját azért ölték meg mert ő meg a barátnője (Hayek) meg akarták ölni a tábornokot. De a tábornok meg azért üldözte előte őket, mert Hayek az ő barátnője volt és Banderas elszerette tőle!!!! És ez kúrva nagy baki. Mert az egyben nem is ismerték egymást (tábornok emg a nő). Sőt akkor még nem is létezett :-)) tehát ez kúrva szarúl lett összeillesztve. Egyébként tetszik a film.
0
2004. január 16., péntek 13:21
Akkor egyben az egészet ha már láttam őket...

Gyűrű Szövetsége: 10/10

A Két Torony: 10/6

A Király visszatér: 10/8
0
2004. január 14., szerda 9:41
A gyűrűk ura: A király visszatér (The Lord Of The Rings: The Return Of The King, 2003)

Már úgyis elmondtatok róla mindent.

10/10
0
2004. január 14., szerda 9:40
Hellboy: r.: Guillermo Del Toro

Yesss!
0
2004. január 13., kedd 17:03
Tudtok valamit a Hellboyról? Főszerepben a remek Ron Perlmannal? Nagy kedvenc.
0
2004. január 12., hétfő 19:15
ong bak: ez a thai izomtúra igazándiból a kutyát sem érdekelné, ha főhőse kisujjában nem lenne több tehetség, dinamika, kecsesség, meg miegymás, mint jackie chan teljes életművében. persze, egy kicsit túlzok, másrészt jackie-t ez a tájfeles (höhö) szájú kölök nem fogja kipaterolni a szívemből, hacsak nem szed magára némi sármot, meg a humorérzék növesztése sem ártana. az izommunka rendben van, sőt a kissrác olyan dolgokat művel, amitől eltátottam a szám, s néztem, mint a moziban. szerencsére a legjobb húzásokat (hú, átugrotta az autót, wow, átbalettozott a terepjáró alatt, phü, átugrott az ementáli sajt lukján, stb...) több szögből is visszajátszották, a kábelt meg hiába is kerestem: hát, baszd meg, az nem volt.

seabicuit: nálunk majd a vágta néven poroszkál be a mozikba gary "pleasantville" ross új filmje, s valszeg nyom nélkül ki is sétál szépen, ugyanis mifelénk a lovi éppenséggel nem népünnepély, a seabiscuit nevezetű paciról pedig csak az hallott, aki egy kicsit jobban beleásta magát a tőzsdekrachba, vagy töviről hegyire ismeri polanski kínai negyedét. sz'al a harmincas években volt ez a ló, amely egy egész országot lázba hozott, hisz olyan hendikeppel indult el a megdicsőülés útján, mint a hobbitok a végzet hegyéhez. volt ez a ló, amelyben senki sem bízott, hisz ő csak egy önfejű tréningpaciként szolgált, no meg a jockey, aki jó egy fejjel magasabb, mint a munkatársai, ráadásul egyik szemére vak. erre a lúzer párosra maximum homer simpson fogadna, de neki tilos, mivel ez a ló megmutatta, meg bizony. olyasfajta feel good mozi a seabiscuit, amelynek már az első húsz perce summázza azt, amit az amerikai filmekben szeretünk: gary ross pedig van olyan ügyes író-rendező, hogy csupán másodpercekre van szüksége ahhoz, hogy megkedveltesse szereplőit a nézővel. felejtsétek el a suttogó kimódolt marlboro esztétikáját: ez sokkal jobb!

buffalo soldiers: éveken át dobozban tartották a szigorú cenzorok, s a beszari stúdiófőnökök, de végül győzedelmeskedtek a gerillák, s világszerte bemutatták a filmet... kb. 3 moziban. a rejtegetés érthető, hisz a buffalo soldiers nyelve vág, mint a papír, s fapofával hajigálja a címszereplőket az emberi ostobaság furaszagú oltárára - ennyi darwin-díjat én még filmben soha nem osztottam ki, mint e szatíra nézése közben. a film 89-ben játszódik, egy karlsruhe-i amerikai támaszponton, szóval épp minden bennszülött marha izgatott, de ebből a katonák mit sem érzékelnek: az a legfontosabb, hogy a hadi tápot (legyen szó felmosó szerről vagy stringer rakétáról, tulajdonképp tökmindegy) módszeresen elbizniszeljék a török maffiával, a bevételből pedig luxuscikkeket és kemény drogokat vásároljanak. ilyen felosztásban a logisztikus (leírhatatlan keresztnevű phoenix) a király, ha a főtörzs (ed harris) netalántán le meri baszni valamiért, akkor azon nyomban bocsánatot is kér, amiért elveszítette a fejét. az aranyéletnek azonban egyszeriben vége szakad, mert új belső ellenőr (scott glenn) érkezik a támaszpontra, s rendesen összeakasztja bajszát a hadtáposokkal. mint olvasható, nem a sztori adja el a buffalo soldierst, inkább narratív módszerei, meg váratlan hangulatváltásai emelik ki a dzsumbujból. a kissé elkapkodott befejezés pöttyet csökkent az élvezeti rátából, de már csak azért a jelenért is érdemes megnézni, ahogy a kokainfőzdében elszállt katonák halomra lövik egymást: ellenséget, barátot egyaránt.
0
2004. január 12., hétfő 17:19
na ez a gond a pontozással. :) szerintem 10-ből 20-at (?!) akart vagy 10-ből 10-et? kit tudja...

és így pontoznám a trilógiát egyben: 10/10
külön:
fellowship of the ring: 10/10
extended: 10/10

ttt: 9/10
extended: 10/10

rotk: 10
0
2004. január 12., hétfő 16:46
Ehhez képest eléggé lepontoztad. (50%)
0
2004. január 12., hétfő 13:41
ROTK 10/20

Örülök, hogy mindenkitől olyan véleményeket olvastam, ami az enyémmel megegyező.
Film még ilyen hatással nem volt rám. A Pippin-Denethor rész nagyon ütős volt!!
Csoda volt az egész film, úgy ahogy volt.
Szerintem simán végig lehetett ülni a filmet, legalábbis én észre sem vettem, hogy ennyit ültem egyhuzamban.
Hibákat biztosan lehetne benne találni, de én nem is akarok és nem is tudok.
A Magyar Narancs kritikáját nem olvastam, de nem is hiszem, hogy akarom. Még a külföldi kritikusok is dicshimnuszt zengtek róla, úgyhogy ezzel csak saját magát járatta le az illető.
Egyszóval nagy élmény és kihagyhatatlan. Csak azt sajnálom, hogy most már nem lesz mire várni. Talán a bővítettre, de aztán vége és ez egy kicsit rossz érzés.
Mindenesetre köszönet Peter Jacksonnak, amiért ilyen élménnyel ajándékozott meg bennünket!
0
2004. január 11., vasárnap 16:11
underworld hivatalos hazai forgalmazója: SPI. tervezett hazai bemutató egyelőre még nincs. vagy van, csak nem árulták el. :]
0
2004. január 10., szombat 22:52
Rob zombie forgatja a House of 1000 corpses második részét. És hol az első rész? Kíváncsi vagyok rá. Imádom a Zombi zenéjét.
0
2004. január 10., szombat 9:14
A szemközti ablak (La Finestra Di Fronte, 2003)

Nem szeretem Ferzan Özpetek török származású, Olaszországban élő rendezőt. Szinte minden filmjének ugyanaz a mondanivalója, és ugyanolyan módon meséli el(akárcsak Szabó István). De A szemközti ablak valahogy mégiscsak kilóg a sorból. Nagyon jól átgondolt koncepció szüleménye a film, rettenetesen jól illeszkednek az egymásra sokszor előre és visszautaló jelenetek. Sok szálon fut a cselekmény, de az ember mégsem érzi azt, hogy "na, már megint egy Altman-koppintás", ugyanis nem a végén futnak egybe a szálak, hanem a mozi közben is. Aztán megint eltávolodnak. Fantasztikus! Egyetlen, talán nem is apró hibát teláltam, mégpedig a szereplők kicsit többet beszélnek a kelleténél. Ezáltal a film lendületét veszti, néha érdektelenné válik. Ám Özpetek, amikor újra visszatalál a(z általam helyesnek vélt) jó útra, akkor a film megintcsak letaglóz. Szenvedélyes alkotás, engem néhol a zseniális A szív hídjaira is emlékeztetett (a tiltott-titkos szerelem szál miatt).

6/10
0
2004. január 10., szombat 9:09
Tizenhárom (Thirteen, 2003)

Manapság nagy divat lett provokálni filmekkel az embereket. Itt van ez a Tizenhárom is, amit nagyon megbotránkoztatónak szántak, hogy vegyék sokan észre a mai tinik egyre korábbra tolódott züllését. Kár, hogy a film megmarad a felszínes tiniműfajnál, és nem ás mélyebbre. Pedig a két főszereplő kislány jobbat is tudott volna. Mármint alakítani. Lehet, hogy rendezőnőjük nem bízott bennük eléggé? Folyamatosan rángatózik a kamera, ennek itt semmi funkciója nincsen, csupán idegesítő. A film azért annyira nem rossz, de nem világít rá semmire.

5/10
0
2004. január 10., szombat 2:43
ROTK: 10/10

Igazából én sem tudok mást mondani, mint az előttem szólók.

Asszem kedvenc jelenetem: Pippin énekel+Denethor zabál+Faramir lovagol a vesztébe katonáival.... valami félelmetes volt... megnézem szinkron nélkül is, eredeti énekkel....
0
2004. január 9., péntek 19:56
Most olvastam a Magyar Narancsban Turcsányi "kritikáját" A király visszatérről. Nem értem, miért írogat filmekről egy olyan ember, akinek lövése sincs a műfajról.
0
2004. január 9., péntek 17:21
Én a 8 éves fiammal néztem, de végigülte a 201percet.
0
2004. január 9., péntek 15:52
Egyszer én is megnéztem, legközelebb a bővített változatot szeretném :-)
Tény, az utóbbi idők legjobb filmje. Mondom ezt úgy, hogy én nagyon szerettem a könyvet, többször olvastam, igaz, hogy itt sem pont a könyvet követi a film, de átgondolva, jó így, teljesen zárt és kerek a története a filmnek.
De szerintem ( és ahogy a környéken elfojtott hangokat hallottam, másik szerint is ) legyünk őszinték, a filmet követő első gondolat ez :
"Jaj, a seggem ... " :-)
0
2004. január 9., péntek 8:20
ROTK

megnéztem a csütörtök 0-órás előadást utána meg még aznap du. 3kor is...

Amikor a másodjára is vége lett a filmnek, csak álltunk ott a haverokkal a már majdnem üres nézőtéren és valami furcsa hiányérzet költözött belém. Eltelt pár másodperc mire rájöttem mi az.. Mit fogok én ennyire várni jövőre? És mi lesz az a film ami ilyen hatással lesz rám?

10/10

0
2004. január 9., péntek 7:10
ámen.
0
2004. január 9., péntek 0:47
BMW reklámfilmek :

1. Ambush   R.: John Frankenheimer  10/7
     Szimpla kis autósüldözés a témában sokat próbált rendező utolsó filmjében.
     Korrekt kisfilm.
2. Chosen   R.: Ang Lee 10/8
     A film kicsit olyan, mint egy balett, a végén egy aranyos poénnal.
3. The Follow  R.: Wong Kar-Wai  10/9
     Főhösünk ezúttal egy filmsztárt követ, csodálatos a hangulata, elsősorban a zenének.
4. Star  R.: Guy Ritchie 10/6
     Kicsit zavart, hogy ugyanazokat a hatáselemeket használja, mint a többi filmjében. Látvány OK, de nem sokkal több.
5. Power Keg  R.: Allejandro González Inárritu  10/10
     Ez a legkevésbé reklámfilmes, de a leginkább hiteles sztori egy háborús fotós utolsó munkájáról és haláláról. Itt van a legkisebb szerepe a kocsi márkájának.
6. The Hostage  R.: John Woo  10/9
     Hamísítatlan Woo-film, lassításokkal, remek beállításokkal és zenével, valamint egy ragyogó Maury Chaykin-nal.
7. Ticker  R.: Joe Carnahan  10/7
     A legjobb cameoszereppel dicsekedhető rövidfilm, de nem elég a 10 ponthoz, valami hiányzik belőle.
8. Beat The Devil  R.: Tony Scott  10/10
     James Brown anno üzletet kötött a Sátánnal (Gary Oldman), és Brown tehetséget kapott, de sajnos kiöregedett. Plusz 50 év kéne még. A megoldás az autósverseny a sivatagban.
      Azért írok itt hosszabban, mert Tony Scott-ot sosem csíptem igazán, nem rossz rendező, csak állandóan muszáj neki vágnia :(. De hogy pont a stílusát szeretem meg egy filmjében, azt nem gondoltam volna. Gary Oldman szokás szerint fantasztikus, a bejövetele zseniális, de mikor a parókája leesik, tátott szájjal néztem, milyen humora van Scott-nak.
  Szóva 5 + 3 film készült eddig, melynek többek közt David Fincher volt a producere. Főszereplője minden résznek Clive Owen (nagyon jó!). Tudom, nem újdonság ez, de még nem láttam ide beírni senkit ezekről a reklámfilmekről.
0
2004. január 8., csütörtök 23:39
ROTK: Én is megnéztem másodszorra, és csak annyit fűznék hozzá, hogy még nem volt film ennyire hatásos, ennyire intenzív, ráadásul ilyen hosszú időtartamban. A király visszatér után valami új mércét kell felállítani a vászonra vetített mozgókép általi élmény mérésére. Legalábbis részemről. Nem tökéletes, de belekötni felesleges. Talán lehetett volna még ennél is jobbra csinálni, de minek? És mindezt úgy, hogy az alapanyag nem éppen filmre termett. Gondoljatok bele mi lett volna, ha ezt a felhalmozott kreatív energiát egy teljesen eredeti, jobban filmesíthető dologba fektetik! Valószínűleg semmi, mert éppen a könyv iránti szenvedélyük hajtotta, lelkesítette a stábot, és a finanszírozás is erre alapult. És még így is mekkora rizikó volt, belevágni a filmtörténelem legnagyobb vállalkozásába, egy szinte kipróbálatlan alkotógárdával, egy sikeresnek nem nevezhető, szinte lenézett műfajban. A New Line minden elismerést megérdemel, amiért végig bíztak Jacksonban és csapatában, és végig támogatták őket. Nagy bátorság kellett hozzá, és talán a trilógia sikere után több stúdió lesz majd ilyen bátor és a biztosnak tűnő sablonsztorik helyett több eredeti, egyéni ötletet látunk megvalósulni, olyan helyekről, mint amilyen Új-Zéland is.

Mégegyszer gratula a csapatnak, főleg Jacksonnak, álmodjon továbbra is nagyokat és csinálja meg a Bad Taste 2-őt :))
0
2004. január 8., csütörtök 23:24
Lord of the Rings: The Return of the King

Aki látta, nem felejti.
10/10
0
2004. január 8., csütörtök 22:43
Lord of the Rings: The Return of the King

Szóval én sem nagyon tudok mit írni, sem pedig elemezgetni.....(ezt talán meg sem fogom tenni).
Az ok igen egyszerű: ma átéltem életem legnagyobb filmélményét!!
Láttam végre a A FILM-et....
Mert aztán ezek után akármi szépet és jót láthatok, sajna az meg sem fogja közelíteni a befejező részt....e nap után csak etalonnak fogom szólítani....s csak egy bajom lesz: Jövőre mi után fogok epekedni!?
Nem fogom sírva várni a napot hogy megérkezzen hozzánk is egy újabb adag csoda Jackson mágustól :-(

Na jó a King-Kongot is megnézem majd!

Az értékelés egyértelmű: 10/*10
0
2004. január 8., csütörtök 17:23
A Király Visszatér 10/10

Igazából sok mindent nem tudok írni, számomra elég tömény volt és még most is keresem a film csúcspontját, de talán nem túlzás, hogy a 3 és fél óra egy nagy csúcspont. Ha csak némafilmként nézzük, akkor is kenterbe ver minden hollywood-i látványfilmet. Szép munka volt Mr. Jackson!
0
2004. január 6., kedd 23:54
egy kivágott jelenet a Király visszatérből :) reméljük a dvd-n rajta lesz :)

0